Author |
Topic |
Poli
Advanced Member
Slovenia
38005 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 21/06/2024 : 17:29:55
|
Mladi Tex Willer 12 Cochiseova prošlost (Libellus) - origi epizode 50-55, 392 str.
E, ovo ja zovem dobar Mladi Tex! Jesu i ovi do sada bili dobri, kao i specijalaci (osim broja 5), no ovaj jos dodatno iskace. Ima tu akcije, nema tih naglih obrata i zakljucka povucenih iz guze, ima i malo vise krvi... e, ko nas stari dobri Tex. Ova knjiga me bas prijatno iznenadila, plus ono Cochiseova proslost, valjda to mora biti dobro.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30956 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 21/06/2024 : 17:40:33
|
Klasik Boselli, infiltracija u neprijateljske redove, puno mrtvih, radnja u više kolosijeka, itd. Sve u svemu jako dobra priča, ali već sto puta viđen Bosellijev scenarij. |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7485 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 22/06/2024 : 21:12:34
|
Je l izlaze jos uvek Teks Magazini u Italiji?
Bilo bi lepo kada bi VC jednog dana u okviru Zlatne serije objavio i Almanahe oni nikad nisu objavljeni u pristupacnom izdanju (osim u Libellusu, uostalom kao i Mister NO almanasi ali to su lepo sve objavili, voleo bih da vidim i Mister NO specijale sve u ZS), ali svidja mi se i ovaj koncept Odabranih prica Teksa (Oholi pukovnik, Masakr, Gospodarica vampira, Crni Tigar, Karsonova proslost...) to smo oduvek trazili tako da ne znam sta da kazem i trazim... |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30956 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 23/06/2024 : 13:14:01
|
Almanah edicija, kratka i odlična, kod nas samo izašla od strane Libellusa, čudno da se nitko nije odvažio donijeti je na kioske? |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2203 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4338 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9392 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5414 Posts
Member since 06/10/2011 |
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 06/07/2024 : 18:26:42
|
Jako lijepo logo... Čestitam.. ovo bi zavidjeli i Talijani... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 06/07/2024 18:27:16 |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7485 Posts
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7485 Posts
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2203 Posts
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2203 Posts
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Posted - 12/07/2024 : 00:46:19
|
Dupla doza Nizzija na kioscima u Italiji, ovo se odavno nije videlo, Nizzi i u redovnoj seri i u Kolorfestu. Lucio Filippucci mi deluje bolji u boji nego crno belo. Neka se vratio Nizzi, da malo izbalansira ponekad preambicioznog Bosselija, iako mi svakako Bosseli mnogo vise odgovara kao scenarista na Teksu ali dobro je da su tu obojica da ima nekakva ravnoteza. Kao sto nije valjalo kad je bio samo Nizzi i nijedan skoro drugi scenarista, ne valja ni da sad bude samo Bosseli, a mnogo je Bosseli hiperproduktivan. Dobro tu su i Tito Faraci i Ruju... |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 12/07/2024 : 13:23:58
|
Meni je Nizzi kralj... ne komplicira sa likovima i tematikom,.. lako se i brzo cita.. kao da usporedis zabavnog insp. Columba sa kompliciranim insp. Barnabijem... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Posted - 12/07/2024 : 20:01:03
|
Čovek sa zlatnim revolverima Ruju/Gera
recenzija: https://www.stripovi.com/recenzije/tex-willer-tx-ta-9-covjek-sa-zlatnim-pistoljima/2373/
Kit Karson je glavni lik ove avanture, posast iz proslosti se vraca da se osveti Kitu i ostalim teksaskim rendzerima koji su njegovu bracu nemilosrdno osudili na vesanje. Steta sto se nije malo dublje uslo u tu tematiku rata i poentiralo na tome da su obe strane cinile zlocine i da su jednako nemilosrdni prema meksikancima bili amerikanci kao sto su i meksikanci bili prema amerikancima. Preko tog dela se samo preleti i nastavlja dalje ubrzanim tempom. Nema ovde prostora za mnogo filozofiranja i premisljanja, akcija se brzo nize uz efektan obracun Karsona i Gonzalesa na drvenom mostu/pristanistu na reci, taj obracun me podsetio na zavrsnicu filma Prljavi Hari (Dirty Harry) sa Klintom Istvudom u glavnoj ulozi. Zasmetalo mi je sto je nepotrebno ipak Teksova morala da bude poslednja a ovo je ocigledno Karsonova prica i Teks treba da ima mesto sporednog igraca i Karsonovog pomagaca.
Ali svi znamo zbog cega smo se radovali ovom stripu a to nije scenario vec crtez Rajka Milosevica Gere! Srbin cuven po svom radu na Skalpiranima, jednom od najboljih stripova izaslih iz Vertigove kuhinje u drugoj polovini prve decenije 21.veka, sada se okusao i na cistokrvnom vesternu nakon neowesterna. I to bas na Teksu Vileru! Imali smo prilike vec da vidimo Gerinu sjajnu naslovnu stranu za Teksovu pricu Masakr u Zlatnoj Seriji Veselog cetvrtka a sada na skoro 50 strana imamo priliku da uzivamo u razmahanoj montazi, kadrazi i grandioznosti! Ja sam citao strip u boji u Politikinom zabavniku i odlicno mu pristaje boja Đulije Brusko. Naslovna strana ni italijanska ni ova nasa me nisu nesto odusevile za razliku od unutrasnjosti stripa.
