forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Antologijske stvari
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 120

frano
Advanced Member

Croatia
6612 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 30/08/2024 : 14:52:30  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

Frane ja poštivan da si očio veliki zaljubljenik u Indiju, al praviš se grbav brate. Indija je sam vrh zagađenosti na svitu i okolici. To su fakti, to nije ni nečije mišljenje ni doživljaj. I ne, ne samo veliki gradovi, Indija ima ozbiljnih problema s zagađenosti. ne znam čemu sad tupit i vrtit se oko toga. Doslovno pišeš da je isto imat kanalizaciju i ne imat, jednako zagađuje, ne nije.

I ne nije samo stvar kanalizacije, milijun je tu stvari dajem samo taj banalan primjer sa sranjem po cesti.

Možda je zaista nekad sve bilo divno i krasno a zrak čist, kad je Indija živila u ranom željeznom dobu. Tad je zrak svagdi bio čist i nije bilo odviše smrdljivih velegradova. To stoji, al pričamo o 2024. godini.

Ja samo volim jednostavnost.
Tamo to prevladava.

Industrijalizacija ih je zagadila.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 30/08/2024 : 14:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by frano

quote:

Frane ja poštivan da si očio veliki zaljubljenik u Indiju, al praviš se grbav brate. Indija je sam vrh zagađenosti na svitu i okolici. To su fakti, to nije ni nečije mišljenje ni doživljaj. I ne, ne samo veliki gradovi, Indija ima ozbiljnih problema s zagađenosti. ne znam čemu sad tupit i vrtit se oko toga. Doslovno pišeš da je isto imat kanalizaciju i ne imat, jednako zagađuje, ne nije.

I ne nije samo stvar kanalizacije, milijun je tu stvari dajem samo taj banalan primjer sa sranjem po cesti.

Možda je zaista nekad sve bilo divno i krasno a zrak čist, kad je Indija živila u ranom željeznom dobu. Tad je zrak svagdi bio čist i nije bilo odviše smrdljivih velegradova. To stoji, al pričamo o 2024. godini.

Ja samo volim jednostavnost.
Tamo to prevladava.

Industrijalizacija ih je zagadila.

Ti si zaljubljen u neku daleku Indiju od prije 1000 godina, to je danas iluzija.

A ne triba ti ići 1000 godina u prošlost, jednostavnost je živio moj ćaća ko dite, on se sića kad je struja došla u selo. U zagori je bila jednostavnost do 60-ih godina.

Šta ćemo, udarit u degrowth ludariju?
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6612 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 30/08/2024 : 15:00:27  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
E, ta indija je i dalje tu.
Ekipa koja živi jednostavno.

Naravno, kad se većina indijaca pomamila za klima uređajima i ostalim blagodatima, pakao je postao realnost.

Kao Jadran ljeti.
Pakao :)
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6612 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 30/08/2024 : 15:03:53  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Evo kako afrikanci osvajaju ameriku, haha!

https://www.youtube.com/shorts/q1awQ4S7A7E
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 30/08/2024 : 15:04:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

E, ta indija je i dalje tu.
Ekipa koja živi jednostavno.

Naravno, kad se većina indijaca pomamila za klima uređajima i ostalim blagodatima, pakao je postao realnost.

Kao Jadran ljeti.
Pakao :)

Ukratko žališ za vremenima kad su Indijci masovno umirali od gladi i bili većinski nepismeni? vidiš li tu ironiju?
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1677 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 30/08/2024 : 15:10:37  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ridiculus - koje bi tebi indijansko ime pristajalo?

Prikradajući smeh?

Frano i Poncho, pričate o različitim stvarima. Vedska kultura i ponašanje i život najsiromašnijih kasta danas nisu ista stvar. Vedska kultura je stvar najviših kasta, i o njoj su se brinuli brahmani. Oni siromašni su se klanjali nekom ili mnogima od petsto triliona bogova hinduizma.

