Author |
Topic |
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8578 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 21/07/2024 : 18:30:53
|
quote: Originally posted by lwood
Ja i dalje ne vidin kako je to dobra ideja. Matematicko,teorijski,filozofski ..sta god. U praxi je tek ispa zesci shit. Uostalom ta ideja je neljudska,ne sisavska ako bas oces. Normalno je da se ljudi ka i sve druge vrste bore za resurse,partnere(klan,pleme,narod itd.) Zavisi od stupnja. Ako bi ikad iskljucia to iz zivota (iako mislin da bi to bilo moguce samo ako bi izbacija minimalno testosteron) dobia bi gomilu mrtvih puvala koje ne bi zanimalo apsolutno nista.
Ideja kao ideja na papiru se čini odličnom, ali u praksi nikako, jer ljudi su ljudi i to je to. Isto kao i kršćanstvo ili većina religija kroz povijest. Na papiru je savršeno, ali kad ljudi to pokušaju sprovesti u djelo, ispadne pizdarija, jer ljudi su svinje i gledaju samo svoj profit. Želiš oprost grijeha? Plati. Želiš završiti sa djevicama? Digni se u zrak. Nijedna religija u svojem korijenu ne zagovorava ubojstvo. Niti komunizam, ako ćemo cjepidlačit. Ali kako to objasniti stotinama milijuna ubijenih? |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1380 Posts
Member since 15/10/2023 |
|
culture vulture
Senior Member
1591 Posts
Member since 21/02/2004 |
Posted - 21/07/2024 : 18:39:13
|
quote: Originally posted by ridiculus
quote: Originally posted by culture vulture
Off topic: Ridiculus, ti si studirao književnost i/ili filozofiju?
Zvanično ne, ali k'o što reče neko, ljudi mogu da žive od književnosti, a mogu da žive i za književnost...
Svaka čast - bolje je poznaješ od mnogih koji jesu! |
Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47090 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47090 Posts
Posted - 21/07/2024 : 18:57:07
|
quote: Originally posted by paro
Ja i dalje ne vidin kako je to dobra ideja. Matematicko,teorijski,filozofski ..sta god. U praxi je tek ispa zesci shit. Uostalom ta ideja je neljudska,ne sisavska ako bas oces. Normalno je da se ljudi ka i sve druge vrste bore za resurse,partnere(klan,pleme,narod itd.) Zavisi od stupnja. Ako bi ikad iskljucia to iz zivota (iako mislin da bi to bilo moguce samo ako bi izbacija minimalno testosteron) dobia bi gomilu mrtvih puvala koje ne bi zanimalo apsolutno nista.
Ideja kao ideja na papiru se čini odličnom, ali u praksi nikako, jer ljudi su ljudi i to je to. Isto kao i kršćanstvo ili većina religija kroz povijest. Na papiru je savršeno, ali kad ljudi to pokušaju sprovesti u djelo, ispadne pizdarija, jer ljudi su svinje i gledaju samo svoj profit. Želiš oprost grijeha? Plati. Želiš završiti sa djevicama? Digni se u zrak. Nijedna religija u svojem korijenu ne zagovorava ubojstvo. Niti komunizam, ako ćemo cjepidlačit. Ali kako to objasniti stotinama milijuna ubijenih?
Otićemo predaleko. A i religije nisu bezazlene kakvima ih se želi prikazat. Pogotovo ove globalne. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
culture vulture
Senior Member
1591 Posts
Member since 21/02/2004 |
Posted - 21/07/2024 : 19:05:29
|
quote: Originally posted by paro
Ideja kao ideja na papiru se čini odličnom, ali u praksi nikako, jer ljudi su ljudi i to je to. Isto kao i kršćanstvo ili većina religija kroz povijest. Na papiru je savršeno, ali kad ljudi to pokušaju sprovesti u djelo, ispadne pizdarija, jer ljudi su svinje i gledaju samo svoj profit. Želiš oprost grijeha? Plati. Želiš završiti sa djevicama? Digni se u zrak. Nijedna religija u svojem korijenu ne zagovorava ubojstvo. Niti komunizam, ako ćemo cjepidlačit. Ali kako to objasniti stotinama milijuna ubijenih?
