forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Najave koncerata - Hrvatska
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 36

Tonto
Advanced Member

8269 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 20/10/2023 : 13:04:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

THE NATIONAL najavljeni kao headliner InMusica dogodine. Tragedija

Rijetko kad sam slusao nesto prazno i dosadno kao national.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 21/10/2023 : 11:30:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Unida i Roadkill Soda jučer u Močvari.
Neočekivano bezvezan koncert. Roadkill Soda sviraju poprilično suhoparan grooveasti stoner s urlajućim vokalom koji se pokušava furati na Mikea Pattona, no ne radi to baš dobro. Unida je s druge strane krenula jako dobro, no brzo je to otišlo u palamuđenje, improviziranje i manje više repetativnost. Mislim, dijelom sam i sam kriv jer nikako da prihvatim da mi stoner muzika većinom odgovara za slušanje kod kuće, dok se na koncertima rijetko zabavim. Ima iznimki, napravno, no Unida nažalost nije taj slučaj. Otišao sam kući prije nego su završili svirati, ne znam kad sam zadnji put to napravio.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4310 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 21/10/2023 : 12:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Nije baš InMusic tako jaki festival pa da može bez problema baciti neko jako ime koje nije već bilo više puta u Hrvatskoj.

Iako nije baš glazba popularna na ovom forumu, a ni meni nije draga, ali očito je oživio Hipodrom pa na ljeto dolazi Ed Sheeran. Nadam se i još ponekom jakom imenu na toj pozornici u budućnosti.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/10/2023 : 20:25:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Od Nationala, (kojeg sam nazalost odgledao uzivo), rijetko sto moze biti gore. Mozda taj Ed Sheeran. Ustvari, sigurno je taj gori.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 21/10/2023 : 22:27:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Meni je Sheeran isto bezveze i ne pada mi na pamet ići, al jako mi je drago da dolazi. Treba nam ovakvih koncerata da nas stave na malo jaču koncertnu mapu Europe. Ono, čovjek je trenutno među najpopularnijim izvođačima na svijetu i nadam se da će biti dobra posjećenost.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4295 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 22/10/2023 : 09:23:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by don_draper

Iako nije baš glazba popularna na ovom forumu, a ni meni nije draga, ali očito je oživio Hipodrom pa na ljeto dolazi Ed Sheeran. Nadam se i još ponekom jakom imenu na toj pozornici u budućnosti.

Hmm nisam baš shvatio ovaj dio?

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 23/10/2023 : 10:06:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
HIGH ON FIRE jedan od headlinera Bear Stone Festivala 2024.

Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2034 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 23/10/2023 : 12:51:57  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Ooooooo

Ajde napokon da i njih dočekam
Nisam još bio, valja li lokacija?

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 23/10/2023 : 12:54:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Bio sam samo prve godine i bilo mi je super. Lokacija je predivna.
https://bearstonefestival.com/gallery/

Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2034 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 23/10/2023 : 14:50:20  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Izgleda dobro, baš me obradovalo!

Nevezano:
sramota, zaboravio proslaviti,
Scom staž mi navršio okruglih 20

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4310 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 23/10/2023 : 21:27:01  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

quote:
Originally posted by don_draper

Hmm nisam baš shvatio ovaj dio?

Pretpostavio sam da ne slusaju mnogi na ovom forumu Sheerana, a pritom sam htio spomenuti da ni ja to ne slusam
A opet dobra vijest za koncertnu Hrvatsku u doba kad nam je koncertna scena u prilicnoj krizi

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

Biroa
New Member

Croatia
198 Posts

Member since 28/12/2020

Posted - 23/10/2023 : 23:14:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Biroa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

THE NATIONAL najavljeni kao headliner InMusica dogodine. Tragedija

Rijetko kad sam slusao nesto prazno i dosadno kao national.

Meni isto nije jasno što ljudi vide u tom bendu. Dao si odličan opis tog benda
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13449 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 25/10/2023 : 11:35:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Taake/Nordjevel/Theotoxin 19.03.2024 Boogaloo
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 25/10/2023 : 12:16:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
THE SMASHING PUMPKINS drugi headliner InMusica. Ovo je već bolje.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/10/2023 : 04:48:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Nikad mi nisu legli...
Ali neka In musica, dobra je to i velika stvar za RH.
Mada nikad vise onakvog, kao sto je drugi bio, (prvi na Jarunu)
Kad se samo sjetim Sonic Youtha i Stoogiesa... ajme, kako je to bilo dobro...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 26/10/2023 : 12:39:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
Sinoc Jelusick u Vintage Industrial baru.
Vec dugo nisam bio na ovako dobrom koncertu.
Atmosfera fenomenalna,bend pun energije od prve do zadnje pjesme (unatoc tome sto je bila sauna unutra cijelo vrijeme).
Live zvuce nevjerojato dobro. Tehnicki i talentom definitivno u rangu sa puno starijim i vecim bendovima.
Bilo je ponesto obrada drugih bendova + nekoliko pjesama sa gostujucim clanovima Dininog prijasnjeg benda Animal Drive
I za kraj treba napomenuti da su svirali nesto vise od 2 sata za cijenu ulaznice od 13 eura.
Prvom prilikom se ide opet.