Osim toga, ne može se danas jasno razlučiti šta je šta u Indiji - trebao bi nam oštar skalpel da podelimo šta je od hinduizma, a šta od islama, posebno u severnim delovima. Budizam, koji je proizvod indijskog duha, ne postoji više tamo, i cvetao je u drugim zemljama. Nigde nema razlika u životnom standardu kao u Indiji. (Možda ih Južna Amerika stiže pomalo, ili Kuba.)

Isto je sa jezicima. Dravidski nemaju nikakve početne veze sa indoevropskim. Sve u svemu, zemlja najvećih ekstrema.

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6612 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 30/08/2024 : 15:14:21  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Vaišnavizam je najstarija brahmanska linija.

Sve ostalo su bezbrojne političke stanke, tj, ti bezbrojni bogovi.

Bog je jedan i u indiji.

A, siromašni na zapadu i na istoku se razlikuju jer zapadnjaci imaju uglađenije wc-ove :)

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 30/08/2024 : 15:15:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vaišnavizam je najstarija brahmanska linija.

Sve ostalo su bezbrojne političke stanke, tj, ti bezbrojni bogovi.

Bog je jedan i u indiji.

A, siromašni na zapadu i na istoku se razlikuju jer zapadnjaci imaju uglađenije wc-ove :)

I imaju pitku vodu itd itd... opet karikiraš :)
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6612 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 30/08/2024 : 15:16:58  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
I to jest ta razlika u filozofiji međ istokom i zapadom.
Onaj tko prihvati zapadnu misao, misli da će mu uredan wc spasiti dušu :)

hehe
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 30/08/2024 : 15:18:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

I to jest ta razlika u filozofiji međ istokom i zapadom.
Onaj tko prihvati zapadnu misao, misli da će mu uredan wc spasiti dušu :)

hehe

Sad bi triba uzvratitpo toj logici da na istoku misle da će im valjanje u govnima spasit dušu hehe
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6612 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 30/08/2024 : 15:21:45  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Neeeee.

Tko nam kriv kad nam je tehnološki napredak skrenuo kanalizaciju i otpadne vode u rijeke.

Btw,
Dobar dio zaliha pitke vode je u rusiji :)

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6612 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 30/08/2024 : 15:24:59  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Jel sad kužiš vedsku mudrost, Pončo?
Kenjaš u polje, a ne u vodu.

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 30/08/2024 : 15:27:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jel sad kužiš vedsku mudrost, Pončo?
Kenjaš u polje, a ne u vodu.

To je izmaštana mudrost, realnost je da su im rijeke zagađene, daleko zagađenije nego igdi u europi. Muku muče s pitkom vodom.

Recimo u Hrvatskoj se voda s slavine može pit, vidiš mudrosti. Ne srati di stigneš.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47065 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/08/2024 : 15:29:48  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Frane ti si romantičar teški.
Vidin spominješ neke "indijanske" mudrolije.
Znaš li koliko je bila razlika među tim indijanskim plemenima?
Nešto otprilike ka da bi uspoređiva Šveđane,Hrvate ,Srbe,Turke i ne znan Zuluje.
A ima si i civilizacije /kulture slične euroazijskim.
Olmečku,pa Aztečku. Majansku. Zapotečku. Mixtečku. Čibča. Inke...
A ima si i lovce sakupljače po đunglama.
Da ne pričamo koliko su se digle indijanske kulture u usa kad su se doćepale konja od Španjolaca...

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1677 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 30/08/2024 : 15:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
Frano, najekstremniji materijalizam za koji sam čuo je postojao baš u Indiji.

Postoji jedna priča o Budi, kada on sreće druge mudrace, predstavnike drugih škola mišljenja, i jedan od njih, Ajita Kesakambali kaže da, pošto ne postoji duša i ponovni život ili život posle smrti, ne postoji dobro i zlo.

Meni je jedno drugo učenje uvek bilo fascinantno: đaini. Najekstremniji etički sistem ikada. Nenasilje i neubijanje do najdaljih granica. A, pošto je u životu sve nasilje, više ili manje, gde nas to ostavlja? Odnosno, njih? Ali i Buda i Gandi su crpili dosta od đaina, i ublažili načela njihovog učenja.

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47065 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/08/2024 : 15:33:49  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Neeeee.

