forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Book Depository
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 101

emirem
Advanced Member

10844 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 31/10/2023 : 16:00:53  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Evo ovako Tokyo Ghost 35€, 15€ carina ako prelazi 22€, plus 17% PDV tu mi je izaslo ono 22€.
Dva stripa bila ispod 22€, platio po 5€ 17% PDV.
Batman Curse of white knight (HC) bio 21,98€ znaci nije jos 22€,ali naplatili kao da je 22€ sto znaci 15€ + PDV.
U tjedan dana za cetiri stripa kupljeni za 90€ platio jos 50-tak eura.
Ganjam drugi tjedan ako treba i u Strassbourg za citalacka prava.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 31/10/2023 16:01:37
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10844 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 31/10/2023 : 16:06:54  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Wolfman

Kako tolika "carina" može biti? Zar ne bi trebao biti u najgorem slučaju porez od 5% plus 2-3 eura za "troškove obrade" od Pošte. Ili je išlo preko neke kurirske službe pa su oni masno naplatili svoje špediterske usluge?

Meni dovela pakete posta.
Carina prvo sve ne-europske posiljke tretira po tom novom zakonu iz 2021,a pazi u zadnje te dvije godine sam bar 20-tak stripova kupio preko blackwellsa, manji dio preko amazona, bas nikad nisam nista platio za stripove otkad je zakon stupio na snagu.
Mozda se zalomio u smjeni neki nadobudni koji se hoce dokazati, pa po zakonu. Gdje je bio dvije godine?

Ako ovako bude, ostaje mi amazon gdje budu stripovi skuplji.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27444 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 31/10/2023 : 16:16:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Meni drugi strip od BW još ne stiže...
Pomalo sam zabrinut...
Ko zna kakva im je kastomer servis?
Hoće li vratit lovu ili poslat novi strip na moju riječ?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 31/10/2023 : 16:20:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
kad si naručio? meni po mesec dana putuje....

mislim, od juče više ne, a evo i danas je stigla zadnja knjiga i to je to; najgore od svega je što sam sad najvrv osuđen na Amazon koji, pored toga što su cene zlo, ovde ima užasnu kurirsku sluzbu, a s mašina im je tako dizajnirana da ne možeš ljudski ni da se žališ....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12970 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 31/10/2023 : 16:22:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Pomalo sam zabrinut...

Meni je isto dugo trebalo da mi stigne jedan strip.

Možda da pričekaš do kraja ovog tjedna?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1125 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 31/10/2023 : 17:25:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

quote:

Kako tolika "carina" može biti? Zar ne bi trebao biti u najgorem slučaju porez od 5% plus 2-3 eura za "troškove obrade" od Pošte. Ili je išlo preko neke kurirske službe pa su oni masno naplatili svoje špediterske usluge?

Carina prvo sve ne-europske posiljke tretira po tom novom zakonu iz 2021,a pazi u zadnje te dvije godine sam bar 20-tak stripova kupio preko blackwellsa, manji dio preko amazona, bas nikad nisam nista platio za stripove otkad je zakon stupio na snagu.
Mozda se zalomio u smjeni neki nadobudni koji se hoce dokazati, pa po zakonu. Gdje je bio dvije godine?

Gdje ti živiš?
U Hrvatskoj koliko znam nema carine na knjige i porez je samo 5%.
Ako Blackwells sve uredno prijavljuje preko IOSS-a, onda ništa dodatno ne bi smjeli naplatiti.

Edited by - Wolfman on 31/10/2023 17:29:16
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10844 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 31/10/2023 : 19:41:20  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Gdje ti živiš?
U Hrvatskoj koliko znam nema carine na knjige i porez je samo 5%.
Ako Blackwells sve uredno prijavljuje preko IOSS-a, onda ništa dodatno ne bi smjeli naplatiti.

Ja sam u Luksemburgu, Benelux.
Lik mi sa BW javio to za IOSS broj i ako ovi ne budu to ispostovali, slat cu i dosadjivati dok ne dobijem refund. Kako poznajem rad birokrata po tim biroima ici cu i do vrata ureda.
Nosim kartonske koverte, racun od poste i pokazati cu im taj broj.
A imas polufabrikanata sa jedva zavrsenom srednjom ili samo osnovnom i neki tecaj vecernje skole za nizi birokratski posao i takvi su ti na traci sa posiljkama. Za njih je taj broj, skracenica, medjunarodna svemirska postaja. Ako i to uopce znaju. 😕

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27444 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 31/10/2023 : 20:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

kad si naručio? meni po mesec dana putuje....

mislim, od juče više ne, a evo i danas je stigla zadnja knjiga i to je to; najgore od svega je što sam sad najvrv osuđen na Amazon koji, pored toga što su cene zlo, ovde ima užasnu kurirsku sluzbu, a s mašina im je tako dizajnirana da ne možeš ljudski ni da se žališ....

12.10 su mi poslali drugi strip.
06.10 su mi poslali prvi strip.
Taj prvi je došao prije 9 dana.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27444 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/11/2023 : 09:40:30  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Stigao drugi strip🙂
Blackwells je proša test.
2 od 2 bez ikakvih davanja.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

maddjuro
Average Member

676 Posts

Member since 08/01/2008

Posted - 03/11/2023 : 13:26:04  Show Profile Show Extended Profile  Send maddjuro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Stigao drugi strip🙂
Blackwells je proša test.
2 od 2 bez ikakvih davanja.

i meni su danas stigla još 2; jedan manji koji je stao u kaslić (takvi su mi i prije stizali od njih) , i jedan većega formata. Oba su stigla u savršenom stanju
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12970 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/11/2023 : 13:54:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
I meni su danas stigla dva stripa, bez naplate dodatnih troškova.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10844 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 04/11/2023 : 00:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Drago mi je zbog vas, a meni i Vaderu izgleda naletio hejter anglofonske literature. 🧐
U ponedeljak posjecujem postu sa dokumentacijom.

