Author |
Topic |
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 30/08/2024 : 10:53:14
|
quote: Originally posted by Poncho Ne bi tek tako talijanima pakovao, možda sam slab na njih.
Ovo će se pretvoriti u najbolju temu ikada! Svatko će se autati: Frano je Rus, Ti Talijan, ja Hrvat. Idemo dalje...
ps - ne pakujem Talijanima haha, samo kažem da su najgrđi ljevičari. Ovo pak ne znači da nema i krasnih desničara. Zapravo, Poncho, tamo gdje je ogromna skala, gdje su suprotnosti najgrđe i napregnute do pucanja, to su i najbolje zemlje. Talijani imaju ove suprotnosti baš tako kako kažeš, u nonšalanciji (i zato oni mogu dok si reko keks preći iz fašista u saveznike), u Hrvatskoj su ove suprotnosti supstancijalne, tvrde i u kidanju živog mesa. Hrvatska je ozbiljnija od Italije, često do gluposti, ali Talijani su top pop.
|
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 30/08/2024 : 10:57:48
|
quote: Originally posted by stinky
quote: Originally posted by Poncho Ne bi tek tako talijanima pakovao, možda sam slab na njih.
Ovo će se pretvoriti u najbolju temu ikada! Svatko će se autati: Frano je Rus, Ti Talijan, ja Hrvat. Idemo dalje...
ps - ne pakujem Talijanima haha, samo kažem da su najgrđi ljevičari. Ovo pak ne znači da nema i krasnih desničara. Zapravo, Poncho, tamo gdje je ogromna skala, gdje su suprotnosti najgrđe i napregnute do pucanja, to su i najbolje zemlje. Talijani imaju ove suprotnosti baš tako kako kažeš, u nonšalanciji (i zato oni mogu dok si reko keks preći iz fašista u saveznike), u Hrvatskoj su ove suprotnosti supstancijalne, tvrde i u kidanju živog mesa. Hrvatska je ozbiljnija od Italije, često do gluposti, ali Talijani su top pop.
op op ovo su ozbiljne optužbe, čuj ja talijan
Ne daj Bože, pričam ti o talijanskoj estetici s podvlačenjem na mediteran-stari Rim-stara Grčka sve opet obuhvaćeno nekom širom katoličkom civilizacijom. Nema tu opreka Hrvatska-italija, to je isti civilizacijski krug, sa svojim specifičnostima.
|
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6612 Posts
Member since 25/05/2003 |
Posted - 30/08/2024 : 11:03:29
|
Čovjek koji može živjeti uz minimalno potreba, tek da održi duh i tijelo zajedno, ne uništavajući prirodu oko sebe, biće koje može funkcionirati spretno i neuznemireno bez obzira na okolnosti (dualnosti) dolazi do onih 20 životnih pravila sjevernoameričkih indijanaca (ako treba postam nanovo). To je vrlina.
Čovjek koji uništava sve oko sebe (civilizirani čovjek u civilizaciji), a samim time i sebe - jest divljak.
Ćoravi orao je rekao svoje. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 30/08/2024 : 11:08:07
|
e tako te više volim, moj netalijanski ljubitelju talijanskog popa, koji vučeš podrijetlo od naših krasnih morlaka:)))
dobro si rekao za Indijance
danas, ovoga trena, ja tražim i gledam njihove filmove... gledam Aboridžine... gledam Indiose... gledam sve rubove svijeta, koji neće pa neće k leftardima. a u one vrijeme su ih kauboji morali nagaziti, jer su krali krave. tak je to.
... i mislim si, pa kako ih je Hegel tako odrješito razorio... tražim mu greške... |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 30/08/2024 : 11:13:28
|
quote: Originally posted by frano
Čovjek koji može živjeti uz minimalno potreba, tek da održi duh i tijelo zajedno, ne uništavajući prirodu oko sebe, biće koje može funkcionirati spretno i neuznemireno bez obzira na okolnosti (dualnosti) dolazi do onih 20 životnih pravila sjevernoameričkih indijanaca (ako treba postam nanovo). To je vrlina.
