Author |
Topic |
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6123 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 08/10/2024 : 21:32:33
|
quote: Originally posted by wintermute
Ako Trump izgubi najebao je, pominje cak i zatvor. U polusali, ali gde ima dima...
Logika sve u 16. "Ako Demokrati pobijede na predsjedničkim izborima, ja idem u zatvor". Zašto onda sad nije u zatvoru? Demokrat je predsjednik. Što će se promijeniti?
Ne mogu vjerovati da netko ovo može ozbiljno shvatiti.
Edit: da dodam, sasvim je moguće da Elon nekad završi u zatvoru. S njegovim bogatstvom nije baš vjerojatno, ali je moguće. Jedna od mogućih teorija je da se šlepa Trumpu jer zna da je zajebao nešto pa će ga ovaj štititi ako postane predsjednik. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
Edited by - Beva on 08/10/2024 21:41:28 |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1680 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 08/10/2024 : 23:28:41
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
bojim se da wintermute ne ostane bez reci sada
Nemam nista znacajno da dodam.
Mnogo izvora kazu isto ono sto sam rekao, npr:
“Shoplifting in California is defined as entering a commercial establishment with an intent to commit larceny while it's open during regular business hours and the value of the property taken, or intended to be taken, is $950 or less. Any other entry into a commercial business with intent to commit larceny is burglary.”
A shoplifting se ne enforcuje u Kaliforniji (pogotovo u gradovima), policija i ne dodje kada pozoves... Defunded su i nemaju resurse za tako male i ceste prekrsaje. Burglary mozda i dodju... posle nekoliko sati... ili sutradan. U principu svi resursi su na 911 hitnim pozivima a i tamo se cesto ceka.
Meni su nedavno ukrali moje skoro novo biciklo iz garaze. Bilo mnogo vrucina pa sam je ostavio otvorenu sto se inace ovde cesto radi. Imao sam i snimak lopova na kameri itd. Odmah sam zvao. Policajac je dosao tek posle dva dana, nesto zapisao i to je to. Biciklo nikad vise nisam video, niko taj moj slucaj nije ni gledao posle (zvao sam par puta, kazu nije jos stigao na red i onda odustao, nikad nista nisam cuo vise). Biciklo je kostalo preko $1000... Vise nikad ne ostavljam garazu otvorenu.
Na ostale poruke sam ili vec odgovorio pre (i to vise puta) ili su ideologija a svako ima pravo na svoju. |
Edited by - wintermute on 08/10/2024 23:47:00 |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8189 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 08/10/2024 : 23:51:10
|
ok, krade se i policija ne stigne to sve obraditi to je jasno međutim, lwood je došao s pitanjem o trgovinama koje masovno propadaju i zatvaraju se, pa u kaliforniji ne možeš više ništa ni kupit to je on pročitao u komentarima na nekom beha portalu, pouzdan izvor, naravno :)) ti si mu u odgovoru potvrdio da se ne ide u zatvor do 800 dolara i da su to čak i povisili, ali nisi ništa napisao o apokalipsi trgovina na malo, pa sam ja stekao dojam da potvrđuješ i tu priču - barem onako prešutno pa eto, kakvo je stanje na terenu? ima li kruha i mlijeka u kaliforniji? |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1680 Posts
Posted - 09/10/2024 : 00:13:57
|
Pisao sam o "apokalipsi", pogledaj moje stare poruke. Cak sam i YT search keywords davao.
Zapravo me je iznenadilo da on to opet pita jer sam u (barem dva navrata) vec pisao bas o tome.
Ono sto je novo je da niko pre nije pitao do koje sume ovde sme da se krade bez posledica. Na to sam samo odgovorio jer je bilo *novo*.
EDIT: nisu propale sve ali mnogi veliki lanci su napustili centre gradova a mnoge male prodavnice su se zatvorile. Naravno i dalje se mogu kupiti sve stvari ako znas gde i ako si oprezan. Ali tako je bilo i za vreme rata u YU -- "apokalipsa" je relativna rec... |
Edited by - wintermute on 09/10/2024 01:18:56 |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1680 Posts
Posted - 09/10/2024 : 00:19:12
|
Evo ali ubuduce citaj pazljivije...
