Author |
Topic |
udarnik007
Senior Member
Croatia
1094 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 18/08/2024 : 14:06:06
|
Strašno! Počivao u miru. Kao fanu Nathana Never ostat će mi u dragom sjećanju najviše po epizodama Spaljena zemlja i Pustinjski razbojnici ali i po mnogim drugim radovima...
|
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2295 Posts
Member since 10/04/2021 |
|
Lorda
Average Member
Croatia
654 Posts
Member since 07/11/2002 |
Posted - 19/08/2024 : 09:46:56
|
Uh, šteta! Počivao u miru. S obzirom da je još donedavno radio na novim epizodama izgleda da je ovo bilo iznenadno. A i umro je relativno mlad... :( |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17008 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30894 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 20/08/2024 : 09:42:41
|
Počivao u miru |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7457 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
prop_ovednik
Senior Member
Croatia
1475 Posts
Member since 13/01/2008 |
Posted - 22/08/2024 : 08:20:37
|
Pročitao "Nagovještaj rata", drugi susret Texa i Zagora. Dok si je Bure uzeo za zadatak prepraviti Zagorovu povijest, Boselli je odlučio u pet stranica definirati njegovu budućnost. Dok sam "Banderu" mogao prožvakati, ovo mi je ostavilo jako gorak okus u ustima. Priča bez smisla, koja Zagora prikazuje malo ko luđaka, a Chica ko klauna... a u široj slici nikakva efekta. Ok, čini mi se da je Boselli to htio, pokazati kako je Zagor i sve što on predstavlja (makar u kontekstu povijesne priče o indijnacima) uzalud i neuspjeh, ali to se onda moglo napraviti bolje, grandioznije, efektnije, a ne na dvi sličice i jednoj strani... Stripovi imaju svoja pravila, a junaci naše mladosti svoje misto u našim srcima, ne ide to tek tako, da na kraju napraviš papazjaniju sa sto likova di su se Zagor i Tex komotno mogli zvati Mate i Janko...
ajde jebi iruda.. |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7457 Posts
|
going going
Advanced Member
Serbia
11850 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 13/09/2024 : 01:02:54
|
Predznaci rata , drugi susret mladog Teksa Vilera i ostarelog Zagora je remek delo i savrseno zaokruzuje trilogiju Teksaski rendzeri, Krvna braca i ovaj diptih Teksa i Zagora. Sjajno ispricano i nacrtano uz obilje istorijskih likova i cinjenica i u tako kljucnom istorijskom trenutku za Teksas i Komance se srecu dve mitoloske legende Zagor i Teks. A tek sta je Bosseli uradio sa Cikom, zamalo da mi suza krene koliko mi je bilo toplo oko srca. Prelepo. Voleo bih da vidim jos Bosselijevih prica ostarelog Zagora, kad Teks moze da ima ediciju Mladi Teks, moze i Zagor da ima ediciju Stari Zagor, i da je pise Bosseli obavezno.
Ako je Bandera bila za 8/10, onda su Predznaci rata za 9 mozda i 9,5/10. Prica: 9 Scenario: 9 Crtez: 10 Naslovna strana: 7
91% |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7110 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
prop_ovednik
Senior Member
Croatia
1475 Posts
Member since 13/01/2008 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7110 Posts
Posted - 14/09/2024 : 08:04:28
|
quote: Originally posted by prop_ovednik
Što je? Ima di ta najava?
Nema jos te najave. To je samo bio originalni plan, a datum izlaska je moje predvidanje jer su prva dva broja izasla u Italiji u 12. mjesecu sa 2 godine razmaka. “Educational guess” sto bi rekli. |
www.epicentercomics.com |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26759 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
|
tomas.hokenberi
Junior Member
Serbia
473 Posts
Member since 31/07/2017 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7110 Posts
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7457 Posts
|
going going
Advanced Member
Serbia
11850 Posts
Posted - 20/09/2024 : 20:30:23
|
quote: Originally posted by D.J.
quote: Originally posted by prop_ovednik
Što je? Ima di ta najava?
Nema jos te najave. To je samo bio originalni plan, a datum izlaska je moje predvidanje jer su prva dva broja izasla u Italiji u 12. mjesecu sa 2 godine razmaka. “Educational guess” sto bi rekli.
U uvodniku ovog izdanja pise da Bosseli ne planira u skorije vreme da nastavlja pricu o ostarelom Zagoru, a ako je ikad bude nastavljao sigurno to nece biti u okviru serijala Maldi Teks Viler. Ja bih voleo da Bosseli napravi serijal Stari Zagor ili tako nesto i da radi na njemu kao sto radi na Mladom Teksu Vileru i naravno da crtaci budu sam krem nekadasnjeg Zagorovog staffa i danasnjeg Teksovog.
quote: Originally posted by Poncho
Nije to valjda toliki spoiler, šta je s meksikancem?
