forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Atentat na Trump-a, USA izbori i (ne)srodne teme
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 81

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3041 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 30/10/2024 : 00:46:28  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
A kako smo imali priliku vidjeti tijekom 20-og stoljeća glas za ekstremni nacionalizam vodi k:

- ratnim zločinama

- etničkom čišćenju

- genocidu

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3041 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 30/10/2024 : 00:49:22  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
I nitko ne može raći da su jebeni demokrati skloniji gore navedenom u datoj konstelaciji stvari nasuprot isusovim repbulikancima...

Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1263 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 30/10/2024 : 01:03:37  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by andjusticeforall
Uz to, mogu ti poslati, ali samo tebi, da vidiš izvod prometa po računu zadruge HAS koliko je isplaćeno meni, a kontam da nije više od 500 eura, a i to je ošlo na neke prozaične troškove poput benzina ili mijenjanja gume na OHOHO-u, gdje sam na parkingu našao "kobru" tj. dasku s ekserom.

Interesantno, ti se branis iza svog izvoda a odbijas da verujes u Muskov izvod (public Tesla SEC filing) koga on komentarise slicno kao sto ti komentarises svoj...
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3041 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 30/10/2024 : 01:04:32  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
Te prije odlaska u krpe jedina aktualna pratizanska:

Jebo vas ćaća neubavni

Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3041 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 30/10/2024 : 01:09:25  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wintermute

quote:
Uz to, mogu ti poslati, ali samo tebi, da vidiš izvod prometa po računu zadruge HAS koliko je isplaćeno meni, a kontam da nije više od 500 eura, a i to je ošlo na neke prozaične troškove poput benzina ili mijenjanja gume na OHOHO-u, gdje sam na parkingu našao "kobru" tj. dasku s ekserom.

Interesantno, ti se branis iza svog izvoda a odbijas da verujes u Muskov izvod (public Tesla SEC filing) koga on komentarise slicno kao sto ti komentarises svoj...

Šta pričaš bogtejebo, lik je doslovni nasljednik rudnika smaragda, a partner mu je bio za PayPal lik čiji je ćaća bio savjetnik u ilegalnom rudniku urana kojeg je zaposjela tadašnja JAR.

Potomcima vlasnika rudnika smaragda i urana vjeruju debili.

Kuiš?

Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3041 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 30/10/2024 : 01:16:43  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
I da se razumijemo, ukoliko vjerujete u baje, što bi kod nas u Slavoniji rekli i vračke, da potomci vlasnika ilegalnih rudnika urana (mislim sama ideja - ja sam vlasnik ili savjetnik uprave ilegalnog rudnika urana) je suluda.

To su ti, bogtejebo, današnji republikanci - jebeni neo-nacisti.

Ono, Rio Tinto je kopo - ilegalno, uran u Namibiji.

Rio Tinto oće isto to u Srbiji, a jebote Čovjekolovac napiše, pa kao ok su mi republikanci.

Ako vas i plate za propagarianja tih stanovišta, onda kužim, ali ako ne, koji kurac?

Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1263 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 30/10/2024 : 02:15:12  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by wintermute

quote:

Šta pričaš bogtejebo, lik je doslovni nasljednik rudnika smaragda, a partner mu je bio za PayPal lik čiji je ćaća bio savjetnik u ilegalnom rudniku urana kojeg je zaposjela tadašnja JAR.

Potomcima vlasnika rudnika smaragda i urana vjeruju debili.

Kuiš?

Kužim da izbegavas odgovor na pitanje, da zamenjujes teze i da imas dvostruke standarde.

Meni dovoljno, hvala.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1263 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 30/10/2024 : 03:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva
Ja sam uvjeren da Tinton zna više o političkom ustroju SAD i općenito političkoj sceni u SAD od ogromne većine Amerikanaca, uključujući i tebe. Zašto? Zato što ga zanima i puno čita o tome. Danas su informacije dostupne svima, ali eto, da bismo ih znali tumačiti očito moramo biti locirani blizu izvora informacija.

Ajde da malo, kako volim da kazem, raspakujemo ovu izjavu.

Kao prvo, znanje ≠ iskustvo / mudrost. Vise znanja ne znaci da je neko i mudriji i da ga treba slediti u konkretnoj situaciji. Ti mozes da naucis ceo telefonski imenik ali ti to nece pomoci da shvatis kakav znacaj imaju razgovori izmedju ljudi koji ga koriste.

