Author |
Topic  |
Lokomotiva
Starting Member
26 Posts
Member since 17/11/2022 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2384 Posts
Member since 19/12/2007 |
|
Lokomotiva
Starting Member
26 Posts
Member since 17/11/2022 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21657 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 12/01/2024 : 00:46:47
|
drugar uzeo veći deo zadnje ture,pa prelistah stripove i imam samo reči hvale - Džim Katlas i Hoka Hej izgledaju top topova, čini mi se i Srce Amazonki;Neverovatno putovanje je nešto slabijeg kvaliteta (Simbol),ali i dalje je to sasvim dobro,a i cena je nešto niža. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21657 Posts
Posted - 12/01/2024 : 17:01:50
|

Korbenovi Mutanti,Den i Bladstar su mi definitivno jedni od najintrigantnijih stripova u tim nekim mlađim danima (uz Rankseroksa,Smogi boja...),a najupečatljiviji utisak je ostavio Svet mutanata.Možda je to jer sam pročitao nek nekolko onih kolornih stranica iz nekolicine Stripoteka,pa me je uvek živo interesovalo kako to izgleda kad se pročita u komadu i šta je bilo sa Dimentom i Džuli.
Elem,zahvaljujući Lokomotivi (a i Fibra će uskoro izbaciti svoje izdanje) dođoh do ovog stripovskog bisera. Ne znam da li zbog nostalgije ili ne,ali stvarno sam uživao u ovom neobičnom postapokaliptičnom stripu neverovatnog crteža,neobične i specifične radnje te totalno bizarne atmosfere. Dobro,crtež je grom,to smo već apsolvirali,ali meni je i priča skroz dobra. Mahom zbog opičene scenografije,ludačke atmosfere,žestokog nasilja... Svet mutanata,gde je priču započeo Korben (pa ubrzo palicu preuzeo Strnad) je scenaristički malo i sirov,ali je zato nastavak Sin sveta mutanata u pogledu fabule,tačan kao japanski voz,pa mi se nastavak još više dopao. Svakako je u pitanju strip koji će imati posebno mesto u mojoj kolekciji. Svet mutanata mermerna 4.5/5 Sin sveta mutanata mramorna 5/5
Izdanje,zaboravih naglasiti,dojajno - Publikum,Roganović,papir,format...sve za pet! |
 |
|
Jozzinelli
Senior Member

1668 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 12/01/2024 : 18:32:01
|
quote: Originally posted by anto
Korbenovi Mutanti,Den i Bladstar su mi definitivno jedni od najintrigantnijih stripova u tim nekim mlađim danima (uz Rankseroksa,Smogi boja...)
Anto, a gde si čitao Rankseroksa u mlađim danima?!
|
Mek Koj nema alternativu |
 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2723 Posts
Member since 23/12/2022 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21657 Posts
Posted - 12/01/2024 : 19:00:14
|
quote: Originally posted by Jozzinelli
Korbenovi Mutanti,Den i Bladstar su mi definitivno jedni od najintrigantnijih stripova u tim nekim mlađim danima (uz Rankseroksa,Smogi boja...)
a gde sam mogao nego u Comiconu. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21657 Posts
Posted - 12/01/2024 : 19:01:27
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
4.5/5 5/5
Sta sad opet izvodis sa ocenama? Sta bi sa sistemom do 10?
Ne zaboravi da si institucija i kao takva duzan da objasnis promene..
Svet mutanata i Sin sveta mutanata su u jednoj knjizi i to je sve od tog stripa? Ovo je za mene spansko selo..
mmmmmm https://skolski.ba/zasto-se-kaze-to-je-meni-spansko-selo/74893/
Već 7 godina dajem ocene na skali od 1/5 do 5+/5,a ne do 10,jesi li pijan il se zezaš pa me pitaš ovo? |
Edited by - anto on 12/01/2024 19:06:08 |
 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2723 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 12/01/2024 : 19:47:38
|
Bice da je jos gore.. Salu na stranu bice.. da neko vreme nisi pisao toliko osvrta pa sad kad si opet krenuo sam se malo zbunio :) Super da imas vremena citati..konacno
 |
Francuski Bogovi Grafizma |
 |
|
Jozzinelli
Senior Member

1668 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 12/01/2024 : 20:15:43
|
a gde sam mogao nego u Comiconu.
A-haaaa, slabo poznajem taj magazin... ...U stvari, poznata mi je ona naslovnica sa Ranksom, ali sam mislio da je to izlazilo u drugoj polovini 90-ih, a sad vidim da je period izlaženja bio 1990-1993.
Eto, Hrvati su u više slučajeva prednjačili sa kakvim-takvim premijernim objavljivanjem u ex-yu nekih kultnih ekscentričnih stripova, kao što nisam imao pojma do pre neku godinu da su i Valentinu bili objavili u Ero-Stripu (i možda još negde?), koji je isto izlazio u tom periodu početkom 90-ih.
Kad pomenuh Valentinu, nadam se da dolaze bolja vremena i da neko uskoro nastavi i sa njenim albumima...Lokomotiva? ...Ili možda Stalker?
|
Mek Koj nema alternativu |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9244 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 12/01/2024 : 22:52:34
|
Eto, Hrvati su u više slučajeva prednjačili sa kakvim-takvim premijernim objavljivanjem u ex-yu nekih kultnih ekscentričnih stripova, kao što nisam imao pojma do pre neku godinu da su i Valentinu bili objavili u Ero-Stripu (i možda još negde?), koji je isto izlazio u tom periodu početkom 90-ih.
Ne podsećajte me na ta mrska vremena; ja telefonom zovem Zagreb da pošalju Comicon, a rat već uveliko počeo, pošta između izgleda već nije radila tada, čovek hteo da pošalje...
edit: prva 2 sa Letačem |
Edited by - alexts on 12/01/2024 22:56:52 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27560 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9244 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
fler
Senior Member

