Author |
Topic |
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19633 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
wintermute
Senior Member
USA
1274 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 30/10/2024 : 16:43:03
|
quote: Originally posted by Beva Pa vidi, puno je više takvih nego ekstremno lijevih.
Kazes... ti?
Ajde da pretpostavimo da si u pravu jer ces vec naci neki link da to "dokazes" kad primetim da ga nisi stavio uz ovu tvrdnju. Medjutim, ponovo naleces na minu relevantnosti -- 10000 sitnih terorista u nekoj statistici je mnogo manje bitno od jednog Bin Ladena...
A evo ti i primer upravo iz americke istorije:
Ti, naravno, znas da je upravo ova ista "Demokratska" partija bila za rasizam i robovlasnistvo ovde i da su odveli ameriku u gradjanski rat zbog toga? Dok su R partiju, izmedju ostalih, osnovali i bivse "demokrate" koji su bili *protiv* rasizma i ropstva te su se odcepili.
Tokom istorije R je samo ostala dosledna sebi dok su D od robovlasnika i rasista napravilli potpun preokret pa odnedavno, usled ogromne griže savesti ("white guilt"), insistiraju na raznim izvinjenjima i milionskim reparacijama ljudima cije pretke su tlacili a sto po njihovim planovima i bez ikakve postojece legalne osnove treba sada svi da placamo!? Nema gore istorijske politicke licemernosti i hipokrizije od toga ("reverse racism / discrimination" koji je i jedan od stubova i DEI pokreta).
I ne bi oni ni to radili da ne vide da su im buduci glasaci ilegalci uglavnon non-white pa se preemptivno pripremaju za slucaj kad se oni osveste i malo nauce o sistemu i istoriji. Sve se radi sa planom i namerom, teorija igara...
Zato se ja i bojim D i njihovog radikalizma. R su barem otvorena djubrad i konzistentni svojim vrednostima dok D su ista ako ne i gora djubrad koja menja platformu kako vetar duva dok se kriju iza sjajnog chrome-a. Sa R se zna na cemu si. Sa D ne. Takvi su najgori. I takvi isto vode u rat i to, zadnji put, najveci gradjanski na teritoriji USA ikad. Po meni je od tog, sve izvesnijeg, rata bolje (relativno) mirno pocepati zemlju pa neka svako ide da zivi tamo gde misli da se postuju njegove vrednosti. A onda neka buducnost pokaze koja od te dve zemlje ce biti uspesnija i u kojoj ce njeni gradjani bolje ziveti. |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1274 Posts
Posted - 30/10/2024 : 17:50:58
|
quote: Originally posted by tinton Nije nužno puno novoga rečeno, ali pozicija koju Harris drži prema Trumpu je praktički identična mojoj. Vrijedi poslušati.
Jel' mozes da das neki TLDR? Ovaj podcast je cak 2h10m a meni je queue podcasta toliki da ovo necu stici pre izbora da pogledam osim ako me TLDR ne zainteresuje pa ga ubacim preko reda... |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19633 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 30/10/2024 : 17:58:48
|
Možda da živiš u Pennsylvaniji bih se potrudio, ali ovako ću te pustiti da poslušaš poslije izbora ako će ti se dati. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1274 Posts
Posted - 30/10/2024 : 18:03:00
|
quote: Originally posted by tinton
Možda da živiš u Pennsylvaniji bih se potrudio, ali ovako ću te pustiti da poslušaš poslije izbora ako će ti se dati.
Hm da, u pravu si... |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25230 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 30/10/2024 : 18:29:16
|
quote: Originally posted by Macon
quote: Originally posted by andjusticeforall
A kako smo imali priliku vidjeti tijekom 20-og stoljeća glas za ekstremni nacionalizam vodi k:
- ratnim zločinama
- etničkom čišćenju
- genocidu
Boga ti, EKSTREMNI NACIONALIZAM. Vjerovatno te okružuju takvi koji žele pobiti sve koji nisu njihove nacionalnosti, jer je to ono što ide pod EKSTREMNI.
A srećom imamo takve kao ti, koji se BORITE za PRAVDU i NAPREDAK i protiv EKSTREMNOG nacionalizma, jer ste hrabri i pametni.
