forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 S.COM EMMY: Priprema
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

manhunter
Moderator

Switzerland
25306 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/05/2024 : 21:04:43  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Dok se maraton sa Oscarima polako bliži kraju, a kako smo se dogovorili da uradimo i slično glasanje za serije, evo da pokušamo da se dogovorimo oko koncepta i kategorija.

Dve opcije za glasanje:

- prvo svako daje deset nominacija a onda glasamo od ponuđenih (znači kao sada za filmove)
- direktno se glasa, bez nominacija

Sistem bodovanja će ostati isti kao i kod filmova u svakom slučaju.

Kategorije?

Evo predloga:
- krimi / drama (Sopranos, Breaking bad, Twin peaks, X Files, True detective...)

- domaće serije ( sve pre i posle 91')

- sitcom ( klasične humorističke serije sa epizodama od 24 min)

- istorijske (Rome, Spartacus, Tudors, Crown, Vikings, Shogun, Sever i jug, 1882...)

- slice of life (klasične drame, životni problemi i sl)

- van engleskog govornog područja ( samo ime kaže, izmešani žanrovi)

- sf (Star wars, Madalorian, 100, Heroes, Battlestar Galactica, Stargate, Lost...)

- fantasy ( Game of thrones, Witcher, Merlin, Wheel of time, Rings of power...)

- dokumentarne

Ostale opcije bi bile horor, sapunice, western...navedite još predloga.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 18/05/2024 11:52:43

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2849 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 17/05/2024 : 22:06:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Sistem s nominacijama se pokazao dosta dobar, pa predlažem da zadržimo isti proces.
Broj kategorija neće moći biti prevelik. Svatko od ekipe koja glasa za filmove je vjerojatno pogledao četveroznamenkasti broj filmova i može izabrati 10 filmova u 20 ili 30 kategorija.
Kod serija, od kojih neke imaju i 100+ epizoda, je situacija po prirodi stvari drugačija.
Go to Top of Page

Lukeruk
Average Member

Serbia
507 Posts

Member since 17/01/2018

Posted - 17/05/2024 : 22:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Lukeruk a Private Message  Reply with Quote
Predlazem da se omoguci glasanje i za manje od 10 naslova.
Kako bi sve bilo fer, bodovi bi se dodeljivali srazmerno broju serija na listi glasova.
Na primer, ako ja glasam za tri serije, jer sam samo toliko odgledao, ili smatram da samo te tri vrede, dodeljujem im 3, 2 i 1 poena. Ako glasam za 7, onda su bodovi od 7 do 1.
To ne bi uticalo na konacan plasman, a uzorak glasova bi bio veci i konacna lista objektivnija.
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4366 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 17/05/2024 : 22:47:25  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Slažem se s gore navedenim da je teže glasati za 10 serija u svakoj kategoriji zbog njihovog obujma
Također, pod žanrove bih sugerirao animirane, u toj kategoriji je stvarno šarolik izbor.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25306 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/05/2024 : 22:51:16  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Meni nije problem da se glasa i za manje od deset, po principu koji je Lukeruk predložio.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1045 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 17/05/2024 : 23:01:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Špijunske serije.
Kriminalističke nisu špijunske, kriminala u njima uopće ne mora biti, a nisu ni drame.

Ratne serije.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25306 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/05/2024 : 23:21:24  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Navedi deset špijunskih serija, a da nisu i kriminalističke. Nema potrebe da stavljamo kategorije zbog nekoliko serija, ili samo da bismo imali što više kategorija, a polovina nominacija će biti i u nekoj drugoj kategoriji.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40303 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 17/05/2024 : 23:31:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Meni je premnogo. Pogledaj broj kategorija. 10. To znaci da po svakoj moras odgledati bar 10, sto je 60 serija ukupno. A da bi glasanje bilo validno moras gledati dosta i vise.. Sto nije realno. Ne kenjam, ali zato sam ja i stavio samo domace i strane serije. Tu vec moze da bude neki izbor. Mogu ja vrteti film ali kontam da necu naci 60 odgledanih serija.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8303 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 17/05/2024 : 23:39:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Krimi, drama, humor, sf, povijesne i domace... po meni dosta.

Western ide pod povijesne, fantasy i horror pod sf.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8026 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/05/2024 : 23:55:09  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

E sad, svi imamo različite vizije.

Ja bih istorijske isto podveo pod drame. Šta će mi posebno istorijske?

Neke od najboljih dramskih serija su mi istorijske.

Možda da bude "urbana drama", ali ja bih to objedinio.

Što se tiče za glasanja manje od 10 serija, to je OK. Ali bi trebalo da onaj koji glasa za 3 serije ih boduje sa 12, 10 i 8, a ne 3, 2, 1.

Zašto bi neko, ko nema 10 omiljenih serija u nekoj kategoriji bio "kažnjen" da nejgova omiljena serija dobije 3, a naj-serije nekih drugih glasača dobija 10? Bili bi u neravnopravnom poliožaju.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8026 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 18/05/2024 : 00:05:00  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
predlog:

- kriminalističke
- drama
- sitcom
- avantura & western
- sf, fantasy i horor
- animacija
- van engleskog govornog područja
- domaće drame
- domaće komedije

*avantura& western je kontroverzno, verovatno neće biti prihvaćeno (tu bi ušle istorijske, koje su više avantura, nego drama)
*dokumentarne serije?? da li to treba?
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8026 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 18/05/2024 : 00:08:52  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
ratne idu u drame?

nisam načisto, ali prihvatam kako OP utvrdi.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8303 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 18/05/2024 : 00:09:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

E sad, svi imamo različite vizije.

