forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 S.COM EMMY: Priprema
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

manhunter
Moderator

Switzerland
25306 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/05/2024 : 08:29:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Meni je premnogo. Pogledaj broj kategorija. 10. To znaci da po svakoj moras odgledati bar 10, sto je 60 serija ukupno. A da bi glasanje bilo validno moras gledati dosta i vise.. Sto nije realno. Ne kenjam, ali zato sam ja i stavio samo domace i strane serije. Tu vec moze da bude neki izbor. Mogu ja vrteti film ali kontam da necu naci 60 odgledanih serija.

Pa ne moraš iz svake kategorije da glasaš za 10. Sigurno si odgledao barem 50 serija, samo ni ne znaš.

Podela samo na strane i domaće mi nema mnogo smisla. Nekoliko kategorija da, ali ne samo dve.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/05/2024 : 08:30:43  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Domace drame i komedije? Ne znam da li sam toliko domacih gledao, ako i jesam, nisam siguran da ih toliko bas zasluzuje da se glasa za njih.
Zar ne bi bilo bolje sve domace staviti u jednu kategoriju?
Cisto da izbjegnemo situaciju, da ne glasamo za sve sto smo gledali, dopadalo nam se ili ne.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25306 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/05/2024 : 08:31:59  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Krimi, drama, humor, sf, povijesne i domace... po meni dosta.

Western ide pod povijesne, fantasy i horror pod sf.

Sa ovim prvim se slažem, sa ovim drugim ne. Western može pod istorijske, naravno, ali fantasy nikako pod sf. Kakve veze imaju Game of thrones i Star Wars? Kako da uporedim te dve? Jedino da te fantasy stavimo pod istorijske (kao pseudoistorija, GoT, Vikinzi, itd), mada ni to nije optimalno.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25306 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/05/2024 : 08:34:38  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Ne verujem da sam pogledao 5 fantasy serija. Pojavile su se malo posle GOT, ali nisam žurio sa njima.

Nisam ni ja, ali glasaćemo za manje od deset, pa ćemo svejedno postići neki cenzus. Nema boljeg/idealnog rešenja

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25306 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/05/2024 : 08:38:53  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

E sad, svi imamo različite vizije.

Ja bih istorijske isto podveo pod drame. Šta će mi posebno istorijske?

Pa ne znam baš...Rome, Spartacus, Tudors, Crown nisu isto kao Mad Men, After life, Chernobyl, House, Braking bad...

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1045 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 18/05/2024 : 08:39:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by Zula

quote:

Navedi deset špijunskih serija, a da nisu i kriminalističke. Nema potrebe da stavljamo kategorije zbog nekoliko serija, ili samo da bismo imali što više kategorija, a polovina nominacija će biti i u nekoj drugoj kategoriji.

Evo 12:

The Night Manager
Tanker Tailor Soldier Spy
Smiley's People
The Little Drummer Girl
Homeland
The Americans
A Spy Among Feiends
Game, Set, and Match
Condor
Spy/Master
The Ipcress File
A Perfect Spy

Usput recite u koju dosad spomenutu kategoriju ide A Squid Game.

Ti ako si sve ovo gledao, a uz to i gomilu drugih, stvarno imaš i previše vremena.

Malo si dozvoljavaš procjenjivati korištenje mog vremena prema svom standardu, ha? 😉
Svako ima svoj posao, svoju obitelj, svoje prijatelje, svoje interese i hobije, svoje vrijednosti, iskustva, stavove...
Raznolikost, manhunteru, je dobra.

I sad nemoj podcjenjivati svoj zahtjev za 10 špijunskih serija, nego uvrsti špijunske serije.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25306 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/05/2024 : 08:39:47  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Domace drame i komedije? Ne znam da li sam toliko domacih gledao, ako i jesam, nisam siguran da ih toliko bas zasluzuje da se glasa za njih.
Zar ne bi bilo bolje sve domace staviti u jednu kategoriju?
Cisto da izbjegnemo situaciju, da ne glasamo za sve sto smo gledali, dopadalo nam se ili ne.

Može i tako što se mene tiće. Ono u prvom postu su samo predlozi.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25306 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/05/2024 : 08:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

I sad nemoj podcjenjivati svoj zahtjev za 10 špijunskih serija, nego uvrsti špijunske serije.