"War will cease when we refuse to fight"
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 26/10/2023 : 14:14:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Strašno mi je žao šta sam ga propustio u Šibeniku prije par tjedana, nadam se da će uskoro opet u južnije krajeve.
Ne znam jesi mu slušao ovogodišnji album, al super je, meni među ugodnijim iznenađenjima. Čovjek zvuči vrhunski i uživo i studijski.

Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 26/10/2023 : 18:11:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
quote:

Strašno mi je žao šta sam ga propustio u Šibeniku prije par tjedana, nadam se da će uskoro opet u južnije krajeve.
Ne znam jesi mu slušao ovogodišnji album, al super je, meni među ugodnijim iznenađenjima. Čovjek zvuči vrhunski i uživo i studijski.

Ako mislis na Follow the blind man,onda jesam. Uzeo ga evo jucer bas na koncertu i izvrtio ga dva puta vec.
Slucajno sam bio naletio na njih na youtubeu i bas se ugodno iznenadio.
Kao sto kazes,vrhunski zvuce i live i studijski

"War will cease when we refuse to fight"
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/10/2023 : 01:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Tog sam Dina Jelusica 'dobio' prije Whitesnakea na Šalati, s nekom grupom, krivili su se i revali u sve sesnaest, jedva smo cekali da to sve zavrsi i da odu. Ajd, imali smo makar vremena popiti 5-6 piva za vrijeme tog nastupa.
A sjecam se i da sam ga gledao na nekom tribute to, koncertu, ali ga se ne sjecam.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/10/2023 : 12:24:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
E, Splite Splite...
Atheist Rap otkazan jer nisu osigurali radne vize, Debeli Precjednik otkazan zbog "drugih poslovnih obaveza", metal u 11. misecu se svodi na Iron Maiden tribute bend...

Bože sačuvaj di živin.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/10/2023 : 17:21:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

E, Splite Splite...
Atheist Rap otkazan jer nisu osigurali radne vize, Debeli Precjednik otkazan zbog "drugih poslovnih obaveza", metal u 11. misecu se svodi na Iron Maiden tribute bend...

Bože sačuvaj di živin.

Sad zamisli kako je meni sta tu zaista zivim. Nikako pribolit onaj dvajsedmi nikidan, kad su tribali doc Brejkersi...ali nisu. Srica blizu je Zagreb. Navika san nazalost.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 31/10/2023 : 20:44:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Level One, bend sastavljen od zaista dobrih i prekaljenih glazbenika svira covere osamdesetih, (a i neke starije), i to odlicno, klasika i hitova grupa, poput; Depeche Mode, Queen, Police, Collinsa, Duran Duran, Simple Mindsa, Fleetwood Maca, ELO, Cutting Crow, Petera Gabriela i mnogih drugih.

Mislim da ih se isplati poslusati, daju jako dobru glazbenu sliku nostalgije. Pogledao sam ih prije godinu dana u Zagrebu i bas su me ugodno iznenadili.

Moja preporuka za ugodnu vecer. Sviraju dobra dva sata, a ako ih publika ponese i jace...

08.11. Zagreb
09.11. Maribor
10.11. Pula
18.11. Split

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4952 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 02/11/2023 : 15:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Meni je National bio meh, ali u zadnje vrijeme sam se malo zagrijao za njih. Zapravo, glavni razlog je Berringerov solo album Serpentine Prison, koji mi je odličan.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 05/11/2023 : 01:57:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
MORCHEEBA
04. studeni 2023.
Bočarski dom, Zagreb

Morcheeba i zagrebacka publika se javno i strastveno vole i to konstantno iznova dokazuju. Sinocnji koncert u Bocarskom domu niposto nije pokazao suprotno, dapace dokazao je koliko Skye i Ross vole ovdje nastupati. A po samom njihovom priznanju kazu kako se uvijek dan prije 'odnesu' s dobrim prijateljima u Zagrebu pa im je koncert tezak. Kazu i da ih pozovu u Zagreb, a oni samo dodu. Uvijek.