Jedno sam zaključao topic zbog vas dvojice. Sledeći put će biti i više od toga. Hvala na razumevanju. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25230 Posts
Posted - 30/10/2024 : 18:44:06
|
quote: Originally posted by andjusticeforall
Rio Tinto oće isto to u Srbiji, a jebote Čovjekolovac napiše, pa kao ok su mi republikanci.
Kao prvo, meni je fascinantno koliko vi ovde razglabate o nekim demokratskim izborima, kad je Amerika bukvalno jednostranačka država. I jedna i druga stranka su u osnovi iste, sa nekih 20% razlike, koje ih definišu da li su levo ili desno. Samo što je u međuvremenu nestala ta klasična levica, nego su obe otišle u desno i postale ekstremističke. Ne postoji opozicija, izborni sistem je nelogičan i nema veze sa direktnom demokratijom. Sve se vrti oko novca i šefova velikih firmi, koji upravljaju i elektorima i senatorima, kao i samim izbornim procesom. Kada bih morao da glasam, i morao da biram između dva zla, izabrao bih republikance. Ne zato što mislim da su dobri, nego zato što su možda 2% manje loši.
Kako god, Ameriku smatram državom koja definiše demokratiju kako njoj odgovara i ne mislim da to ima velike veze sa slobodnom ljudskom voljom i pravom glasa. Policija koja može da te upuca bez razloga, nikakva zaštita kad si u radnom odnosu, upitan zdravstveni sistem i zdravstveno osiguranje, nema slobodnih medija, iako se tako definišu... Ja sam navikao na nešto sasvim drugačije, ali to je moj problem...
quote:
Ako vas i plate za propagarianja tih stanovišta, onda kužim, ali ako ne, koji kurac?
Bukvalno ovo važi i za one koji podržavaju demokrate, kao i za one koji su za republikance. |
|
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1335 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 30/10/2024 : 18:49:26
|
quote: Originally posted by manhunter
Jedno sam zaključao topic zbog vas dvojice. Sledeći put će biti i više od toga. Hvala na razumevanju.
Da, samo izbori i bez osobnih napada.
Hvala za svu pozitivnost.
|
www.maconcomics.com |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
5940 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 30/10/2024 : 19:23:08
|
quote: Originally posted by wintermute
quote: Originally posted by Beva Pa vidi, puno je više takvih nego ekstremno lijevih.
Kazes... ti?
S obzirom da je andjusticeforall iz Slavonije, a Macon je rekao "Vjerovatno te okružuju takvi koji žele pobiti sve koji nisu njihove nacionalnosti", mislio sam da je samo po sebi jasno da mislim na naše ex-Yu prostore. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1274 Posts
Posted - 30/10/2024 : 20:10:56
|
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by wintermute
Kazes... ti?
S obzirom da je andjusticeforall iz Slavonije, a Macon je rekao "Vjerovatno te okružuju takvi koji žele pobiti sve koji nisu njihove nacionalnosti", mislio sam da je samo po sebi jasno da mislim na naše ex-Yu prostore.
Nisam znao. Fair enough.
🤐 |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1274 Posts
Posted - 30/10/2024 : 20:12:15
|
quote: Originally posted by manhunter Kada bih morao da glasam, i morao da biram između dva zla, izabrao bih republikance.
Upravo ono sto ja pisem sve vreme za moj slucaj. Ni manje ni vise. |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1274 Posts
Posted - 30/10/2024 : 20:36:01
|
quote: Originally posted by andjusticeforall Ako vas i plate za propagarianja tih stanovišta, onda kužim, ali ako ne, koji kurac?
Ja sam u nebrojeno poruka opsirno opisao zasto mislim da bi pobeda D znacila manje novca za mene i slicne meni tako da je to implicitno placanje. Srecom, deo novca mogu da sacuvam selidbom u R drzavu ali ako krenu da udaraju sa federalnog nivoa spasa nece biti i to ce voditi u rat ili cepanje. I o tome sam nekoliko puta pisao.
Prema tome postoji itekakav finansijski motiv ovde za nas koji zivimo u sistemu. To je *upravo* primer necega sto *ne moze* da se vidi a pogotovu oseti ako zivis van ovog sistema. |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12415 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25230 Posts
Posted - 30/10/2024 : 22:23:49
|
Upravo to sam i napisao gore. Apsolutno je šefovima velikih firmi svejedno koja će od ove dve stranke pobediti. Kapitalizam ne priznaje stranke, nego igra po svojim pravilima. |
|
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1274 Posts
|
wintermute
Senior Member
USA