forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Atentat na Trump-a, USA izbori i (ne)srodne teme
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 94

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19664 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 20/07/2024 : 23:59:24  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wintermute

Moze neki TLDR? Ipak trazis da odvojim(o) 50 minuta sto je u danasnje twitter vreme vecnost

Uh, dosta zahtjevan zadatak za mene.
Izdvojit ću par detalja:

- Obojica se slažu da Biden ne bi trebao ići po drugi mandat, iako Nichols ističe da smatra da je bio uspješan u prve četiri godine i, za razliku od Lewisa, ne misli da je nesposoban nastaviti taj posao
- Nichols ipak nije siguran da Biden može nastaviti pune 4 godine, ali kaže da je isto tako bio nesiguran i za Reagana 1984, pa je svejedno glasao za njega
- Lewis kontrastira današnje Republikance (i konkretno Vancea) kojima je važno da se predstave kao žrtve s konzervativizmom Rusha Limbaugha 'na kojem je odrastao'
- Nichols pronalazi sličnosti u načinu na koji su Demokrati 70-ih patronizirali crnačku populaciju s načinom na koji to danas Republikanci rade s bjelačkom radničkom klasom
- obojica se, kao kršćani, ne slažu s načinom na koji se govori o Božjem uplivu u spašavanje Trumpovog života i izbore 2016
- smatraju da je politika postala previše poput zabavne industrije i pamte vremena kada su bili jedni od rijetkih koji su pratili konvencije, a sada Lewisovom sinu u gostima nisu dali da gleda all-star utakmicu jer je RNC istovremeno bio na televiziji

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2006 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 21/07/2024 : 00:10:22  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
all-star utakmicu kazes..

beštimanje
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19664 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 21/07/2024 : 00:14:06  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Da, mislim da se radi o bejzbolu...

Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1380 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 21/07/2024 : 00:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Hvala tinton!
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12443 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 21/07/2024 : 00:26:37  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
More Joe još jedan mandat.
Vodat će ga ko budalu kao ove 4 godine.

Have mercy
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1380 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 21/07/2024 : 00:54:41  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

More Joe još jedan mandat.
Vodat će ga ko budalu kao ove 4 godine.

Sumnjam da ce on ziveti jos 4 godine. A i ako bude u nekom trenutku ce postati zaista nemoguce sakriti da on nije kognitivno sposoban ma kakve trikove primenili.

Ne kapiram kako u zemlji gde se svi bolji poslovi dobijaju preko intervjua, neko ko je pao intervju (sto je debata prakticno bila) i to pred celim narodom i dalje moze da konkurise za isti posao...
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12443 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 21/07/2024 : 00:58:26  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Ako nije sposoban za kampanju, onda ne može biti ni coammnder in chief.

Have mercy
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4599 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 21/07/2024 : 08:22:48  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

To je dovoljno za njegove glasace. Ionako ne mogu pohvatat teme kompleksnije od ograda i pusaka

Naše se somine pecaju na njegove laži, a da neće Ameri

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47092 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/07/2024 : 09:53:34  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivo da je 87% crnaca glasalo za Bidena 2020.
I čak 90% crnkinja. Skupina u kojoj je ima uvjerljivo najveću potporu , vjerovatno in je loše palo ono s abortuson.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4502 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 21/07/2024 : 10:14:24  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Tesko je nama u europi pojmiti koliko je zaostao taj njihov midvest , Korn belt i gore sjevernije rastbelt. Npr. Iako antisemiti, oni vjeruju da CE isus uskrsnut Ako se na mjestu plave dzamije izgradi opet salomonov hram Pa zato podrzavaju izrael.
quote:
Originally posted by igor 12

quote:

To je dovoljno za njegove glasace. Ionako ne mogu pohvatat teme kompleksnije od ograda i pusaka

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19664 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 21/07/2024 : 10:31:15  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Zanimljivo da je 87% crnaca glasalo za Bidena 2020.
I čak 90% crnkinja. Skupina u kojoj je ima uvjerljivo najveću potporu , vjerovatno in je loše palo ono s abortuson.

Generalno sa ženskim glasačima je Biden imao najbolje brojke za Demokrata još od Johsnona '64.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3420 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/07/2024 : 10:50:54  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by RAKOSI4
U ostalom jebe mi se za Njemačku moja zemlja je Hrvatska.