Nismo delili filmove na te dve kategorije, a sada ćemo serije? A ionako pokušavamo da ograničimo broj kategorija. Špijunske idu u kriminalističke i to je tako.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25306 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/05/2024 : 08:48:35  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Malo si dozvoljavaš procjenjivati korištenje mog vremena prema svom standardu, ha? 😉

Ne prema mom standardu, nego uopštenom. Ljudi se brinu kako će nabrojati 5 serija u određenim kategorijama, a ti nabrojiš njih 12 samo u jednoj. Zato i moje spontano pitanje. Ako si gledao ovih 12 , a ne samo da si išao da guglaš, a onda si još iz svake druge kategorije gledao isto 5-6-10 serija, onda stvarno imaš mnogo slobodnog vremena. Što samo po sebi nije ništa negativno. Tvoj problem što sve što ti ljudi kažu dočekaš na nož i misliš da je napad na tebe.

Opusti se malo.

Edited by - manhunter on 18/05/2024 08:48:55
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1045 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 18/05/2024 : 08:49:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nismo delili filmove na te dve kategorije, a sada ćemo serije? A ionako pokušavamo da ograničimo broj kategorija. Špijunske idu u kriminalističke i to je tako.

Znači ovo što si rekao da nabrojimo 10 špijunskih serija je čisto zajebavanje?
Ok
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25306 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/05/2024 : 08:53:17  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Deset špijunskih koje nisu i kriminalističke.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25306 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/05/2024 : 08:53:55  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Nego, da li sad i ovaj topic moraš da zaspamaš svojim egom? Pitam ozbiljno.

Edited by - manhunter on 18/05/2024 08:54:07
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8303 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 18/05/2024 : 08:59:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Krimi, drama, humor, sf, povijesne i domace... po meni dosta.

Western ide pod povijesne, fantasy i horror pod sf.

Sa ovim prvim se slažem, sa ovim drugim ne. Western može pod istorijske, naravno, ali fantasy nikako pod sf. Kakve veze imaju Game of thrones i Star Wars? Kako da uporedim te dve? Jedino da te fantasy stavimo pod istorijske (kao pseudoistorija, GoT, Vikinzi, itd), mada ni to nije optimalno.

Pa fantastika su jedno i drugo, kako ne? Uz to i epska, ja osobno ne vidim nikakvu razliku osim sto jedni vrte laserskim, a drugi pravim macevima. Uostalom zasto bi bilo potrebno usporedjivat, bitno je samo odlucit koja je prema tvojoj procijeni kvalitetnija ili draza i dodijelit bodove. Kako da ja usporedim Simpsonove i Castlevaniu pa ce zavrsit u istom kosu? Family guy i Love death and robots?

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1045 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 18/05/2024 : 08:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne prema mom standardu, nego uopštenom. Ljudi se brinu kako će nabrojati 5 serija u određenim kategorijama, a ti nabrojiš njih 12 samo u jednoj. Zato i moje spontano pitanje. Ako si gledao ovih 12 , a ne samo da si išao da guglaš, a onda si još iz svake druge kategorije gledao isto 5-6-10 serija, onda stvarno imaš mnogo slobodnog vremena. Što samo po sebi nije ništa negativno. Tvoj problem što sve što ti ljudi kažu dočekaš na nož i misliš da je napad na tebe.

Opusti se malo.

Ne možeš ljudima govoriti da je nešto "njihov problem" to je osobna razina i nije pristojno. Da ja sad kažem što je "tvoj problem", ne bi te veselilo.

Opći standardi ne postoje. To je samo uzrečica da imaš osjećaj da si više u pravu. Sve što ne ugrožava nikog drugog je u redu. Ne postoji standard koliko filmova i serija se smije gledati, koliko piva popiti, koliko knjiga pročitati, koliko poslova promijeniti, gdje živjeti, u kojem dućanu kupovati, kako i o čemu misliti...
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25306 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/05/2024 : 09:04:26  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa fantastika su jedno i drugo, kako ne?

Ovo smo imali već u filmovima.
Meni fantastika i fantazija nisu isto, jbg.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8303 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 18/05/2024 : 09:17:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa fantastika su jedno i drugo, kako ne?

