forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 procitao i (ne-) preporucujem
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 215

wintermute
Senior Member

USA
1556 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 27/01/2024 : 06:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by panzer
Ako to ne upali, neka si pogledaju crtič:

Citao sam da je i ova adaptacija odlicno uradjena, probacu...
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1556 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 27/01/2024 : 07:08:06  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote

Jos jedan non-Bonelli strip koji je izdao Epicenter Comics (forumasa D.J.-a). Nemam bas sve od Epicentra ali mi se cini da je ovo jedini EC strip u klasicnom americkom Trade Paperback formatu.

Ja gotovo uopste ne citam americke superjunake ali ovo nikako nije tipicna prica. Kao sto se i moglo ocekivati od nasih autora (Davor Radoja & Nenad Cviticanin; naslovnicu je radio Well-Bee koji je bojio dosta naslovnica Epicenterovih izdanja Zagora), tu je umesana radnja sa Balkana. Strip je kratak (60tak strana) ali veoma koncizan i vrlo tecno se cita.

Pocinje sa americkim novinarom kome se kvari auto u sred pustinje u Arizoni te je primoran da zastane u najblizem gradicu. Dok sedi u jedinom restoranu i ceka na popravku on iznenada shvati da za stolom u blizini sedi proslavljeni americki superjunak Slate koji je, izmedju ostalog, sprecio i 9/11 teroristicki napad i posle toga neobjasnjivo nestao. Slate odbija da prizna da je to on ali ga novinar razotkriva na interesantan nacin nakon cega se Slate otvara i pocinje svoju pricu. On je zapravo rodjen u jednom malom selu u Jugoslaviji a uzasnim spletom okolnosti tokom Balkanskih ratova razotkriva svoju moc superjunaka. Te scene iz secanja su lepo predstavljene u crno-sepia tonovima dok je ostatak stripa u boji. Ne bih dalje da otkrivam radnju, strip je odlicno nacrtan i veoma zanimljiv (narocito "nama odande") i nadam se da ce doziveti nastavak ("vol 1" u naslovu to obecava).

Sa cenom od samo $10.99 ovo je apsolutna preporuka.

Amazon (ima preview): https://www.amazon.com/Slate-Last-American-Superhero-Vol/dp/1942592051

Moja ocena: 8/10

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12515 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 27/01/2024 : 19:52:22  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Pročitah Nimonu u trećem pokušaju. I nije ništa bolja nego u prva dva.

Nimona (ili Nomina) je sidekick strašnog superzlikovca Ballistera Blockhearta.
Mlada je, svojeglava, drska, razigrana i alergična je na banane. Ima ona i supermoći: može se pretvoriti u bilo koje živo stvorenje.
To naravno izazove interes Zavoda za red, pravdu i herojstvo te angažiraju svog najvećeg junaka, blistavog viteza Ambrosiusa Goldenloina.
Njih dvojica pak imaju neraščišćene račune iz prošlosti jer Ambrosius je krivac što Ballister nema svoju desnicu ruku.

- I onda se svašta nadrobilo...

Have mercy
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2278 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 27/01/2024 : 21:28:12  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

- I onda se svašta nadrobilo...

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4556 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 27/01/2024 : 23:14:12  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vetropiroman
Kopiram kratki osvrt sa teme Dnevnika pročitanog, zahvaliću i na ovome nakeru jer sam njegov post najpre video, ako je neko pisao o stripu i pre njega, kudos i njemu, strip je bombona.

Do the Powerbomb!
Ko bi mogao pretpostaviti da priča o tag team rvačima koji se takmiče u paralelnoj dimenziji na privatnom turniru zaludnog nekromansera koji im je obećao da će, ukoliko pobede, vratiti iz mrtvih nesretno nastradalu majku glavne junakinje može proizvesti bilo kakav drugi efekat sem kolutanja očiju. Daniel Voren Džonson je, pored toga što je ekstremno dobar crtač osvežavajuće ekspresivnog stila za USA školu, još i odličan scenarista. Oduševljava način na koji je od tipično američkog religijskog loženja na "kečere" napravio zabavnu modernu bajku u kojoj čak postoji i poenta data na način da istovremeno komentariše i sam strip koji se čita. "Bitno je putovanje a ne cilj" i slične fore obično deluju odavno bljutavo u kontekstu poentiranja priče ali ovde savršeno funkcionišu i kao smisao ovog stripa. Mora se pomenuti i pretalentovani Majk Spajser koji u rvačkom tag team maniru u startu odličnom crtežu dodaje spektakularni kolorni završni potez.

