forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 procitao i (ne-) preporucujem
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 215

naker
Advanced Member

4556 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 11/12/2023 : 21:17:08  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

Balada za Sofiju - Filipe Melo, Huan Kavija (Najkula)

Matori namrgođeni slavni muzičar pred tvrdoglavom mladom novinarkom nevoljno otvara svoje srce i dušu i prepričava svoj turbulentan život pun gorčine, slave, ljubavi, bogatstva, kajanja.. Strip pomalo podseća na Burtonov film Big Fish jer glavni lik prepričava svoj život kroz svoja sećanja koja su varljiva kategorija, često krivi istinu, ubacuje nemoguće, nadrealne momente, što priču čini nerealnom, ali upravo ti magični momenti daju priči aromu ljudskosti. Crtež se odlično slaže sa scenarijom, pogotovo kolor čiji topli i svetli tonovi odišu životom i čine priču egzotičnom i lepšom.

Argentinsko-portugalska veza nam je podarila prelepu, ali prelepu grafičku novelu

Filipe Melo je kao bonus napisao kompoziciju Balade za Sofiju koja može da se presluša na njegovom YT:

Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

637 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 14/12/2023 : 09:50:37  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote

NASLOV: Kosmos
SCENARIJ: Pat Perna
CRTEŽ: Fabien Bedouel
KOLOR: Fabien Bedouel
GODINA: 2021
ŽANR: Alternativna povijest,SF
BROJ STRANICA: 210
TIP: OneShot
IZDAVAČKA KUĆA: Delcourt

Beskonačni svemir,tama i crnilo.Iz dubine kozmosa nazire se tek sićušna bijela točkica koja se postepeno,svakim kadrom povećava.Riječ je o kapsuli
Apollo 11 koja započinje spuštanjem na mjesec.Iz nje opreznim korakom izlazi ,te staje na mjesečevu površinu danas slavni Neil Armstrong.No tada nastupa
šok;čini se da je prije njega netko već ovdje kročio,u tlo je zabijena jedna druga zastava.

Kosmos je ctrip snažnog crno bijelog kontrasta,tematike alternativne povijesti sa zanimljivim obratom.

Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

637 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 14/12/2023 : 09:53:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote

NASLOV: Hubert
SCENARIJ: Ben Gijsemans
CRTEŽ: Ben Gijsemans
KOLOR: Ben Gijsemans
GODINA: 2016
ŽANR: Slice of life
BROJ STRANICA: 93
TIP:OneShot
IZDAVAČKA KUĆA: Dargaud ,Jonathan Cape London

Hubert je usamljeni muškarac zrelije dobi koji dane provodi u muzeju likovne umjetnosti u Belgiji promatrajući ono što ga nadahnjuje.
Svakoga tjedna autom prelazi dugačak put kako bi se posvetio isključivo jednoj stvari koja mu budi interes,a to su slike ženskih figura.
Za razliku od svog unutarnjeg svijeta u kojem je uronjen ,onaj u vanjskom odnosno društvenom mu je poprilično siromašan.
On je poprilično indiferentan na pozive susjede iz svoje zgrade,zaobilazi druženje ,te umjesto toga u svojom kućnom ambijentu okružuje
se nestvarnih damama slikajući kopije majstorkih dijela koje ga toliko inspiriraju.

Strip pulsira vrlo sporim,ujednačenim tempom i svaki kadar oslikava tek jedva značajan korak u razvoju radnje.Nema razvijenu narativnu strukturu,
pa ga ne bih preporučio onima koji traže čvrstu priču.

Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

637 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 14/12/2023 : 09:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote

NASLOV: Lune l'envers, The dark side of the moon
SCENARIJ: Blutch
CRTEŽ: Blutch
KOLOR: Isabelle Merlet
GODINA: 2014
ŽANR: Slice of life,SF
BROJ STRANICA: 60
TIP: Oneshot
IZDAVAČKA KUĆA: Dargaud,Europe Comics

Mladoj umjetnici ,u začetku vlastite karijere majka povjerava tajnu koja se unutra obitelji prenosi generacijama.Ta tajna
će joj pomoći u životu kada se suoči sa neizdrživim poteškoćama.Ali priča ne počinje ovjde ,već u budućnosti ,kada je Liebling djevojka u
dvadesetima i kreće na novo radno mjesto.Njezin posao?Držati ruke u objektu ne znajući ni sama što one rade.
U isto vrijeme ,Lantz ,slavni umjetnik ima kreativnu blokadu.Prošle su tri godine otkako je dobio predujam,ali svoj materijal nije isporučio.
Riječ je o najnovijoj poboljšanoj verziji Novog zavjeta,bestselera o kojoj ovisi cijela ekonomija.

