Author |
Topic |
SenG
Junior Member
Canada
383 Posts
Member since 23/04/2006 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 01/02/2023 : 15:39:36
|
Priča unatraške ovo ono, moš mislit kakva inovativnost. Isprva mi se nije dalo ovo čitat i mislio sam da možda niti nisam ciljana dobna grupa za ovaj strip no na kraju se pokazalo da sam uživao u svakoj sekundi ovog albuma. Ludo je kojom toplinom i pozitivnošću odiše ova priča, baš nevjerojatno simpatično i to ponajviše zbog sitnih detaljčića u priči koji se primjete "prije vremena" a skužiš kasnije odnosno "prije" zašto su bitni i zašto su uopće tu. Razigrano i jako kul! Zajedno sa crtežom. |
Bok, kako si.
|
|
|
don_draper
Advanced Member
4350 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 15/03/2023 : 18:55:24
|
4/5
Uz te naoko sitne zamjerke, cjelokupan dojam je vrlo dobar. Svakako je preporuka upustiti se u ovo djelo i njegovu univerzalnu simpatičnost. No, ne treba očekivati čuda.
Nedostajalo je više uvjerljivosti i manje pravocrtnosti u tom njihovom odnosu. S obzirom da nema neke neizvjesnosti u radnji, samim time bi trebalo biti više tih scenarističkih finesa koje su ovdje često izostale.
Vrlo dobra ideja i sasvim korektno izvedena. Strip koji svakim odmakom dobiva na pozitivnim dojmovima i cjelokupnoj slici, baš kao neki zahtjevni mozaik.
Crtački jako dopadljivo i ima tu neku toplinu u prikazu likova i njihovih interakcija. Svakako se Lafebre pokazuje još jednom vješt u tome.
Ono što je istovremeno i prednost i manjak stripa je kratkoća poglavlja i u ovako sažetim prikazima nekad je teže dobiti cjelovtiji dojam. Hoću reći, često ispadne da autor neke stvari podrazumijeva i očekuje od čitatelja isto to. Premda često to bude s ovako light romansama, scenarij je previše sugestivan.
Cijeli taj romantični aspekt je dosta dobro odrađen. Ne skroz uvjerljivo i emotivno možda s manjkom nekog jačeg "puncha", ali na dosta otkačen i neortodoksan način pobire simpatije.
Kroz retrogradnu naraciju autor sasvim jasno prikazuje ključne događaje u ovoj neobičnoj romansi između dvoje protagonista i svaki put njihova ljubav dobiva neku novu dimenziju i čar.
Samim time jasno je da ovaj strip kreće zapravo kronološkim odnosno logičnim završetkom (ili možda početkom) priče.
Oduvijek mi se ideja retrogradne naracije i fabule činila privlačnom i sreća da je Lafebre odlučio uhvatiti se tog zadatka pa da konačno vidim to i u stripu.
Ovaj osvrt bi trebao biti nešto drukčiji, baš po uzoru na strip.
|
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia
1161 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 15/03/2023 : 19:27:22
|
quote: Originally posted by don_draper Cijeli taj romantični aspekt je dosta dobro odrađen. Ne skroz uvjerljivo i emotivno možda s manjkom nekog jačeg "puncha", ali na dosta otkačen i neortodoksan način pobire simpatije.
Slažem se, fali malo:
|
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6192 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 30/05/2024 : 20:44:40
|
Nakon pročitanog, pitam se koja je ciljna publika ovog stripa? Naime, ovakvu količinu isforsirane i sladunjave romantike teško da bi i moja mama koja gleda sve romantične Božićne filmove (po više puta) svarila. Svi se smiju, svi su dobre volje, pozitivni, sve je lagano i optimistički. Godine prolaze, a svi se i dalje smiju i sve je super. Čak i Anin muž joj se smješka kad kaže da zna za njenu "aferu". Neuvjerljivo totalno. Jedino što mi se baš svidjelo (uz crtež koji je stvarno pun života, razigran i dinamičan) jest zadnje poglavlje gdje sve ide fino unazad sve do njihovog prvog susreta. To je odrađeno ok, a drugo je za zaborav. Odnos među glavnim likovima - pa osim mosta kojeg zajedničkim snagama uspješno projektiraju, ne vidim neke druge interakcije.
Mislim, proveli noć na brodu i onda se 30ak godina nisu vidjeli ali je ona pisala 500+pisama koje nije poslala, a on na brodu gulio ruke i pisao pisma u boci te ih bacao u more. I na kraju se ipak nađu. Mislim, što je previše je ipak previše. Ovo je Jedna noć u Rimu 3.0. |
Bond.James Bond. |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4746 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 31/05/2024 : 17:44:44
|
quote: Originally posted by kreŠa
Jedino što me iznenađuje već dve godine jeste zašto ga Fibra nije reprintovala, ovo je knjižarska bombona. :)
Da i ja se nadam reprintu Uprkos svemu i Muskoj kozi. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
going going
Advanced Member
Serbia