To mi reci, imao sam osećaj da će ti se svideti Powerbomb

To je to od preporuka od sada se sam snalazi!
Go to Top of Page

vetropiroman
New Member

291 Posts

Member since 27/02/2022

Posted - 28/01/2024 : 11:46:25  Show Profile Show Extended Profile  Send vetropiroman a Private Message  Reply with Quote
quote:

To mi reci, imao sam osećaj da će ti se svideti Powerbomb

To je to od preporuka od sada se sam snalazi!

Znaš kako, pratim koliko stignem sve novo što izbacuju (nesuperherojski i indie) ameri i onda u tom moru naslova znači kad ti neko kaže "ej ovo je dobro" što bi trebalo i da je jedna od poenti foruma, posebno kad skontaš da deliš sličan ukus s nekim. Estetika dvojca autora MF-a i Powerbomba mi se mnogo svidela tako da su sledeći na tapetu Extremity i Space Mullet.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4556 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 28/01/2024 : 19:47:37  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Extremity je i meni na listi, javi jel vredi
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12515 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 28/01/2024 : 21:58:12  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Extremity od D.W. Johnsona? Po meni ne vrijedi sudeći po prvoj knjizi.

Što znači da će se vama vjerojatno svidjeti.

Have mercy
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1556 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 29/01/2024 : 00:33:44  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote

Kada udjete u bilo koju knjizaru u americi koja drzi stripove, odmah ce vas zaprepastiti mnogobrojnost istih ali cete takodje i odmah primetiti da su oni striktno podeljeni na mange (oko 3/4) i ostale (oko 1/4). Vecina knjizara dalje deli te "ostale" stripove na superjunake (oko 3/4 od te 1/4) i "ostalo ostalo" (1/4 od te 1/4). Tako da je ljudima koji ne citaju mange i superheroje posao pretrage za novim dobrim stripovima veoma olaksan -- samo treba pazljivo pretraziti tu 1/16 (oko 6%) od svih stripova cija je ukupna brojnost ispocetka delovala zastrasujuce.

Tako sam i ja nabasao na ovaj strip koji bi po nekim kriterijumima mozda trebao biti i medju mangama ali eto nije bio... i srecom nije jer ga nikada ne bih otkrio. Hm... mozda i u te mange treba pokatkad zaviriti

U pitanju je trilogija spansko-japanskog autora inispirisana japanskim folklornim pricama. Crtez je cetvorobojni (crno-belo uz povremene elemente sive i crvene) i odlicno docarava atmosferu.

U prvoj prici, nakon sto je izbavio jednu kornjacu, jedan decak dobija tajanstveni paket uz napomenu da ga nikada ne sme otvoriti... U drugoj prici dvojici decaka, monaskih pripravnika, ucitelj poverava na cuvanje hram dok je on na putu ali uz napomenu da ne smeju da otvaraju jednu posudu sa nepoznatim sadrzajem. U trecoj prici usamljen mladic koji zivi izolovano spasava zivot jednoj ptici nakon cega mu tokom snezne oluje na vrata pokuca tajanstvena devojka...

Amazon: https://www.amazon.com/Never-Open-Trilogy-Ken-Niimura/dp/1975325834
Goodreads: https://www.goodreads.com/en/book/show/57860919

Moja ocena: 7/10

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4556 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 29/01/2024 : 21:35:35  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

Zagonetač: Godina prva (Dejno, Subić)

Kao prvo i osnovno, koja je fora sa ovim trendom da Holivudski glumci pišu stripove? Kijanu Rivs piše stripove, sad piše i Dejno, zar su strip scenaristi postali toliko ugrožena vrsta da moraju glumci da ih menjaju? Jedva čekam strip o Supermenu koji će napisati Nikolas Kejdž!