...e to je ta razlika. Meni se ne jebe za Njemačku jer je i ona dio moje zajednice u kojoj živim. Ne volim Nijemce kao Nijemce uopće, ali volim njihovo društvo i funkcionalnost i drago mi je biti dio iste zajednice.
Neki dan naručil par ploča iz Njemačke, ista smo zajednica i poštarina je besplatna kao za bilo koju drugi državu u zajednici. Naravno, paket ne podlježe niti carinjenju i sl. dadžbinama. I baš mi je krivo kaj je UK izvan EU, super je bilo naručivati filmove iz Irske i Engleske.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

kimba
Average Member

659 Posts

Member since 04/02/2023

Posted - 21/07/2024 : 10:59:36  Show Profile Show Extended Profile  Send kimba a Private Message  Reply with Quote
Besplatna postarina kazes.
Ne da je besplatna nego ti u postarinu uracunaju i carinu.
Paket iz Austrije u Hrvatsku od 20 kg, dode 50 Eura.
Nije g****, nego se pas posro.
Pa eto nema carine.

Zaostao na LMS I ZS i nepoznavanje osnovnih elemena zivota - citat odredenih

Edited by - kimba on 21/07/2024 11:00:54
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3420 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/07/2024 : 11:06:21  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kimba

Besplatna postarina kazes.
Ne da je besplatna nego ti u postarinu uracunaju i carinu.
Paket iz Austrije u Hrvatsku od 20 kg, dode 50 Eura.
Nije g****, nego se pas posro.
Pa eto nema carine.

Piše sve transparetno, koliko je cijena ploče i koliko je mene koštalo da mi dostave na kućnu adresu.

Kupujem već 20+ godina iz Amerike i Europe preko neta, i znam da u unazad 10 godina gotovo da nema frke (jel dostavljaju u RH ili ne). Vrlo često po cijeni lokalne dostave kao kaj je bil i ovaj slučaj s pločama. Lokalna dostava, a na dva i više proizvoda besplatna. Kao kod Fibre za pakete iznad 50 eura (ali isto ne za sve )!

quote:
Pa eto nema carine.

Nema, plača se samo porez od kojeg mi dijete ima besplatno obrazovanje. Tako da ga sa zadovoljstvom platim.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo

Edited by - BeaGea on 21/07/2024 11:10:59
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47092 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/07/2024 : 11:47:48  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tesko je nama u europi pojmiti koliko je zaostao taj njihov midvest , Korn belt i gore sjevernije rastbelt. Npr. Iako antisemiti, oni vjeruju da CE isus uskrsnut Ako se na mjestu plave dzamije izgradi opet salomonov hram Pa zato podrzavaju izrael.
quote:
Originally posted by igor 12

quote:

Ne da će uskrsnit nego u drugi dolazak.
A Al Aqsa i je izgrađena na brdu Hrama.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

kimba
Average Member

659 Posts

Member since 04/02/2023

Posted - 21/07/2024 : 12:27:38  Show Profile Show Extended Profile  Send kimba a Private Message  Reply with Quote
Nema carine, plaća se samo porez.
Bas tako, kao što rekoh, nije g**** nego se pas posro.
Zapamti, ne postoji “free lunch”.
A da nema carine na ono što kupiš u USA nije istina.
Jer između USA i EU ne postoji bescarinski ugovor ( free trade agreement).
Jedino ako nisi u UK ,tamo mislim da postoji, ili će biti uskoro potpisan.
Ako se dobro sjećam to je bila najava poslije Brexita.

Zaostao na LMS I ZS i nepoznavanje osnovnih elemena zivota - citat odredenih

Edited by - kimba on 21/07/2024 12:38:20
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1678 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 21/07/2024 : 13:12:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by culture vulture

Off topic: Ridiculus, ti si studirao književnost i/ili filozofiju?

Zvanično ne, ali k'o što reče neko, ljudi mogu da žive od književnosti, a mogu da žive i za književnost...

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1678 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 21/07/2024 : 16:01:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
A demokratija je dobra ideja, ali ima gorostasnih problema u izvedbi. Kada bi to bila zajednica pojedinaca kako ih je zamislio Emerson, glavni filozofski stub američkog identiteta, gde bi im bio kraj? U realnosti se često pita masa, a ova je, kako reče eminentni Emersonov prijatelj, Hawthorne, despotska. Kao i kod despota, možeš da apeluješ na njenu milost, al ne daj Bože da joj se usprotiviš.

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1380 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 21/07/2024 : 16:54:17  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
A da nema carine na ono što kupiš u USA nije istina.
Jer između USA i EU ne postoji bescarinski ugovor ( free trade agreement).

