Šteta što je ovo crtao Chiarolla, nikad to nisam prežalio.
Upravo suprotno, baš je Chiarolla trebao ovo crtati, i ovo ne bi bila ni upola tako dobra priča da ju nije nacrtao upravo Chiarolla. Njegov razbarušeni stil pokazao se idealnim za dočaravanje atmosfere sela Hopija, pustinje, i gradova na Đavoljem stolu. Tko bi bolje nacrtao, primjerice, one kadrove kad se Zagor i Nakai penju po zidu koristeći izbočine koje budu uvučene mehanizmom? Ili onaj vjetar koji nosi oštre čestice pijeska, kidajući meso s kostiju?² I ovo je ipak bio jedan drugačiji pristup Zagoru, i zato je bio pun pogodak da ga crta "drugačiji" crtač.
Šteta što je ovo crtao Chiarolla, nikad to nisam prežalio.
Upravo suprotno, baš je Chiarolla trebao ovo crtati, i ovo ne bi bila ni upola tako dobra priča da ju nije nacrtao upravo Chiarolla. Njegov razbarušeni stil pokazao se idealnim za dočaravanje atmosfere sela Hopija, pustinje, i gradova na Đavoljem stolu. Tko bi bolje nacrtao, primjerice, one kadrove kad se Zagor i Nakai penju po zidu koristeći izbočine koje budu uvučene mehanizmom? Ili onaj vjetar koji nosi oštre čestice pijeska, kidajući meso s kostiju?² I ovo je ipak bio jedan drugačiji pristup Zagoru, i zato je bio pun pogodak da ga crta "drugačiji" crtač.
potpuno se slažem..
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Ajme ovo sam kupio kao remitendu na ljetovanju na otoku Pagu 99-te. Iako sam do tada više manje znao samo Za Ferrija i Donatellija, odmah sam zavolio Chiarollin crtež. Bila su 3 stripa za 20 kn ako se ne varam. Uzeo sam i zadnju epizodu Tajna Anasaza, za prvi dio sam se morao malo strpiti, ali sam i njega kasnije nabavio i do danas mi je ovo omiljena epizoda Zagora iz vremena Slobodne Dalmacije.
Fenomenalan strip. Ne tražimo da svaki Zagor bude ovako dobar, ali u zadnje vrijeme... Kao što Valter piše, Chiarolla je ovdje savršeno "legao" priči i ambijentu sa svojim stilom crtanja. Općenito mi je on odličan crtač, malo mi je trebalo da se naviknem, ali to sam odradio još prije 20 godina
Ferri nikada nije bio jak za dočaravanje ambijenta kakav je u ovoj priči. Za njega je (prema vlastitim riječima) kiša, šuma, gotika i tmurni oblaci a ne suha pustinja, dok je prljavi i prašnjavi Chiarolla ovdje nenadmašan. Robovanje navikama je bezveze...