forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Book Depository
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 101

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 02/10/2023 : 18:50:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Upravo to, evo sad da izmislim primjer:

Čija je ovo svjetiljka? - upita Anne
Georgeova. - kaže Julian
Pa gdje je nestao George? - priklopi Dick

i tak slično.

Posudio sam u knjižnici prošle godine to novo izdanje misleći da bih baš mogao skupiti tu kolekciju ak bude dobra ali nije mi se dalo čak niti pročitat do kraja. Kao da fali onih ilustracija i nekih fraza, nemam pojma. Prvo sam mislio da nakon više od 20 godina nečitanja 5 prijatelja to više nije to, kao prerastao sam i te fore. I onda ovoga ljeta posudim par starih epizoda u starom izdanju i opušteno se izguštam kako to već nisam jako jako dugo.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9563 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 02/10/2023 : 19:01:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ja sam kupio cijeli komplet od Plave krave, iskreno, drukčije je sad nego kad sam čitao kao dijete, ali su me knjige vratile u djetinjstvo.

Iskreno sam uživao.

George želi da ju se oslovljava s muškim imenom, ali svi i dalje o njoj pričaju u ženskom rodu, čak i ona sama. Barem što sam sad bacio na brzinu oko.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27623 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 02/10/2023 : 19:36:51  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Naručija par stripova s Blackwellsa.
Vidićemo kako će proći/doći...

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4631 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 02/10/2023 : 19:43:06  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Naplaćuje li se carina za narudžbe s Blackwell'sa, s obzirom da su stacionirani u UK?

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 02/10/2023 : 20:14:09  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by don_draper

Naplaćuje li se carina za narudžbe s Blackwell'sa, s obzirom da su stacionirani u UK?

Meni još nisu naplatili.
Zadnja narudžba mi je bila prije nepunih
mjesec dana.
Pakiranja slicna kao i pokojni BD,
dakle, loša...
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 03/10/2023 : 09:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

George želi da ju se oslovljava s muškim imenom, ali svi i dalje o njoj pričaju u ženskom rodu, čak i ona sama. Barem što sam sad bacio na brzinu oko.

Sad sam išao guglati jer sam nakon tvog komentara pomislio da sam lud. Srećom nisam (još) nego se čini da od Plave krave postoje dva izdanja prvih 7 pustolovina . Prvo izdanje je to sa George u muškom licu i to se povuklo iz prodaje nakon nekog vremena a u drugom su ispravili na onakvo na kakvo smo navikli i kakvo treba biti. Uopće nema nikakve službene informacije o tome nego samo opskurni komentar samog izdavača na nekoj fb grupi.
Tako da eto, čisto da se zna da treba paziti kod kupnje pogotovo od nekog iz druge ruke.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 03/10/2023 : 09:41:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
daj promenite naslov teme ako boga znate xD

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

DK24
Average Member

Croatia
642 Posts

Member since 24/04/2020

Posted - 03/10/2023 : 09:49:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DK24 a Private Message  Reply with Quote
Ostavite, neka postoji sjećanje na veliki BD. A koga zanima zna već čemu služi sada ova tema, a novi će isto brzo skužiti
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/10/2023 : 10:33:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DK24

Ostavite, neka postoji sjećanje na veliki BD. A koga zanima zna već čemu služi sada ova tema, a novi će isto brzo skužiti

Ovu temu možemo zaključati i otvoriti novu.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Unngenant
Junior Member

Serbia
401 Posts

Member since 28/02/2012

Posted - 03/10/2023 : 16:45:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Unngenant a Private Message  Reply with Quote
Kennys.ie...evo ne znam...prva knjiga je stigla bukvalno oko 45-50, sledeća, koju još čekam je sada već skoro 60 dan...kontakt prodavnice je odgovarao (automatski mejlovi su na irskom xD), i ponudili su se da vrate novac ili da pošalju novu knjigu...gotovo sam siguran da nije do njih, već do dostave...
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3384 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 03/10/2023 : 18:43:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Unngenant

Kennys.ie...evo ne znam...prva knjiga je stigla bukvalno oko 45-50, sledeća, koju još čekam je sada već skoro 60 dan...kontakt prodavnice je odgovarao (automatski mejlovi su na irskom xD), i ponudili su se da vrate novac ili da pošalju novu knjigu...gotovo sam siguran da nije do njih, već do dostave...

Ja sam naručivao kod drugara u Irskoj, stizalo mu za 7-10 dana. Sad drugar poručio u Srbiju i sad je već 40-ak dana prošlo i još ništa.
BD koliko god da nije stizalo brzo, nije bilo ovako sporo.
Go to Top of Page

RaoulDuke
Junior Member

Croatia
455 Posts

Member since 02/05/2016

Posted - 03/10/2023 : 20:14:34  Show Profile Show Extended Profile  Send RaoulDuke a Private Message  Reply with Quote
Meni sa Kennya u RH stiže za cca 2 tjedna max
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 27/10/2023 : 17:16:00  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Kad nema drugog topika za Blackwells…
Nego, stigla tri od cetiri stripa, naplatili mi carinu 32€ sve skupa.
To je prvi put da su mi naplatili.
Salju iz UK preko francuske poste, sad da li ovi moji kako kada naplate kako im se sprdne ili su poceli bas gledati sve pakete iz UK i naplacivati.
Trazit cu refund kako sam to radio prije sa bookdepositoryijem ako ne bude bilo onda idem preko amazona onda ovo se ne isplati vise preko BWa.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 27/10/2023 : 17:18:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
i meni u FR poceli pre neki dan da naplacuju carinu s Blackwellsa
prekjuce jednu knjigu, evo jutros dzapaju i za drugu
jebo ih Dzef Bezos....

