Author |
Topic  |
Dr.GonZo
Senior Member

Croatia
1230 Posts
Member since 31/03/2002 |
Posted - 26/03/2024 : 13:49:53
|
quote: Originally posted by sawitch
quote: Originally posted by Dr.GonZo
12 - Conan the Barbarian (1982) 10 - Excalibur 9 - The Dark Crystal 8 - Willow 7 - Legend 6 - Clash of the Titans (1981) 5 - Jason and the Argonauts (1963) 4 - Solomon Kane 3 - The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring 2 - The Lord of the Rings: The Two Towers 1 - The Lord of the Rings: The Return of the King
Zajebao si skalu. Izbacio sam poslednji film a prilagodio bodove regularno. Ne postoji 9 bodova. 12 - 10 - 8 - 7...
Može...nema frke... |
https://www.youtube.com/@HororFilmPlaygroundpredstavlja/videos - HororFilm Playground predstavlja |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41209 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 26/03/2024 : 13:50:32
|
quote: Originally posted by King Warrior
Najbolje bi bilo da ljudi ne kalkulisu i ne cekaju kome da daju bodove, vec da glasaju onako kako oni misle da su im najbolji filmovi.
Ja to prvi ne radim iako vidim rezultate. Glasajte kako mislite. Jebes listu, ispadne kako ispadne ali nemojte steliti po tome.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8974 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 26/03/2024 : 14:05:09
|
quote: Originally posted by alexts Kad dođe do toga, moramo da se dogovorimo unapred da mjuzikli i muzički filmovi uđu u istu kategoriju. Možda sawitch tu i ne pravi razliku, ali insistiraću da filmovi sa muzičkim numerama uđu u tu kategoriju, poput Flashdance-a, inače neće ući nigde, a jesu žanrovski filmovi.
Pravim razliku i slazem se sa ovim. Po meni Elvis, Flesdens, Rej, Roket itd. upadaju tu ali da ne razvodnjavamo neka ide sve pod mjuzikle.
Pa ovo su valjda, osim flashdancea biografski filmovi... |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8974 Posts
Posted - 26/03/2024 : 14:07:48
|
Uglavnom ja cu nominirati iskljucivo mjuzikle. Ovi ostali imaju svoje zanrove gdje pripadaju, to nisu mjuzikli. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41209 Posts
Posted - 26/03/2024 : 14:08:02
|
Jesu, ali idu i te kako u ovu kategoriju. Kad ti je pola filma muzika i pevanje gde ce? |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8974 Posts
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41209 Posts
Posted - 26/03/2024 : 14:20:12
|
:) Pa to i kazem da jesu biografski ali ovde im je takodje mesto. Tu bas nemam nista protiv ubacivanja tih filmova. Nisam neki fan i jednih i drugih. Futluz, Briljantin, Prljavi ples OK ali ovi ostali kao i mjuzikli (osim Kose) su mi potpuno nezanimljivi i dosadni. Cak iritantni.. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9285 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13111 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
vukozec
Advanced Member

5079 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 26/03/2024 : 15:29:36
|
12 Excalibur 10 Conan the Barbarian 8 Edward Scissorhands 7 Highlander 6 The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring 5 The Wizard of Oz 4 Sleepy Hollow 3 Pan's Labyrinth 2 The Seventh Seal 1 The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe |
 |
|
ridiculus
Senior Member

1811 Posts
Member since 11/06/2008 |
Posted - 26/03/2024 : 15:49:18
|
Staviti filmove koji se bave muzikom ili plesom u mjuzikle bi bilo isto kao staviti sportske filmove među akcione. U mjuziklu muzika, pevanje, i ples su deo zapleta, a ne performans unutar filma.
quote: Originally posted by fandango
Sad si me zbunio pa sam morao provjeriti kategoriju. Nisu muzicki, vec mjuzikli. Moji favoriti ce biti Singin' in the Rain i La La Land Hoces i tamo nominirat Excalibur? 
Excalibur ima na početku scenu plesa koja je opčinila ne samo Uthera nego i mene kao klinca, kome je to tada bila NAJBOLJA PERFORMANSA IKADA. Šta sam siromah znao? 
|
Thought's the slave of life, and life Time's fool. |
 |
|
ridiculus
Senior Member

1811 Posts
Posted - 26/03/2024 : 15:54:07
|
Elem, lista:
12 - Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring 10 - Crouching Tiger, Hidden Dragon 8 - Princess Mononoke 7 - Star Wars: Episode IV - A New Hope 6 - Beauty and the Beast (La Belle et la Bete, 1946) 5 - Stardust 4 - Harry Potter and the Prisoner of Azkaban 3 - The Thief of Bagdad (1940) 2 - Conan the Barbarian 1 - Excalibur Panov lavirint mi je bolji film od mnogih koje sam stavio na listu, ali ovima sam na kraju dao prednost u žanrovskom smislu.
Excalibur samo jedan bod jer ga odavno nisam gledao, i dok je priča jedna od najboljih koje postoje, izgleda mi kao da je u maglovitoj zoni između teatra i filma. Ali možda bi otišao na sam vrh da ga odgledam sada, ko zna?
Žao mi je što nisam gledao ove Langove Nibelunge. |
 |
|
Zula
Senior Member