Sve je u redu, ali bolje da vidis citajuci sta je zamislio Bosseli u Cikovoj buducnosti nego da to ja sada otkrijem ovde. |
|
|
Ted Miller
Average Member
726 Posts
Member since 28/10/2021 |
|
Terminator
New Member
Bulgaria
202 Posts
Member since 26/06/2003 |
Posted - 06/10/2024 : 15:59:49
|
Zagor+ 10 - Povratak u Paradise Gate
Uvijek mi je drago vidjeti povratak nekih likova u Zagorov svijet. Nekih - ovisno o priči u kojoj se vraćaju. Šerif Hilton bio je junak (u ovom broju spomenute) epizode Limena zvijezda, iz nekih romantičnijih vremena serijala i vratio se u epizodi koja nimalo ne sliči povratku u Burattinijevoj režiji. Hilton sad ima partnericu, i to kakvu - povezanu sa zločincem iz prethodne epizode. Zločinac se želi osvetiti Zagoru i tu počinje naša priča.
Priča koja, nažalost, ne odudara od ostalih u kojima zločinci žele osvetu našem junaku. Jasno, dodani su tu neki elementi koji nadilaze jednostavnu i površnu priču, no opet nedovoljno da učini razliku. Zagor na kraju slavi.
Dugo nisam vidio Chiarollu, treba se na njega opet naviknuti.
6/10 |
I am the law. |
|
|
dexzagor
Starting Member
1 Posts
Member since 01/01/2018 |
Posted - 10/10/2024 : 08:06:56
|
Imam veliku kolekciju Zagora od 1968 do 2020:
- Lunov Magnus strip i Zlatna serija: sve uključujući i broj u kojem Zagor nije prvi, već drugi junak. Svi stripovi su u vrlo dobrom ili izvrsnom stanju.
- Slobodna Dalmacija i Ludens (svi stripovi u savršenom stanju): Zagor: 1-305 Zagor Extra: 1-318 Zagor Specijal: 1-40 Zlatni Zagor Classic: 1-10 Zagor maxi: 1-39 Zagor boja: 1-10
Volio bih prodati sve stripove, ali nikad nisam vidio da je netko prodao cijelu kolekciju. Zna li netko kako se to radi? |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6407 Posts
Posted - 13/10/2024 : 09:49:30
|
quote: Originally posted by going going
Predznaci rata , drugi susret mladog Teksa Vilera i ostarelog Zagora je remek delo i savrseno zaokruzuje trilogiju Teksaski rendzeri, Krvna braca i ovaj diptih Teksa i Zagora. Sjajno ispricano i nacrtano uz obilje istorijskih likova i cinjenica i u tako kljucnom istorijskom trenutku za Teksas i Komance se srecu dve mitoloske legende Zagor i Teks. A tek sta je Bosseli uradio sa Cikom, zamalo da mi suza krene koliko mi je bilo toplo oko srca. Prelepo. Voleo bih da vidim jos Bosselijevih prica ostarelog Zagora, kad Teks moze da ima ediciju Mladi Teks, moze i Zagor da ima ediciju Stari Zagor, i da je pise Bosseli
Ako je Bandera bila za 8/10, onda su Predznaci rata za 9 mozda i 9,5/10. Prica: 9 Scenario: 9 Crtez: 10 Naslovna strana: 7
91%
Ja bih rekao da je ovo jako, jako loše. Čiko se oženio djevojkom iz jedne Bosellijeve epizode (dobre, za razliku od ove) - to se zove "fan service", nešto što se očekuje u ovakvim pričama.
Scenarij je prenatrpan podzapletima i mnoštvom likova, koji su neuvjerljivi, pa eto, "teksaški patrioti" i rasisti u zreloj životnoj dobi postaju propovjednici mira i suživota. Koji je uopće smisao priče, da Quanah Parker demonstira moć, pa poštedi grad (slično kao Sivi Vuk prema rendžerima u gorju Wichita, u Krvnoj braći), a Zagor zauvijek napusti Teksas, neobjavljena posla, iako je nejasno zašto je tu uopće i došao.