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=54718&whichpage=22
Poruka pocinje sa "Evo malo objasnjenja mog razmisljanja."
Posted - 25/07/2024 : 00:39:29
U San Francisco vise ne sme da se udje od govana i spriceva i homelessa koji su potpuno zauzeli i razorili centar grada. Skoro sve prodavnice u centrima Oaklanda i San Francisca su zatvorene i tamo vlada bezvlasce. ... Ko meni ovo ne veruje neka samo Googla keywords po internetu i youtubu. Recimo "san francisco downtown today" ili "oakland life today" na youtube... |
Edited by - wintermute on 09/10/2024 00:22:29 |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1680 Posts
Posted - 09/10/2024 : 00:24:14
|
Bilo je i ovo, strana 51 teme:
Posted - 30/08/2024 : 22:45:13
Jesi ikada bio u Kaliforniji i SF-u? Pogledaj YT videe o SF-u danas. Taj grad nema nikakve veze sa onim gradom u koga sam ja dosao pre 25+ godina. Zadnji put sam bio tamo pre 10 godina i sablaznio se. A zivim na 45 minuta kolima odande. Prosle godine me prijatelj zvao na vencanje tamo: rekao sam ne pada mi na pamet da idem tamo i da rizikujem sigurnost svoje porodice. Prijatelj koji je bio u poseti sa balkana prosle godine obili mu auto u sred dana u uzeli sve, pasose itd... Pogledaj YT videe gde se kola razbijaju u sred voznje kada uspore na semaforima. A na svim parkinzima kola se ostavljaju sa otvorenim gepecima i vratima da se pokaze lopovima da nema nista unutra. Policija je defunded, po ulicama teku govna i spricevi. Organizovanim turistima iz kine dele hazmat cizme kada ih vode u setnju... Sve to ima na YT i po vestima ako Googlas i to je sve iz zadnjih nekoliko godina "razvoj". Velike firme napustaju SF, skoro sve prodavnice u downtownu su zatvorene jer ne mogu zbog lopova koji se ne kaznjavaju da rade. Sve je to dokumentovano i pisao sam o tome mnogo puta ovde, nadam se poslednji put.
SF je grad u kome se bogati (koji se jos uvek nisu odselili) kriju iza zidova i postaje veoma veoma slican Johanesburgu. |
Edited by - wintermute on 09/10/2024 00:25:39 |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1680 Posts
Posted - 09/10/2024 : 00:33:15
|
@ken2 (i ostali koji ne citaju), vise necu izigravati search engine.
Od sada ako na nesto ne odgovorim molim bolje odmah pretpostavi(te) da sam vec odgovorio i pretrazi(te) moje stare poruke. U zadnje vreme ovo sve vise postaje slucaj, jer sam skoro sve znacajne teme (zdravstvo i zasto je skupo, skolstvo i zasto je sve gore uvodjenjem obaveznih "marksistickih" (gender theory) predmeta svima, grooming, ukidanje i povratak algebre, ilegalci i njihova prava, DEI, za koga cu ovaj put glasati i zasto, za koga sam pre glasao i zasto, zasto su ameri "glupi", zasto je zemlja podeljena, hoce li biti gradjanskog rata u USA, hoce li se cepati zemlja i kako, zasto su propale prodavnice, do koliko sme da se krade bez posledica ...) o kojima imam sta da kazem "istresao" -- a za ono zaista novo sto se pojavi uvek uskocim i odgovorim mozda ne odmah ali vrlo brzo kako mi vreme dopusta.
A ako vam je zaista puno stalo do nekog mog odgovora i ako ste posle pretrage mojih starih poruka zakljucili da na to do cega vam je toliko stalo nisam ranije odgovorio a ja se dugo ne javljam onda me slobodno prozivajte.
