Author |
Topic |
jaki
Advanced Member
Croatia
26783 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15629 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 13/03/2024 : 09:06:35
|
Imaš insajderske informacije ili ... |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
Wallace
Starting Member
Croatia
59 Posts
Member since 15/12/2007 |
Posted - 13/03/2024 : 13:34:37
|
Nije mu potrebna insajderska informacija, već čista logika. Upravo je u veljači LL završio Dragonero Pobunjenik i sad slijedi Mračni svijet. |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15629 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 13/03/2024 : 19:48:06
|
Pitanje je bilo za ubrzo..ostalo što slijedi je jasno. |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
Edited by - risbozg on 13/03/2024 19:48:51 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40225 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 23/03/2024 : 09:23:41
|
Je l’ se vama cini ili je malo utanjio ovaj kraj sa pobunjenikom? Juce procitao poslednju Libellus knjigu i nekako nije to to veliko finale..
A oni specijalci su zivo sranje.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
sonor
stripovi.com suradnik
Vatican City
3840 Posts
Member since 18/02/2006 |
Posted - 24/03/2024 : 12:17:26
|
quote: Originally posted by risbozg
Pitanje je bilo za ubrzo..ostalo što slijedi je jasno.
Brzopletost 😂 |
Dragi Teen, imam 18 godina i zaspala sam pokraj otvorene boce! Da li sam pijana?
|
|
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2191 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15784 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 19/04/2024 : 08:06:19
|
Nakupilo se nekih drugih stvari pa sam tek nekidan zavrsio sa citanjem druge sezone LL Dragonera; Pobunjenik.
I dalje mi je ovo strasno kvalitetan serijal. Izvanredno nacrtan sa nekim bas remek djelima od crteza po epizodi. I dalje je ovo najkvalitetniji crtacki staff Bonellia. Na nekim epizodama je potrebno bas vise vremena za proucavanje i divljenje filigranskog rada nekih majstora crtaca i svih detalja njihovog rada! Tu zaista ima krasnih stilova koji nimalo ne zaostaju za najboljim djelima BDa i njihovih vrhunskih albuma.
Prica i radnja su sasvim dobre i pristojne, te kao sto naslov, to jest podnaslov sezone kaze; imamo pobunu protiv carstva. Da ne spojlam prevec. Sva sila detalja tu je 'preuzeta' iz mnostva fantazija kojeg vec poznajemo a ponajvise iz Gospodara prstenova. Ne fali tu ni maca i magije, vec videnih jer tesko je izmisliti neku novu toplu vodu, no kako rekoh, prica nam daje jednu pristojnu cjelinu sa mnostvom detalja izmastanog a slozenog svijeta koja ima 'glavu i rep'...
Radnja ne prati samo pobunu, vec imamo i 'nezavisne' price koje nam daju neke vece detaljcice protagonista i gdje jos bolje upoznajemo nase junake. To se moze shvatiti i kao dodatno 'krpanje' serijala da mu da 'vise mesa', da bude duzi, ali sve skupa zasluzuje dobru ocjenu!
Jos uvijek je to jako dobar Fantazi, mahom odlicno nacrtan, (barem, sami gornji dom zanatske crtacke vjestine strip kuce iz Milana), i uzbudljiva avantura koju je bilo gust 'na cug' procitati.
Nije mi nesto prevec losiji od prve sezone. Nije se pojavio 'zamor materijala'. Vidjet cemo sto nosi Mracni svijet kojeg ocekujem svaki cas od Libellusa, ali Taljani, sto se vec vidi ne misle ovo tek tako zavrsiti, to jest ugasiti. Ipak je ovo 'zlatna koka' i dok kuri, a hoce jer publika dobro prima ovaj strip, ovo ce 'voziti'. Ne bi me cudilo da postane stalni, ongoing serijal sa 'sto' sezona. Lukavi su ti Taljani, znaju oni svoj posao u 'tvornici snova' u ulici Buonarotti.
Sve skupa, ovo mi je jos uvijek top 5 serijal Bonelijane. I ono sto je najbitnije, zabavan je i uzbudljiv.
Procitao sam jos jednom i sve 'specijalce' i nije ni to uopce lose 'na gomili'. Boja daje ipak dodatnu caroliju u vec ionako caroban svijet, iako su poneke price losije od redovnih epizoda.
Vizuelno, sve knjige Dragonera do sad izisle iz LL tvornice premocno izgledaju, i po meni je ovo vrh Libellusovog dizajna. Bas je gust gledat ih na polici. Imaju totalno retro, starinski stih kao da su iz neke carske biblioteke ili neke carobnjacke, sad kad ih ovoliko ima...
