forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Poreklo
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

RAKOSI4
Advanced Member

4997 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 06/02/2022 : 00:42:44  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
Bolje da se pojedinci zadržavaju na kraće vremensko razdoblje jer otiđu li dublje to će već bit ,,Porijeklo vrste,, pa ćemo završit među majmunima
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17817 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 06/02/2022 : 00:49:18  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
Ti veceras sve duplo pises

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 06/02/2022 : 11:01:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Metodologija? Pa jel ima kakva besplatna osim gledati po prezimenima predaka?
https://forebears.io/
https://actacroatica.com/hr/search

Moji se isto nisu micali iz radijusa od 20 km sjeverozapadne Hr. Po tatinom prezimenu okolica Klanjca a prvi put se u crkvenim spisima spominje 1691. S mamine strane lokalci iako se u češkoj može naći varijacija na prezime. Neuzbudljivo. Volio bih da imam obiteljsku priču o tome kako je neki moj predak izjebo Džingis-kanovu vojsku ali prije će biti da je bilo baš obrnuto.
U svakom slučaju bili lokalci ili došli od nekud- nisu me baš bogznakak usrećili.

btw: zar nije prije par godina netko sa foruma rekao da mu je posao genetsko istraživanje?

Bok, kako si.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40278 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 06/02/2022 : 12:57:40  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ne znam, ne secam se. To genetsko mi nije toliko zanimljivo koliko bas redom stablo.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts

Member since 28/08/2011

Posted - 06/02/2022 : 17:36:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Chief Warhead a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by RAKOSI4

Bolje da se pojedinci zadržavaju na kraće vremensko razdoblje jer otiđu li dublje to će već bit ,,Porijeklo vrste,, pa ćemo završit među majmunima

Ne mora obavezno tamo da završi, u nekim slučajevima je otac - đed - prađed - međed

Tri ljuta moderatora suzbijala spam.
Jedan dobi povišicu, ostade ih dva...
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2628 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 07/02/2022 : 14:53:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Grcka

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 17/02/2022 : 18:21:48  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Sjeverna Afrika, negdje sa granice Libije i Egipta.
Došao brko 1840 sa Osmanskom vojskom na služenje u Bihać, napio se Une i oženio lokalku pa ostao.
I da, bio je crnac...

Wtf?

Edited by - bagi on 22/02/2022 18:32:35
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38034 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 18/02/2022 : 15:35:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Sve jasno... Veliki Beli Piton i tako...

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3023 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 18/02/2022 : 17:19:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
došao iz dubrave sad sam na trešnjevci.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 19/02/2022 : 08:09:37  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Sve jasno... Veliki Beli Piton i tako...

Ma jok, od predaka mi ostale samo klempave uši...

Wtf?
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2123 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 20/02/2022 : 13:23:15  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ne znam, ne secam se. To genetsko mi nije toliko zanimljivo koliko bas redom stablo.

Zeznuto je to sa stablom što ne piše dal je baba imala zgodnog komšiju sa kojim se zaigrala. Moraš celu šumu da posmatraš.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4538 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 22/02/2022 : 19:04:52  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
U jednoj knjizi sam pročitao da u Norveškoj u 20% slučajeva otac nije i biološki otac detetu. Ne znam koliko ima istine u ovome
Go to Top of Page

nebkv
Starting Member

Serbia
80 Posts

Member since 30/11/2009

Posted - 28/02/2022 : 16:19:09  Show Profile Show Extended Profile  Send nebkv a Private Message  Reply with Quote
Kod mene pisana obimna monografija sela,autor bivsi direktor Politike(sada pokojni,inace rodjen tu u selu)
Imam komsiju kog bas zanima ko je sa kim bio ali bar 50-60 godina unazad
Kazem ja njemu sto nisi Minovicu pruzio i te pikanterije za jedno poglavlje,bolje bi s knjiga prodavala
Kaze on ma bilo je reci o tome ali mu neko rekao "nemoj,pusti to mnoga bi se stabla i grane u selu polomile"

Edited by - nebkv on 28/02/2022 16:20:31
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1539 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 02/11/2024 : 05:10:49  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Ja sam radio geneticko testiranje ovde u USA preko National Geographic Genographic projekta pre oko 8 godina (2016). Ne znam koliko im je baza bila pouzdana tada a projekat se i ugasio pre par godina. (U to vreme su dva najjaca projekta bila taj i 23andme, ja sam se odlucio za ovaj, mislim da je kostalo $199 po osobi... i moja supruga je isto bila narucila).

Evo kako je to izgledalo i evo mojih rezultata i nekih jos interesantnih stvari (posalju ti ogroman dokument na kraju iz koga sam izvadio neke zanimljivosti).

