očekivana i realna lista - po meni je jedino Morison upao na visoko mesto,prilično precenjen scenarista.
Anto, nije Morrison precijenjen, nego ti ne voliš tip stripova koje on piše.
Uostalom, ti nisi niti pročitao neke od najboljih naslova iz njegovog opusa.
može se i tako reći. Pitanje - koji su to najbolji stripovi iz njegovog opusa? I drugo putanje - ako je toliko objektivno dobar,zašto ti najbolji stripovi još nisu objavljeni na ovim prostorima?
Nitko nije objektivno dobar. Kada su stripovi u pitanju, kvaliteta je subjektivna.
Smatram da među Morrisonove najbolje stripove spadaju Doom Patrol, JLA, Animal Man, Seven Soldiers of Victory, The Invisibles i New X-Men.
Zašto nisu objavljeni na ovim prostorima?
Moja je pretpostavka da izdavače odbija to što se radi o dužim serijalima, koje bi trebalo objaviti u više knjiga, što bi samo po sebi bio financijski riskantan potez, jer Morrison nije toliko općepoznat među ovdašnjom publikom, a ni sami naslovi nisu toliki mamac poput Batmana ili Supermana.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Mislim da je s Morrisonom stvar i to sto su mu najbolje stvari manje-vise 20-ak godina u opticaju pa se vecina publike upoznala na engleskom jeziku s tim izdanjima vec. Evo Fibrini Morrison Batmani su na stanju, dok neki inferiorniji naslovi od istog junaka su rasprodani brze.
Mnoge stvari nije lako objasniti, kad je američki strip kod nas u pitanju:
- zašto nema Jacka Kirbyja? - zašto nema još Stvorenja/Čudovišta iz Močvare? - zašto nema nekih najpoznatijih priča Spider-Mana, a Straczynskijev se objavljuje 3 puta? - zašto je Marvelov Drakula ignorisan, a sve ostale varijante idu? - Džona Heks?
itd.
To sve ima veze sa razmišljanjima naših urednika, ili odsustvom razmišljanja na neke teme, nego sa realnim prognozama isplativosti.
očekivana i realna lista - po meni je jedino Morison upao na visoko mesto,prilično precenjen scenarista.
Anto, nije Morrison precijenjen, nego ti ne voliš tip stripova koje on piše.
Uostalom, ti nisi niti pročitao neke od najboljih naslova iz njegovog opusa.
može se i tako reći. Pitanje - koji su to najbolji stripovi iz njegovog opusa? I drugo putanje - ako je toliko objektivno dobar,zašto ti najbolji stripovi još nisu objavljeni na ovim prostorima?
Nitko nije objektivno dobar. Kada su stripovi u pitanju, kvaliteta je subjektivna.
Smatram da među Morrisonove najbolje stripove spadaju Doom Patrol, JLA, Animal Man, Seven Soldiers of Victory, The Invisibles i New X-Men.
Zašto nisu objavljeni na ovim prostorima?
Moja je pretpostavka da izdavače odbija to što se radi o dužim serijalima, koje bi trebalo objaviti u više knjiga, što bi samo po sebi bio financijski riskantan potez, jer Morrison nije toliko općepoznat među ovdašnjom publikom, a ni sami naslovi nisu toliki mamac poput Batmana ili Supermana.
hvala na odgovorima
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
[ Moj se komentar odnosio na Antovu mantru (a i nekih drugih forumaša) da će "sve što vrijedi biti objavljeno na ovim prostorima". Ali, to se nikad neće dogoditi, niti ta mantra sama po sebi ima smisla.
nešto si pobrkao - to je Đolova (Vlade Tadića) mantra sa DW foruma - sa kojom se ja čak i ne slažem.
Evo,sad nas Markos hebe za izdavanje Tvrđi - i ko će sad da to ikad izdaje ako on nije uspeo?
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Draperu, evo jedan poziv iz VAR sobe. I ja sam zbrajao pojedine bodove, kod Goscinnya,Jodorowskog,Van Hammea, Charliera, Grega i Hergea se razlikujemo taman za bodove koje je dodelio corto33. Proveri molim te da ga nisi ispustio u zbrajanju. Kod svih njih ti fali i po jedan glas.
Hvala na pozivu i provjerom ispada da sam previdio cortovo glasanje. Ispravljena je tablica tj. poredak i ima dosta promjena, najveća je da je upao Tardi, a ispao Zidrou.
Hvala što provjeravaš i treba tako biti (who watches watchmen heh). Isprike najiskrenije svima, poglavito cortu33.
Nisam proveravao kompletnu listu, od početka glasanja u ovoj kategoriji sabirao sam bodove samo za desetak mojih favorita. Videvši da se kod svih sa vrha liste ne slažemo za 8, 18, 6, 16 i 10 i to uvek kod tebe manje, potražio sam ko je Goscinnyu dao 8 bodova i kod corta33 uočio da se njegovi bodovi ostalima poklapaju sa našim razlikama. Jasno je bilo da si baš njega izostavio. U svakom slučaju dobro je da je krajnja lista egzaktna i odgovara glasanju. Treba ispraviti da su u ovoj kategoriji glasala 32 forumaša.
Zasada je nominirano nesto vise od 50 ljudi, a vidim da nema neke navale za vise. Predlazem da jos sutra se ostave nominacije i da od subote idemo u glasanje, posto je vikendom ipak najfrekventnije glasanje do sada bilo.