Kako se život njih dvoje isprepliće,vidimo u ovom simboličinom i pomalo kaotičnom stripu sa kritikom suvremenog drušvta i mehanizacije rada.

Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

637 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 14/12/2023 : 10:04:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote

NASLOV: Bluebells Wood
SCENARIJ: Guillaume Sorel
CRTEŽ: Guillaume Sorel
KOLOR: Guillaume Sorel
GODINA: 2018
ŽANR: Slice of life,Fantasy
BROJ STRANICA: 70
IZDAVAČKA KUĆA: Glenat

Negdje između jave i sna,daleko od bjesomučne gomile na rubu šume,tik do mora u samoći živi osoba imenom John.Opustošen
gubitkom supruge on provodi svoje vrijeme slikajući ,a njegovu samoću povremeno prekidaju njegov prijatelj Viktor i Rosalie,model
koji mu služi za slikanje.John još uvijek teško prihvaća gubitak svoje voljene Helene ,a utjehu nerijetko traži u boci.
Situacija se tek zakomplicirava kada jednog sunčanog dana ode barkom na more,te ga zaspalog bude i napadaju sirene.

Strip na rubu fanatastike i mistike oslikava nam što će se razviti nakon susreta sa sirenama ,a posebno jaka strana kao i inače
kod sorelovi stripova je njegov izvrstan kolor.

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4556 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 15/12/2023 : 21:58:02  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

Southern Bastards (Jason Aaron, Jason Latour)

Nakon smrti svog oca jedan muškarac se vraća u svoj rodni kraj, u zadrtu vukojebinu bogu iza nogu na američkom jugu gde se zarekao da nikada više njegova noga kročiti neće. Selandra gde kriminal cveta, i gde je američki fudbal jedina razonoda, taj sport je bog u tom mestašcetu, jer ga predvodi madafaka zajebani trener Euless Boss, koji kao što mu prezime nagoveštava, voli da gazduje i da se pita za sve što se događa u "njegovom" gradu.

Aaron je pisao brutalno dobre Skalpirane i između ova dva stripa se mogu povući mnoge paralele i sličnosti, kome su se svideli Skalpirani i čita im se nešto na sličnu foru ne trebaju da traže dalje od Southern Bastards. Prgavi tipovi i oštri dijalozi, sirov pulp krimić sportske tematike sa dosta tuča, krvi, kriminala itd. Zbog tematike očekivano kontraverzan strip, posebno se svojevremeno digla prašina oko variant covera kada pas zubima cepa zastavu Konfederacije.

U suštini nemam nijednu krupnu zamerku na strip osim na činjenicu što je strip nedovršen. Ako sam dobro ispratio priče po čaršiji, prvi hiatus je nastupio nakon što su oba autora doživeli nesreću u privatnom životu jer su ostali bez svojih očeva praktički u isto vreme što je onako tužna slučajnost.. Da sve bude uvrnutije autori su imenjaci, jer se obojica zovu Jason.. Drugi hiatus je nastao nakon što Latour nije mogao da ga drži u pantalonama pa je napastvovao žene koje su ga tužile pa je postao persona non grata i praktički ekskomuniciran iz sveta stripa jer nijedna izdavačka kuća neće da ima ništa sa njim.

Bedak što je nezavršeno, i što se u promilima meri šansa da će biti dovršeno, ali dobar strip. Mislim da bi se ovo svidelo ljudima, po meni vredi objaviti
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 16/12/2023 : 06:15:32  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Odlicno izgledaju ovi stripovi koje je preporucio ŠAŠ!

@nakeru, kolega koze mi je pricao da je odlican strip Southern bastards, on ima valjda prva dva trejda. Sto nece biti zavrsen serijal? Zna li se razlog?

