forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Zahuktala Lokomotiva
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 32

Lokomotiva
Starting Member

26 Posts

Member since 17/11/2022

Posted - 21/12/2023 : 15:43:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Lokomotiva a Private Message  Reply with Quote
Zasto mi nismo izdali u maju poslednji broj ?
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2384 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 21/12/2023 : 15:55:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lokomotiva

Zasto mi nismo izdali u maju poslednji broj ?

nemam pojma, na BDteci vidim da je serie finie:
https://www.bedetheque.com/serie-36881-BD-Thorgal-Les-mondes-de-La-Jeunesse-de-Thorgal__1.html
Go to Top of Page

Lokomotiva
Starting Member

26 Posts

Member since 17/11/2022

Posted - 22/12/2023 : 15:14:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Lokomotiva a Private Message  Reply with Quote
Da zavrsena. Poslednji nas tom br.4 imace 2 epizode (10 i 11 )
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21657 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/01/2024 : 00:46:47  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
drugar uzeo veći deo zadnje ture,pa prelistah stripove i imam samo reči hvale - Džim Katlas i Hoka Hej izgledaju top topova, čini mi se i Srce Amazonki;Neverovatno putovanje je nešto slabijeg kvaliteta (Simbol),ali i dalje je to sasvim dobro,a i cena je nešto niža.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21657 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/01/2024 : 17:01:50  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

Korbenovi Mutanti,Den i Bladstar su mi definitivno jedni od najintrigantnijih stripova u tim nekim mlađim danima (uz Rankseroksa,Smogi boja...),a najupečatljiviji utisak je ostavio Svet mutanata.Možda je to jer sam pročitao nek nekolko onih kolornih stranica iz nekolicine Stripoteka,pa me je uvek živo interesovalo kako to izgleda kad se pročita u komadu i šta je bilo sa Dimentom i Džuli.

Elem,zahvaljujući Lokomotivi (a i Fibra će uskoro izbaciti svoje izdanje) dođoh do ovog stripovskog bisera.
Ne znam da li zbog nostalgije ili ne,ali stvarno sam uživao u ovom neobičnom postapokaliptičnom stripu neverovatnog crteža,neobične i specifične radnje te totalno bizarne atmosfere.
Dobro,crtež je grom,to smo već apsolvirali,ali meni je i priča skroz dobra. Mahom zbog opičene scenografije,ludačke atmosfere,žestokog nasilja...
Svet mutanata,gde je priču započeo Korben (pa ubrzo palicu preuzeo Strnad) je scenaristički malo i sirov,ali je zato nastavak Sin sveta mutanata u pogledu fabule,tačan kao japanski voz,pa mi se nastavak još više dopao.
Svakako je u pitanju strip koji će imati posebno mesto u mojoj kolekciji.
Svet mutanata mermerna 4.5/5
Sin sveta mutanata mramorna 5/5

Izdanje,zaboravih naglasiti,dojajno - Publikum,Roganović,papir,format...sve za pet!

Go to Top of Page

Jozzinelli
Senior Member

1668 Posts

Member since 10/04/2011

Posted - 12/01/2024 : 18:32:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Jozzinelli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Korbenovi Mutanti,Den i Bladstar su mi definitivno jedni od najintrigantnijih stripova u tim nekim mlađim danima (uz Rankseroksa,Smogi boja...)

Anto, a gde si čitao Rankseroksa u mlađim danima?!

Mek Koj nema alternativu
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2723 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 12/01/2024 : 18:49:53  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:

4.5/5
5/5

Sta sad opet izvodis sa ocenama? Sta bi sa sistemom do 10?

Ne zaboravi da si institucija i kao takva duzan da objasnis promene..

Svet mutanata i Sin sveta mutanata su u jednoj knjizi i to je sve od tog stripa?
Ovo je za mene spansko selo..

mmmmmm
https://skolski.ba/zasto-se-kaze-to-je-meni-spansko-selo/74893/

Francuski Bogovi Grafizma

Edited by - matori paraliticar on 12/01/2024 18:52:15
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21657 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/01/2024 : 19:00:14  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jozzinelli

quote:

Korbenovi Mutanti,Den i Bladstar su mi definitivno jedni od najintrigantnijih stripova u tim nekim mlađim danima (uz Rankseroksa,Smogi boja...)

a gde sam mogao nego u Comiconu.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21657 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/01/2024 : 19:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

quote:

4.5/5
5/5

Sta sad opet izvodis sa ocenama? Sta bi sa sistemom do 10?