Tacno. Dodao bih da u obrnutom smeru situacija je u generalnom slucaju jako kompleksna ali za obicne ljude se u praksi svodi prakticno na ovo: ako u USA uvozis za privatnu upotrebu oslobodjen si carine ispod $800. Izmedju $800 i $1800 placa se 4%. Preko $1800 otvara se i procenjuje (https://www.cbp.gov/travel/international-visitors/know-before-you-visit/customs-duty-information)

Ja zivim preko 25 godina u USA i tokom tog vremena preko eBay (a pre eBay preko Yahoo auctions) sam kupovao sve i svasta iz raznih zemalja sveta sa svih kontinenata i nikada nisam platio nikakvu carinu. Ali sam video da su neke vece pakete otvarali. Nikada nisam gledao na limit ali evo sada istrazih i ja zaista nisam nikada uvezao nista toliko skupo (cifra se naravno menja povremeno).

EU je mnogo striktnija. Mnogi kojima sam prodao nesto preko eBay u EU su mi kukali koliko su administrativnih problema imali i koliko su ih odrali. Mnogima sam dodatno "pomagao" sa slanjem dodatnih racuna itd.

quote:

Zapamti, ne postoji “free lunch”.

Generalno tacno ali u nekim slucajevima moze da postoji za tebe kao pojedinca ako "iskoristavas" ostale sa kojima si udruzen u nekom servisu. Recimo, u americi postoje tzv. cashback credit kartice. Vrate ti neki % od svega sto potrosis. Kako je to moguce? Pa zato sto mnogi ne placaju ceo dug na vreme (duguju) a kamate su ogromne. I tako credit card kompanija na svim korisnicima zaradi a ti ako placas na vreme "zaradjujes" 2% (na grbaci drugih koji imaju istu karticu ali je ne placaju u potpunosti na vreme).
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1380 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 21/07/2024 : 16:56:52  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ridiculus

A demokratija je dobra ideja, ali ima gorostasnih problema u izvedbi.

Pa to se moze reci za mnoge ideje u sociologiji ukljucujuci i komunizam

Malcice je drukcije u praksi. Uvek je implementacija (nesavrsenstvo coveka) problem...

Demokratija i kapitalizam se izgleda najmanje lose implementiraju...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47092 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/07/2024 : 17:02:50  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Po cemu je komunizam dobra ideja?

Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1380 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 21/07/2024 : 17:40:18  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:

Po teoriji

Po meni ima neke dobre filozofske teznje da se prevazidje zver u coveku sa onim "svako doprinosi koliko moze a uzima koliko mu treba". To je iz matematickog ugla optimalan sistem za mnogo jedinki razlicitih mogucnosti i potreba koje dele iste resurse. Naravno, nemoguce ga je implementirati (barem na ovom stupnju razvoja coveka). Ali "implementiran" je u mnogim utopijskim SF delima... I morao bi se implementirati na nivou celog covecanstva i planete a da se izbegne tehnokratija i oligarhija -- prakticno nemoguce.
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8578 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 21/07/2024 : 17:45:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Komunizam nije izdao ljude, ljudi su izdali komunizam.

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.

Edited by - paro on 21/07/2024 17:45:22
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1380 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 21/07/2024 : 17:51:23  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

quote:

Komunizam nije izdao ljude, ljudi su izdali komunizam.

Hm da dobro receno.

Pre nego sto me proglase za komunistu (i to upotrebe na drugim temama ) ponovo da se ogradim da ja samo ovo gledam iz matematicko-teorijskog aspekta. Ne izvrcite mi reci

EDIT: naravno, moze se isto tako reci i da su ljudi izdali kapitalizam... bar onu sustinsku ideju slobodnog marketa (carine = dakle mora na nivou cele planete da se implentira sto vodi u mane globalizma... takodje bailout nije u duhu kapitalizma, ako je nesto trulo mora da propadne itd...)

Edited by - wintermute on 21/07/2024 17:53:17
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47092 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/07/2024 : 18:18:24  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Ja i dalje ne vidin kako je to dobra ideja. Matematicko,teorijski,filozofski ..sta god.
U praxi je tek ispa zesci shit.
Uostalom ta ideja je neljudska,ne sisavska ako bas oces.
Normalno je da se ljudi ka i sve druge vrste bore za resurse,partnere(klan,pleme,narod itd.)
Zavisi od stupnja.
Ako bi ikad iskljucia to iz zivota (iako mislin da bi to bilo moguce samo ako bi izbacija minimalno testosteron) dobia bi gomilu mrtvih puvala koje ne bi zanimalo apsolutno nista.

Go to Top of Page
Page: of 94 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000