Edited by - going going on 16/12/2023 06:39:33
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4556 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 16/12/2023 : 07:27:57  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Pa, napisao sam razlog :)
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1556 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 17/12/2023 : 20:21:25  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Moj post o Southern Bastards pre nego sto sam ovo video (mozda sam trebao ovde):
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=16&TOPIC_ID=39820

Upravo sam (konacno) procitao ovaj serijal (4 Image TPB knjige = 20 epizoda). Pricalo se ovde o ovom stripu u nekoliko navrata (sto se lako nalazi pretragom) a postoji i recenzija prve epizode: https://www.stripovi.com/recenzije/southern-bastards-southb-img-1-here-was-a-man/2179/

Po meni strip je dobar. Nivo nasilja za moj ukus malo preveliki (tip nasilja slican TWD) i ako se bas uzelim toga pre bih ponovo citao TWD. Dalje, u TWD je to nasilje neophodno i bitno za pricu dok u SB deluje malo manje uverljivo da je moguce u drustvu koje ipak manje-vise funkcionise (makar to bio i ozloglaseni duboki jug amerike). Druga stvar je da mene licno ne zanima americki fudbal (samo pogledam superbowl, ne znam ni sva pravila) a dosta radnje se odvija oko tog sporta i terminologije i taktike i strategije igraca i trenera. Postoji jos nekoliko elemenata scenarija koji su za nijansu previse predvidljivi (narocito u svetlu zadnjih godina politicke korektnosti).

Ipak, u moru svakakvih stripova ovde u USA ovo se izdvaja. Ja bih mu dao 7 od 10.

Pre skoro 4 godine najavljena je i epizoda 21 (Rebs) ali nije izasla. Link na tu najavu (i vise o ovom stripu) na Wikipediji: https://en.wikipedia.org/wiki/Southern_Bastards
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1556 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 17/12/2023 : 20:23:07  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker
Balada za Sofiju - Filipe Melo, Huan Kavija (Najkula)

Ovo (americku verziju) sam kupio bukvalno pre neki dan i supruga je vec procitala i mnogo joj se svideo. Citam ga za koji dan...

Edited by - wintermute on 17/12/2023 20:38:12
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1556 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 17/12/2023 : 20:35:37  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Big Man Plans (Panini 2016, 124 str.)

Veoma dobar strip, upravo sam procitao americki "expanded edition" TPB koji objedinjava sve 4 prve (i za sada jedine) epizode i ima neke dodatne materijale (inace ovde je recenzirana prva epizoda: http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=89&TOPIC_ID=34842)

Brutalno nasilje do daske ali nekako ima smisla obzirom na okolnosti glavnog lika (ne zelim mnogo da spoilujem). Prica je odlicna. Svakako ga preporucujem.

Moja ocena bi bila 8/10.

Amazon: https://www.amazon.com/Big-Man-Plans-Eric-Powell/dp/1949889963
Goodreads: https://www.goodreads.com/en/book/show/25882904
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4556 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 17/12/2023 : 22:19:29  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Ma manje bitno na kojoj temi, važno da se piše :) Balada je prelep strip, pored Monsters od BWS i Leona od gudre meni top 3 stvari koje sam iščitao ove godine.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12515 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 17/12/2023 : 22:29:29  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wintermute

quote:
Originally posted by izivko

Big Man Plans (Panini 2016, 124 str.)

Veoma dobar strip, upravo sam procitao americki "expanded edition" TPB koji objedinjava sve 4 prve (i za sada jedine) epizode i ima neke dodatne materijale (inace ovde je recenzirana prva epizoda: http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=89&TOPIC_ID=34842)

Brutalno nasilje do daske ali nekako ima smisla obzirom na okolnosti glavnog lika (ne zelim mnogo da spoilujem). Prica je odlicna. Svakako ga preporucujem.

Moja ocena bi bila 8/10.

Amazon: https://www.amazon.com/Big-Man-Plans-Eric-Powell/dp/1949889963
Goodreads: https://www.goodreads.com/en/book/show/25882904

Ako sam te dobro razumio, ovo novo izdanje ne nudi nikakvu novu priču?