Naravno, ne mogu vam zapovediti sta da radite na forumu ali cesto izvlacite pogresne zakljucke i lepite mi razne etikete a jednostavno samo niste procitali sve moje starije poruke. I onda se vrtimo u krug umesto da se rasprava razvija dalje/dublje/zanimljivije a verujem da i vi mislite da je cilj ove razmene poruka kvalitetnija rasprava i saznavanje novih informacija i razlicitih pogleda na svet. |
Edited by - wintermute on 09/10/2024 01:27:31 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6123 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6123 Posts
Posted - 09/10/2024 : 07:21:24
|
Naravno i dalje se mogu kupiti sve stvari ako znas gde i ako si oprezan. Ali tako je bilo i za vreme rata u YU -- "apokalipsa" je relativna rec...
Oprosti, za Ameriku znaš stvari iz prve ruke, ali ovo naprosto nije istina.
Nisi mogao kupiti gotovo ništa, barem u mom mjestu. Mi smo se hranili od donacija iz Caritasa. Dobivali smo brašno, mlijeko u prahu, konzerviranu hranu, odjeću i slično i snalazili se. Uspoređivati današnju Kaliforniju s ratom u bivšoj Jugoslaviji je zlonamjerno. |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1680 Posts
|
wintermute
Senior Member
USA
1680 Posts
Posted - 09/10/2024 : 07:38:48
|
quote: Originally posted by Beva
Naravno i dalje se mogu kupiti sve stvari ako znas gde i ako si oprezan. Ali tako je bilo i za vreme rata u YU -- "apokalipsa" je relativna rec...
Oprosti, za Ameriku znaš stvari iz prve ruke, ali ovo naprosto nije istina.
Nisi mogao kupiti gotovo ništa, barem u mom mjestu. Mi smo se hranili od donacija iz Caritasa. Dobivali smo brašno, mlijeko u prahu, konzerviranu hranu, odjeću i slično i snalazili se. Uspoređivati današnju Kaliforniju s ratom u bivšoj Jugoslaviji je zlonamjerno.
Aha uhvatio sam te.
Vidis kako je kada neko prica o necemu sto ne zna...
Hvala na odgovoru koji sam ocekivao. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6123 Posts
|
wintermute
Senior Member
USA
1680 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6123 Posts
Posted - 09/10/2024 : 07:42:44
|
Aha uhvatio sam te.
Vidis kako je kada neko prica o necemu sto ne zna...
Hvala na odgovoru koji sam ocekivao.
OK, recimo da si postavio zamku, iako mislim da si se toga naknadno dosjetio. O ratu kod nas možeš pričati i iz SAD, puno toga se nađe na netu. Najjače je što ćeš od svjedoka koji su ga preživjeli dobiti mali milijun verzija, ovisi koga pitaš. Službena istina ne postoji jer sve tri strane u ratu imaju svoju.
Možeš li povući paralelu sa situacijom u SAD? Svatko vidi što želi vidjeti. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6123 Posts
|
wintermute
Senior Member
USA
1680 Posts
Posted - 09/10/2024 : 17:46:38
|
quote: Originally posted by Beva Kalifornija i dalje troši najviše u SAD. Znači, policija može loše raditi svoj posao, ali nije zbog manjka sredstava.
Odlicno si rekao: "troši".
Vec sam pisao da bruto prihod (trošenje) cesto nema veze sa standardom / kvalitetom servisa na kraju i sa koliko "živog" novca se na kraju zaista i raspolaze. Moraju da se gledaju i rashod kao i primene tog novca. Ti mozes da potrosis koliko hoces na nesto ali ako izmedju tebe i toga neceg ima masa ljudi koji se ugradjuju i ostalih "fees" i prepreka u sistemu ti ces na kraju da dobijes veoma los ROI.
Kalifornija je iz mnogo uglova jako specificna zbog lokalnih zakona, administracije, programa, raznih polisa i kodova, itd. i troskovi (bolje receno overhead) ovde su najveci za skoro svaku sferu i zivota i biznisa. A novac od poreznika, iako ga naizgled ima mnogo (jer je porez medju najvisima i ima mnogo stanovnika), se primenjuje nepravilno zbog leve ideologije kao i zelje da se prikazu dobre zvanicne statistike koje nemaju mnogo veze sa tim kako obicni ljudi zive. Ali zvuce dobro pred (re)izbore. I nekome ko gleda iz daljine samo kroz njih.