Ideja se (komunizma) na papiru čini odličnom? Jedini papir na kojem se meni ideja komunizma sviđala jest onaj s kojeg sam pročitao dosjetke Oscara Wildea o tome kako simpatizira s komunizmom jer mu idu na živce siromašni i njihove priče, ali da je problem s komunizmom taj da bi mu oduzeo previše večeri. Sa svakog drugog papira, ja iščitavam samo krajnje nerazumijevanje ekonomije, povijesti, ljudske prirode i morala.
|
Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati. |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1380 Posts
|
wintermute
Senior Member
USA
1380 Posts
Posted - 21/07/2024 : 19:16:00
|
quote: Originally posted by lwood Kvaka i je u tome da većina to ne bi nikad prihvatila(komunizam),moga bi in samo nametnit.
Da. U pravu si. Zato sam i rekao da ljudi nisu na nivou da to sami prihvate i mirno implementiraju medju sobom bez prisile. A ako mora da im se nametne onda to automatski stvara klasu "nametaca" a to onda vise i nije komunizam.
Tesko je odoleti plavusi... |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19664 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 21/07/2024 : 19:25:30
|
quote: Originally posted by wintermute
Davno davno sam magistrirao na teoriji igara pa mi je ova tema draga...
Pa mi smo gotovo pa kolege. Moj završni rad za BSc je bio iz teorije igara (aplikacija upravo na temu ovog topica).
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8276 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 21/07/2024 : 19:26:13
|
Zato kapitalizam opstaje jer parazitira na ljudskoj pohlepi. Ukorijenio se i zivjet ce dok ne ubije domacina. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47090 Posts
Posted - 21/07/2024 : 19:27:51
|
quote: Originally posted by Tonto
Zato kapitalizam opstaje jer parazitira na ljudskoj pohlepi. Ukorijenio se i zivjet ce dok ne ubije domacina.
Kapitalizam ce izist sam sebe sta vec i radi
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1380 Posts
Posted - 21/07/2024 : 19:48:42
|
quote: Originally posted by tinton
quote: Originally posted by wintermute
Davno davno sam magistrirao na teoriji igara pa mi je ova tema draga...
Pa mi smo gotovo pa kolege. Moj završni rad za BSc je bio iz teorije igara (aplikacija upravo na temu ovog topica).
Eto... ja sam radio na "jednostavnijim" two-player zero-sum igrama sa perfektnom informacijom (znaci nema skrivanja strategija kao u pokeru ali i realnom zivotu ili ratovima). Primer: go, sah, tic-tac-toe, connect-4, nine men's morris (kod nas se zvala mica)...
Ali davno je to bilo, pre vise od cetvrt veka (!). A i nisam se posle time nikad bavio nego sam otisao u programiranje... |
|
|
kimba
Average Member
659 Posts
Member since 04/02/2023 |
Posted - 21/07/2024 : 19:50:44
|
Kapitalizam vam je loš. Pa imali ste socijalizam, prijelazno razdoblje do komunizma. Nije vam to odgovaralo a kako bi tek komunizam. A ovo što imate u EU nema veze sa kapitalizmom, to je skoro kao i socijalizam. Ovdje radite, mislim na EU, recimo subotu , oni vam uzmu vise od pola, i to doslovce. Kažu u višem ste braketu zarade, znaci oni vam određuju koliko smijete zaraditi. Nema toga u USA, zna se koliki ti je porez ako si samac, oženjen, 1,2,3 djece . I ne postoji drugi braket zarade. Možeš ove godine zaraditi milijun , sljedeće dva, braket ti je isti. Znači hoćeš vise raditi i zaraditi nema problema, možeš raditi 20 sati na dan. Ne moraš u penziju kad napuniš recimo 65, hoćeš raditi dalje i firma se slaže nema problema. Da ne idem dalje , znaci tamo jedino moraš platiti porez i umrijeti. A u EU ništa ne smiješ i sve moraš. Za pitura u Austriji moraš tri godine u školu poslije završene osnovne. Plus majstorski ispit nakon toga. U Americi trebaš nekih $ 500 i to je to, kakva škola kakve gluposti.