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10844 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 05/11/2023 : 18:06:24  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Provjerio i ovaj zadnji strip, placeno 20-tak eura bonusa, svi imaju IOSS.
Isprintao e-mail korespondencu, pa sutra idem unervoziti postara😁.

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7338 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 06/11/2023 : 09:25:25  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:

Drago mi je zbog vas, a meni i Vaderu izgleda naletio hejter anglofonske literature. 🧐
U ponedeljak posjecujem postu sa dokumentacijom.

Ma šta ti imat bit drago, bitan si samo ti. Ako je meni nešto usrano tuđa srića me samo provocira.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

RaoulDuke
Junior Member

Croatia
455 Posts

Member since 02/05/2016

Posted - 11/11/2023 : 14:53:45  Show Profile Show Extended Profile  Send RaoulDuke a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pomalo sam zabrinut...

Evo moga iskustva i odgovora na pitanja.

Naručio dva stripa sa Blackwella 4.10. vrijednosti 78 eura oba, poslali ih 6.10. Nisu stigli i javio sam im se jučer mailom. U roku od sat vremena dobio sam odgovor da provjerim sa susjedima i poštom da nije negdje kod njih. Nakon mog odgovora dobijam danas mail gdje me obavještaju da smatraju pošiljku izgubljenu u tranzitu i daju mi povrat love za jedan strip koji je trenutno nedostupan a za drugi me pitaju hocu li da mi ponovno posalju ili hocu i za njega refund. Uzeo refund za oba. Odmah su potvrdili da ide refund.
Podrška za svaku pohvalu.
Za manje od 24 sata sve riješili. Sve za 5.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10844 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 25/11/2023 : 11:51:49  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Napokon i ja rijesio zavrzlamu sa placenom carinom na cetiri stripa sa BWa.

Posta je pogledala sve racune, etikete sa posiljke, provjerila sa carinom i ustanovljeno je da su sa BW naljepili etiketu sa brojem IOSS, ali nisu naveli IOSS VAT, odnosno da su oni platili sva davanja carini. Elektronsko uknjizavanje poreza nije bilo uvedeno zato je primalac bio duzan platiti davanja carini bez mogucnosti povrata.
Dokument koja mi je posta poslala za svaku posiljku je na engleskom i pravno je dokaz da posiljatelj snosi duznost povrata sredstava.
U cetvrtak se javlja sluzba za korisnike BWa i prihvatili su odgovornost za zbrku.

Sad cekam odgovor od BWa da li je sad kupovina sa njihovog sajta sigurna sto se tice IOSS TVAa, da izbjegnemo ponovno ovaj proces refunda.
Vjerojatno je radnik koji radi na upisu poreza u sistem imao los dan.

Uglavnom, glavobolja prosla, idem dalje sa BWom.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/11/2023 : 11:54:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Ajd javi molim te šta ti kažu.
Mene je to zadesilo za 4 knjige, i to iz dve različite narudžbine.
Valjda ispadne samo da je dati radnik imao loš mesec....

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7338 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 25/11/2023 : 23:13:31  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Ja se ne mislin bakćat s tim Blackwellsom već ih lipo unaprid nabijen na k.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/11/2023 : 23:51:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
na pimpača xDD

Go to Top of Page

knauso
Junior Member

302 Posts

Member since 18/12/2020

Posted - 28/11/2023 : 00:13:39  Show Profile Show Extended Profile  Send knauso a Private Message  Reply with Quote
Meni stiglo 5-6 knjiga sve u redu.
Samo sto pakuju isto kao book depository, to mi se ne dopada.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9221 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/12/2023 : 22:56:31  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Da li znate da je Blackwell's zastupljen i na evropskom Amazonu i da im je tu poštarina na strip 1€ ? (Za Srbiju, a verovatno i drugde)
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10844 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 07/12/2023 : 23:14:51  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
@lord vader

Nisu rekli koji je uzrok,sigurno je stresirani radnik zbrljao racune. Pisu da je sve ok.
Evo tekst.

"Thank you for your reply. My apologies for the delay in responding.

Your order and the IOSS charges has been passed to our dispatch center for information and in hope that this won't happen again so feel free to reorder and if happened and they asked you for more charges (which is highly unlikely) please let us know."

Znaci, ako se dogodi opet da ti posta hoce naplatiti za carinu,fino odbijes,posta returna senderu,javis BWu da te hoce izmusti,ovi posalju opet novu posiljku sa akcentom da ce provjeriti taj IOSS broj i dat ce za uho zabusantu na poreznom.😁

@alexts

U obracunu prije placanja zaracunaju oko 3% poreza na knjige i literaturu.
Danas za iznos od 48,75€ mi dodali 1,38€.

Edited by - emirem on 07/12/2023 23:16:28
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/12/2023 : 08:21:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
hvala ti!

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7532 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 08/12/2023 : 20:52:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Da li znate da je Blackwell's zastupljen i na evropskom Amazonu i da im je tu poštarina na strip 1€ ? (Za Srbiju, a verovatno i drugde)

Kojem točno?

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9221 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 08/12/2023 : 21:04:39  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:
Originally posted by alexts

Kojem točno?

Amazon.de
Go to Top of Page
Page: of 101 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000