Krasna edicija! |
Los cukar na fritulama! |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2265 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 26/04/2024 : 21:34:35
|
Pročitao Pobunjenika. Slažem se sa Sarghanom, prvi dio je dosadnjikav ali drugi dio se diže kvaliteta. Najbolja mi je bila završnica, pogotovo sam zadovoljan sa zadnja dva broja gdje su na kvalitetan način odrađe i obračuni sa glavnim negativcima plus ima lijep poetičan kraj di se osjeća da je nešto veliko završilo i da sad dolaze nova vremena.
Koja razlika u odnosu na one Zagorove sage sa Rihterom di se priča gradi hrpu brojeva i onda kraj bude izrazito nezadovoljavajuć, u par stranica!
Crtež varira, većinom je ok, a u najvažnijim epizodama i odličan. |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2265 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 26/04/2024 : 21:36:13
|
Zaključak: šteta da izdanje na kioscima ne ide češće, bila bi fora imati sve te sveščice u nekom razumnom roku. Ovako kad su rijetke epizode, tlaka je pratiti jer se može desiti da sepotroši i godina dana na par osrednjih filera.. |
|
|
nenad.nbgd
Starting Member
Serbia
28 Posts
Member since 27/11/2013 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7709 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 01/05/2024 : 22:56:51
|
Molim ako mi netko može odgovoriti. Edicije koje izbacuje libellus, koje su razlike među njima. I da li me može netko uputiti gdje da pročitam balem pola stripa na internetu skenirano, jer ne pronalazim nigdje. I za kraj vaša preporuka što uzimati, a što ne. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7709 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 01/05/2024 : 23:01:58
|
quote: Originally posted by Tonka24
Molim ako mi netko može odgovoriti. Edicije koje izbacuje libellus, koje su razlike među njima. I da li me može netko uputiti gdje da pročitam balem pola stripa na internetu skenirano, jer ne pronalazim nigdje. I za kraj vaša preporuka što uzimati, a što ne.
Imaš na kioscima dragonera, strip agent izdaje..lako dostupan i jeftin... |
|
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 02/05/2024 : 08:04:59
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
quote: Originally posted by Tonka24
Molim ako mi netko može odgovoriti. Edicije koje izbacuje libellus, koje su razlike među njima. I da li me može netko uputiti gdje da pročitam balem pola stripa na internetu skenirano, jer ne pronalazim nigdje. I za kraj vaša preporuka što uzimati, a što ne.
Imaš na kioscima dragonera, strip agent izdaje..lako dostupan i jeftin...
Razlike su u sezonama.... Prva sezona Dragonero - 77 brojeva (Libellus dovršio) Druga sezona Dragonero - Pobunjenik - 38 brojeva (Libellus dovršio) Druga sezona Dragonero - Mračni svijet - trenutno izašlo 18 brojeva - Libellus najavio početak izdavanja.
Numeracija svaki put kad završi sezona kreće od broja.1.
I da, imaš i ta neka kiosk izdanja prve sezone - idealno ako misliš živjeti još 200 godina pa možda nešto i stigneš pročitati do kraja. |
|
|
mmihoci
Senior Member
1086 Posts
Member since 01/02/2018 |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2191 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26783 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 12/05/2024 : 12:08:54
|
Strip-agent Administrator Najaktivniji suradnik U ovom trenutku ovo izdanje(Korijeni) nije u planu, ali pripremamo iznenađenje za ljubitelje Dragonera ovog ljeta! 😎 |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2464 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 12/05/2024 : 12:50:55
|
quote: Originally posted by ivanl
...Sve skupa, ovo mi je jos uvijek top 5 serijal Bonelijane. I ono sto je najbitnije, zabavan je i uzbudljiv.
Procitao sam jos jednom i sve 'specijalce' i nije ni to uopce lose 'na gomili'. Boja daje ipak dodatnu caroliju u vec ionako caroban svijet, iako su poneke price losije od redovnih epizoda.
Vizuelno, sve knjige Dragonera do sad izisle iz LL tvornice premocno izgledaju, i po meni je ovo vrh Libellusovog dizajna. Bas je gust gledat ih na polici. Imaju totalno retro, starinski stih kao da su iz neke carske biblioteke ili neke carobnjacke, sad kad ih ovoliko ima...
Krasna edicija!
+1 |
Carpe diem |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1818 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 12/05/2024 : 23:02:54
|
quote: Originally posted by jaki
Strip-agent Administrator Najaktivniji suradnik U ovom trenutku ovo izdanje(Korijeni) nije u planu, ali pripremamo iznenađenje za ljubitelje Dragonera ovog ljeta! 😎
Bice neki specijalni br |
|
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2191 Posts
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2191 Posts
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2191 Posts
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2191 Posts
|
Jarac
Starting Member
1 Posts
Member since 30/07/2024 |
Posted - 30/07/2024 : 13:26:42
|
Navukao sam se na dragonera no strip agent mi je dosta spor, narucio nova dva libellusova izdanja no sad me zanima reprinta li libellus ikad svoja rasprodana izdanja? |
|
|
Topic |
|