Author |
Topic |
|
LudensovPotrcko
Average Member
681 Posts
Member since 05/06/2018 |
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1294 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 31/07/2024 : 20:59:01
|
Odlično, lijepo su ubrzali maxija. Ovim tempom bi komotno mogao izaći bar još jedan ove godine. |
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18873 Posts
Member since 02/06/2008 |
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5080 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 31/07/2024 : 23:50:01
|
Dobar ritam, odlično!!! |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1798 Posts
Member since 26/01/2011 |
Posted - 01/08/2024 : 19:19:16
|
Ovaj broj sam čitao prije 7 godina kad je izašlo u Italiji, pa čisto ovako po sjećanju što možete očekivati:
Prva priča je nastavak Vatrene ponoći (one western-zombie priče iz prošlogodišnjeg Maxija #28, isti autori). Kome se svidjela ta priča, svidjet će mu se i ova.
Druga priča je zanimljiv eksperiment jer je ciljano pisana kao "nijema" priča, Znači, kompletna priča bez i jednog oblačića s tekstom, internih monologa, itd. Uglavnom, ne, nije u pitanju greška u pripremi materijala što strip nema teksta, a samim time vjerujem kako ovog puta nitko neće imati zamjerke na prijevod. Za tu priču sam tada napisao i recenziju: https://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-view&StoryID=2135
Treće priče se uopće ne sjećam. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 01/08/2024 : 19:35:49
|
quote: Originally posted by Sarghan
...samim time vjerujem kako ovog puta nitko neće imati zamjerke na prijevod.
Osim naslova, "Tih kao vuk", referirajući se na pojam koji je došao s Kiplingom i domaćim prijevodom Knjige o džungli. |
|
|
Altairfan
Junior Member
466 Posts
Member since 12/12/2019 |
|
peropero
New Member
Croatia
237 Posts
Member since 07/05/2023 |
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1798 Posts
Member since 26/01/2011 |
Posted - 03/08/2024 : 16:00:19
|
Ja ga ujutro pronašao na Tisku.
Crveno kao sunce, toplo kao olovo - čisti, zabavni western, ovog puta se ne oslanja toliko na horror elemenete kao u prošlom nastavku, već je klasični westernski spašavanje dame u nevolji. U rangu prosječnog Texa. Na crtežu su Piccatto i obitelj/učenici, a kao takvi su mi i dalje i više nego dobri. 7/10
Tišina vuknja - isti dojmovi kao i u gornjoj recenziji. Zanimljivo koliko sam se toga sjećao i prije čitanja neovisno što ciljano nema nikakvog teksta. Crtež možda neće biti svakome po volji, no mene u nekim stvarima podsjeća na Ambrosinija. 7/10
Čovjek i zvijer - možda i najslabija priča ovog maxija, lord plaća Dylana da ga čuva preko noći kad se pretvara u vukodlaka. Neke stvari Marzano uopće ne objašnjava (a trebao bi jer nemaju smisla), a kraj je totalno neuvjerljivi. Ipak, generalno čitljivo. Crtež bi nekima također mogao biti diskutabilan, iako je nešto ekspresivniji i slobodnijih linija, ipak stvara dobru atmosferu, osobito u noćnim scenama. 6/10 |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 01/10/2024 : 17:38:14
|
Više zanimljiv nego dobar broj.
Crveno kao sunce, toplo kao olovo je nastavak iz maxija 28 i ako je tamo priča bila zanimljiva zbog izokrenute postavke sada više ne može igrati na tu kartu. S toga je dojam dosta lošiji, a neke nelogičnosti u priči koje se zanemaruju (ili su objašnjene u prethodnoj?) jer se scenarist više pali na western pa piše samo to (i to ne naročito dobro) kvare dojam. Ne pomaže ni Piccatto.
Tišina vuka je zanimljiv eksperiment sa svim svim vrlinama i manama koje takva priča nosi a koje je dobro objasnio Sarghan u recenziji. Meni ta linearnost ne smeta previše jer je usprkos tome i dalje priča napeto ispričana. Kraj, također, diže malo priču. Crtež Francesce Zamborlini je također zanimljiv. Gotovo stopostotni klon Ambrosinija sa svim manama i vrlinama. Ima iste poteze, rakurse, teksture i šrafure. Šteta što to znači jako nekonzistentne face i izobličene figure. Doduše, ako ih Ambrosiniju opraštamo, zašto ne bismo i njoj. Zanimljivo da joj je drugi rad boja na Ambrosinijevom color festu.
Čovjek i zvijer. Priča zaboravljiva sa previše škripavih momenata u kojim "glumci" nisu sigurni što tu trebaju napraviti. Zanimljiva je samo zbog crteža. Ima tu stilizaciju kakvu prakticiraju jedan Cavenago, Casalanguida ili u manjoj mjeri Pontrelli. Ali dosta lošije to izgleda, na momente pre krokijast crtež, sjene nažvrljane sa neutemeljenom samouvjerenošću majstora ali rezultat, naravno, izostaje. Ipak, ima potencijala. jaki kontrasti su stvorili dobru atmosferu priči te joj svakako pomaže. Andrea Chella je ime na koje bi bilo dobro držati oko. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
Edited by - Deers on 01/10/2024 17:42:15 |
|
|
|
Topic |
|