Hvala Hercule što si stavio ovo, nisam imao pojma o ovome, iako oni žive od mene nekih 500-600m, možda minuta vožnje svega :)
Imaju OPG, siranu i njihov sir škripavac je nešto najbolje što sam probao, a mogu slobodno reći da se radi o jako dobroj i vrijednoj obitelji, oni su baš živi primjer da se trud u životu isplati.
Imaju te strojeve za košnju i desilo se nažalost to što se desilo, ali većina bi životinju nakon toga usmrtila i bacila, ali oni su se potrudili da joj spase život i mogu samo reći da će to lane imat život samo takav, mlijeka mu svakako neće nedostajati, a i bilo čega drugog :) Kažem, malo tko bi to učinio što su oni, tko zna koliko je i došao sam račun u veterinarskoj stanici, ja sam sad u ponedjeljak vozio svog psića na lakši operativni zahvat ("trešnjino oko" ili pojava trećeg kapka) pa platio 74 eura.
Lane je bilo u visokoj travi i to je normalna stvar, majka ga tako ostavi misleći da je tu najsigurniji dok ona ode u potragu za hranom. Evo par slikica iz 10.06.2010. za vrijeme mog pripravničkog, isto naletjeli pješice na lane u visokoj travi koje naravno nismo dirali (što je većini ljudi automatski da je sladak pa da ga krenu pomaziti) jer je majka negdje u blizini i kad bi se vratila, da je na lanetu osjetila naš miris, moglo bi se desiti da ga ona odbaci i samo ode od njega i ostavi ga, onako jadnog i bespomoćnog. Mi smo samo na trenutak tada zastali, koju sliku opalili i produžili svojim putem dalje.
Meni je prijala ova kisa u Beogradu 7 dana, samo da se prekine pakao i susa koji su neprekidno trajali od pocetka juna do sredine septembra. Stvarno je uzasno bilo, jos sam ja skoro sve vreme bio u Beogradu, samo sam sad pocetkom septembra otisao malo u Crnu Goru.
@Poli sad sam ukucao slike na googleu prevoj Vršič prelepo izgleda, skoro kao nasa Stara Planina ahahahha! Nikad inace nisam bio u Slovevniji samo u prolazu sam svratio do jednog mesta cim se predje Hrvatsko-Slovenacka granica ali sad da me ubijes ne mogu da se setim kako se zove to mesto sa drustvom smo tu svratili da jedemo gobenu juhu!
Cudi me da ne znas vec :p u zemlji koju "svi" mesaju sa Svajcarskom.
Inace Vrsic u SLO mi je dobro poznat
a sto se pakla sa vrucinama tice osetih je dobro po svojoj kozi (u Srbiji) letos ali samo desetak dana (svaki dan 38 C) jedno je to a drugo "pregurati" celu sezonu kao vi..
Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više i više napredujemo!
Edited by - matori paraliticar on 21/09/2024 20:51:08