Klan je koristio tu zastavu još 50-ih, nije ona kontroverzna tek odnedavno. Mislim da je to dovoljno da ju se zabrani mimo muzeja i sličnog.
Free speech mora ići s određenom dozom odgovornosti. Hajde ti sutra stavi "blackface" i kaži da je to free speech. Neke se stvari naprosto (zbog povijesne zloupotrebe) ne bi trebale raditi.
Zasto USA levica ne pravi prodore na mnogobrojnim poljima gde nije uradjeno skoro nista u USA u odnosu na druge zemlje? Zdravstveno. Skolstvo. Penzije. Socijalno. Safety nets. Porodiljsko. Garantovan godisnji odmor. Razna osiguranja protiv nezaposlenosti. Nevezanosrt zdravstvenog za radno mesto. Neresetovanje odmora kada promenis radno mesto. Manje ratova.
Pa uglavnom zato što Republikanci blokiraju svaki pokušaj, uz izliku da je skupo :D
Klan je koristio tu zastavu još 50-ih, nije ona kontroverzna tek odnedavno. Mislim da je to dovoljno da ju se zabrani mimo muzeja i sličnog.
Free speech mora ići s određenom dozom odgovornosti. Hajde ti sutra stavi "blackface" i kaži da je to free speech. Neke se stvari naprosto (zbog povijesne zloupotrebe) ne bi trebale raditi.
Ne slazem se. Ne razumes kontekst te zastave ovde. Ja sam je vidjao na svim vecim skupovima cak i u Kaliforniji i to je bilo cool. Napravili su je kontraverznom.
A KKK je smesno pominjati, pogotovu na nivou federacije: oni su tek margina margine decenijama...