Jel čitao netko Erni Pajk 2? Meni epizoda Biznark izgleda baš čudno, pa sam pomislio, da je štamparska greška. Priča počne sa Nemcima u podmornici, a nakon 4 stranice radnja je sasvim nevezana na početak, promeni se i broj kadrova na stranici. To je između stranica 156 i 157. Jel tako kot svih ili je samo moj primjerak takav?
Jel čitao netko Erni Pajk 2? Meni epizoda Biznark izgleda baš čudno, pa sam pomislio, da je štamparska greška. Priča počne sa Nemcima u podmornici, a nakon 4 stranice radnja je sasvim nevezana na početak, promeni se i broj kadrova na stranici. To je između stranica 156 i 157. Jel tako kot svih ili je samo moj primjerak takav?
Kod mene nema nista izmedju 156. i 157. stranice. Kod tebe nesto nije okej ako imas nesto izmedju.
Ne fali ništa: U Colleccion Batallas Involvidables br.5 (a koji je bio dvobroj jan-feb 1961) objavljene su 4 table priče "Bismarck". U istoj reviji br.6 (mart 1961) objavljena je priča "Tarawa II" sa 7 tabli, Što praktično govori da je Lokomotiva zaboravila ubaciti stranicu između ove dvije priče i označiti "Tarawu II". TAKOĐE: U istoj, Drugoj knjizi slijedi još jedna štamparska greška: Nakon Tarawe II nije označena naredna priča, a to je Noćna straža - Guardia nocturno na šest tabli, a koja je svojevremeno objavljena u Stripoteci #732.
Ma čisto sumnjam da je diverzija, glavna odlika ovakvih kratkih priča i jeste da su - kratke i jasne. Tri različite lokacije, nema dodirnih tačaka među likovima. Ja bih reko da su samo zaboravili (iz nekog razloga) ubaciti najave.
Sta je ovaj Dijabolik? Neke best of epizode ili od nekog momenta?
U pitanju je epizoda 107 iz 1968.
The comic strip that revealed the origins of Diabolik, one of the most famous - iconic - episodes of the King of Terror saga. From the original script by Angela and Luciana Giussani, the modern remake of the work is entrusted to the undisputed master of Italian "noir": Corrado Roi. The large black brushstrokes, in an almost impressionistic style, reveal Diabolik's origins in all their mysterious and fascinating eeriness.
Jako mi se svidja, moram videti uzivo jer mi je ovo opcija dva:
Volume published by Lo Scarabeo. The remake designed by Corrado Roi. Introductory texts by Alfredo Castelli and Roberto Guarino. 96 pages. Cm. 30.5x30.5. Hardback. In the sixtieth year of the magazine, a tribute to this famous character with the inks of Corrado Roi. Code 9129.
Vise u klipu, samo prebacite na auto-translate koji sjajno radi posao.
Ovakvo nesto vredi platiti, zao mi je sto ce biti samo 21x28cm kod nas.
To nekada je bilo pre 7 i vise godina, plus tiraz je bio duplo veci, i znamo kako.se zavrsilo.
Sve je to u redu, znamo te detalje, ali ipak je to previse.. vidim niko ne komentarise cjene pa, evo, da pitam za misljenje.. mozda je do mene i do mog standarda ali ovo vec prestaje biti hobi... ovo su vec ozbiljne pare.
U Srbiji je poslednjih godina sve postalo bezobrazno, rekao bih i ničim opravdano skupo, da skok cena stripova jednostavno više ni ne upada u oči, tako nam je u svemu.
To nekada je bilo pre 7 i vise godina, plus tiraz je bio duplo veci, i znamo kako.se zavrsilo.
Sve je to u redu, znamo te detalje, ali ipak je to previse.. vidim niko ne komentarise cjene pa, evo, da pitam za misljenje.. mozda je do mene i do mog standarda ali ovo vec prestaje biti hobi... ovo su vec ozbiljne pare.
Da Lokomotiva ima prevelike cene. Evo par paralela sa ostalim izdavačima za izdanja u sličnoj opremi:
I ova poređenja su aktuelna, a ne od pre sedam godina. Izdanja Lokomotive su drastično skuplja od ostalih izdavača. Većina ovde hvali Lokomotivu kao top izdavača, a oni su top prvo po cenama, jer šišaju da zvone uši.
Da, bas su ti odlicne paralele, Asteriks sa tirazom od 1000, ili vise, Badi sa problematicnom stampom, sve si uparalelio, i cenu prava koja nije za sve stripove ista, prevoda, upisa, preloma...
Ajd da pitamo koliko je kostao upis kod Carice Sarlote ili Duhova Tokija, nesto trece...
Sustina je da kome je skupo, ne kupuje, nijednu cenu stripova ne komentarisem vise, sta mi odgovara kupim, sta ne, preskok.
Sto kaze Red sve je poskupelo, ili izgubilo smisao. Zivim u zemlji gde lekarski pregled kosta 320din, a jedno podsisavanje 500din.