Čovjek koji uništava sve oko sebe (civilizirani čovjek u civilizaciji), a samim time i sebe - jest divljak.
Ćoravi orao je rekao svoje.
sve to pada u vodu, jer ti čitaš stripove
:))))))))))))))))))))
Frano, ne samo da čitaš, nego i crtaš stripove. Spretan si u crtanju, al' ne i neuznemiren, nego ti se ruke i duša znoji, pa moraš staviti to na papir.
E da ne crtaš i ne čitaš stripove, onda bi to već bilo nešto... |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6612 Posts
|
frano
Advanced Member
Croatia
6612 Posts
Posted - 30/08/2024 : 11:48:53
|
Najbolja definicija divljaka
To je onaj koji ne može suzbit požudu.
Ona nije nužno usmjerena ka ženama. Ili ka bilo kojem obliku zadovoljavanja nagona.
Često je usmjerena na osvajanje teritorija i raznih drugih materijalnih bogatstava.
Simptomi divljaka Ne znaš se više zaustaviti šta god požudno radio. Ne znaš stat.
Recimo, kao ja pisat po forumu. Srećom sam među svojim divljacima.
Markos, Stinky...
:)
|
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6612 Posts
Posted - 30/08/2024 : 11:51:10
|
Tako da podpisujem šta Stinky veli.
Skupljanje, tiskanje, crtanje, pisanje i čitanje stripova isto može prerast u požudu.
Većinom je to strast. Vrlo rijetko - vrlina. |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 30/08/2024 : 12:03:22
|
Problem je šta je to iluzija. Jesi primjetio da taj sklad s prirodom žive samo civilizacije koje se nisu makle dalje od kamenog doba. E to je prokletstvo i blagoslov civilizacije, savladavaš prirodu, ne ovisiš toliko o krutom darvinizmu a s druge strane nisi više "u skladu" s njom.
Danas imaš te degrowth lunatike koji misle da će uništenjem ekonomije i civilizacije doći do sklada s prirodom. Ekipa je ponovno izmislila jedrenjake npr. |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6612 Posts
Posted - 30/08/2024 : 12:37:59
|
...
Dozvoli da dosolim filozofski. U duhu potrage za apsolutnim.
Čovjek je isti i iznutra i izvana, štob se reklo isti je duhom i tijelom - jedino kad odustaje. Jedino kad je požudan, pa tu požudu ispoljava. Jedino kad ubija jer želi ubit.
Biti svoj u neznanju - to su uspjeli mnogi.
Biti svoj (s Bogom) su jako rijetke osobe. Hegel tek liže stanklenku s medom :)
A, kauboji, kauboji su doktrina ubijanja. Divlji zapad.
|
Edited by - frano on 30/08/2024 12:43:05 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6612 Posts
Posted - 30/08/2024 : 12:41:29
|
quote: Originally posted by Poncho
Problem je šta je to iluzija. Jesi primjetio da taj sklad s prirodom žive samo civilizacije koje se nisu makle dalje od kamenog doba. E to je prokletstvo i blagoslov civilizacije, savladavaš prirodu, ne ovisiš toliko o krutom darvinizmu a s druge strane nisi više "u skladu" s njom.
Danas imaš te degrowth lunatike koji misle da će uništenjem ekonomije i civilizacije doći do sklada s prirodom. Ekipa je ponovno izmislila jedrenjake npr.
Kako iluzija kad imaš primjere iz prakse?
Aboriđini su živjeli duže od mnogih civilizacija, dok ih kauboji nisu pobili.
Vedska civilizacija je i danas tu. Kad se materijalistička (po tko zna koji put) sronda, indija neće ni trepnut.
Šteta indijanaca... poklopili su ih.
|
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 30/08/2024 : 12:50:20
|
Danas imaš te degrowth lunatike koji misle da će uništenjem ekonomije i civilizacije doći do sklada s prirodom. Ekipa je ponovno izmislila jedrenjake npr.
Kako iluzija kad imaš primjere iz prakse?
Aboriđini su živjeli duže od mnogih civilizacija, dok ih kauboji nisu pobili.
