Author |
Topic |
jaki
Advanced Member
Croatia
27119 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8775 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
borg
Senior Member
Serbia
2276 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 19/10/2023 : 01:05:33
|
Od svih ovih najavljenih Betsa samo mi jedan privukao pažnju- Venom.
Negde sam proÄitao da je Dennis O'Neil bio alkoholiÄar. I da se leÄio. (Nije pouzdana informacija) Pa celo to Betmenovo odvikavanje, ono ludo cerekanje, može da ispadne dobro, ako je autor preneo deo sebe na papir. Jel priÄa jednopuc ili je deo neke duže priÄe?
|
Resistance is futile. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12948 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 19/10/2023 : 12:25:15
|
quote: Originally posted by borg
Negde sam proÄitao da je Dennis O'Neil bio alkoholiÄar. I da se leÄio. (Nije pouzdana informacija) Pa celo to Betmenovo odvikavanje, ono ludo cerekanje, može da ispadne dobro, ako je autor preneo deo sebe na papir. Jel priÄa jednopuc ili je deo neke duže priÄe?
PriÄa je samostalna.
Neki elementi ove priÄe Äe se kasnije javiti u drugim stripovima o Batmanu. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2461 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 19/10/2023 : 12:45:43
|
Fina kolicina fibrinih betmena opet dostupna u Srbiji pa ko voli, nek izvoli.
-17% Batman 37 Demonska zvijezda 3.995,00 din. -16% Batman 36 Batman korporacija 3.350,00 din. -16% Batman 35 Povratak Brucea Waynea 3.350,00 din. -17% Batman 34 Batman i Robin 3.995,00 din. -16% Batman 33 Batman R.I.P. 2.695,00 din. -17% Batman 32 Batman i sin 3.995,00 din. -16% Batman 31 Grad zloÄina 3.350,00 din. -17% Batman 30 Stvorenje noÄi 2.395,00 din. -16% Batman 29 Crno i bijelo: knjiga druga 3.350,00 din. -16% Batman 28 Crno i bijelo 3.350,00 din. -21% Batman 27 Zemlja jedan: knjiga druga 1.895,00 din. -21% Batman 26 Tri Jokera 1.895,00 din. -20% Batman 25 Ukleti vitez 3.195,00 din. -22% Batman 24 Prokletstvo Bijelog Viteza 2.495,00 din. -21% Batman 23 Plinska svjetla Gothama 1.895,00 din. -20% Batman 22 Epilog 3.195,00 din. -20% Batman 21 Supertežak 3.195,00 din. -22% Batman 15 Godina stota 2.495,00 din. -21% Batman 13 Sanatorij Arkham 2.295,00 din. -21% Batman 10 Å to se dogodilo s maskiranim zaÅ”titnikom? 1.895,00 din. -21% Batman 07 Joker 1.895,00 din. -21% Batman 02 Duga NoÄ vjeÅ”tica 3.795,00 din |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
Edited by - matori paraliticar on 19/10/2023 12:46:07 |
|
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1706 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 19/10/2023 : 13:20:30
|
quote: Originally posted by borg
Ko danas nije alkoholiÄar, u ovom ili onom obimu? Ko može ovo vreme i ovaj svet da preživi "na suvo"? Dobro, u Venomu se radi o malo težim opijatima, ne o alkoholu. Enivej, meni se Venom nije neÅ”to dojmio, ali opet, ne treba me držati za reÄ, meni se recimo sviÄa Tom Kingov run |
Dosta je bilo praŔtanja! |
|
|
naker
Advanced Member
4903 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 12/12/2023 : 15:34:58
|
Batman: Gargoyle of Gotham (Rafael Grampa) #1
Tri ubistva u pet dana teÅ”ko da je sluÄajnost, možda je u pitanju serijski ubica, a glavni negativac ispoljava neprirodne simpatije prema likovima iz crtanih filmova.. OÄekivano sjajan Grampa, njegov crtež tako podseÄa na Äika Millera. Dobra i priÄa, mraÄan detektivski ton. Potencijalno dobar naslov. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
4014 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 13/12/2023 : 14:19:41
|
+1
"Gothamska vodoriga" mi izgleda fantastiÄno. Samo Å”to je dugaÄka pauza izmeÄu brojeva (po 3 mjeseca, ako se ne varam), tako da Äu priÄekati da izaÄu sva 4 nastavka prije Äitanja (kod autorskog Black Labela ta se pauza kasnije zna joÅ” odužiti).
Anyways, crtež je nenormalno dobar. Äak i ne podsjeÄa toliko na Grampainog frenda Paula Popea, koliko na ludog profesora Kellija Stroma.
https://www.kelliestrom.com/search/label/Pictures |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11894 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
zveles
Advanced Member
Croatia
4014 Posts
Posted - 28/12/2023 : 21:01:23
|
Opa! 12. ožujka 2024. izlazi ameriÄko izdanja Batmana i Dylana. Sve je isto kao i kod Talijana, tri nastavka, card stock korice (kao kod trejdova). U prvom je i prolog iz specijalke "Heroji/zlikovci". |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8775 Posts
|
zveles
Advanced Member
Croatia
4014 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8775 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21321 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 08/01/2024 : 14:01:57
|
Dejno&SubiÄ:ZagonetaÄ,godina prva (Äarobna knjiga)
Najpre da skinem kapu Äkartelu za izdanje - format,dizajn,tehikalije,prevod,cena, svaka Äast!! ZagonetaÄ,godina prva,ili Å”ta je prethodilo priÄi u filmu Betmen iz 2022.; zanimljiva introspetkivna akciona drama sa Edvardom NeÅ”tonom (buduÄim ZagonetaÄem) u centru priÄe iliti kako je postao to Å”to je postao.
SubiÄ kida,a Å”to se najbolje vidi na ovoliko formatu. Zajedno sa Polom Dejnom ima taj "Mekinovski" pristup,i Å”to se mene tiÄe,to je itekako dobro funkcionisalo do poglavlja 5;tada ulazi u 100% Mekinovski mod,ja sve viÅ”e gubim nit priÄe,i nakon toga teÅ”ko se i vraÄam u pravi kolosek. Å teta.Jer prva Äetiri poglavlja su mi top,nakon toga se utisak razvodnjava.Jbga,malo sam ja nepodesan za te visoko umetniÄke stilove.
4/5 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2054 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 08/01/2024 : 14:19:23
|
quote: Originally posted by zveles
BaÅ” me zanima hoÄe li Grouchu morati cenzurirati brkove i cigaru?
Dark Horse je prije dosta godina izdao nekoliko DD epizoda - Groucho se zvao Felix i maknuli mu brkove.. ne sjeÄam se Å”to je bilo s cigarom. Grozota |
Split your lungs with Blood and Thunder
|
|
|
naker
Advanced Member
4903 Posts
Posted - 29/01/2024 : 21:36:11
|
ZagonetaÄ: Godina prva (Dejno, SubiÄ)
Kao prvo i osnovno, koja je fora sa ovim trendom da Holivudski glumci piÅ”u stripove? Kijanu Rivs piÅ”e stripove, sad piÅ”e i Dejno, zar su strip scenaristi postali toliko ugrožena vrsta da moraju glumci da ih menjaju? Jedva Äekam strip o Supermenu koji Äe napisati Nikolas Kejdž!
Uglavnom, The Batman (2022) odliÄan film, ali Riddler kao glavni negativac možda i najslabija karika filma, jer mnoge stvari o njemu nismo saznali niti motive zbog kojih radi to Å”to radi. Dejno je glumio Riddlera u filmu i poželeo je da napiÅ”e strip koji Äe poslužiti kao dopunska nastava za karakterizaciju Riddlera koja je izostala iz filma. U ovom stripu se otkrivaju koreni Riddlerove fascinacije Batmanom, opsednutosti pacovima, kao i kratki siže njegovog nepovratnog silaska u ludilo kroz simptome autizma i Å”izofrenije. Slažem se sa miÅ”ljenjem da ovaj strip nije godina prva, veÄ de facto godina nulta.
