forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Book Depository
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 101

Bachy
Senior Member

Croatia
1789 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 14/12/2023 : 06:49:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
Kad udariš pre-order na Blackwell'su, odmah ti skinu lovu ili tek kad izdanje postane dostupono?

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2449 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 14/12/2023 : 11:54:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bachy

Kad udariš pre-order na Blackwell'su, odmah ti skinu lovu

Odmah.

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1789 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 14/12/2023 : 19:58:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BiDi

quote:

Kad udariš pre-order na Blackwell'su, odmah ti skinu lovu

Odmah.

Meni nisu, pa mi čudno...
Znači neki vrag je problem...

Oj, budi svoj!

Edited by - Bachy on 14/12/2023 20:01:27
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9222 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 14/12/2023 : 21:40:16  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Izlazi trojka!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10844 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 14/12/2023 : 22:46:55  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Na Amazonu sam na ljeto kliknuo strip na pre-orderu i skinuli mi lovu. Kako strip Rank Xerox nije izasao niti nakon cetiri mjeseca, ponistio narudzbu i rekli da ce refundirati.Nisam to jos provjerio od proslog tjednaimao sam frku sa ganjanjem povrata novaca od BW-a za njihov propust sa carinom.
BW ti naplate tek kad posalju, ne odmah.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1125 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 14/12/2023 : 23:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
Čudno, na Amazonu meni nikada nisu unaprijed skinuli lovu. Tek kad krenu pakirati i slati.
Zapravo jednom su mi skinuli tipa tjedan dana prije, kad sam naručio PS5. To je bilo na službeni dan izlaska konzole i bile su ekstremno ograničene količine, a naplatili su unaprijed valjda da potvrde da mogu platiti.
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1789 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 15/12/2023 : 07:03:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

.

Znači, ova moja situacija je normalna?

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10844 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 15/12/2023 : 07:50:32  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by emirem

.

Znači, ova moja situacija je normalna?

Prije je bilo da ti za ukupnu narudzbu naplate sve, a sad evo vec nekoliko mjeseci nakon uplate se ceka koji dan da se procesuira narudzba onda salju kako koji je dostupan i naplate. Prekjucer su mi za "Dune" tri stripa poslali za svaki pojedinacno po jedan racun,ne sve zajedno skupa kao kad sam iz kosarice narucio. Npr.u utorak za dva,a prekjucer u srijedu za treci.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Unngenant
Junior Member

Serbia
401 Posts

Member since 28/02/2012

Posted - 19/12/2023 : 10:33:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Unngenant a Private Message  Reply with Quote
Da se pohvalim da strip posle:

2023-07-20 Shipped

Konačno je stigao sa kennys xD. Posle prepiske da šalju drugi put isto jer u međuvremenu posle prvih 2 meseca strip nije stigao. Cene su i dalje takve da za stvari koje kupujem mi se ne isplati da jurim druge, iako očito postoji rizik. Sa druge strane stvarno moram da pohvalim njihov support koji je stvarno super. Ovo oko Amazon de ne znam kako funkcioniše jer meni su ubacili 25e dostavu što je više od cene stripa koji uzimam tako da to mi se ne isplati. Blackwells isto tako ova izdanja dodaju cenu knjige na poštarinu tako da...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9222 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/12/2023 : 18:58:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Stiže juče strip, od Blackwell's-a, odnosno Amazon.de-a.

Batman: The Dark Knight Detective Vol. 7

Zatičem ga pred vratima! Da bude još lepše, pakovanje je bilo OTVORENO!

Otvorio ga poštar? Otvorio se sam? Otvorila ga carina? Otvorio ga komšija iz zgrade, video da je strip i zgađeno ga vratio unutra?

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10844 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 31/12/2023 : 00:59:44  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Nista cudno, ovaj tjedan 5 stripova,dva otvorena!
Kako je carina placena od strane BWa oni ipak moraju otvoriti da provire, zabadala, flatfeeti jedni. 😁
Primjeti se da otvaraju samo one koverte gdje preklopno krilo ima ispod ljepljivu traku, pa mogu ponovno zalijepiti,ne tako cvrsto, pa je krilo labavo, napola odlijepljeno.
Ove koverte sto imaju crvenu trakicu ispod sto je povuces preko onih zubaca ne diraju, jer bi bilo evidentno i vidljivo sa rovera na Marsu.

Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1125 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 09/01/2024 : 11:35:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
Moram se i ja pridružiti pohvalama za Walt's Comic Shop. Prva narudžba, stiglo relativno brzo (UPS), iznos poštarine sasvim fer i korektan, a pakiranje takvo da imam osjećaj da bi stripovi bez problema preživjeli i pad iz aviona
Nebo i zemlja u odnosu na Amazon, koji je još i poskupio poštarinu (barem za Hrvatsku), a kvaliteta pakiranja jednako loša kao uvijek. Jedino gdje Amazon ima prednost je izbor.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6392 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 09/01/2024 : 12:29:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Unngenant

Da se pohvalim da strip posle:

2023-07-20 Shipped

Konačno je stigao sa kennys xD. Posle prepiske da šalju drugi put isto jer u međuvremenu posle prvih 2 meseca strip nije stigao. Cene su i dalje takve da za stvari koje kupujem mi se ne isplati da jurim druge, iako očito postoji rizik. Sa druge strane stvarno moram da pohvalim njihov support koji je stvarno super. Ovo oko Amazon de ne znam kako funkcioniše jer meni su ubacili 25e dostavu što je više od cene stripa koji uzimam tako da to mi se ne isplati. Blackwells isto tako ova izdanja dodaju cenu knjige na poštarinu tako da...

Ako kupuješ sa njemačkog amazona, postoji stranica mailboxde za dostavu. Za Hrvatsku sigurno funkcionira.
Spika je slijedeća, upute su ti na samoj stranici, ali ugl dobiješ njemačku adresu tj adresu svog sandučića u DE. Amazaon najčešće njima dostavi besplatno. Oni naravno naplaćuju svoju dostavu. E sada, cijena varira. Imaš godišnju pretplatu za sakupljanje kupljenih paketa koji ti onda mailboxde može skupiti u jedan veliki i tek onda poslati. I sada bubam, za napravit to jednom je 5€, a godišnja pretplata sa neograničenim brojem puta je npr 15€. To nisam koristio. Ja sam npr uzeo Kindle Paperwhite na akciji, onaj sa ''reklamama'' na ovaj način jer je to artikal koji se ne šalje van Njemačke tj nije kao za druga tržišta. Mailboxde mi ga je slao GLSom za mislim 11-13€ i došlo mi je u roku 3 dana od njihovog slanja. Ukratko na ovaj način sam to čudo sve skupa platio 100injak €, dok je u Hr koštao cca 200€, isplativo zar ne ;)

Nažalost, nema više modela od 8gb, nego samo 16gb, tako da je sada super ako se nađu za 130+€. A ja npr imam 110 knjiga koje u prosjeku zauzimaju isto toliko mb, ne gb, tako da je 8gb IMHO debelo previše, a 16 apsolutno gubi smisao.

Inače, e-reader nema razloga imati pristup internetu, tako da reklama nema (a i da ima, samo se otvori stranica prije ulaska u samu knjigu i jednom se tapne i to je to) jer je stalno u airplane modu.
Razlika je tada bila mislim 30ak€ za onog bez reklama.

E sada to isto primijenite za stripove tj doslovno za bilo što iz njemačke za što nema izvoza tj slanja poštom, nije to samo Amazon.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 09/01/2024 12:31:19
Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1125 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 15/01/2024 : 12:48:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
Je li ikad itko naručivao sa https://scifier.com/?

Iskaču mi reklame pa sam bacio oko. Cijene se čine OK, poštarina za Hrvatsku je 8 eura flat (bez obzira na količinu) i cijelu narudžbu pakiraju zajedno (ne šalju zasebno pojedine knjige/stripove), a porez za EU plaćaju preko IOSS-a pa ne bi trebalo biti uvoznih troškova.

Koliko sam vidio po Youtubeu pakiraju u čvrste kutije, koriste puno bubblewrapa i sličnog materijala za zaštitu paketa. E sad, koliko je to plaćena promocija, a koliko je u praksi to stvarno tako, nemam pojma. Ima li itko iskustva iz prve ruke?