Ne zaboravi da si institucija i kao takva duzan da objasnis promene..

Svet mutanata i Sin sveta mutanata su u jednoj knjizi i to je sve od tog stripa?
Ovo je za mene spansko selo..

mmmmmm
https://skolski.ba/zasto-se-kaze-to-je-meni-spansko-selo/74893/

Već 7 godina dajem ocene na skali od 1/5 do 5+/5,a ne do 10,jesi li pijan il se zezaš pa me pitaš ovo?

Edited by - anto on 12/01/2024 19:06:08
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2723 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 12/01/2024 : 19:47:38  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Bice da je jos gore..
Salu na stranu bice.. da neko vreme nisi pisao toliko osvrta pa sad kad si opet krenuo sam se malo zbunio :)
Super da imas vremena citati..konacno

Francuski Bogovi Grafizma
Go to Top of Page

Jozzinelli
Senior Member

1668 Posts

Member since 10/04/2011

Posted - 12/01/2024 : 20:15:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Jozzinelli a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

A-haaaa, slabo poznajem taj magazin...
...U stvari, poznata mi je ona naslovnica sa Ranksom, ali sam mislio da je to izlazilo u drugoj polovini 90-ih,
a sad vidim da je period izlaženja bio 1990-1993.

Eto, Hrvati su u više slučajeva prednjačili sa kakvim-takvim premijernim objavljivanjem u ex-yu nekih kultnih ekscentričnih
stripova, kao što nisam imao pojma do pre neku godinu da su i Valentinu bili objavili u Ero-Stripu (i možda još negde?),
koji je isto izlazio u tom periodu početkom 90-ih.

Kad pomenuh Valentinu, nadam se da dolaze bolja vremena i da neko uskoro nastavi i sa njenim albumima...Lokomotiva? ...Ili možda Stalker?

Mek Koj nema alternativu
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9244 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/01/2024 : 22:52:34  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Eto, Hrvati su u više slučajeva prednjačili sa kakvim-takvim premijernim objavljivanjem u ex-yu nekih kultnih ekscentričnih
stripova, kao što nisam imao pojma do pre neku godinu da su i Valentinu bili objavili u Ero-Stripu (i možda još negde?),

Ne podsećajte me na ta mrska vremena; ja telefonom zovem Zagreb da pošalju Comicon, a rat već uveliko počeo, pošta između izgleda već nije radila tada, čovek hteo da pošalje...

edit: prva 2 sa Letačem

Edited by - alexts on 12/01/2024 22:56:52
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27560 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/01/2024 : 00:13:39  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Kad su izašla ta prva dva rat još nije počeo.
To je bilo 1990 godine.
http://skab612.com/index.php?site=bsp_popisi&oznaka=CMN&stranica=1

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9244 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/01/2024 : 01:44:10  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Kad su izašla ta prva dva rat još nije počeo.
To je bilo 1990 godine.
http://skab612.com/index.php?site=bsp_popisi&oznaka=CMN&stranica=1

Počeli su sukobi, kad sam ja naručivao, mislim 1991. Verovatno ih nisam naručivao odmah po izlasku. Možda je izašao i treći već, bolje ćeš ti znati.
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2068 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 14/01/2024 : 16:07:41  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Jel netko uzeo Voltara?
Nisam čitao no zanima me zbog Alcale..
nije valjda toliki krš da nije vrijedan ni spomena?

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1193 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 14/01/2024 : 16:39:07  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fler

Jel netko uzeo Voltara?
Nisam čitao no zanima me zbog Alcale..
nije valjda toliki krš da nije vrijedan ni spomena?

Scenaristički je to dosta loše.
Baš neki dan sam ga čitao. Samo izdanje Lokomotive
je solidno, možda je mogao biti bolji papir a ne ovaj sjajni...
U dodacima sam saznao nekih stvari o autoru koje nisam znao,
bio mi je poznat uglavnom iz Conana a radio je na brdu toga
što za DC, što za Marvel...
Čovjek je izmislio sam sebi alat za crtanje i bio jedan
od najbržih crtača svog vremena, ako ne i uopće!
Ja ću Voltara ostaviti u kolekciji svakako.
Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1670 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 14/01/2024 : 17:45:09  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
Uzeo sam i ja Voltara zbog crteža.