Ovo smo imali već u filmovima.
Meni fantastika i fantazija nisu isto, jbg.

https://bs.m.wikipedia.org/wiki/Fantastika

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25306 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/05/2024 : 09:20:20  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Sa ovog linka :

Fantazija se razlikuje od žanrova naučne fantastike i horora po odsustvu naučnih ili sablasnih tema, iako se ti žanrovi preklapaju. U popularnoj kulturi, žanr fantazije pretežno sadrži postavke koje oponašaju Zemlju, ali s osjećajem drugosti.[1

Generalno si u pravu, ali će mi svejedno biti čudno da vidim na listi GoT, Star wars, Walking dead, Lost, Mandalorian, Witcher i Dr Who...

Edited by - manhunter on 18/05/2024 09:32:19
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1045 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 18/05/2024 : 09:21:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nego, da li sad i ovaj topic moraš da zaspamaš svojim egom? Pitam ozbiljno.

Govorio sam o serijama i kategorijama, dok ti nisi sve sveo na osobnu razinu, umjesto argumenata koji se tiču serija i kategorija. Te nabroji špijunske, te imaš previše vremena, te tvoj problem, te opći standardi, te tvoj ego...

Bolje reci gdje je kriminal u nabrojanim špijunskim serijama. Pa neće se meni ništa dogoditi ako ne bude špijunska kategorija ili bilo koja druga, ali raspravljamo. A rasprava ne bi trebala uključivati osobnu razinu.
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1692 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 18/05/2024 : 10:02:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bolje reci gdje je kriminal u nabrojanim špijunskim serijama.

Da krenem samo od početka: u The Night Manager - svugde. U samom srcu radnje. (Lov na najneuhvatljivijeg prodavca oružja.)

Svejedno. Inače, lako mi je da postavim 10 serijala fantazije, ali, kao što rekoše drugi, nisu mi svi vredni poena. Nije isto kao kod filmova, gde je razlika između 1. mesta i 10. mogla biti minimalna.

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12522 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 18/05/2024 : 10:42:07  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Pod uticajem sam Orwella i njegovog romana 1984 pa bi sve reducirao na 2 kategorije:

- komedije
- nekomedije

Have mercy

Edited by - izivko on 18/05/2024 10:43:47
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1612 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 18/05/2024 : 10:47:36  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
Meni je prijedlog zanrova u prvom postu sasvim ok, jos bih dodao animirane, western, ratne i horor. Dokumentarne serije obavezno ostavit kao kategoriju, ono sto je sawitch stavio u filmski topik je vrh serija, kao i serije Kena Burnsa i Attenborougha.

Glasanje za 10 serija u svakoj kategoriji s istim principom bodovanja kao i filmovi, ako netko hoce, moze i manje, ali onda se krece s 12 bodova pa 10, 8, 7 i dok se ne stane.

Nominacije po istom principu ko i do sada.

O zanrovima nek se raspravlja kad se do njih dodje.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7312 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 18/05/2024 : 10:56:16  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
U dvi stranice ubili ste mi gušt da barem u ovom sudjelujem.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1692 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 18/05/2024 : 10:57:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Pod uticajem sam Orwella i njegovog romana 1984 pa bi sve reducirao na 2 kategorije:

- komedije
- nekomedije

To je moj pogled na život!

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1045 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 18/05/2024 : 11:01:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Izbacio bih drame.
Umjesto njih Slice of Life.

True Detektive je kriminalistička serija. A možda će ići i u drame, kao i recimo The Night of. Ali nisu ni slični Olive Kitteridge, koja je Slice od Life.

Ako ćemo ponavljati tuđe kriterije, onda bolje da ih od nekud prepišemo, bez rasprave.

Kao i kod filmova (Terminator, Rocky, Rambo, Mad Max, Die Hard...), predlažem da se neke serije odvoje po sezonama, tamo gdje radnja nije kontinuirana (True Detektive, Fargo, Perry Mason...)
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8303 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 18/05/2024 : 11:03:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

U dvi stranice ubili ste mi gušt da barem u ovom sudjelujem.

Preskocis rasprave i sudjelujes... nije to tako tesko.

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000