Pa meni je to ok, da krimi i drame budu zajedno (Breaking bad, True detective, Twin peaks, X files, Sopranos...) budu zajedno, a da imamo kategoriju životne drame, gde bi bile one "prave" drame.
U prvom postu sam pokušao da definišem kategorije, mislim da u svakoj može da se nađe minimum deset nominacija, ako ne i više.
Što se glasanja tiče, može da se glasa i za manje od deset, ali se o da ne kreće od 12, nego od 1 poena, pa dokle se stigne. Tako nema mesta manipulacijama, da neko glasa samo za svoja dva favorita i da oni dobiju 12 i 10 poena.
Neko univerzalno rešenje nismo našli kod filmova, još manje ćemo kod serija.
aaaaaaaaaaaaaa....... i posle su žene problem!!! Ovo ispade gore nego kad deset žena uđe u radnju i isprobava haljine! Pre bi se odlučile šta kupuju nego vi oko pravila.
A da batalite žanrove, jer su očigledno diskutabilni, i samo svako predloži određen broj serija? Meni su (pod)žanrovi u muzici i filmovima dobrano danas obesmišljenji. Previše se eksperimentiše i iskače iz davno ucrtanih međa. Ono što može u jednu kategoriju, može u još pet.
Mozda da se glasa u svakoj kategoriji za 5 ili 7 serija sa novim sustavom bodovanja, jer tesko da je itko u pogledao 10 serija iz svake kategorije. A na kraju opet imamo tablicu od Top 10
Ja vidim opštu tendenciju kod većine da bude manje kategorija.
jedino Zula je za što više kategorija i detaljniju podelu. On je takvih stavova bio i kod filmova, pa je hteo 15 kategorija drama samo.
To je OK, to su njegovi stavovi, ali kompromis između njegove želje za više kategorija i ostalih za manje nije logički moguć.
Špijunske mogu u drame, ali ne mora kategorija da se zove drama/špijunske, jer ako je prvenstveno špijunska drama, ljudi mogu da glasaju za nju.
Ako su elementi kriminala, kao u Night Menager dominantniji, može u kriminalističke. Ali bi ovde kriminalistička morala biti šire shvaćena nego kod filmova, jer tu bi mogle i sa više drame, triler elemenata, akcije (policijske razne), kao i baš čisto krimi.
SF, fantasy, horor su različiti žanrovi, znam da nekom smeta lista sa "babe i žabe" izgledom, ali sam u ovom slučaju mislio zbog brojnosti i iskustva gledalaca sa pomenutim, koja nisu velika. Kombinovana kategorija, kao muzički/mjuzikl. Kao što su postojali magazini koji kombinuju ove žanrove, ako pojedinačne scene nisu razvijene.
Postoje i akcione serije, a superherojske bi mogle da se zavedu pod njih.
Bas razmisljam o tome i ne mogu da se sjetim nijedne serije koja bi bila cista akcijska, a da nije superherojska. ... s tim da mi dardevil i nije neka akcija, a serija mi je izvrsna.
Evo bar tri korejske (ne pričam o kvalitetu): A Shop for Killers Vagabond My Name
Kakav paradoks! Ja sam ljubitelj superherojskog žanra, a nisam pogledao ni jednu superherojsku seriju! Derdevila Netflixovog nisam završio, Flash mi nije bio po volji. Sad se setih - možda Flasha iz 90-e, jesam.
Verujem da Marvel ima neku dobru, ali ne želim da me uvlače u njihove povezane univerzume previše. Filmovi su mi dovoljni (u poslednje vreme, s obzirom na kvalitet nekih - i oni su previše).
Kakav paradoks! Ja sam ljubitelj superherojskog žanra, a nisam pogledao ni jednu superherojsku seriju! Derdevila Netflixovog nisam završio, Flash mi nije bio po volji. Sad se setih - možda Flasha iz 90-e, jesam.
Verujem da Marvel ima neku dobru, ali ne želim da me uvlače u njihove povezane univerzume previše. Filmovi su mi dovoljni (u poslednje vreme, s obzirom na kvalitet nekih - i oni su previše).
Da, može se slice of life ugurati u drame, jer mnogi ljudinisu ni čuli za slice of life.
Ali ne može prava drama u slice of life, a naročito s.o.l. i savremena drama nisu isto - to su gotovo suprotstavljene stvari.
Drama se zasniva na dramskom konfliktu, a slice of life prikazuje običan život realistički, bez insistiranja na konfliktima.
Slice of life is a depiction of mundane experiences in art and entertainment.[1] In theater, slice of life refers to naturalism, while in literary parlance it is a narrative technique in which a seemingly arbitrary sequence of events in a character's life is presented, often lacking plot development, conflict and exposition, as well as often having an open ending.
Da, može se slice of life ugurati u drame, jer mnogi ljudinisu ni čuli za slice of life.
Ali ne može prava drama u slice of life, a naročito s.o.l. i savremena drama nisu isto - to su gotovo suprotstavljene stvari.
Drama se zasniva na dramskom konfliktu, a slice of life prikazuje običan život realistički, bez insistiranja na konfliktima.
Slice of life is a depiction of mundane experiences in art and entertainment.[1] In theater, slice of life refers to naturalism, while in literary parlance it is a narrative technique in which a seemingly arbitrary sequence of events in a character's life is presented, often lacking plot development, conflict and exposition, as well as often having an open ending.
Onda ne može ni True detective, BB ili Sopranosi u drame nego isključivo u krimi serije. Naravno da sve osim komedije može da se strogo strpa u dramu, ali hajde malo da razmišljamo logički. Oduzmi ovim serijama taj krimi element i one više ne funkcionišu