Dalje, pretpostavimo da neko ima "vise znanja" u nekoj oblasti. Ali da li je to znanje autenticno, primenljivo, relevantno? Da li je relevantno za vise ljudi? Da li je relevantno za sve ljude? (Tesko.) Da li je relevantno za mene / tebe i moju / tvoju situaciju? -- e TO je pitanje...

Moze se debatovati ko "zna vise" o USA politici, moze se cak i napraviti neki test da se to "ispita", ali svakako se nadam da ne moze biti debatovanja o tome ko ima autenticnije i primenljivije znanje: neko ko sedi hiljadama milja daleko i gleda linkove ili neko ko radi isto to (mozda malo manje) ali decenijama zivi u sredini o kojoj ti linkovi pisu i u kojoj su uglavnom i pisani. Pa bila u pitanju Bosna, USA, ili Indija Koromandija (hvala slovencima na ovom izrazu koji volim).

Na kraju, nadam se da debate da je moje autenticno znanje najprimenljivije i najpragmaticnije za *moju* situaciju ne moze biti. I ja i ne pokusavam nikoga da nateram da promeni misljenje jer znam da niko ne moze biti u mojoj situaciji nego samo sve vreme objasnjavam zasto JA mislim kako JA mislim i govorim da je to produkt operisanja *mojih* misaonih algoritama nad mojim autenticnim cinjenicama iz zivota koji sam decenijama ziveo ovde. (I branim se, nekad priznajem preostro, kada me neko napadne.) A kada gledam linkove i statistike ja onda gledam iz tog mog ugla koji je obogacen takvim, ne nuzno ogromnim ali relevantnim za mene znanjem.

Ti imas relevantno znanje za tvoje okruzenje. Ja imam relevantno znanje za moje okruzenje. Tinton ima relevantno znanje za svoje okruzenje. Ali ne moze niko tebe savetovati iz daljine sta da radis (ja sam te testirao i secas se kako si reagovao?). Zato daj i drugima to pravo umesto sto se ljutis kada ti kazem da ne mozes shvatati stvari na isti nacin kako ih ja shvatam. To ne moze niko pa ni ti. Sad, kako ne mozes da shvatis stvari na isti nacin kao ja (iako mislis da raspolazes nekim znanjem koje moze biti leksicki ogromno ali je udaljeno i povrsno), tako i ne mozes (sve i da imas pravo) ni da glasas na isti nacin kao ja. E to je *SUSTINA* svega oko cega raspravljamo mesecima.

Ovde ljudi treba da dodju i da napisu sta oni misle za svoju situaciju i onda iz takvog nekakvog agregata misljenja neko ko gleda sa strane mozda moze da rasiri vidike i napravi neki mentalni iskorak, zakljuci nesto vise *za sebe*. To je cilj ovakvih diskusija. A ne da neko nekoga ubedi u nesto jer to je prakticno, kada je politika u pitanju, *nemoguce*. Politika ne operise nad istinama nego nad uverenjima i nadama u bolji zivot. A trivijalan dokaz za to je 50/50 podela u USA u skoro svim netrivijalnim pitanjima za koje skoro *svi* kazu da "postoji ocigledna istina". Da je istina ocigledna i da svi prate samo istinu, omjer (zasto pokatkad ne ubaciti i rec nekog drugog dijalekta cisto da se testira budnost čitatelja?) bi bio 100/0 za istinu jer nikoga u nista ne bi trebalo ubedjivati niti agitovati za nju.

Iz ugla agregiranja, svi koji ovde pisu su bitni. Cak i oni koji trolluju i vredjaju jer bez njih ovo ne bi bio autenticni sample drustva (on to svakako nije ali bez njih bi tek bio jos vise vestacki). Dakle bitni su i andjusticeforall, i kruger, i tinton i ja, i ti, i ken2, i macon, i kimba, i tonto, i matori paraliticar, i ... zaboravicu nekog pa se izvinjavam..., pa cak i BeaGea jer takve osobe kao BeaGea *postoje* u realnom svetu pa njihovo postojanje i doprinos i na ovoj temi treba ne samo prihvatiti nego cak i ceniti jer doprinose uverljivijoj slici ko smo i sta smo kao agregat. Naravno, neka minimalna moderacija je potrebna cisto iz prakticnih razloga da neko ne bi zagusio temu spamom ili rekao nesto zaista neprihvatljivo sto nikada u stvarnom zivotu lice u lice ne bi.

A, naravno, na uzas andjusticeforalll-a, postoje i mnogi drugi koji na ovom forumu pisu ošišanom latinicom -- to je moj statisticki doprinos.
Go to Top of Page
Page: of 81  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000