Vedska civilizacija je i danas tu. Kad se materijalistička (po tko zna koji put) sronda, indija neće ni trepnut.
Šteta indijanaca... poklopili su ih.
Koji primjer iz prakse, Indija živi u skladu s prirodom? To je valjda najzagađenija zemlja na svitu i okolici pobogu. Još nisu uspijeli dokučit kako ljude podučit da ne mogu tek tako srat na cesti.
|
|
|
ridiculus
Senior Member
1677 Posts
Member since 11/06/2008 |
Posted - 30/08/2024 : 12:56:28
|
Stinky, ima težine sve ovo što pričaš o vesternu i Hegelu, ali meni je to još uvek samo jedno uskogrudo tumačenje.
Danas u društvenim naukama vlada pluralizam pristupa, kroz određene filtere, pa objašnjavaju fenomene iz perspektive neke ideologije ili nekog mislioca. Možeš pristupati knjigama i filmovima (i svemu ostalom) postkolonijalno, ili marksistički, ili feministički (ili hegelijanski), ili kako god - to je danas moderno. Ne vidim u tome ništa loše, po sebi, ali takav pristup me obično ostavlja intelektualno nezadovoljnim i žednim. Hoće da kažem, sve se može prikazati iz ugla bilo čega, ali nije sve jednako vredno.
Zato što ima mnogo toga što ovi pristupi ne dotiču. Tako i u ovom slučaju.
Kažeš da se može svesti Hegelova filozofija na uspeh? Ali onda se ona ništa ne razlikuje od razmišljanja obične babe iz običnog sela obične nedođije. Svaka od njih želi da im deca i unuci dožive uspeh, i postignu ugled. Ko ga nema, kao da nije postojao.
Pre svega, šta je uspeh? Značio je različite stvari u različitim vremenima i među različitim narodima, i čak se i tamo razlikovao od pojedinca do pojedinca. Da li je Nikola Tesla bio uspešan? Da li je Johan Sebastijan Bah bio uspešan? Neron? Hitler? Neki književnici i pesnici su bili masovno i masivno popularni tokom života, drugi su bili nepoznati, a danas su neki od njih na istoj ravni po ugledu i uticaju. Da li je Hegelova filozofija uspešna? Odredila je nacizam i marksizam, ipak je to nešto krupno. Mislim da Hegel ne bi želeo tu vrstu uspeha koju mu je istorija pripisala. U osnovi, on je protestantski teolog pretvoren u filozofa. I samo u tom protestantizmu treba tražiti crtu koja bi mogla da ga poveže sa vesternom.
Ne možeš kvantifikovati uspeh zato što se ovaj može naknadno menjati. A broj lajkova na nekom profilu društvenih mreža ne znači ništa van datog trenutka (dodao bih da ne znači mnogo ni u tom trenutku, ali ajde sad... biću darežljiv). Kao što kaže Šeli: mora se okupati u krvi vremena da bi se dokazalo. A Hegel ne govori samo o prošlosti, već i o budućnosti. On pronalazi pravilnosti u kretanju duha koje obezbeđuju uspeh, da se tako izrazim. On je pronašao kako i gde reka vremena teče, i time, ako ne dođe do uspeha njegovih pojedinačnih i konkretnih ideja, potkopao taj tvoj stav o uspehu kao glavnom merilu istinitosti, koje bih pre vezao za stavove Emersona i Ničea, ali i to vrlo oprezno i u ograničenoj meri, samo kao sporednog pratioca. Štono kaže Niče: "Kad je neka istina pobedila a da se za nju nije borila neka zabluda?"
Amerika se češće opisuje kao zemlja snova, odnosno, mesto gde možeš da ostvariš svoje želje i nade, što nema mnogo zajedničkog sa željom za razmetanjem i spektaklom modernih holivudskih ili muzičkih ili sportskih zvezda.
Digresija: jesi gledao film Kosa (Hair)? Nije vestern, ali ipak ima sličan zaplet kao Easy Rider. Likovi završavaju na drugoj strani kugle, ali njihova sudbina je gotovo identična.