Dejnu je ovo bio prvi strip koji je ikada napisao, za apsolutnog poÄetnika ovo zapravo uopÅ”te nije toliko loÅ”e. Naravno da zanatski dosta toga ne Å”tima jer Äovek nije scenarista po zanimanju, njegov pristup pisanju je viÅ”e umetniÄnog karaktera gde je dosta toga podložno slobodnoj interpretaciji Äitaoca. Vizuelno se crtež odliÄno uklapa sa tematikom stripa zbog Riddlerovog postepenog gubljenja dodirnih taÄaka sa stvarnim svetom, ovo se najbolje vidi kroz koriÅ”Äenje fonta i rukopisa koji nije Äitak i postaje sve gori jer je ogledalo Riddlerove psihe. Pohvale i na raÄun umerenog koriÅ”Äenja Batmana, uglavnom simboliÄko prisustvo, ali dozirano po meri i u pravom trenutku. OseÄaj prilikom Äitanja & gledanja sliÄan kao kod radova SinkeviÄa i Mekina.
Mali savet: radi oÄuvanja zdravstvenog stanja preporuka da se preskoÄi Äitanje #5 poglavlja, svakako se niÅ”ta ne propuÅ”ta osim Äinjenice da je Riddler puk'o.
Dobar strip, mogu da razumem zaÅ”to je toliko hvaljen preko bare. I svaka Äast za SubiÄa, baÅ” me prijatno iznenadila njegova grafiÄka interpretacija Riddlera i Batmana |
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3514 Posts
Member since 21/07/2004 |
|
naker
Advanced Member
4903 Posts
Posted - 08/03/2024 : 21:56:53
|
Pa, i ovo je bilo samo pitanje vremena s obzirom kakve je sve Batman setove Lego izbacivao, ali procurela vest da uskoro izlazi Lego omaž legendarnom Batman crtaÄu - Batman Gotham City Skyline (76271). Oko $300 doduÅ”e.
|
|
|
Lenco
Junior Member
Croatia
313 Posts
Member since 14/05/2011 |
Posted - 29/03/2024 : 20:50:25
|
Brat kupio Batman Fear State Saga, je li možda netko Äitao?
Nikad prije nisam Äitao superherojske stripove, osim nekih Spiderman kiosk izdanja na Hrvatskom, davno
Neke stvari o superherojskom stripu sam istraživao na internetu, ali svejedno mi se Äini skoro nemoguÄe samo tako poÄeti Äitati npr. Batmana, jako je zbunjujuÄe, ovu Fear State Sagu se nadam da Äu proÄitati uskoro pa javim dojmove. |
Bolje živjeti sto godina kao milijunaŔ nego sedam dana u bijedi. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
4014 Posts
Posted - 29/03/2024 : 21:13:30
|
ja sam Äitao fear state. zadnji tynionov rad na batmanu, koji je zbrzao i pobjegao Å”to dalje od batmana. :) ali to je zapravo drugi dio kompletne sage sa straÅ”ilom, direktan nastavak na knjigu cowardly lot. |
|
|
Lenco
Junior Member
Croatia
313 Posts
Member since 14/05/2011 |
Posted - 30/03/2024 : 12:07:27
|
quote: Originally posted by zveles
ja sam Äitao fear state. zadnji tynionov rad na batmanu, koji je zbrzao i pobjegao Å”to dalje od batmana. :) ali to je zapravo drugi dio kompletne sage sa straÅ”ilom, direktan nastavak na knjigu cowardly lot.
