Author |
Topic |
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 05/09/2022 : 23:32:02
|
quote: Originally posted by ken2
pa dobro, nije ona scenarist
Ivi je stariji čovik. Ako je čita bez naočala ili na slabijen svitlu vjerovatno su mu se perspektive taman poklopile.
Bez zafrkancije, meni je jasno o čemu pričaš kad kažeš da se svakome dogodi kiks, ali ovde skoro da nema table da ne nađeš neku pizdariju. Isto tako neznan koliko je tu kriva ona a koliko scenarist, ali ima tabli koje su režirane i kadrirane užasno. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6196 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 23/04/2023 : 17:35:46
|
Došlo i ovo na red. Prvi album skroz ok, dobra postavka, surovi obračuni, likovi..nakon toga ide sve skupa nizbrdo i pretvara se u (neuvjerljivu) ljubavnu sapunicu. Ocito je strip bio rađen u doba velike popularnosti antropomorfnih likova, ali to samo po sebi nije garancija uspijeha.
Od Dufauxa je dosta objavljeno kod nas, mada iskreno ne znam zbog čega. Mozda jer kao po pravilu radi sa dobrim crtačima , ali za nijedan njegov strip nemogu reći da je scenaristički odličan. Ima ideju, kao po pravilu tu i tamo ubaci neku perverziju (snošaj čovjek-životinja/čudovište, toga ima i u Tugovanki), ali na kraju to ispadne prosjek. Crtež je ok. Solidan. Lijepe boje. |
Bond.James Bond. |
|
|
Promys
Starting Member
73 Posts
Member since 03/02/2023 |
Posted - 21/12/2023 : 21:19:37
|
Dobra je Šuma djevica. Podseća donekle na Pet zemalja, moguće zbog antropomorfnih likova u stripu. Dobar i zanimljiv zaplet, možda malo šabloniziran, na trenutke predvidljiv. Spoj drame i romantike, ali nikako dosadan. Radnja se dobro razvija i drži pažnju, crtež mi se jako sviđa.
Ne znam zašto na ovoj temi ima toliko kritika na račun crteža, ovaj crtež je prilično iznad mnogih drugih izdanja. Ako je ovo loš crtež, ne znam šta bi trebalo da kažem za Okrug eseks... Ceo njegov tiraž trebao bi da se komisijski spali na nekoj livadi. Ili one Pedrosine žvrljotine. Ili ubedljivo najgori crtež u stripu koji sam u životu video u Otoku Burbon. Sve u svemu, moja preporuka za Šumu djevica:) |
|
|
Chui
Senior Member
1044 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 11/09/2024 : 14:20:24
|
Nije loš strip. Nešto lošiji od obje Žalopojke ali je ok. Ljepotica i zvijer na neki drugi način, priča o toleranciji različitih danas potrebnija nego prije 20 godina. S tim da je lik zvijeri bar u faci inspiriran Rutger Haugerom iz filma Žena sokol u kojem se on pretvara u vuka po noći. A onaj lik u zelenom što je poslan da nađe zvijer, faca mu je inspirirana Christianom Baleom, dok je glavnoj junakinji autorica dala svoje lice. Je ima tih čudnih velikih glava u stripu al to mi je jedina zamjerka na crtež. |
|
|
Topic |
|
|
|