Prvo, evo kako je izgledao paket i uputstva za slanje DNA uzorka:

Moji rezultati su bili:

Eastern Europe 46%
Western and Central Europe 29%
Asia Minor 25%

Sto me je svrstalo kao najverovatnije čeha a kao drugo verovatno u bugarina

Zatim, daju ti poznate ljude sa kojima imas zajednickog pretka, evo moje liste "rodjaka":

Here we estimate when in time you shared a direct female or direct male ancestor with a famous historical genius.
Learn about your own Genius Matches below.

Queen Victoria
Nicolas Copernicus
Benjamin Franklin
Marie Antoinette
Napoleon
Maria Theresa
Ramses II / Ramesses the Great
Petrarch
Abraham Lincoln
Richard III
Jesse James
Abraham Lincoln
Genghis Khan
Leo Tolstoy
Charles Darwin
Nicolas Copernicus
Thomas Jefferson
King Tut
Sir Frances Drake
Nikola Tesla
Richard III
Alexander Hamilton
Martin Luther

Na kraju, bilo mi je drago da sam skoro duplo manji neandertalac od prosecnog coveka

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40278 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 02/11/2024 : 06:50:09  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ima to i ovde da se radi, preko poreklo.rs i ja se projavio ali nikad nisam dobio odgovor.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6029 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 02/11/2024 : 09:46:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Djed po ocu je Hercegovac iz kraja gdje i živim, baba je iz okolice Sinja, a mama mi je iz okolice Žepča, iako su njezini nekad doselili iz Šuice.

Nisam nikad detaljnije istraživao, to obično ljudima dođe s godinama pa ću se i ja vjerojatno nekad malo više baciti u to.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213

Edited by - Beva on 02/11/2024 09:47:02
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 02/11/2024 : 17:14:25  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Cekam i ja vec godinu dana odgovor jednog drustva u vezi porijekla pra-pradjedovih roditelja, iako imam indicija i nesto usmenih informacija, mogu samo pretpostaviti porijeklo. Zanima me samo period od 1860-70-tih godina.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1539 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 02/11/2024 : 17:25:12  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Cekam i ja vec godinu dana odgovor jednog drustva u vezi porijekla pra-pradjedovih roditelja, iako imam indicija i nesto usmenih informacija, mogu samo pretpostaviti porijeklo. Zanima me samo period od 1860-70-tih godina.

Kakva su to drustva sto pominjete? I kako da se tako dugo ceka? Pretpostavljam da ne rade geneticki i porede sa bazom podataka nekim statistikama nego gledaju u neke zapise, knjige? Po prezimenu? Imate li neke linkove na njihove sajtove?
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 02/11/2024 : 17:42:31  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wintermute

quote:
Originally posted by emirem

Kakva su to drustva sto pominjete? I kako da se tako dugo ceka? Pretpostavljam da ne rade geneticki i porede sa bazom podataka nekim statistikama nego gledaju u neke zapise, knjige? Po prezimenu? Imate li neke linkove na njihove sajtove?

Upravo samo podaci iz starih arhiva, ali pitanje je da li je sta postedjeno u drugom ratu. Zato i mislim da nema nekih podataka, jer su neki dokumenti, kompletne arhive unistene da se sakriju tragovi postojanja i obiteljskih veza.

Nema sajta, to sam pokrenuo potragu preko osoba(par ljudi je drustvo😊) koje bi nesto mogli znati.
Danas svi baziraju potragu preko googla, a stara Henry Jones junior metodika je bolja. 😊

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 02/11/2024 17:43:34
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1539 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 02/11/2024 : 18:38:22  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
OK tako sam i mislio...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47148 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/11/2024 : 20:08:21  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Dosta se da nac priko zupnih ureda.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40278 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 02/11/2024 : 20:30:17  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ma naci ce se q. Ja kontaktirao zupanije u HR za mamine Licane. Prebacivali me jedni na druge do besvesti. Dosao do Velike Popine i tu zid. Ne znam kome sam slao poslednji mail ali od tada nista. Jedan covek mi je rekao da je on ranije istrazivao isto Lukice i nasao da su dosli u Popinu i tu je jedna grana otisla do Zadra cini mi se i presla potpuno u katolike a ova ostala i iseljavala se malo po malo i da tamo jos ima Lukica ali dok ne odem dzaba. Svi slave istu slavu.

Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4541 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 02/11/2024 : 21:00:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
sever Evrope
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2124 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 02/11/2024 : 21:40:53  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Znam dosta o svom poreklu ali bilo bi dobro da znam i vise
Nisam jedan od onih koje njihovo poreklo uopste ne zanima, takve tesko razumem

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000