forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Neman 2
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Markos
Webmaster

Croatia
29624 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/07/2024 : 15:35:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote

"Takedin vizualni stil podsjeća na realistične, žestoke mange poput Lone Wolf and Cub, s magijom i čudovištima koji se itekako mogu mjeriti s onima iz filmova Hayaa Miyazakija."
- PUBLISHERS WEEKLY

"Fantastično: krasno ispričana priča o magiji i strahu, neljudskosti i iskorištavanju, o smislu ljudskosti i nemanima koje svi nosimo u sebi. Užitak."
- NEIL GAIMAN

"Živopisan, dinamičan svijet. Nikad nisam vidio ništa nalik na NEMAN."
- THE NEW YORK TIMES

Maika Poluvuk živi u svijetu koji je zahvatio vihor rata – u alternativnoj, matrijarhalnoj Aziji 20. stoljeća prepunoj mističnih opasnosti. Dok se ona s mukom trudi nadvladati traumu nasilja i upoznati svoju prošlost, sve je čvršća njezina veza s nadnaravnom nemani goleme moći. Ta povezanost oboje će ih preobraziti i pretvoriti u metu ubojitih sila, kako ljudskih, tako i nezemaljskih.

Ovo impresivno izdanje objedinjuje sveske 19-35 omiljene i višestruko nagrađivane serije Marjorie Liu i Sane Takede, kao i dodatke koji uključuju dosad neviđene skice.

Neman 2 • Neman: knjiga druga • 532 stranice • Kolor • 190 x 285 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Marjorie Liu • Crtež Sana Takeda • Prijevod Ivan Zorić • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 15.7.2024. • Cijena 50 Euro

https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/neman-2-neman-knjiga-druga/988/

Trouble will find me

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/07/2024 : 17:24:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ide sad i dvica. :)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10600 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 19/07/2024 : 17:38:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Nema ovo nikakve veze sa Lone Wolf and Cub.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/07/2024 : 17:55:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

pa... njega (autora komentara) podsjeca :D

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

mushe_m
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
59 Posts

Member since 28/01/2022

Posted - 04/12/2024 : 21:58:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mushe_m a Private Message  Reply with Quote
Nakon pročitana oba toma, mogu reći da se radi o dosta interesantnom stripu, koji ipak nije ispunio u potpunosti moja očekivanja. World building i, općenito, atmosfera u stripu su za čistu desetku, ali ipak fali dosta toga da bi se potencijal ovog mythosa u potpunosti ispunio. Za početak ipak ću pored interesantnog svijeta u kojem se ovaj strip dešava navesti kao pohvalu i da su neki koncepti poput vještica jako dobro razrađeni. Svidjelo mi se kako su autorice predstavile vještice i njihove motive, jedino mi je žao što više radnje u stripu nije bilo vezano za njih iako početak stripa tako nagovještava. U pripovjedačkom smislu autorice su se patile da priču ispričaju na jedan koherentan način. Često skakanje sa jedne radnje na drugu, sa dugim, dosadnim pa i nepotrebnim dijalozima između tih radnji, koji nisu puno doprinijeli dobroj karakterizaciji likova, su me često frustrirali. Pored svega toga, autorice često ubacuju neke kraće flasahbackove od stranicu-dvije, koji bi trebali da objasne odnose među glavnim protagonistima, ali zbog njihove velike razuđenosti teško je to sve pohvatati i napraviti neku smislenu cjelinu. Kako sam, ne tako davno, pročitao Lazarus 1-3 u izdanju Fibre, mogu reći da mi se taj strip mnogo više svidio, prije svega zbog puno bolje naracije i radnje, koja je mnogo tečnija, preglednija i jasnija. Lazarusa navodim kao primjer, jer ima donekle sličnu tematiku - rat u zamišljenom/alternativnom svijetu, gdje se razne frakcije bore za moć, a glavni protagonista je mlada dama, koja prolazi kako kroz iskušenja borbe protiv neprijatelja, tako i kroz samspoznaju i suočavanje sa izdajama iz vlastitih redova. U pogledu crteža, strip je po mom ukusu dosta lijepo nacrtan iako, ne znam zašto čini mi se da mnogi ženski likovi slično izgledaju. Za one, kojima je to bitno, želim još dodati da je po današnjim standardima strip u potpunosti "ženski show". U cijelom stripu, tj u prva dva toma ne postoji nijedan muški glavni lik, osim ako izuzmemo Zinna, tj. Neman po kojem je strip dobio ime. Iako nisam ljubitelj woke kulture na Zapadu, čak mi se u ovakvoj koncepciji stripa taj radikalni matrijarhat svidio kao umjetnički izraz dvije autorice i plod njihove mašte. Strip bih preporučio samo zaljubljenicima u fantasy žanr, jer nikakve druge dubine ovdje nema. S obzirom da sam među takvima stripu dajem 7/10.
Go to Top of Page

NIXA
New Member

Croatia
120 Posts

Member since 24/04/2005

Posted - 05/12/2024 : 10:35:45  Show Profile Show Extended Profile  Send NIXA a Private Message  Reply with Quote
jel ovo sad kompletno ili ima jos?
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7539 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 05/12/2024 : 12:51:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Ima materijala za još jednu Fibrinu knjigu i još nije gotov serijal.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

NIXA
New Member

Croatia
120 Posts

Member since 24/04/2005

Posted - 06/12/2024 : 09:23:12  Show Profile Show Extended Profile  Send NIXA a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Ima materijala za još jednu Fibrinu knjigu i još nije gotov serijal.

hvala!
Go to Top of Page

Promys
Starting Member

98 Posts

Member since 03/02/2023

Posted - 06/12/2024 : 16:53:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Promys a Private Message  Reply with Quote
Pre par dana mi je stigla druga knjiga, sad se oštrim da krenem sa čitanjem obe u jednom dahu...
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000