Taj novac sto "ide u policiju" ne ide tamo gde treba, ima o tome na nekim od onih linkova... Postoji eksplicitan i implicitan defund...
Slicno je sa zdravstvenim u Kaliforniji (mnogo ide na ilegalce koji ne placaju i ostale gluposti a statisticki per capita "visok"...)
Slicno je sa obrazovanjem u Kaliforniji (umesto u matematiku i sl. ide u gender studies i ostale gluposti a mozda uskoro npr. i u tampone u muskim wc-ovima, a statisticki "per capita" visok...)
Slicno je sa zaposlenjima i radom u firmama u Kaliforniji (ogroman novac je isao u DEI hiring i trening i obaveznost da se bude "diversified" sto direktna (razni Kalifornijski zakoni) sto indirektna (da se posalje virtue signal "jer svi tako rade ovde")) a razne statistike "visoke"...
Slicno je sa skoro svin sferama ovde u Kaliforniji... Ima raznih neefikasnosti i u drugim drzavama ali ja ne znam (direktno sa terena) zasto a ovde uglavnom znam direktno sa terena zasto (mnoge stvari sam doziveo iz prve ruke).
Pisao sam vec o svemu tome... Kao i kako se laže statistikom. Pogledaj moje starije poruke.
- - - - -
Uopste ne sumnjam da ces i dalje nalaziti mnoge linkove i "statistike" koji podrzavaju bllo sta sto pricas. Ali ces ipak i dalje tako braniti stav koji nisi zasnovao na realnosti i licnom poznavanju terena a i sam znas kako reagujes kad neko drugi to pokusa da uradi...
- - - - -
I na kraju da kazem i nesto novo. Ko pogleda Kalifornijski ballot za ove izbore videce da levi preko PROP2 traze 10 MILIJARDI dolara od poreznika vise "za skolstvo" (cekaj, zar vec ne trosimo najvise od svih?). Preko PROP4 traze 10 MILIJARDI dolara od poreznika vise za "cistu vodu i promenu klime" -- Kalifornija vec ima vodu medju najcistijima na svetu iz Hech Hechi rezervoara a promenu klime necu ni da komentarisem -- to je problem celog sveta, ne moze da se "resi" lokalno. PROP5 smanjuje procenat glasaca koji treba da glasa potvrdno na buduce zakone o povisenju poreza na kuce. PROP3 neobjasnjivo trazi da se menja ustav u smislu braka a vec od 2015. moze da zeni svako svakoga u celoj USA. PROP32 hoce da dize minimalne plate sto ce samo pogoditi najsiromasnije koji rade prijavljeno jer ce sada njih da zamene ilegalci koji ionako uvek rado rade za mnogo manje. PROP33 trazi da vlada odlucuje kolike ce biti stanarine podstanarima (anti ustavno, da ne ulazim dublje). PROP35 privremene mere da se pomogne medi-cal program (prvobitno namenjem siromasnim citizenima) zbog najezde ilegalaca trazi da postanu stalne (znaci ocekuje se vecno da bude ovako). |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8189 Posts
Posted - 09/10/2024 : 17:49:00
|
di su ona vremena kada su trumpovci govorili gdje je kamala, zašto izbjegava intervjue, nije sposobna odraditi ih, glupa je ... sada je svugdje: 60 minuta, call her daddy, howard stern, steven colbert... ne možeš to sve ni ispratiti a trump odbija debate i intervjue koji mu nisu niz dlaku (60 minuta), laže oko reakcije na helenu i vjerojatno smišlja kako nadolazeću katastrofu na floridi okrenuti u svoju korist nadam se da će milton ipak oslabiti i da posljedice neće biti onakve kakve se najavljuju |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1680 Posts
Posted - 09/10/2024 : 18:07:44
|
Kene, to nisu live intervjui niti sa njom mogu biti. To se edituje i onda pusta nakon cenzure. Nista to nije cudno, MSM je svakako na njenoj strani i kako se blize izbori bice toga sve vise.