Have mercy
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2131 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 17/12/2023 : 22:54:08  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Ma manje bitno na kojoj temi, važno da se piše :) Balada je prelep strip, pored Monsters od BWS i Leona od gudre meni top 3 stvari koje sam iščitao ove godine.

Šteta da Najkulini stripovi nemaju svoje teme.
Meni je Balada za Sofiju lep strip. I narativno i grafički. I svakako tehnički, besprekorno urađen.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1556 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 17/12/2023 : 22:55:19  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako sam te dobro razumio, ovo novo izdanje ne nudi nikakvu novu priču?

Da. Samo prve 4 i jedine za sada price ali ima sve alternativne naslovnice, conceptual artwork, i dodatne tekstove na kraju. Nista po meni vredno da kupis ako vec imas stariju verziju — strip je sustina a on je isti.

Edited by - wintermute on 17/12/2023 22:55:45
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1556 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 18/12/2023 : 01:39:22  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote

Wildfire je prva prica iz nove serije Dark Spaces od Scott Snydera (https://en.wikipedia.org/wiki/Scott_Snyder).
TPB sa svih pet epizoda se moze kupiti npr. ovde: https://www.amazon.com/Dark-Spaces-Wildfire-Scott-Snyder/dp/1684059615

Relativno originalna prica prati grupu zatvorenica koje su deo programa [*] Kalifornije koji im omogucava da rade kao vatrogasci dok sluze kaznu. U grupu stize nova "white collar" zatvorenica koja tokom gasenja jednog (ogromnog i visemesecnog) sumskog pozara uocava da je velelepna i potpuno usamljena i evakuisana vila njenog bivseg sefa na putu vatre i da joj nema spasa. Ona tvrdi da se u vili nalaze serveri sa ogromnom kolicinom crypto novca kao i da zna lozinke... Ideja je da se vila opljacka pre nego sto vatra (koja ce izbrisati sve tragove) dodje do nje. Kretanje vatre je nepredvidljivo... Da li su nase junakinje jedine dosle do te ideje i da li ce uspeti da dodju do novca i podele ga?

Ne zelim dalje nista da pricam jer je scenario odlican i ne zelim da ga spoilujem. Crtez je jako dobar i uverljivo predstavlja atmosferu pozara. Strip mi je drag jer i sam zivim u Kaliforniji i ove vatre su ovde deo svakodnevice (dosta ljudi je direktno ovde ugrozeno vatrom a svi ostali su ugrozeni dimom iz koga cesto nije zdravo izlaziti iz kuce danima tokom kojih se koriste preciscivaci vazduha). Jedino me licno za nijansu razocarao kraj ali je specifican tako da je sasvim moguce da ce neke i oduseviti.

U svakom slucaju preporuka a moja ocena bi bila 8/10 (realno 7 ali posto mi je tema "domaca" dajem 8).

[*] Ovaj program inace zaista postoji. Obuka traje oko tri nedelje (profesionalnim vatrogascima obuka traje oko tri godine) a plata je oko $2 na sat (obicni zatvorski poslovi se placaju od 8c do 95c na sat). Medjutim zatvorenici koji ga prodju imaju vece sanse za (bolje) zaposlenje nakon odsluzenja kazne. I pored toga sto je ovo veoma veoma opasan posao, trenuntno oko 4000 Kalifornijskih zatvorenika oba pola ucestvuje u njemu a mnogi su izjavili da bi to radili i za dzabe. Svaki veliki pozar u Kaliforniji gasi tim cijih 50%-80% su zatvorenici. Inace pocetna plata vatrogasca u Kaliforniji je oko $40000. Kalifonija ustedi oko $100M godisnje zbog ovog programa koji inace postoji i u Arizoni, Nevadi, Vajomingu i Dzordziji (ali je % zatvorenika u tim drzavama znatno manji).
https://www.nytimes.com/2017/08/31/magazine/the-incarcerated-women-who-fight-californias-wildfires.html

P.S. Druga Dark Spaces prica "Dungeon" nema nikakve veze sa prvom i izasla su vec dva broja dok se TPB ocekuje u July:
https://www.amazon.com/Dark-Spaces-Dungeon/dp/B0CCV9K8H6

Edited by - wintermute on 26/12/2023 05:52:23
Go to Top of Page

vetropiroman
New Member

291 Posts

Member since 27/02/2022

Posted - 18/12/2023 : 15:37:58  Show Profile Show Extended Profile  Send vetropiroman a Private Message  Reply with Quote
quote:

Wildfire je prva prica iz nove serije Dark Spaces od Scott Snydera (https://en.wikipedia.org/wiki/Scott_Snyder).