Vidi, postoji u prozodiji i retorici takozvana figura, ili tropa, koja se zove ironija. To ti je jedna od specifičnih odlika ljudskog jezika (iako verovatno ne i deo svakog pojedinačnog). U svakom slučaju, izvan moći računara je. Ironija je kad svesno kažeš nešto što ne misliš, a ponekad i sasvim suprotno od onoga što misliš. Može da se prepozna iz konteksta, ali za to treba veštine. Može biti na nivou rečenice, ali i čitavo delo može biti u ironičnom modu. Dakle, nije uvek bitno šta glavni lik kaže ili uradi, ili šta film kaže ili uradi na površini, već može da se završi neuspehom koji ćeš ti tumačiti kao pomirenje s bićem, drugi kao pomirenje s nebićem, a treći kao neizvesnost. Tumačiš kraj Hang 'Em High kao binarnu odluku za ili protiv, pa, kad se lik nije odlučio protiv, mora biti za. Možda mu više nije do borbe, a možda će da udari na prikladnijem mestu i vremenu. Ne znamo. Ono što znamo i što je neporecivo je da je svestan razlike, da sistem nije ono što je on mislio da je, a svest ne ide unazad, ne može se rasvestiti.
Imanuel Kant može da svedoči da moralni imperativ nije prosto emotivna reakcija. Drugo, pošto je od Boga (ili nazovimo to kako hoćeš: Duh, Ideja) nije pojedinačna stvar, nego opšta. Odatle je i nastala ideja pravde, koja ne znači "Pravda za mene, a vi drugi se jeb'te!" a što bi bilo ono što rade ljudi koji bi linčovali Eastwooda. Univerzalna pravda nastaje tako što pojedinac uspeva da vidi sebe na mestu drugih. U toj svrsi fikcija ima veću i značajniju ulogu od filozofije.
Gde je primirenje sa državom u Once Upon a Time in the West? U Unforgiven? U The Professionals? (Htedoh da kažem i True Grit (bilo koji), ali nisam siguran, nisam ni njih dugo gledao.) U Sedam veličanstvenih? U seriji Deadwood? Zapravo, u poslednjem slučaju se jasno vidi, kao izgradnja, proširivanje zajednice, ali ta ne nastaje na način kako bi Hegel želeo. Ekonomija je pokretač, ne pravo ili čak civilizacija po sebi. To dolazi naknadno, to se kupuje. Najveći kriminalci mogu da postanu najbolji političari (a to vidimo i kod Balzaka), i ne mislim to u negativnom smislu, već u smislu najbolji za narod, za zemlju. Pričam o Swearengenu, naravno, koji je daleko bolji u toj ulozi od zadrte poštenjačine Bullocka. Kako kaže i Emerson: "Između najučenijeg i najsilnijeg, biram ovog drugog." Time ne misli na Hitlera, siguran sam, ne zato što ovaj nije bio rođen kad je to napisano, već zato što i Emerson podređuje individualno opštem - ali to ne znači ni državi, već nečem širem. Nije uloga sticanja bogatstva da čovek postaje sve veći slepac, svojevoljan, "individualan", nego da posluži opštem prikupljanju snage, a država je samo privremni staratelj da se sve obavi bez incidenata.
Da parafraziram Getea: Ono sa čime se slažemo ne dotiče nas, neslaganje je ono što je produktivno.
P.S. Ćoravi orao zaboravlja da je za crtanje potreban vid. Muzika i pisanje još i mogu da prođu, ali ovo...
A Italijani... čuj, kad imaju ukusa onda stvarno imaju. Ali današnja Italija je daleko od renesansnih uzora. |
Thought's the slave of life, and life Time's fool. |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6612 Posts
Posted - 30/08/2024 : 13:30:06
|
Ridiculus - koje bi tebi indijansko ime pristajalo?
Pončo - indija je zagađena plastikom i tehnološkim napretkom. Ho - ror. No, nisu ni naši gradovi niš bolji, tek su manje napućeni.