Ja to nista ne gledam...
Jedino vrede live intervjui sa suprotnom ili barem neutralnom stranom. Nijedan takav do sada sa Kamalom nije bio...
Trump jeste onakav kakav je ali barem to ne krije. Ovo sa Kamalom je D masinerija u (ocekivanom) radu za svog (neizabranog) kandidata. Kako nijedan glasac nije direktno glasao za nju ona mora da se stravicno reklamira sada masama koje to gledaju i veruju u to.
Evo samo jedan primer: https://x.com/endwokeness/status/1843688646861549703
|
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1680 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6123 Posts
Posted - 09/10/2024 : 18:19:45
|
Uopste ne sumnjam da ces i dalje nalaziti mnoge linkove i "statistike" koji podrzavaju bllo sta sto pricas. Ali ces ipak i dalje tako braniti stav koji nisi zasnovao na realnosti i licnom poznavanju terena a i sam znas kako reagujes kad neko drugi to pokusa da uradi...
Ne znam kakav si dojam stekao o meni, ali nije mi problem prihvatiti činjenice.
Kalifornija očito ne stoji najbolje u aspektu sigurnosti, na 34. je mjestu u SAD:
https://www.usnews.com/news/best-states/rankings/crime-and-corrections
Ja sam samo reagirao na tvrdnju da policajci ne stižu obrađivati sitne zločine jer su defunded. Ako Kalifornija troši najviše u državi na policijske službenike, onda nisu defunded. Možda se novac ne troši najracionalnije, ali nije problem u tome da ga nema.
Znaš kako kažu: "put do pakla popločan je dobrim namjerama". Nekad se neka mjera može uvesti u dobroj vjeri i dati loše rezultate. Ja mislim da nitko nije uvodio "gender studies" i slično s namjerom da poglupi stanovnike Kalifornije, jer to nema smisla. Moguće da u praksi takve stvari ne funkcioniraju ali onda će stanovništvo to vremenom korigirati. Ponavljam, ekstremi nisu dobri, kojeg god predznaka.
E sad, ja ne mislim da je Trump rješenje. On je najekstremniji predsjednik kojeg su SAD imale, i to ne iz uvjerenja (jer sumnjam da on vjeruje u išta osim moći), nego iz oportunizma. Ja bih osobno da imam pravo glasa u SAD radije poništio listić nego glasao za takvog čovjeka. |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8189 Posts
Posted - 09/10/2024 : 19:10:45
|
Kene, to nisu live intervjui niti sa njom mogu biti. To se edituje i onda pusta nakon cenzure. Nista to nije cudno, MSM je svakako na njenoj strani i kako se blize izbori bice toga sve vise.
Ja to nista ne gledam...
Jedino vrede live intervjui sa suprotnom ili barem neutralnom stranom. Nijedan takav do sada sa Kamalom nije bio...
Trump jeste onakav kakav je ali barem to ne krije. Ovo sa Kamalom je D masinerija u (ocekivanom) radu za svog (neizabranog) kandidata. Kako nijedan glasac nije direktno glasao za nju ona mora da se stravicno reklamira sada masama koje to gledaju i veruju u to.