a cijela ova saga je zapravo kolekcija viÅ”e kraÄih priÄa koje izlaze u razliÄitim redovnim serijama inaÄe? |
Bolje živjeti sto godina kao milijunaŔ nego sedam dana u bijedi. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
4014 Posts
|
don_draper
Advanced Member
4468 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 01/04/2024 : 12:18:13
|
A Death in Family
KonaÄno sam proÄitao i ovaj poznati klasik. Starlina kao pisca sam upoznao u Marvelovoj Infinity sagi koja mi je zasada najbolji superhero event. Poznate su svima okolnosti koje su dovele do ovog stripa i centralnog dogaÄaja u njemu. Koliko god to znaÄajno i "novo" bilo, svejedno je strip priliÄno loÅ”. Sve djeluje nekako zbrzano i glavni zaplet te okolnosti su priliÄno groteskne. Osim dosta kontroverznog politiÄkog konteksta, same okolnosti koje su dovele do Toddovog kraja su priliÄno neuvjerljive. Sami moment nekako brzo doÄe i nema tu emotivnu težinu. Jedina svjetla toÄka stripa je Aparov crtež koji dobro prikazuje sami tragiÄni finiÅ”. Povijesno znaÄajan strip, ali treba dobrano zažmiriti na sveukupnu nekvalitetu.
A Lonely Place of Dying
U izdanju od ÄK se "sakrila" i ova poznata priÄa. Batman se teÅ”ko nosi s gubitkom Todda/Robina te je sve nasilniji i neproraÄunatiji. No to bi se teÅ”ko skužilo da scenarij to na oÄite naÄine ne naglaÅ”ava. Glavni negativac je ovdje DvoliÄni i dosta se pažnje pridonosi njegovoj psihi (Å”to je dobra strana). Pojavljuje se Tim Drake koji sticajem okolnosti postao novi Robin, ali i to je dosta otracano napravljeno. Strip je ipak bolji od gore navedenog i bolje je prikazan taj posljediÄni tijek, nego sami veliki dogaÄaj. OkrÅ”aj Batmana i DvoliÄnog je dosta dosjetljivo prikazan i zanimljiv, ali ove emotivnije stvari ne baÅ” toliko. Bolje od Starlinovog uratka, ali i dalje ne spada u vrh Batman priÄa. |
I sell the fact that I can't be bought |
Edited by - don_draper on 01/04/2024 12:18:40 |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12948 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 01/04/2024 : 14:11:54
|
quote: Originally posted by don_draper
A Death in Family
KonaÄno sam proÄitao i ovaj poznati klasik. Starlina kao pisca sam upoznao u Marvelovoj Infinity sagi koja mi je zasada najbolji superhero event. Poznate su svima okolnosti koje su dovele do ovog stripa i centralnog dogaÄaja u njemu. Koliko god to znaÄajno i "novo" bilo, svejedno je strip priliÄno loÅ”. Sve djeluje nekako zbrzano i glavni zaplet te okolnosti su priliÄno groteskne. Osim dosta kontroverznog politiÄkog konteksta, same okolnosti koje su dovele do Toddovog kraja su priliÄno neuvjerljive. Sami moment nekako brzo doÄe i nema tu emotivnu težinu. Jedina svjetla toÄka stripa je Aparov crtež koji dobro prikazuje sami tragiÄni finiÅ”. Povijesno znaÄajan strip, ali treba dobrano zažmiriti na sveukupnu nekvalitetu.
A Lonely Place of Dying
U izdanju od ÄK se "sakrila" i ova poznata priÄa. Batman se teÅ”ko nosi s gubitkom Todda/Robina te je sve nasilniji i neproraÄunatiji. No to bi se teÅ”ko skužilo da scenarij to na oÄite naÄine ne naglaÅ”ava. Glavni negativac je ovdje DvoliÄni i dosta se pažnje pridonosi njegovoj psihi (Å”to je dobra strana). Pojavljuje se Tim Drake koji sticajem okolnosti postao novi Robin, ali i to je dosta otracano napravljeno. Strip je ipak bolji od gore navedenog i bolje je prikazan taj posljediÄni tijek, nego sami veliki dogaÄaj. OkrÅ”aj Batmana i DvoliÄnog je dosta dosjetljivo prikazan i zanimljiv, ali ove emotivnije stvari ne baÅ” toliko. Bolje od Starlinovog uratka, ali i dalje ne spada u vrh Batman priÄa.
Puno je bolji nastavak, Under the Red Hood.
https://en.wikipedia.org/wiki/Batman:_Under_the_Hood |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8775 Posts
|
Topic |
|