Author |
Topic |
borg
Senior Member
Serbia
2131 Posts
Member since 13/01/2020 |
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia
1161 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 15/01/2024 : 21:51:39
|
Strip se moze procitati. Prvi dio, dok se jos zapetljavaju stvari je puno bolji, kasnije to prelazi u limunadu. Al svi elementi su tu koji kritiziraju jedan pogled na drustvo buducnosti. Od grada zabave u kojem se izravno prenosi policijske potjere, gdje kamere snimaju svaki kutak i koji je nadziran AI robotima i AI sustavom. Zatim prikaz pokvarenog i brutalnog tog drustvenog uređenja. Kasnije to prelazi u subjektivan izopacen i bolestan svijet tvorca tog grada i posljedice. I tako to. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10348 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 15/01/2024 : 23:57:43
|
quote: Originally posted by petarStripovi10
Strip se moze procitati.
Koja je to ocjena?
Već si nam objasnio da je "nije sranje" zapravo 7/10.
Ovo je onda 8/10?
|
|
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia
1161 Posts
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia
1161 Posts
Posted - 17/01/2024 : 20:39:19
|
Evo, kad vec inzistiras, ocjena bi isto bila 7, kao i hoka hey. S tim da bi hoka hey onda imala koju decimalu iznad 7 jer mi je nekako bolja prica kad usporedim s ovim stripom. Al opet, preporuke za procitati oba, neki ce i kupiti. |
|
|
don_draper
Advanced Member
4360 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 02/02/2024 : 20:20:02
|
S europskih SF-om u stripu nikad se ne zna što čeka. Neki uraci budu super, poput UW1, a neki ispadnu dosta napuhani i isprazni kao Carbone i Silicium. Brunhschwiga sam upoznao preko Moći nevinih i tu me nije baš osvojio. Ono što upada u oči ovdje i što su neki dobro zamjetili, obilje referenci i elemenata iz pop kulture, nekada i preko granice. Kužim ideju, ali na momente je stvarno overload. Priča sama po sebi nije takav copy/paste. Premisa je zapravo dobro osmišljena, intrigantna. Problem je što likovi nisu toliko intrigantni ili uvjerljivi. Previše jednostavni i nezanimljivi. Nakon finog početka, strip zapadne u neku svoju vrstu kaosa iz kojeg se prema kraju solidno izvuče. No, u toj sredini me nekako izgubio i dalje nisam imao baš pretjerane poveznice. Čini mi se da je autor imao previše ambicija u tijeku pisanja i htio razviti radnju na više frontova, da bi se potom vratio na početne postavke. Crtež mi nikako nije legao. Nekako previše kaotičan i "blurry", iako možda je to bila namjena. Ali, vizualno me nikako nije privukao. Sve u svemu, Urban će naći svoju publiku. Meni je bio pretjeran, što vizualno, što nekada narativno. Jako dobra ideja, prigodan završetak, ali falilo je dosta elemenata da bih uistinu uživao u stripu.
Od 1 do 5, na pola puta |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
Topic |
|