Vedska tradicija ide dalje i mimo zagađenja. Kenjaju po poljima. Mi isto to radimo samo malo kompliciranije i zagađujuće - sve u vodu.
|
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 30/08/2024 : 13:36:34
|
Pončo - indija je zagađena plastikom i tehnološkim napretkom. Ho - ror. No, nisu ni naši gradovi niš bolji, tek su manje napućeni.
Vedska tradicija ide dalje i mimo zagađenja. Kenjaju po poljima. Mi isto to radimo samo malo kompliciranije i zagađujuće - sve u vodu.
O ne ne, nismo mi samo manje napučeni niti Indijci seru u polju. Indijci seru na srid ulice a Indija je daleko daleko zagađenija od bilo koje europske zemlje. I nije stvar napučenosti, i selendre su im zagađene. Sad se praviš grbav i kao ne znaš šta je bazična kanalizacija. Čak im je i septička jama trenutno SF.
Ništa protiv Indije, al ne moreš tvrdit da je nebo zeleno, jebiga plavo je, nije stvar do mog mišljenja naprosto je plavo. |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6612 Posts
Posted - 30/08/2024 : 13:54:53
|
O ne ne, nismo mi samo manje napučeni niti Indijci seru u polju. Indijci seru na srid ulice a Indija je daleko daleko zagađenija od bilo koje europske zemlje. I nije stvar napučenosti, i selendre su im zagađene. Sad se praviš grbav i kao ne znaš šta je bazična kanalizacija. Čak im je i septička jama trenutno SF.
Ništa protiv Indije, al ne moreš tvrdit da je nebo zeleno, jebiga plavo je, nije stvar do mog mišljenja naprosto je plavo.
Kanalizacija u indiji zna bit otvorenog tipa. Mokre mnogi u nju. Nisam vidio nikog da obavlja velku nuždu.
To sto mi imamo zatvorenu kanalizaciju, ne znači da smo napredniji.
I jedni i drugi smo je skrenuli u rijeku.
Mi recimo imamo luksuznije stanove. I dalje u njima živimo kao psi i mačke.
Eto, tu je indija, tu je Indija svjetlosnim g. ispred nas. U kulturi ophođenja i života.
To nema veze s materijalnim uvjetima. |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 30/08/2024 : 14:03:58
|
Ništa protiv Indije, al ne moreš tvrdit da je nebo zeleno, jebiga plavo je, nije stvar do mog mišljenja naprosto je plavo.
Kanalizacija u indiji zna bit otvorenog tipa. Mokre mnogi u nju. Nisam vidio nikog da obavlja velku nuždu.
To sto mi imamo zatvorenu kanalizaciju, ne znači da smo napredniji.
I jedni i drugi smo je skrenuli u rijeku.
Mi recimo imamo luksuznije stanove. I dalje u njima živimo kao psi i mačke.
Eto, tu je indija, tu je Indija svjetlosnim g. ispred nas. U kulturi ophođenja i života.
To nema veze s materijalnim uvjetima.
Eto sad je samo pišanje, kao da je to bolje, a nije, i da- seru na sred ulice doslovno. ti nisi vidio, ne znam možda nisi vidio i da je nebo plavo. Ne znam zašto se bezveze raspravljamo oko notornih činjenica. Doslovno Indijska vlada bavi godinama kako to promijenit, možda su umislili problem.
Živimo kao psi i mačke, oni u straćarama ili ogromnim zgradurinama Mumbaija i sličnih mista žive kao šta. Uopće ne tvrdim da smo bolji al ta hipijevska mistifikacija indije u 2024. godini je izlišna.
A Indija nije ispred nas svjetlosnim godinama u kulturi ophođenja i života.