1645 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 26/03/2024 : 15:54:41
|
quote: Originally posted by Zula
Usprkos prijetnjama o zavodjenju diktature, glasanje se odvija u najboljem mogucem redu. Izlazne ankete ukazuju na Gospodare prstenova i Conana Schwarzieja barbara Simerijanca. Hoce li se itko usuditi dati svoj glas Mary Poppins? 
Čini mi se da je kukavičje jaje Excalibur (podmetnuto pod povijesne filmove) isto među vodećima 😂
Ovako dobro izreklamirana, Mary će pobijediti u muzičkim filmovima.
Sad si me zbunio pa sam morao provjeriti kategoriju. Nisu muzicki, vec mjuzikli. Moji favoriti ce biti Singin' in the Rain i La La Land Hoces i tamo nominirat Excalibur? 
Obrati pažnju na obrazac "kukavičje jaje" kod nominiranja: Pod mjuzikle ću nominirati Elvisa, Amadeusa, Walk the Line i Ray. Tako da pobijede u sljedećoj kategoriji - biografski film 😂 |
 |
|
fandango
Senior Member

1693 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 26/03/2024 : 15:56:25
|
quote: Originally posted by alexts Kad dođe do toga, moramo da se dogovorimo unapred da mjuzikli i muzički filmovi uđu u istu kategoriju. Možda sawitch tu i ne pravi razliku, ali insistiraću da filmovi sa muzičkim numerama uđu u tu kategoriju, poput Flashdance-a, inače neće ući nigde, a jesu žanrovski filmovi.
Pravim razliku i slazem se sa ovim. Po meni Elvis, Flesdens, Rej, Roket itd. upadaju tu ali da ne razvodnjavamo neka ide sve pod mjuzikle.
Onda se kategorija mora zvati muzicki jer to sve sto si pobrojao nisu mjuzikli nego muzicki i ne upadaju u mjuzikle ni pod razno. Mjuzikli su Gene Kelly, Briljantin, La La Land, Chicago, Mary Poppins, Sound of Music itd. Alternativno, kategorija se nastavi zvati mjuzikli, a Elvisa, Raya i Rocketmana stavis pod biografije, a Flashdance kuda koji, mili moji. |
 |
|
fandango
Senior Member

1693 Posts
Posted - 26/03/2024 : 15:58:35
|
quote: Originally posted by ridiculus
Staviti filmove koji se bave muzikom ili plesom u mjuzikle bi bilo isto kao staviti sportske filmove među akcione. U mjuziklu muzika, pevanje, i ples su deo zapleta, a ne performans unutar filma.
Excalibur ima na početku scenu plesa koja je opčinila ne samo Uthera nego i mene kao klinca, kome je to tada bila NAJBOLJA PERFORMANSA IKADA. Šta sam siromah znao? 
Excalibur u svaku kategoriju! To je i biografski film o kralju Arthuru!  |
 |
|
fandango
Senior Member

1693 Posts
Posted - 26/03/2024 : 16:01:30
|
Btw sawitchu, interesantan ti rezon, prijetis diktaturom kad se fantazije i Mary Poppins nominiraju pod mac i magiju jer to tamo kazes ne spada, makar u puno takvih filmova ima magije, a onda kazes da ces nominirati muzicke pod mjuzikle jer se ionako pola filma pjeva i plese makar nisu mjuzikli  |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9285 Posts
Posted - 26/03/2024 : 16:05:45
|
Ne "staviti u", ni "među", nego ih pridružiti njima, uz njih, sa njima. |
 |
|
Zula
Senior Member

1645 Posts
Posted - 26/03/2024 : 16:06:12
|
Panov lavirint mi je bolji film od mnogih koje sam stavio na listu, ali ovima sam na kraju dao prednost u žanrovskom smislu.
Excalibur samo jedan bod jer ga odavno nisam gledao, i dok je priča jedna od najboljih koje postoje, izgleda mi kao da je u maglovitoj zoni između teatra i filma. Ali možda bi otišao na sam vrh da ga odgledam sada, ko zna?
Za Panov labirint... Da, da hoće to, kad si čovjek postavi prepreke koje ne postoje 😂 A za Excalibur je sve jasno. Ako ga nisi gledao više puta, vjerojatno ti i nije dovoljno dobar za listu. Ako se ne sjećaš Liama Neesona, "Captain Picarda" i Gabriela Byrnea, bolje nemoj glasati za njega... 😅 |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9285 Posts
|
Zula
Senior Member

1645 Posts
Posted - 26/03/2024 : 16:10:24
|
Excalibur u svaku kategoriju! To je i biografski film o kralju Arthuru! 
Da ne kažem (opet! 😂) da je Excalibur film ceste, a i sportski film (tko prije nađe gral) 😜 |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9285 Posts
Posted - 26/03/2024 : 16:10:29
|
Ako se ne sjećaš Liama Neesona, "Captain Picarda" i Gabriela Byrnea, bolje nemoj glasati za njega... 😅
Kad sam gledao, za prvog i poslednjeg nisam znao, a Picard nije postojao još. |
 |
|
Zula
Senior Member

1645 Posts
Posted - 26/03/2024 : 16:13:09
|
quote: Originally posted by alexts
Ako se ne sjećaš Liama Neesona, "Captain Picarda" i Gabriela Byrnea, bolje nemoj glasati za njega... 😅
Kad sam gledao, za prvog i poslednjeg nisam znao, a Picard nije postojao još.
Zato i kažem, ako nisi gledao više puta, onda ni ne glasaš za njega... |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9285 Posts
|
ridiculus
Senior Member

1811 Posts
Posted - 26/03/2024 : 16:18:31
|
quote: Originally posted by alexts
Ne "staviti u", ni "među", nego ih pridružiti njima, uz njih, sa njima.
I time pokazati da ne marimo za mjuzikle, nego kad se već mora što ne iskoristiti priliku... |
 |
|
Zula
Senior Member

1645 Posts
|
Topic  |
|