|
Zaostao na LMS I ZS i nepoznavanje osnovnih elemena zivota - citat odredenih |
Edited by - kimba on 21/07/2024 19:52:17 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19664 Posts
Posted - 21/07/2024 : 19:52:59
|
Kako misliš, ne postoji drugi braket? Pa i u Americi postoje različite stope poreza za različite razine dohotka. Dapače, ima ih više nego li u Hrvatskoj. |
|
|
|
kimba
Average Member
659 Posts
Posted - 21/07/2024 : 19:59:46
|
Ako sam recimo samac , porez negdje oko 30%. Ove godine zaradim milijon, porez 30%. Sljedeće zaradim dva, porez 30%.
|
Edited by - kimba on 21/07/2024 20:01:36 |
|
|
kimba
Average Member
659 Posts
Posted - 21/07/2024 : 20:03:10
|
A najviše se nasmijem kad kažu pa nemate zdravstveno u USA.
Sve znaju o USA samo neće reći kolike su im plaće u USA. Mislim na ove u EU, jer bi ih narod pitao kako je to moguće. A veće su im 3-4 puta nego u EU. |
Edited by - kimba on 21/07/2024 20:07:45 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19664 Posts
Posted - 21/07/2024 : 20:08:20
|
Pa i milijun, i dva milijuna dolara su dovoljno visoki dohodci da ih se oporezuje po najvišoj marginalnoj stopi od 37%. Ali niži dohodci se oporezuju po nižim stopama. Možda ja ne razumijem što želiš reći? |
|
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12439 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
kimba
Average Member
659 Posts
Posted - 21/07/2024 : 20:16:02
|
Pa i milijun, i dva milijuna dolara su dovoljno visoki dohodci da ih se oporezuje po najvišoj marginalnoj stopi od 37%. Ali niži dohodci se oporezuju po nižim stopama. Možda ja ne razumijem što želiš reći?
Ja ti kažem da ako zaradiš 100 € ili dolara više, nema drugoga braketa. A tamo možeš i milijun ove ili dva zaraditi sljedeće braket ti je isti. A braket ti tamo zavisi od familijarnoga stanja, vise djece manji porez. Ako imaš 10 djece, nema poreza, bez obzira koliko zarađuješ. Tako je u NY. |
Edited by - kimba on 21/07/2024 20:17:51 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47090 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19664 Posts
Posted - 21/07/2024 : 20:25:06
|
Joe Biden je blistavu političku karijeru završio nesebičnim potezom da odustane od traženja drugog mandata. Jedan od zadnjih džentlmena u politici. |
|
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1380 Posts
Posted - 21/07/2024 : 20:31:52
|
Wow sad vidim. Endorsovao Kamalu. Nadam se da je ovo privremeni brain fart i da ce D naci novog boljeg kandidata.
Ovo postaje zanimljivo!!! |
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3012 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
wintermute
Senior Member
USA
1380 Posts
Posted - 21/07/2024 : 20:36:07
|
Pa i milijun, i dva milijuna dolara su dovoljno visoki dohodci da ih se oporezuje po najvišoj marginalnoj stopi od 37%. Ali niži dohodci se oporezuju po nižim stopama. Možda ja ne razumijem što želiš reći?
Bas tako. Ni ja ga ne razumem...
Ali dosta stvari sto pise jesu tacne (olaksice za dependents, nema ogranicenja radnog vremena (naravno postoje caveats) i nema formalne penzije kao u EU ali i to je druga duboka tema i sta to zapravo znaci... postoji nekoliko age limits ovde recimo sa 65 si eligible za medicare i to vecina smatra nekom neformalnom staroscu za penziju u USA...)
Samo malo mi konfuzno.
kimba, razjasni malo |
|
|
kimba
Average Member
659 Posts
Posted - 21/07/2024 : 20:36:58
|
Koga god stave protiv Trumpa, svjedno im je. Pomest će ju/ga. |