To nema veze s materijalnim uvjetima. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47065 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 30/08/2024 : 14:25:19
|
Frane,najrazvijenija indijska drzava je Goa,tamo di su bili Portugalci. Slicno ka i Spanjolci i oni su prekopirali Evropu svog vrimena. Naravno,kad su bili Portugalci tamo je bilo nekih 80 % krscana jerbo je katolicizam bija sluzbena religija. Sad je pa udio zbog doseljavanja al vidis i dalje su na vrhu. U biti Indijci se mogu tuc nogama u guzicu sta su ih drzali Englezi koji se nisu narocito petljali i minjali drustvene odnose pa i danas mogu meditirat i srat po cesti. Da su ih drzale ove 2 iberske nacije drukcija bi danas bila prica. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47065 Posts
Posted - 30/08/2024 : 14:28:39
|
Dobar je primjer i Mozambik. Pricase ljudi da je nekad Maputo(tada Lourenço Marques) bija cudo od grada. Onda su se uvatili Rusa odnosno komunizma i sssra i otislo sve u 3 pm. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47065 Posts
Posted - 30/08/2024 : 14:36:06
|
Šta se tice kauboja,to nisu razvili nikakvi Englezi ni Ameri nego Španjolci na haciendama,vaquerosi su ih zvali u Mexicu,pogotovo su se bili razvili u krajevima koji su posli am mex rata pripali usa.. Ameri su posli preuzeli taj nacin rada sa stokom. I snimali filmove i romantizirali taj đir. |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6612 Posts
Posted - 30/08/2024 : 14:37:32
|
Svi ti došljaci su zasrali indiju. I ameriku. Vedska kultura je puno starija i neokrznuta kolonizatorima. Kultura duha.
Pončo, I jedni i drugi obavljaju nuždu. Urođenici i došljaci. Tko je bolje riješio odvod nema nikakvog smisla dok te fekalije idu u rijeku. Samo to govorim.
Veliki gradovi su pakao. Zagreb isto. Kamo li ne Delhi i Bombaj.
A, tek London.
U indiji sam radio u osnovnoj školi. Vedskom institutu.
Tamo te nitko ne tjera u školu. Možeš radit kao vozač rikše cim dosegneš pedale.
Osobno nemam nikakve veze s hipijima. Vedska kultura još manje.
Hipiji su doseg materijalističke civilizacije. Indijci su ih 60tih i 70tih morali učit hipije i kauboje kako se ujutro valja tusirat i oprat zube.
|
Edited by - frano on 30/08/2024 14:39:36 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6612 Posts
Posted - 30/08/2024 : 14:42:58
|
Danas brojimo korake i kalorije, ugrađujemo cipove i proteze, brzo komuciramo, ali se nismo makli ni koraka od kulture pasa i mačaka.
Živimo u materijalistickoj kulturi. Prazni i šuplji. I nezadovoljni u stanovima ispunjenim. |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 30/08/2024 : 14:47:11
|
Frane ja poštivan da si očio veliki zaljubljenik u Indiju, al praviš se grbav brate. Indija je sam vrh zagađenosti na svitu i okolici. To su fakti, to nije ni nečije mišljenje ni doživljaj. I ne, ne samo veliki gradovi, Indija ima ozbiljnih problema s zagađenosti. ne znam čemu sad tupit i vrtit se oko toga. Doslovno pišeš da je isto imat kanalizaciju i ne imat, jednako zagađuje, ne nije.
I ne nije samo stvar kanalizacije, milijun je tu stvari dajem samo taj banalan primjer sa sranjem po cesti.
Možda je zaista nekad sve bilo divno i krasno a zrak čist, kad je Indija živila u ranom željeznom dobu. Tad je zrak svagdi bio čist i nije bilo odviše smrdljivih velegradova. To stoji, al pričamo o 2024. godini. |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 30/08/2024 : 14:49:14
|
Inače povijest Indije je dobrim dijelom povijest podjarmljenosti od nekih drugih, sad bi se dalo razglabat zašto je tome tako. Nisu europljani prvi, prije nego je ijedan europljanin ugleda Indiju bili su podjarmljivani od stranih osvajača.
|
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6612 Posts
Posted - 30/08/2024 : 14:50:45
|
Stinky, znaš li kog ja najviše cijenim od filozofa zapadne materijalističke misli? Generalno su svi ti filozofi Hegel, Heidegger ovaj, onaj tek lizači staklenke s medom.
Ali, od njih mi je najdraži naš pokojni dr. Robert Torre.
...
|
|
|
Topic |
|
|
|