Uglavnom, The Batman (2022) odličan film, ali Riddler kao glavni negativac možda i najslabija karika filma, jer mnoge stvari o njemu nismo saznali niti motive zbog kojih radi to što radi. Dejno je glumio Riddlera u filmu i poželeo je da napiše strip koji će poslužiti kao dopunska nastava za karakterizaciju Riddlera koja je izostala iz filma. U ovom stripu se otkrivaju koreni Riddlerove fascinacije Batmanom, opsednutosti pacovima, kao i kratki siže njegovog nepovratnog silaska u ludilo kroz simptome autizma i šizofrenije. Slažem se sa mišljenjem da ovaj strip nije godina prva, već de facto godina nulta.

Dejnu je ovo bio prvi strip koji je ikada napisao, za apsolutnog početnika ovo zapravo uopšte nije toliko loše. Naravno da zanatski dosta toga ne štima jer čovek nije scenarista po zanimanju, njegov pristup pisanju je više umetničnog karaktera gde je dosta toga podložno slobodnoj interpretaciji čitaoca. Vizuelno se crtež odlično uklapa sa tematikom stripa zbog Riddlerovog postepenog gubljenja dodirnih tačaka sa stvarnim svetom, ovo se najbolje vidi kroz korišćenje fonta i rukopisa koji nije čitak i postaje sve gori jer je ogledalo Riddlerove psihe. Pohvale i na račun umerenog korišćenja Batmana, uglavnom simboličko prisustvo, ali dozirano po meri i u pravom trenutku. Osećaj prilikom čitanja & gledanja sličan kao kod radova Sinkeviča i Mekina.

Mali savet: radi očuvanja zdravstvenog stanja preporuka da se preskoči čitanje #5 poglavlja, svakako se ništa ne propušta osim činjenice da je Riddler puk'o.

Dobar strip, mogu da razumem zašto je toliko hvaljen preko bare. I svaka čast za Subića, baš me prijatno iznenadila njegova grafička interpretacija Riddlera i Batmana
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2131 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 29/01/2024 : 22:05:50  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Možda strip smatraju nečim poput treninga u tranziciji od glumca do scenariste ili reditelja. Sa filmom je skupo da eksperimentišu. Ovako sa stripom mogu da vežbaju a da ih ne košta... Daju nekom crtaču 200 dolara po tabli... I samo vozi.

Da ne kopiram osvrt sa DWa, ukratko, crtež odličan, scenario vozi, zanimljiva priča, al ima dosta mana.
Subićevo Š me nerviralo jer naopako piše kvačicu, kao znak za akcenat...
U čemu li je fora?

Resistance is futile.

Edited by - borg on 29/01/2024 22:10:00
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3994 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 29/01/2024 : 22:39:18  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message  Reply with Quote
Ta stvar s poznatim osobama, kao što su glumci, koje su uključene u stvaranje stripa (ili nečega drugog) zove se mrežni marketing. Kao npr. linije parfema određenih pop zvijezda. Obično te osobe nemaju puno veze s proizvodom, već se njihovo ime koristi da bi se prodao proizvod. U ovom slučaju je to strip. Ne bi me čudilo da je Paul Dano nabacao par ideja, a da je zatim neki ghost writer napisao scenarij.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1556 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 30/01/2024 : 03:09:15  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Jamie Lee Curtis je isto napravila strip. Ima odlicne kritike ali sam ga malo listao i odlucio da ga ne kupim:

https://www.amazon.com/Mother-Nature-Jamie-Lee-Curtis/dp/1787739139

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8011 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/01/2024 : 07:37:54  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zveles

Ta stvar s poznatim osobama, kao što su glumci, koje su uključene u stvaranje stripa (ili nečega drugog) zove se mrežni marketing. Kao npr. linije parfema određenih pop zvijezda. Obično te osobe nemaju puno veze s proizvodom, već se njihovo ime koristi da bi se prodao proizvod. U ovom slučaju je to strip. Ne bi me čudilo da je Paul Dano nabacao par ideja, a da je zatim neki ghost writer napisao scenarij.