Koncerti im inace traju tocno sat i pol, i od toga ne odstupaju no sinoc, eto, svirali su dobrih 15 minuta vise cime su pokazali koliko vole Zagreb. Nasmjeseni od uha do uha priustili su pravu koncertnu poslasticu sa set listom sazdanom od samih hitova u koje su utkali Trip Hop, Blues i Pop. Svaka pjesma je tri puta uzbudljivija uzivo no na nosacu zvuka a poneke pretvotene i u punokrvni Rock broj.

Prvih sat vremena sve je islo svojim, rekao bi, Pop putem sa kristalnim zvukom kojim se ovaj bend tako dobro uzivo sluzi, i ponekom Rossovom gitaristickom eskapadom, kojom je dokazao da mu Telekaster ne sluzi samo kao ukras. No sve je krenulo na drugi, veci i jaci, te zanimljiviji nivo od uvoda za pjesmu Let Me See. Dugi i sofisticirani uvod kao da nas je prenio na nekakav drugaciji koncert, pravi Rockerski. Nisam odavno cuo tako efektan uvod za pjesmu. Blood like Lemonade i Let Me See su bile uvod za ono sto je Ross predstavio kao prvi put ikad. Naime Irena Žilić je dosla na stage i otpjevala Moon sa Skye. Ross je kazao da mu je to najbolja pjesma koju je ikad cuo i ne izvodi je zaludu po cijelom svijetu potpisanu pod Ireninim imenom. A Irena moze biti ponosna sto njezinu skladbu sada zna cijeli svijet. (Svijetsko a nase ;), Uglavnom ta pjesma je sama po sebi izvanredan komad, a izvedena sa ova dva vokala i nabijena barem dvaput jace uzivo, pravo je remek djelo. Cista uzivancija je bila ovo cuti u dupke punom Bocarskom domu. (Sigurno tisucu i sesto-sedamsto razdragane celjadi, mozda i vise) I kad smo pomislili da je to klimaks koncerta nakon sto nas je Irena pozdravila, bend je uspio naelektrizirati i dovesti do Rock himne svoj najveci hit Rome Wasn't Build in a Day. Ponovo efektan uvod, hipnoticki refren, gomila koja uglas pjeva tekst, Rossovo soliranje, 'krila' i 'obrana' ostatka benda koji 'pumpaju' do nemilosti ucinila je ionako veliki hit pravom stadionskom himnom u dvorani Bocarskog doma.

Pauza je bila kratka,('rulja' se nije 'gasila' urlajuci i topcuci nogama da se bend vrati) i odvela nas je u slijedecu obradu, Gershvinovu Jazz, Summertime. A svim clanovima je itekako bilo drago i nisu prestajali slikavati ekipu na podiju. Poigravanje stilovima ne predstavlja nikakav napor ovim glazbenicima i 'setaju' kroz povijest glazbe bez napora. A ovako zagrijani kao sinoc to je stvarno i divota i umjetnost.

Skye pjeva kao slavuj, a kad je nabrijana kao sinoc to je cudo od 'gucka'. Na pozornici se ponasa leprsavo, kao cigra, kompletno vodi nastup kao pravi ceremonijal majstor. Vedra, nasmijana, nevjerovatno raspolozena uspjela je zavrsnu Blindfold pretvoriti u desetominutno ludilo tipa Depeche Mode/Never Let Me Down. Ma, za ne povjerovati.

Odlican koncert. Moja tek druga Morcheeba uzivo, a nece biti posljednja, niposto. Zadnji put prije cetiri godine bili su odlicni ali sad su rasturili!

Kad su Rossa pitali, kakva je njegova glazba? On je kazao; meka i fina. No bome su sinoc dokazali da je i zestoka i nabijena. I da, uopce mu ne fali 'odmetnuti' brat. Skye koja se vratila u bend i on, Godfrey, su nepogresiv par, ali i ostatak benda, mogli bi svirati s bilo kim, sto god hoce i bilo sto, bilo kad.

Bas izvrsna vecer! Bas izvrstan nastup.
(Johnny pogrijesio si sto nisi htio ici sa mnom jer su ti prelagani, jbg, greska ti je.)

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 06/11/2023 : 11:13:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ljudi moji, evo ga!!!!!!
Ne mogu virovat da sam ovo dočekao!!!

Go to Top of Page
Page: of 36 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000