Croatia
2068 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 14/01/2024 : 16:07:41
|
Jel netko uzeo Voltara? Nisam čitao no zanima me zbog Alcale.. nije valjda toliki krš da nije vrijedan ni spomena? |
Split your lungs with Blood and Thunder
|
 |
|
udarnik007
Senior Member

Croatia
1193 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 14/01/2024 : 16:39:07
|
quote: Originally posted by fler
Jel netko uzeo Voltara? Nisam čitao no zanima me zbog Alcale.. nije valjda toliki krš da nije vrijedan ni spomena?
Scenaristički je to dosta loše. Baš neki dan sam ga čitao. Samo izdanje Lokomotive je solidno, možda je mogao biti bolji papir a ne ovaj sjajni... U dodacima sam saznao nekih stvari o autoru koje nisam znao, bio mi je poznat uglavnom iz Conana a radio je na brdu toga što za DC, što za Marvel... Čovjek je izmislio sam sebi alat za crtanje i bio jedan od najbržih crtača svog vremena, ako ne i uopće! Ja ću Voltara ostaviti u kolekciji svakako. |
 |
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1670 Posts
Member since 01/02/2007 |
|
mmihoci
Senior Member

1165 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 14/01/2024 : 17:59:27
|
Lokomotiva je Voltara "upakirala" jako dobro. Prijevod mi se čini sasvim ok, no to nek veli ekipa koja bolje govori i piše srpski jezik. Ima par tipfelera ali to nimalo ne umanjuje vrlo dobar odabir i posao koji je Lokomotiva odradila.
Uvećani format i kvalitetan papir su omogućili da crtež dođe do svog izražaja.
Strip je iz 60-tih 20-tog stoljeća i u odnosu na druge iz tog doba po crtežu je sam vrh a po scenariju solidan.
|
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21657 Posts
Posted - 14/01/2024 : 18:18:52
|

Ričard Korben:Den,knjiga 1 - Nikadođija
Kao prvo,za Dena nisam toliko vezan negdašnjim sećanjima kao za Svet mutanata,pa ovde nostalgija neće imati nekog uticaja.Jedino u stvari što pamtim u vezi ovog stripa je što sam tada bio zapanjen golotinjom.
Dalje,Den je svojevrsni strip mača i magije,i svi elementi ovog žanra su tu - mišićavi junak,čudovišne kretature,magijski artefakti,"deva" koju treba spasiti...samo što je ovde ubačeno automatsko oružje i malo SF elemenata (tu me je strip podsetio na kultnu igru Another world).Plus,ono što je i najbitnije,brdo golotinje,sisa,guzica i kita.Te lascivnih scena, kao one kad mu kraljica puši dok ga Ketrin spašava iz vazduha,pri čemu se njenom veličanstvu sliva sperma niz bradu.Mogu samo da zamislim koliko je to bilo šokantno onda kada je strip izlazio.
U Denu je crtež svakako bolje parče kolača.Ne kažem da je priča loša,ali svakako nije tako upečatljiva kao vizuelni aspekt stripa.Sasvim korektna da strip ne bude dosadan.A da je moglo bolje,i moglo je. Čeka se nastavak,u svakom slučaju. Lokomotiva odradila odličan posao,sa velikim formatom,tehnikalijama,Draško sa prevođenjem,a ovde je i cena prilično povoljna.
Za prave muškarčine,ali i one koji bi to voleli da budu (poput mene,na primer),obavezno štivo. granitna 4/5 |
 |
|
Promys
New Member

102 Posts
Member since 03/02/2023 |
Posted - 14/01/2024 : 18:21:32
|
Voltar izgleda jako dobro, crtež izuzetan, pun detalja. Izdanje je jako dobro urađeno, ali mi je scenario onako naivan i radnja je malo prebrza za moj ukus... Kao što mmihoci reče, u pitanju je strip iz 60-tih godina, za nešto iz tog perioda prilično solidno. |
Edited by - Promys on 15/01/2024 14:25:58 |
 |
|
fler
Senior Member

Croatia
2068 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 14/01/2024 : 18:29:41
|
OK, hvala na komentarima. Pretpostavio sam da i nije baš neki spektakl, samo me čudilo što nitko ne spominje. Nabavljam svakako, prvenstveno zbog crteža - sve što sam od njega vidio bilo mi je fenomenalno.
|
Split your lungs with Blood and Thunder
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 15/01/2024 : 09:08:34
|
Isto, crtez jeste grom, za pricu jos ne mogu nista reci, jer jos ceka red za citanje ali isto ocekujem slabiju verziju Konana.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2391 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 15/01/2024 : 10:30:17
|
a gde sam mogao nego u Comiconu.
A-haaaa, slabo poznajem taj magazin... ...U stvari, poznata mi je ona naslovnica sa Ranksom, ali sam mislio da je to izlazilo u drugoj polovini 90-ih, a sad vidim da je period izlaženja bio 1990-1993.
Kad pomenuh Valentinu, nadam se da dolaze bolja vremena i da neko uskoro nastavi i sa njenim albumima...Lokomotiva? ...Ili možda Stalker?
Cfepaxa je Vjesnik objavljivao tokom osamdesetih, u svojoj reviji Erotika...bilo je tu i drugih stripova, erotskih, naravno... :) |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2894 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)