Hvala na preporuci, solidna vožnja od stripa, zna Snajder posao.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1556 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 18/12/2023 : 19:58:58  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote

The Creep je kolekcija stripova koji su prethodno bili objavljeni individualno u Dark Horse Presents. U pitanju je klasicni detektivski ("noar") strip ali fenomenalno crtan i sencen samo obicnom olovkom (u pocetku iz finansijskih razloga). Ovako dobar pencil art (remasterovan od autora za ovo izdanje) sam retko vidjao a fantasticno lezi atmosferi i scenariju. Uvodni tekst (pripremljen ekskluzivno za ovo izdanje) je odlican a na kraju je ubaceno i dosta ekstra materijala. Ako uzmemo u obzir i cenu od $9.99 (bez popusta) ovo je no branier nabavka i meni je kupovina godine do sada. Glavni lik je specifican (no spoil) i odlicno predstavljen kroz razmisljanja i kratke "witty" odgovore u dijalozima (koji su takodje remastered za ovo izdanje od autora). On je privatni detektiv na Menhetnu 1980-tih koji jedva sastavlja kraj sa krajem i kome u kancelariju (koja se nalazi u jeftinom i opasnom mestu) dolaze interesantni klijenti... Izvakano naravno ali by design. Na kraju je ubacena i jedna dodatna nova epizoda koja u neku ruku zaokruzuje zivot glavnog junaka. Strip je relativno tanak ali svaka stranica vredi i gleda se i cita sa uzivanjem.

Moja ocena: 8/10

Image Comics: https://imagecomics.com/comics/series/the-creep
Amazon: https://www.amazon.com/Creep-John-Arcudi/dp/1534322264
Goodreads: https://www.goodreads.com/book/show/61459110-the-creep

Nisam nasao artwork na netu ali sam slikao strip uz napomenu da ovo mora da se vidi na papiru (na trecoj slici se vidi kako je crtac resio prikaz VHS slike tako sto je ekran TV-a crtao samo vodoravnim linijama, o tome pricaju u uvodniku; nikakvi moderni digital tools nisu korisceni):

Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1556 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 20/12/2023 : 06:18:03  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote

Verovatno ste gledali film Bekstvo iz Alkatraza i upoznati sa zatvorenikom koji se zove Frank Lee visokog IQ-a a koga glumi Klint Istvud. Frenk je uspeo da pobegne iz cak cetiri razlicite ustanove pa ga zbog toga smestaju u "zatvor iz koga je nemoguce pobeci" -- ostrvo Alkatraz u zalivu San Franciska. Ipak, on uz pomoc trojice saucesnika (od kojih jedan usled sopstvene greske ostaje u svojoj celiji) uspeva da pobegne i iz Alkatraza. Te noci trojica begunaca su se otisnuli u camcu napravljenim od ukradenih kisnih mantila prema najblizem ostrvu (Angel Island) a u krevetima su ostavili lutke koje su zavarale nocne provere zatvorenika. Od tada im se zvanicno gubi trag ali se nezvanicno smatra da ih je jaka struja odnela na pucinu i da su se udavili u ledenoj vodi zaliva...