Svratište obješenih je dobra priča koju treba ponovno pročitati. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11850 Posts
Posted - 14/10/2024 : 00:08:01
|
quote: Originally posted by VALTER
Predznaci rata , drugi susret mladog Teksa Vilera i ostarelog Zagora je remek delo i savrseno zaokruzuje trilogiju Teksaski rendzeri, Krvna braca i ovaj diptih Teksa i Zagora. Sjajno ispricano i nacrtano uz obilje istorijskih likova i cinjenica i u tako kljucnom istorijskom trenutku za Teksas i Komance se srecu dve mitoloske legende Zagor i Teks. A tek sta je Bosseli uradio sa Cikom, zamalo da mi suza krene koliko mi je bilo toplo oko srca. Prelepo. Voleo bih da vidim jos Bosselijevih prica ostarelog Zagora, kad Teks moze da ima ediciju Mladi Teks, moze i Zagor da ima ediciju Stari Zagor, i da je pise Bosseli
91%
Ja bih rekao da je ovo jako, jako loše. Čiko se oženio djevojkom iz jedne Bosellijeve epizode (dobre, za razliku od ove) - to se zove "fan service", nešto što se očekuje u ovakvim pričama.
Scenarij je prenatrpan podzapletima i mnoštvom likova, koji su neuvjerljivi, pa eto, "teksaški patrioti" i rasisti u zreloj životnoj dobi postaju propovjednici mira i suživota. Koji je uopće smisao priče, da Quanah Parker demonstira moć, pa poštedi grad (slično kao Sivi Vuk prema rendžerima u gorju Wichita, u Krvnoj braći), a Zagor zauvijek napusti Teksas, neobjavljena posla, iako je nejasno zašto je tu uopće i došao.
Svratište obješenih je dobra priča koju treba ponovno pročitati.
Slazem se da treba obnoviti Svratište obješenih, izvukao sam ga odmah iz police posle citanja Predznaka rata, ali jos uvek ga ne obnovih.
Zagor je dosao u Teksas da oda pocast Sivom Vuku na njegovom grobu i da nadje odgovornog za njegovo ubistvo, a onda opet biva upleten u stari sukob Indijanaca, Teksasana, Meksikanaca, razbojnika i narodnih patrola.
Meni je dobra fora ovo za Cika, sto bi to bio fan service? Bas nije, promenjen je status kvo, dakle Zagor je sam, usamljeniji, sve vise prerasta u mitolosku figuru, duha nekih proslih vremena , duha stare granice na Istoku koja vise ne postoji... Zagor je ostao zarobljen u svom vecnom pokusaju odrzavanja mira i stabilnosti izmedju Indijanaca i Belaca, iako je na kraju price receno da Zagorov pokusaj utopije i suzivota indijanaca i belaca u Darkvudu nije uspeo. Zagor je izgubio. I ostao zarobljenik svojih pokusaja da se bori za ispravnu stvar koju je nemoguce izvesti. Dok je Ciko nastavio sa svojim zivotom. Na neki nacin sazreo, osamostalio se i usao u svet ,,odraslih``. Priklonio se zivotnim konvencijama i ocekivanjima drustva. Iako je to uradio ocigledno iz ciste ljubavi. Sada me ovo podsetilo na film Pat Garet i Bili Kid Sema Pekinpoa, Ciko je kao postao Pat Garet priklonio se vladajucoj klasi (uslovno receno, priklonio se ustvari normalnom zivotu), dok je Zagor postao Bili Kid - nastavio je da bude slobodan, da zivi po svojim pravilima i da se bori za svoje principe iako je izgleda odavno izgubio tu bitku.
Sto se tice zamerke da je Bosselijeva prica prenatrpana podzapletima i mnoštvom likova, zar nije takav svaki dobar Bosselijev scenario? Zar nije bas to ono sto volimo kod Bosselija?
|
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6407 Posts
Posted - 14/10/2024 : 06:06:08
|
Zagor je došao u Teksas odati počast Sivom Vuku i pronaći njegovog ubojicu u epizodi "Bandera" - nema nikakvih naznaka da je on čitavih sedam godina nakon toga, uključujući razdoblje Građanskog rata, proveo u Teksasu.
Podzapleti možda funkcioniraju kad imaš 400 stranica (iako mi se danas čini da je i u "krvnoj braći" to traljavo izvedeno, tako da se priča "izgubila"), ne i kada imaš 120 stranica. |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2261 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 14/10/2024 : 09:30:02
|
Sto se tice zamerke da je Bosselijeva prica prenatrpana podzapletima i mnoštvom likova, zar nije takav svaki dobar Bosselijev scenario? Zar nije bas to ono sto volimo kod Bosselija?
Ne, Goinže, pa svi to mrze!! Pogotovo ako su ti podzapleti i likovi tipizirani i nikad ne ožive nego ostanu samo plot devices.
Ima epskih priča koje treba razdužiti i kraćih priča koje moraju biti fokusirane. |
|
|
Topic |
|