Mislim da to nije slučaj sa ovim mini-trendom u vezi stripa. Naleteo sam i preleteo preko nekog intervjua sa Paul Danom, gde on priča, kako se baš ozbiljno uneo u pisanje stripa tj. priče-scenarija. Moguće je da je to slučaj i sa Jamie Lee Curtis (koja danas nije neko ime, zbog kog će neko kupiti strip) i sa Keanuom, mada ne tvrdim.
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3994 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 30/01/2024 : 08:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message  Reply with Quote
Dobro, iznimka potvrđuje pravilo. Jer u većini slučajeva mi zaboravljamo da je i strip "industrija" u kojoj samo s vremena na vrijeme bljesnu istinska mala remek-djela. Kada bih bio đavolji advokat onda bih se sjetio Timberlakea, Britney, Madonne... koji su svojevremeno također u medijima "branili" svoje parfeme i zdušno objašnjavali "kako su oni nastali".

Općenito govoreći, pravih, dobrih scenarista ne nedostaje. Problem je u tome što industrija strip vidi drugačije od umjetnika. Industrija bi htjela financijsku dobit odmah i neprekidno. Pa tako marketinški trikovi imaju prednost pred kvalitetom, što smo nedavno vidjeli i kod Spurrierovog Hellblazera koji je bio "cancelled" zbog slabe inicijalne prodaje. Sada je ponovno pokrenut, što znači da kvaliteta ipak na kraju ispliva, ali treba vremena. A vrijeme (kao i kvaliteta) nije u interesu velikih kompanija; oni se radije služe provjerenim marketinškim trikovima.

Edited by - zveles on 30/01/2024 08:40:41
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8011 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/01/2024 : 09:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Kompanijama je na prvom mestu profit (zapravo najčešće i jedini cilj) i često su potpuno beskrupolozne u nastojanjima da ga ostvare.

Ali ipak, kreativni ljudi, iz drugih oblasti (prvenstveno filma i TV), u želji da iznesu neke svoje ideje i projekte, za koje nisu mogli da dobiju mogućnost za snimanje, odnosno sredstva, nije isključeno da će se sve češće okretati formi stripa/grafičkih novela, koje su lakše za finansiranje, da im ideje i želja da ih realizuju, ne bi propadale i ostale samo na ličnim beleškama.

Neće to da rade ljudi kao Skorseze, koji gledaju na strip kao jeftinu zabavu ili samo super-heroje, ali neki mlađi koji su i sami čitali neke ozbiljnije stripove u nekom periodu života, zašto da ne.
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1034 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 30/01/2024 : 10:28:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Nabavio u Stripovi na 2, Submarinera Esada Ribića, i čak nije loš za marvel. Ok da ga nije crtao Esad sigurno ga ne bih uzeo, ali nije ništa lošiji od njegovog solidnog Lokija. Esad je u oba top.

Edited by - Chui on 30/01/2024 11:45:59
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6258 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 30/01/2024 : 12:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Čitao sam Esadovog Thora i osima vanserijskog crteža sam jedva pročitao sve....više se ni ne sjećam radnje.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 30/01/2024 : 13:16:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Chui

Nabavio u Stripovi na 2, Submarinera Esada Ribića, i čak nije loš za marvel. Ok da ga nije crtao Esad sigurno ga ne bih uzeo, ali nije ništa lošiji od njegovog solidnog Lokija. Esad je u oba top.

ja se slabo sjećam priče, što ne znači da je bila loša, jer pamtim klaustrofobičnu atmosferu. Ipak, za razliku od Lokija, primijetio sam da je kod Subarinera vidljiva Esadova olovka ispod crteža.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8011 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/01/2024 : 13:24:45  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ja sam pročitao sad već poprilično epizoda Esadovih stripova - i on radi različitim tehnikama, od komplet slikanih, do naknadno bojenih, verovatno zavisno od toga kako je naručen projekat, odnosno koliko vremena mu je dato. Neki put kombinuje u istom stripu. Sve je sa dosta visokim rezultatom ostvareno.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12515 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 30/01/2024 : 21:24:27  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Beatrice (Splitter 2023, 112 str.)

Prvijenac belgijskog autora Jorisa Mertensa, njegov drugi rad objavila je nedavno Fibra (Čistionica, 2023).
Iz nekoga razloga oba izdavača odlučila su najprije objaviti drugi rad.