https://en.wikipedia.org/wiki/June_1962_Alcatraz_escape_attempt

Ovaj odlican strip francuza Davida Hastede (ja sam citao engleski prevod) pocinje sa pretpostavkom da je bekstvo uspelo i opisuje jedan moguci zivot Frank Lee-ja nakon sto se iskrcao na obalu i umakao poterama policije. U pricu se na odlican nacin uplice i jedan lokalni foto-reporter / novinar a sve to kulminira izvrsnim zavrsetkom (koga ne zelim da spoilujem). Radnja se desava u okolini San Francisca i iz Frankovog ugla, izmedju ostalog, prisustvujemo i nekim bitnim dogadjajima iz 60tih i 70tih (spustanje coveka na mesec, smrt Merlin Monro, ubistvo Kenedija, hipi pokret...). Strip na untrasnjim koricama sadrzi i velike mape Alkatraza sa mnogo interesantnih informacija i svih 14 pokusaja bekstva koje su lepo uklopljene u njih a tu je i veliki clanak o Alkatrazu koji je mnogo lepsi za citanje od Wikipedije. Na samom kraju je dodato i nekoliko stranica concept art-a. Zaista odlicno HC izdanje velikog formata i uzivao sam citajuci ga. Cena je povisoka ($25 MSRP) ali se strip lako nadje polovan za mnogo manje. Amazon / Goodreads ocene nisu visoke ali meni je ovo kliknulo.

Moja ocena: 8/10

Titan Comics: https://titan-comics.com/c/1764-frank-lee-after-alcatraz/
Goodreads: https://www.goodreads.com/en/book/show/61501474-frank-lee-after-alcatraz
Amazon: https://www.amazon.com/Frank-After-Alcatraz-David-Hasteda/dp/1787738760
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1556 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 20/12/2023 : 06:53:27  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Procitao sam gorepomenuti Ballad for Sophie zaista je fenomenalan. Ima nekih elementa filmova Amadeus i Shine ali je ipak originalan i moja ocena je 8/10. Dao bih i 9 ali imam jednu znacajnu zamerku (koju opet ne bih da otkrivam da ne bi pokvario onima koji ce tek citati).

Procitah (konacno) i The Sculptor. Ocekivanja su bila ogromna tako da je na kraju bilo razocarenje. Dosta me podsetio na Blankets i prva polovina je bila odlicna (narocito pocetak) ali je nekako onda pocelo sve da opada da bi mi kraj bio nekako zbrzan i bezveze. Ipak bilo je vredno citanja. Moja ocena: 7/10.

Posle duzeg vremena izlazim ponovo malo iz Bonelli / Alan Ford rupe pa sam se opskrbio raznim stripovima i citam ih i ostavljam ovde utiske... bice ih jos...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21120 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/12/2023 : 10:15:08  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Procitao sam gorepomenuti Ballad for Sophie zaista je fenomenalan. Ima nekih elementa filmova Amadeus i Shine ali je ipak originalan i moja ocena je 8/10. Dao bih i 9 ali imam jednu znacajnu zamerku (koju opet ne bih da otkrivam da ne bi pokvario onima koji ce tek citati).

Procitah (konacno) i The Sculptor. Ocekivanja su bila ogromna tako da je na kraju bilo razocarenje. Dosta me podsetio na Blankets i prva polovina je bila odlicna (narocito pocetak) ali je nekako onda pocelo sve da opada da bi mi kraj bio nekako zbrzan i bezveze. Ipak bilo je vredno citanja. Moja ocena: 7/10.

Posle duzeg vremena izlazim ponovo malo iz Bonelli / Alan Ford rupe pa sam se opskrbio raznim stripovima i citam ih i ostavljam ovde utiske... bice ih jos...

Sofija ti je fenomenalna, i 8/10, Vajar ti je razočarenje i 7/10;koja ti je skala? od 6 do 9?

Šalu na stranu,da taj detalj koji ti je zasmetao kod Sofije nema veze sa LBGT-om?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

637 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 20/12/2023 : 11:22:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote

NASLOV: Soon
SCENARIJ: Thomas Kadene, Benjamin Adam
CRTEŽ: Benjamin Adam
KOLOR: Benjamin Adam
GODINA: 2019
ŽANR: Znanstvena Fantastika
BROJ STRANICA: 213
TIP: One Shot
IZDAVAČ: Dargaud,Europe Comics

Godina je 2150.Zbog smrtonosnih bolesti stanovništvo planete drastično je smanjeno.Ljudi su odvojeni
od prirode i žive u sedam podjeljenih urbanih područja .Energija i potrošnja se maksimalno racionalizira kako bih
se smanjila potrošnja te sustav bude što više samoodrživ.