Evo samo jedan primer: https://x.com/endwokeness/status/1843688646861549703
koliko sam ja pratio intervjue 60 minuta, oni to tako rade sa svima a ovo pitanje, odnosno pitanja o izraelu i netanyahuu su bila baš nezgodno postavljena i u početku je malo vagala što smije reći, a što ne, ali se izvukla oni su to očito skratili, ali u integralnoj verziji to zvuči sasvim ok hoću reći, oba ova clipa su dio odgovora na niz pitanja o izraelu i netanyahuu, a ne 'pravi' i 'editirani' odgovor nije izravno odgovorila na pitanje imaju li amerikanci istinskog saveznika u aktualnom premijeru izraela, nego je diplomatski odgovorila da su američki i izraelski narodi istinski saveznici, a ovog ekstremnog šupka, koji očito ne sluša nikoga, znajući da ga ameri jednostavno ne mogu ostaviti na cjedilu, je s pravom ostavila sa strane |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8189 Posts
Posted - 09/10/2024 : 19:14:32
|
A cak i tako promakne poneka velika neugodnost kao npr:
https://x.com/bennyjohnson/status/1843496521633018345
ovdje zaista ne vidim što je problem neugodno pitanje i sasvim ok odgovor jest, nije bilo predizbora, biden ih je odradio, ali se isto nikad prije nije dogodilo da aktualni predsjednik odustane ovako kasno naravno da bi republikanci htjeli da su se demokrati 'poklali' međusobno oko kandidata, ali, eto, nisu
edit: 60 minuta intervju je očito bio ozbiljni intervju, gdje voditelj postavlja neugodna pitanja, gotovo pa formulirajući ih iz perspektive protivničke strane pogledao sam i 20 minutnu i 40 minutnu verziju na youtubeu i dobro se držala donald trump je odbio doći, jer zna da bi pitanja prema njemu bila još neugodnija - iz jednostavnog razloga što kod njega ima materijala za roštiljanje koliko hoćeš |
Edited by - ken2 on 09/10/2024 19:35:57 |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1680 Posts
Posted - 09/10/2024 : 20:14:40
|
EU prati USA u svemu. Tako da dobro razmislite kakvu buducnost zelite.
Nadam se da cemo pricati ovde za koju godinu pa cu da vidim onda kakve ce vam biti pozicije. Najiskrenije se nadam da se ono sto se meni desava sada nece vama desavati tada (normalizovano na vase okvire, naravno).
A vi sto ste na Balkanu/ex-YU/"tim prostorima"/kako_god_se_zovete ste srecom verovatno najdalje od toga zbog jezika i kulture ali polako... Moguce je da dok ovo dosegne vas bude i pobedjeno u korenu ovde pa vas spasemo
https://x.com/iamyesyouareno/status/1843964009609101482
|
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1680 Posts
Posted - 09/10/2024 : 20:22:45
|
quote: Originally posted by Beva Ako Kalifornija troši najviše u državi na policijske službenike, onda nisu defunded. Možda se novac ne troši najracionalnije, ali nije problem u tome da ga nema.
Nema potreba da objasnjavam opet, sve sam lepo objasnio. Ne mozes ili ne zelis da shvatis ovo. I to je OK.
quote:
E sad, ja ne mislim da je Trump rješenje. On je najekstremniji predsjednik kojeg su SAD imale, i to ne iz uvjerenja (jer sumnjam da on vjeruje u išta osim moći), nego iz oportunizma. Ja bih osobno da imam pravo glasa u SAD radije poništio listić nego glasao za takvog čovjeka.
Pa upravo sam mnogo puta pisao i o tome. Nema druge opcije za nekoga kao ja osim Trumpa. Ponistavanje listica je u Kaliforniji (ili glas nekom od marginalnih kandidata kojih uvek ima -- i o tome sam pisao, cak stavio sliku ballota) implicitan glas za Kamalu. To bi mogao iz visih ciljeva samo u drzavi koja je veoma crvena da uradis. Inace je to glas za Kamalu pa prema tome nema potrebe da ista ponistavas -- zaokruzis Kamalu i mirno spavas... dok ti krevet gori... |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1680 Posts
Posted - 09/10/2024 : 21:10:15
|
@lwood upravo na ovim izborima glasamo i za PROP36 koji ce, ako prodje, da promeni ovih $950 za koje si pitao. Doduse samo ako je to kriminalcu vec treci put (!) ali za levu Kaliforniju i ovo bi bio veliki korak napred. Ovo je inace i jedini PROP za koga sam ja licno glasao "ZA". Izgleda da je ljudima puklo, ovo je stavljeno na ballot zbog peticije obicnih gradjana kojima je prekipelo (nije od legislature tj. nijedan zvanicnik / politicar nije ovo predlozio):
|
Edited by - wintermute on 09/10/2024 21:33:51 |
|
|
Topic |
|