Nadam se da ce Veseli cetvrtak ovu pricu objaviti i u okviru svoje edicije Veliki Teks u boji gde i pripada i voleo bih da vidim Geru na redovnom Teksu na nekoj dvodelnoj prici ili jos bolje u Gigant ediciji na velikom formatu i u crno beloj tehnici. Nadam se da ovo nije kraj druzenja Gere sa Teksom.
Prica: 7 Scenario: 8 Crtez: 10 Naslovna strana: 8
83% |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21081 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 12/07/2024 : 21:50:45
|
Tex:Rendžeri iz Lost Valley (Tex redovna edicija #668) Tex:Pukovnik "Zla ruka" (Tex redovna edicija #669) Tex:Mackenzijevi jahači (Tex redovna edicija #670)
Pre neki mesec videh hvalospeve o ovoj priči,pa se brzo snađoh i nađoh je kod Texofila iz okruženja,pročitah je i samo mogu potvrditi da se radi o odličnoj triologiji,jednoj od ponajbojih Teksovih avantura nakon broja 600. Bozeli ovaj put nije upao u "zamku" sebi svojstvenu,da previše zakomplikuje priču ili da neke trivijalne obrte. Priča prosto klizi,dinamika je sjajna,i iako je scenario složeniji nego što to viđamo kod Teksa,ni u sekundi nije došlo do gušenja priče ili sličnoga. Vojnici,rendžeri,indijanci,komačerosi...svi atributi jednog epskog vesterna su tu. Stefano Bigljia sve to odlično vizuelno ispratio. 5/5
Bilo bi lepo videti ovu epizodu u nekoj ZS. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 12/07/2024 22:09:09 |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7485 Posts
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Posted - 13/07/2024 : 00:29:23
|
quote: Originally posted by anto
Tex:Rendžeri iz Lost Valley (Tex redovna edicija #668) Tex:Pukovnik "Zla ruka" (Tex redovna edicija #669) Tex:Mackenzijevi jahači (Tex redovna edicija #670)
Pre neki mesec videh hvalospeve o ovoj priči,pa se brzo snađoh i nađoh je kod Texofila iz okruženja,pročitah je i samo mogu potvrditi da se radi o odličnoj triologiji,jednoj od ponajbojih Teksovih avantura nakon broja 600. Bozeli ovaj put nije upao u "zamku" sebi svojstvenu,da previše zakomplikuje priču ili da neke trivijalne obrte. Priča prosto klizi,dinamika je sjajna,i iako je scenario složeniji nego što to viđamo kod Teksa,ni u sekundi nije došlo do gušenja priče ili sličnoga. Vojnici,rendžeri,indijanci,komačerosi...svi atributi jednog epskog vesterna su tu. Stefano Bigljia sve to odlično vizuelno ispratio. 5/5
Da, stvarno sjajna prica! |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Posted - 13/07/2024 : 18:31:52
|
Demon Frejzer/Poslednji metak/Masakr! Gian Luigi Bonelli/Giovanni Ticci
recenzija: https://www.stripovi.com/recenzije/tex-willer-tx-lms-14-demon-frejzer/2052/
Relativno kratka prica za Teksa ali koja se istice posebno nemilosdrnim i osvetoljubivim Teksom. Nekako mi ovo deluje vise u skladu sa nekakvim mladjim Teksom u odnosu na to kakvog ga poznajemo danas. Jeste da je Teks defacto kriv za strasan masakr u Goldeni jer ili nije odmah ubio ili zatvorio demona Frejzera ili da ga nije izlozio onakvoj javnoj bruci i ponizenju mozda ne bi doslo do tako strasne odmazde nad svim stanovnicima Frejzera. U svakom slucaju tu je Teks pogresio ali to nazalost ni na koj nacin nije naglaseno kasnije kroz strip nekakvom Teksovom grizom savesti u njegovim mislima ili kroz razgovor sa Karsonom, da je bilo toga mislim da bi epizoda imala jos vecu tezinu i dala bi jos vecu tezinu konacnom nemilosrdnom osvetnickom pohodu nad Frejzerom. Ovo je takodje epizoda iz vremena kada su Indijanci skoro redovno bili zli i losi, poput onih iz filmova Dzona Forda, zato nikako ne mogu da svarim Dzona Forda. Istice se par dobrih dijaloga izmedju Teksa i Karsona- Teks: Samo ne zaboravi da Apaci imaju milion trikova! , Karson: Ma neka ih sve djavo nosi! i pred pocetak finalnog obracuna u klancu- Karson: Ti mislis da mozemo da uspemo? , Teks: Tesko pitanje, Kite , Karson: Tja, na kraju krajeva, samo jednom se umire, zar ne? . Medjutim nema tu prave opasnosti za Teksa i Karsona tokom cele epizode su oni mudriji i nadmocniji od neprijatelja.
Ticcijev crtez je sjajan! Kao i Gerina fantasticna B naslovna strana za izdanje Zlatne serije Veselog cetvrka. Galepove i nisu neke. Odlican izbor epizode redakcije Veselog cetvrkta.
Prica: 8 Scenario: 8 Crtez: 9 Naslovna strana: 7
82% |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7485 Posts
Posted - 18/07/2024 : 23:53:52
|
Nova recenzija za aktualno izdanje na kioscima:
quote: Originally posted by ReemCP
Užareno olovo Tex Willer TX SA 20 | 224 str. by tex2 Tex i Carson slučajno se zateknu u Serenityju u vrijeme pokušaja vješanja zarobljenika te bivaju uvučeni u sukob između gospodara gradića Morgana Slatteryja i šerifa Otisa Bensona, njihovog starog prijatelja…
|
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
Edited by - Spock on 18/07/2024 23:55:06 |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7485 Posts
|
Topic |