Simone je astronaut i priprema se za kontroverznu Soon 2 ,bespovratnu misiju istraživanja svemira kojom će zauvijek otići
sa planete zemlje.No prije svoga odlaska ona želi svoga sina Yurija provesti kroz tih sedam gradova gdje će se on maknuti
od svoga života pod staklenim zvonom i doživjeti svijet iz jedne druge perspektive.

Jedna od tema ovog stripa je odnos majke i sina,njezinom misijom koja je okosnica njezina života ,te jednako tako i njegovog.
No ipak, prvenstveno fokus je postavljen na izuzuetno dobro razrađenom modele fiktivne buduće civilizacije sa vrlo detaljnom infografikom.
Kroz šetnju gradovima vidimo modele koji su uspješi u teoriji i manje uspješni u praksi.

Edited by - ŠAŠ on 20/12/2023 11:32:25
Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

637 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 20/12/2023 : 11:25:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote

NASLOV: A Righteous Thirst For Vengeance
SCENARIJ: Rick Remender
CRTEŽ: André Araújo
KOLOR: Chris O'Halloran
GODINA: 2022
ŽANR: Triler,Krimi
BROJ STRANICA: 266
TIP: Mini Serijal
IZDAVAČKA KUĆA: Image

Sonny,taj tihi čovjek će jednog kišnog dana u Vancouveru sjesti na bus,izaći iz kineske četvrti i otići u predgrađe .Od toga trenutka će mu se život
okrenuti naopačke budući da će tamo u jednoj vili zatići mučenički ubijen bračni par.Čini si da je na dark web naišao na mjesto gdje se postavljaju
mete za plaćene ubojice te se jednako tako i sam naići na njihovoj.

Strip nabijen akcijom,koji se brzo čita (eng.pageturner) ukazuje kako ljudi na moći gotovo sve mogu činiti i izvući bez posljedica.
No budući ,kako i u naslovu kaže,tema ovog stripa je osveta ,čini se da će neće biti bez nečijeg otpora.
Crtež dobro komplementira živohnosti priče.

Edited by - ŠAŠ on 20/12/2023 17:49:59
Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

637 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 20/12/2023 : 11:27:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote

NASLOV: Betty Boob
SCENARIJ: Cazot, Véro
CRTEŽ: Rocheleau, Julie
KOLOR: Rocheleau, Julie
GODINA: 2017
BROJ STRANICA: 164
IZDAVAČ: Casterman,Archaia

Pisan u stilu nijemog filma po primjeru i vremena radnje ,ovaj strip govori o mladoj ženi imena Elizabeth koja obolijeva od raka dojke.Odbačena
ne samo od svoga voljenog partnera nego i okoline, ona će se naći u teškim životnim okolnostima,no usprkos svemu tome će pronaći društvo koje će
ju prihvatit.

Ovaj narativno ogoljen strip prihvatio se baviti jednom teškom temom.No ovdje nalazimo na prepolarizirane likove,prepojadnostavlnju radnju i na kraju
prebanalno riješenje njezina problema koje bi teško kome bila utjeha u stvarnom životu.

Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

637 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 20/12/2023 : 11:29:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote

NASLOV: Malaterre
SCENARIJ: Pierre-Henry Gomont
CRTEŽ: Pierre-Henry Gomont
KOLOR: Pierre-Henry Gomont
GODINA: 2018
BROJ STRANICA:
TIP: One shot
IZDAVAČ: Dargaud,Fibra

Gabrijel je hirovit i impulzivan,manipulativan i nesavjestan.On je otac troje djece i želi kupiti imanje Malaterre ,ono koje su njegovi preci davno prije
podigli u srcu afričke prašume.Tamo će iskorištavajuću prirodne resurse podići svoj biznis i jednog dana ostaviti to imanje njim.Takav je njegov plan.

Iako je prvenstveno temom te naslovom ovdje stavljen fokus na Gabrijelov biznis i zemljište,te vraćanju obiteljske imovine,ovo je strip o uništenju
braka i o razdoru bratsko sestrinskog odnosa te posljedicma na njihovo djetinjstvo.

Go to Top of Page
Page: of 215 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.64 seconds. Snitz Forums 2000