Edited by - Wolfman on 15/01/2024 12:57:07
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2449 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 15/01/2024 : 13:30:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
Kod mene su bili manji troškovi proveravanja fakture (3,85€), ali mislim, da je to do naše pošte (Slovenske) jer je paket bio preko 100€ (i to u funtima).

http://forum.striparna.com/viewtopic.php?t=5187

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo

Edited by - BiDi on 15/01/2024 13:32:41
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2855 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 15/01/2024 : 13:42:33  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Koja cena je paketa ako se uzme na aukcijama ovde? HR U SRB.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27449 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/01/2024 : 13:56:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
https://www.posta.hr/hrvatska-posta-cjenik-online/262

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1125 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 15/01/2024 : 14:00:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BiDi

Kod mene su bili manji troškovi proveravanja fakture (3,85€), ali mislim, da je to do naše pošte (Slovenske) jer je paket bio preko 100€ (i to u funtima).

http://forum.striparna.com/viewtopic.php?t=5187

Super, znači nije scam
Odvažit ću se onda i ja uskoro napraviti narudžbu. Vidim da imaju i PayPal kao opciju za plaćanje pa u najgorem slučaju PayPal može intervenirati ako nešto pođe krivo.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6392 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 15/01/2024 : 14:06:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Vidim imaju i korišteno, ali izgleda samo mange.
Ako je osjetno jeftiniije...zašto ne?
Bacim oko da vidim što sve imaju.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2067 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 15/01/2024 : 16:15:26  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Nije, ima svega ("used" pod Comics and Graphic novels).
Treba to malo detaljnije pogledati, šarolika je ponuda.

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1181 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 15/01/2024 : 16:42:20  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
Ja sam neki dan otkrio ovo https://comicsbugle.com/
Vidim da je free EU shipping no, nisam još uspoređivao cijene...
Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1125 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 22/01/2024 : 16:21:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
Evo zasad iskustvo sa Scifierom.

Naručio stripove 16.01. Na nekoliko stripova je pisalo da su dobavljivi unutar 5 radnih dana, na nekoliko 3 i ostatak 1. Idući dan mi je na mail stigla obavijest da će najkasnije 25.01. sve biti spremno za slanje. Danas mi stigla obavijest da su sve poslali (znači unutar 4 radna dana od narudžbe) i dobio sam informacije za praćenje pošiljke preko nekakvog TDG-a (iskreno prvi put čujem za to), ali pretpostavljam da to kod nas preuzima HP. Zasad se sve čini OK, vidjet ćemo što će stići :D

Inače, prilikom narudžbe sam iskoristio neki random kod za popust od 10% koji sam našao na internetu i kod je bio prihvaćen.
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2067 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 30/01/2024 : 13:39:07  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Jel stiglo?

Usput:
prva Kennys narudžba zgotovljena glatko.
Naručeno 9.1., nisu sve imali spremno pa je poslano 18.1., stiglo jutros.
Mala zamjerka što se ne dobije tracking, ali eto,
nije problem ako prođe bez problema :)

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1125 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 30/01/2024 : 13:52:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fler

Jel stiglo?

Još je na putu. Zapravo se radi o belgijskoj pošti (tj. Landmark Global, koji je dio bpost grupacije).
Kao što sam pretpostavio to kod nas preuzima HP. Par dana nakon slanja sam dobio i tracking broj za HP pa se i kod njih može pratiti.
Zadnji update je bio u subotu da je krenulo iz Belgije prema Hrvatskoj (u srijedu je krenulo iz UK, u petak stiglo u Belgiju).

Edited by - Wolfman on 30/01/2024 13:53:00
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10844 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 31/01/2024 : 07:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by udarnik007

Ja sam neki dan otkrio ovo https://comicsbugle.com/
Vidim da je free EU shipping no, nisam još uspoređivao cijene...

Lokacija im je u Slovackoj.
Npr. 99.90€ je za SW: Tales of the Jedi omnibus, a na amazonu pre-order 147,06€.
Daredevil omnibus (reprint Bendis/Maalev) 79.90€ na comicsbugle, amazon 82,99€, Blackwells 92,99€.

Go to Top of Page
Page: of 101 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000