Ja bih istorijske isto podveo pod drame. Šta će mi posebno istorijske?

Neke od najboljih dramskih serija su mi istorijske.

Možda da bude "urbana drama", ali ja bih to objedinio.

Što se tiče za glasanja manje od 10 serija, to je OK. Ali bi trebalo da onaj koji glasa za 3 serije ih boduje sa 12, 10 i 8, a ne 3, 2, 1.

Zašto bi neko, ko nema 10 omiljenih serija u nekoj kategoriji bio "kažnjen" da nejgova omiljena serija dobije 3, a naj-serije nekih drugih glasača dobija 10? Bili bi u neravnopravnom poliožaju.

Slazem se za bodove. A ovo kako bude bude, ali mislim da je pet, sest kategorija sasvim dosta. Upravo zato da ne glasam za dvije ili tri serije u svakoj. Pa tko moze nabrojati deset horror serija koje je pogledao? ...ili deset fantasy serija, a da zasluzuju bodove?

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8303 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 18/05/2024 : 00:10:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Animacija obavezno.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1045 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 18/05/2024 : 00:17:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Navedi deset špijunskih serija, a da nisu i kriminalističke. Nema potrebe da stavljamo kategorije zbog nekoliko serija, ili samo da bismo imali što više kategorija, a polovina nominacija će biti i u nekoj drugoj kategoriji.

Evo 12:

The Night Manager
Tanker Tailor Soldier Spy
Smiley's People
The Little Drummer Girl
Homeland
The Americans
A Spy Among Feiends
Game, Set, and Match
Condor
Spy/Master
The Ipcress File
A Perfect Spy

Usput recite u koju dosad spomenutu kategoriju ide A Squid Game.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8026 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 18/05/2024 : 00:18:09  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ne verujem da sam pogledao 5 fantasy serija. Pojavile su se malo posle GOT, ali nisam žurio sa njima.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8303 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 18/05/2024 : 00:18:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Sviđaju mi se aleksove kategorije. Dodat ispred avantura i western povijesne i to je to.

Mozda da se spoje krimi i drama jos. Ima li neka krimi serija koja ne upada pod dramu?

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8026 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 18/05/2024 : 00:20:13  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Zar A Squid Game nije van engleskog govornog područja?
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1045 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 18/05/2024 : 00:23:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
U koju bi kategoriju išao Band of Brothers ako ne u ratnu seriju. Ili recimo Važnije od života (Kapetan Kloss) 🤣
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8303 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 18/05/2024 : 00:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Svaki rat je drama, a ako je zavrsen onda je i povijesni.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1045 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 18/05/2024 : 00:27:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sviđaju mi se aleksove kategorije. Dodat ispred avantura i western povijesne i to je to.

Mozda da se spoje krimi i drama jos. Ima li neka krimi serija koja ne upada pod dramu?

Pa skoro svaku seriju možeš tako staviti u dramu, dramskih momenata ima i u hororu, vesternu, ratnom, krimiću, ljubiću, SF (kako u filmovima, tako i u serijama)
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1045 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 18/05/2024 : 00:28:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Zar A Squid Game nije van engleskog govornog područja?

Sva sreća da ima ta kategorija, inače nigdje ne bi stavili A Squid Game 🤣
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8303 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 18/05/2024 : 00:29:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

quote:

Pa skoro svaku seriju možeš tako staviti u dramu, dramskih momenata ima i u hororu, vesternu, ratnom, krimiću, ljubiću, SF (kako u filmovima, tako i u serijama)

Tako je, ali neke vise pasu vamo, neke tamo, na nominatorima je da procijene.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1045 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 18/05/2024 : 00:34:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Tako je, ali neke vise pasu vamo, neke tamo, na nominatorima je da procijene.

Sad još da definiramo što je to vamo, a što tamo 😂
Kako drame ima u svim kategorijama, bolje nemati kategoriju drame. Možda umjesto nje staviti npr. Slice of Life kategoriju
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 18/05/2024 : 01:56:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Meni je premnogo. Pogledaj broj kategorija. 10. To znaci da po svakoj moras odgledati bar 10, sto je 60 serija ukupno. A da bi glasanje bilo validno moras gledati dosta i vise.. Sto nije realno. Ne kenjam, ali zato sam ja i stavio samo domace i strane serije. Tu vec moze da bude neki izbor. Mogu ja vrteti film ali kontam da necu naci 60 odgledanih serija.

U tom slučaju, ima li onda smisla ograničavati broj nominacija?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25306 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/05/2024 : 08:27:25  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by manhunter

Evo 12:

The Night Manager
Tanker Tailor Soldier Spy
Smiley's People
The Little Drummer Girl
Homeland
The Americans
A Spy Among Feiends
Game, Set, and Match
Condor
Spy/Master
The Ipcress File
A Perfect Spy

Usput recite u koju dosad spomenutu kategoriju ide A Squid Game.

Ti ako si sve ovo gledao, a uz to i gomilu drugih, stvarno imaš i previše vremena.

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000