70-tih godina prošlog stoljeća. Beatrice je mlada žena koja živi u jednom velikom gradu.
Mali stan u potkrovlju dijeli sa svojim mačkama a radi od jutra do mraka kao prodavačica u robnoj kući gdje prodaje kožne rukavice.
Kada uhvati vremena čita roman Bonjour Tristesse (Dobar dan tugo, 1954). Njen život promijenit će jedna crvena torba koja svako jutro magično privlači njezin pogled ...

Cijeli strip je bez riječi a one čitatelju neće nimalo nedostajati. Uz ovaj niz genijalnih slika one bi bile i suvišne.
Slike mogu ispričati nešto što riječi nisu u stanju. Bez riječi i čitatelj, kao i glavna junakinja, lakše utone u priču, zaspe i probudi se u nekom drugom svijetu, u nekom drugom životu.
A buđenje i povratak u stvarnost zna biti kobno...

Mertens je u svom prvijencu glavnu ulogu dodijelio ženi. Žene vole sanjariti, sklone su makar na trenutak uroniti u drugi svijet, pobjeći iz dosadne svakodnevnice, okusiti drugi život.
Knjiga će se svidjeti ženskoj publici, idealna je kao poklon jednoj ženi i preporuka prije svega ženama! Naravno i muškarcima da se podsjete zašto vole žene.

Mertensov crtež djeluje kao da je samo onako na brzinu skiciran, da nije dorađen. Meni se jako sviđa.

Have mercy
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1034 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 30/01/2024 : 23:05:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prvijenac belgijskog autora Jorisa Mertensa, njegov drugi rad objavila je nedavno Fibra (Čistionica, 2023).

Prekrasno izgleda
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1556 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 30/01/2024 : 23:07:16  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Cijeli strip je bez riječi a one čitatelju neće nimalo nedostajati. Uz ovaj niz genijalnih slika one bi bile i suvišne.

Slike mogu ispričati nešto što riječi nisu u stanju. Bez riječi i čitatelj, kao i glavna junakinja, lakše utone u priču, zaspe i probudi se u nekom drugom svijetu, u nekom drugom životu.

Hm ovo izgleda odlicno i mislim da bi mi se svidelo. Nikada nisam citao strip bez reci (osim nekih veoma kratkih) ali cu uskoro citati onog velikog Ken Parkera bez reci (Epicenter Kickstarter). Nadam se da ce to biti na istom nivou (kazu da hoce).

Amazon USA ima Beatrice i na francuskom i na nemackom i kako mu ne treba prevod to je ok. Doduse, skup je, preko $40 (samo HC) i ceka se 1-2 meseca na isporuku dakle to su evropski prodavci. ALI ima za Kindle za $9.99 i naravno odmah moze da se cita. Mislim da je ovo (u mom slucaju) pravi use case za digital i da cu ovo obavezno uzeti digitalno.

Hvala na preporuci!

EDIT: I naravno obavezno cu dati i mojoj supruzi da procita...

Edited by - wintermute on 31/01/2024 04:15:28
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1034 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 30/01/2024 : 23:07:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Čitao sam Esadovog Thora i osima vanserijskog crteža sam jedva pročitao sve....više se ni ne sjećam radnje.

Prva dva Esadova Thora Krvnik bogova i Bomba bogova su zapravo jako dobri, meni osobno najbolji Thorovi koje sam pročitao. Ipak ih je pisao Jason Aaron. Ali mislim da tu Esad nije radio kolor, samo crtež.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/01/2024 : 23:13:09  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Prekrasno izgleda

Da, kao i Cistionica. Meni se jako svideo Mertens i njegov stil pripovedanja i sjajan crtez i upotreba kolora.
Nadam se da ce Fibra objaviti i njegov prvenac.

quote:

quote:
Originally posted by DiSkAcH

Prva dva Esadova Thora Krvnik bogova i Bomba bogova su zapravo jako dobri, meni osobno najbolji Thorovi koje sam pročitao. Ipak ih je pisao Jason Aaron. Ali mislim da tu Esad nije radio kolor, samo crtež.

Odlicno je poceo Aaronov i Esadov Tor, prva knjiga odlicna, ali druga je vec otisla u preterivanje i napornu preteranu superherojstinu. Tako da veliko razocarenje. Nisam jos uzeo da procitam preostala 2 trejda iako mi stoje tu na stocicu.
Go to Top of Page
Page: of 215 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000