Tko nam kriv kad nam je tehnološki napredak skrenuo kanalizaciju i otpadne vode u rijeke.

Btw,

E ali gle zahvaljujući napretku sad ima 8 milijardi ljudi na Zemlji.
Smrtnost dojenčadi npr,je vrlo mala čak i u najvećim državama vukojebinama.
Da ne spominjemo smrti od gladi i zaraznih bolesti.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 30/08/2024 : 15:33:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Frane vs

realnost

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6612 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 30/08/2024 : 15:39:02  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
To je indija vs smeće.

Da nema smeća, slika bi bila kao fotke s Jadrana :)

S tim da ja odvratnije mjesto ne poznajem, negoli Jadran ljeti.

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 30/08/2024 : 15:41:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

To je indija vs smeće.

Doslovno gledaš u Indiju i praviš se autističan. A baš tu u uberzagađenom Gangesu vidi se sva mitomanija o produhovljenoj Indiji.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6612 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 30/08/2024 : 15:45:46  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

Neeeee.

Btw,

E ali gle zahvaljujući napretku sad ima 8 milijardi ljudi na Zemlji.
Smrtnost dojenčadi npr,je vrlo mala čak i u najvećim državama vukojebinama.
Da ne spominjemo smrti od gladi i zaraznih bolesti.

E, sad. Indija i to pobija. Pogle na šta liče, a pogle kolko ih je :)
Ako se djeca rađaju zbog napretka, hrvatska bi ih trebala bit puna. No, mućak.

Ali, naš paradajz je napredovao do 3 eura.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6612 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 30/08/2024 : 15:49:17  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

To je indija vs smeće.

Doslovno gledaš u Indiju i praviš se autističan. A baš tu u uberzagađenom Gangesu vidi se sva mitomanija o produhovljenoj Indiji.

Ganges je strašno zagađen. Tehnokracijom i vrhunskim odvodom. I indijci hoće uglađeno kenjat u vodu. Gledaju i oni vesterne.

:)

Pončo, reš pečen si u ovoj debatici.
Al, ja se predajem.
Jerbo i ja kenjam u vodu.
Al, nije mi svejedno.

Aj, bok.

Edited by - frano on 30/08/2024 15:50:13
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 30/08/2024 : 15:51:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

To je indija vs smeće.

Ganges je strašno zagađen. Tehnokracijom i vrhunskim odvodom. I indijci hoće uglađeno kenjat u vodu. Gledaju i oni vesterne.

:)

Pončo, reš pečen si u ovoj debatici.
Al, ja se predajem.
Jerbo i ja kenjam u vodu.
Al, nije mi svejedno.

Aj, bok.

Jebiga kad se vidi Ganges gotovo je, nema druge nego se povuć. Jebiga Frano razumin romantičar si, al tu ništa ne možeš nego se predat.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6612 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 30/08/2024 : 15:56:09  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Izgubio sam debatu.
Po svim kriterijima.
Rišpekt.

Ganges ili Sava iza gradova.
Horor.

Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1020 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 30/08/2024 : 15:56:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
E, sad. Indija i to pobija. Pogle na šta liče, a pogle kolko ih je :)
Ako se djeca rađaju zbog napretka, hrvatska bi ih trebala bit puna. No, mućak.

Frano, dojam je jedno ali brojevi pokazuju drugo.

"India's total fertility rate, which measures the average number of births per woman, plummeted from nearly 6.2 in 1950 to just under 2 in 2021, and is projected to fall further to 1.29 by 2050 and 1.04 by 2100, according to a new global study published last week in The Lancet journal. A fertility rate of 2.1 is generally considered replacement level, and the shift could have major ramifications as the working population shrinks while older age groups expand."
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 30/08/2024 : 15:59:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

Izgubio sam debatu.
Po svim kriterijima.
Rišpekt.

Ganges ili Sava iza gradova.
Horor.

Uh jeftin pokušaj, Sava iza gradova -usporedba s najvetijom rijekom produhovljene Indije Neće moći...

Najjače što je Sava manje zagađena od svetog gangesa

Go to Top of Page
Page: of 120 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000