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 27/10/2023 : 18:20:10  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

i meni u FR poceli pre neki dan da naplacuju carinu s Blackwellsa
prekjuce jednu knjigu, evo jutros dzapaju i za drugu
jebo ih Dzef Bezos....

Pa zar je BW isto ugrabljen od amazona?
Znam da je BD bio pod amazonom i vracali su refunde.
Ako su i ovi potpali pod amazon valjda bi mogli vratiti lovu.
Ja cu javiti ovdje rezultat prepiske sa customerom.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 27/10/2023 : 19:46:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ma to ovako kažem, u etar

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 27/10/2023 : 21:09:21  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Od prije 15 dana na BWu

**‘'Please be aware that a minimum €3 fee will be applied per book upon delivery to France due to French law.'**

We welcome customers living within the EU to place an order with us.

The price quoted on the website is the price you will pay. This price includes delivery to countries within the EU, plus any taxes and charges due. There should be no surprises or additional charges once the book has arrived in the destination country.

NB Exceptions are Individual books costing over £120 which will be liable to customs duty in EU countries.

For more information, including estimated delivery times, please check out our Shipping and delivery information.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27623 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 28/10/2023 : 00:07:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
ja sam nekidan dobija mighty marvel masterworks spiderman bez ikakvih dodatnih troškova a čekam još jedan strip.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 28/10/2023 : 13:29:26  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Odgovor..

Naravno po EU ima jos puno polupismenih birokrata koji ne kuze brojeve i svoj posao.
Koliko puta sam samo urgirao na neke propuste i da mi je novcic za svaki put…

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6431 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 29/10/2023 : 09:07:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Hmmm, zanimljiv odgovor.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 30/10/2023 : 16:02:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
to follow up on the shit above - francuska pošta me OŠURILA sa carinom, jutros sam platio 12 i 14 jebenih evra za dve knjige koje vrv koštaju isto toliko
jebem im pas mater kolektivno svima

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 31/10/2023 : 11:31:22  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Heh,
Danas cujem stigao mi "Tokyo Ghost" kostao me 33€,a platio jos dodatno carinu 22€.🤯🤬😱👹⚡💥🔥🌊🌪️☄️

Edited by - emirem on 31/10/2023 11:31:52
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 31/10/2023 : 11:50:04  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Sad sam pisao carini vidjet cemo sta ce biti ili zovem Mike Hallera. 😁

Go to Top of Page

Wolfman
Senior Member

Croatia
1131 Posts

Member since 13/07/2010

Posted - 31/10/2023 : 13:01:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Wolfman a Private Message  Reply with Quote
Kako tolika "carina" može biti? Zar ne bi trebao biti u najgorem slučaju porez od 5% plus 2-3 eura za "troškove obrade" od Pošte. Ili je išlo preko neke kurirske službe pa su oni masno naplatili svoje špediterske usluge?
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 31/10/2023 : 15:54:19  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Hah, koji likovi.
Samo šikne link i boli ga đon. Bez dodatnog objašnjenja.

LordVader studirao si u Francuskoj ,pa razumiješ..

Achats et expéditions en provenance de pays situés en dehors de l’Union européenne
Envois sans franchise
Généralités
Lorsque vous commandez des marchandises chez un fournisseur établi en dehors de l'Union européenne, vous devez, à l'occasion de leur importation dans l'Union européenne, payer des droits à l'importation, la TVA et, le cas échéant, des droits d’accises.

Le fait que la commande ait eu lieu par Internet ou d'une autre manière (courrier, téléphone, fax, etc.) ne modifie en rien la procédure à l'importation. Le montant des taxes dépend du type de biens que vous importez.

Les tarifs peuvent être consultés sur le site TARLUX.

Valeur en douane et base d'imposition
Pour le calcul des droits à l'importation, l'Administration des douanes et accises utilise le concept de la valeur en douane.

Il s'agit, en général, de la valeur constatée sur base de la facture. Pour l’Administration des douanes et accises, toute marchandise a une valeur.

En l’absence de facture, l’Administration des douanes et accises se base - pour déterminer cette valeur - sur les méthodes d'évaluation prévues par la réglementation de l’Union européenne.

La valeur en douane, augmentée des droits à l'importation, des accises et d’autres frais, constitue la base d'imposition de la TVA. Celle-ci est le montant sur lequel la TVA sera calculée par l'Administration des douanes et accises.

*** NOUVEAU ***

Suite à la mise en application du « paquet TVA sur le commerce électronique », l’exonération de la TVA jusqu’à un montant de 22 € disparaît avec le 1er juillet 2021.

En conséquence la TVA sera perçue dans tous les cas et pour tous les envois en provenance d’un pays tiers.

Une déclaration en douane électronique devient obligatoire pour chaque importation de marchandises depuis un pays hors Union européenne, ceci indépendamment de la valeur de l’envoi.

Cette déclaration en douane électronique peut être soumise soit par le biais du système de dédouanement PLDA IETA soit dans le système de dédouanement LUCCS Import phase 1. Il est à noter que la déclaration en douane normale à jeu de données réduit (H7) couverte par LUCCS engendre automatiquement la perception de la TVA à l’importation au taux normal applicable (17%), si aucun n° d’identification TVA IOSS (Import One Stop Shop) n’est renseigné dans la déclaration en douane déposée.

Go to Top of Page
Page: of 101 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000