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1165 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 14/01/2024 : 17:59:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
Lokomotiva je Voltara "upakirala" jako dobro. Prijevod mi se čini sasvim ok, no to nek veli ekipa koja bolje govori i piše srpski jezik.
Ima par tipfelera ali to nimalo ne umanjuje vrlo dobar odabir i posao koji je Lokomotiva odradila.

Uvećani format i kvalitetan papir su omogućili da crtež dođe do svog izražaja.

Strip je iz 60-tih 20-tog stoljeća i u odnosu na druge iz tog doba po crtežu je sam vrh a po scenariju solidan.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21657 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 14/01/2024 : 18:18:52  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

Ričard Korben:Den,knjiga 1 - Nikadođija

Kao prvo,za Dena nisam toliko vezan negdašnjim sećanjima kao za Svet mutanata,pa ovde nostalgija neće imati nekog uticaja.Jedino u stvari što pamtim u vezi ovog stripa je što sam tada bio zapanjen golotinjom.

Dalje,Den je svojevrsni strip mača i magije,i svi elementi ovog žanra su tu - mišićavi junak,čudovišne kretature,magijski artefakti,"deva" koju treba spasiti...samo što je ovde ubačeno automatsko oružje i malo SF elemenata (tu me je strip podsetio na kultnu igru Another world).Plus,ono što je i najbitnije,brdo golotinje,sisa,guzica i kita.Te lascivnih scena, kao one kad mu kraljica puši dok ga Ketrin spašava iz vazduha,pri čemu se njenom veličanstvu sliva sperma niz bradu.Mogu samo da zamislim koliko je to bilo šokantno onda kada je strip izlazio.

U Denu je crtež svakako bolje parče kolača.Ne kažem da je priča loša,ali svakako nije tako upečatljiva kao vizuelni aspekt stripa.Sasvim korektna da strip ne bude dosadan.A da je moglo bolje,i moglo je.
Čeka se nastavak,u svakom slučaju.
Lokomotiva odradila odličan posao,sa velikim formatom,tehnikalijama,Draško sa prevođenjem,a ovde je i cena prilično povoljna.

Za prave muškarčine,ali i one koji bi to voleli da budu (poput mene,na primer),obavezno štivo.
granitna 4/5

Go to Top of Page

Promys
New Member

102 Posts

Member since 03/02/2023

Posted - 14/01/2024 : 18:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Promys a Private Message  Reply with Quote
Voltar izgleda jako dobro, crtež izuzetan, pun detalja. Izdanje je jako dobro urađeno, ali mi je scenario onako naivan i radnja je malo prebrza za moj ukus... Kao što mmihoci reče, u pitanju je strip iz 60-tih godina, za nešto iz tog perioda prilično solidno.

Edited by - Promys on 15/01/2024 14:25:58
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2068 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 14/01/2024 : 18:29:41  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
OK, hvala na komentarima.
Pretpostavio sam da i nije baš neki spektakl,
samo me čudilo što nitko ne spominje.
Nabavljam svakako, prvenstveno zbog crteža -
sve što sam od njega vidio bilo mi je fenomenalno.

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 15/01/2024 : 09:08:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Isto, crtez jeste grom, za pricu jos ne mogu nista reci, jer jos ceka red za citanje ali isto ocekujem slabiju verziju Konana.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2391 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 15/01/2024 : 10:30:17  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

A-haaaa, slabo poznajem taj magazin...
...U stvari, poznata mi je ona naslovnica sa Ranksom, ali sam mislio da je to izlazilo u drugoj polovini 90-ih,
a sad vidim da je period izlaženja bio 1990-1993.

Kad pomenuh Valentinu, nadam se da dolaze bolja vremena i da neko uskoro nastavi i sa njenim albumima...Lokomotiva? ...Ili možda Stalker?

Cfepaxa je Vjesnik objavljivao tokom osamdesetih, u svojoj reviji Erotika...bilo je tu i drugih stripova, erotskih, naravno... :)

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2894 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 03/02/2024 : 16:25:47  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
U najavi Roiev Diabolic.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2067 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 03/02/2024 : 18:40:12  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

U najavi Roiev Diabolic.

Gde si to video?

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page
Page: of 32 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To: