forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Atentat na Trump-a, USA izbori i (ne)srodne teme
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 94

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8153 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 03/11/2024 : 18:06:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Dobro jutro :)
Da nema obaveza oko porodice da li bi otisao do nekih okolnih drzava i kucao na vrata i pokusavao da ubedis nesigurne da glasaju za Donalda?
(sad pogledah dva swing stata su u "blizini" :)

Eto pitanjce da te malo razbudi :)
Znaci kod vas se menja sat..nedelju dana kasnije nego ovde.. eto naucih nesto

da pratiš nba, znao bi to odavno

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8153 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 03/11/2024 : 18:08:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wintermute

Sat se pomerio i ustao sam u pola sest (pola sedam po starom).

Izdzogirao. Istusirao se. Razmislio...

...i sa rastucim uzasom stavio jedne prastare kultne stihove u novi kontekst.

Uzalud me budiš u pola šest
Nema nigde nikog i nemamo kud
Od onoga što vidim mi ponestaje dah
Ostaje da ostanemo gde smo sad

Treba mi Zoroasterixx da me odobrovolji.

vrime je Zoroasterixxe

Edited by - ken2 on 03/11/2024 18:09:19
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2002 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 03/11/2024 : 18:22:10  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2
da pratiš nba, znao bi to odavno

srecom ni nba ni nhl :)
nekada sam voleo pratiti tenis
noci australian open ali to je "macji kasalj" uporedjujici..sa nba pretpostavljam :)

jel zna neko u koliko sati po nasem vremenu (i koji dan ) definitivno zatvaraju izborni lokali u SAD?

beštimanje
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3461 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/11/2024 : 18:30:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Trumpov boj protiv woke sile

Ustaje Trump, bez straha k’o lav,
da „woke“ kulturu izbriše sav.
„Neće mi oni diktirat' san,
ni zemlju u kojoj rođen sam!“

U rukama ima tvitove bijesne,
u očima sjaje plamen i pjesme.
„Sloboda govora prava je stvar,
a ja sam borac, bez laži i car!“

S govornice viče, glas mu je jak,
protiv „woke“ vatre, nema mu mrak.
„Nećete djeci krojit' svijet,
u mojim rukama sudbina je splet!“

I tako se bori, prolazi dan,
protiv „cancel“ vojske, k'o usnuli san.
Zna da ga mnogi ne vole baš,
al’ stoji i dalje, i ruši taj plašt.

„Amerika je jaka kad smo svi mi,
ne dijeli me ti, ni tvoji svi sni.
U srcu mi gori zastava ta,
zemlja slobode – to je moj san!“

Edited by - Zoroasterixx on 03/11/2024 18:30:56
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1380 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 03/11/2024 : 18:33:31  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Dobro jutro :)
Da nema obaveza oko porodice da li bi otisao do nekih okolnih drzava i kucao na vrata i pokusavao da ubedis nesigurne da glasaju za Donalda?
(sad pogledah dva swing stata su u "blizini" :)

Eto pitanjce da te malo razbudi :)
Znaci kod vas se menja sat..nedelju dana kasnije nego ovde.. eto naucih nesto

Ne bih, moja uloga u ovoj bitci je internet papučar aktivista na forumu za stripove ali bi mi bilo lakse da se preselim u drzavu koja mi u ovoj fazi zivota vise odgovara i politicki i finansijski.

Jeste, ovde se sat pomera kasnije nego u Evropi. Ta jedna nedelja me uvek zezne kada pricam sa nekim tamo. A i njih
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1380 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 03/11/2024 : 18:40:47  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Trumpov boj protiv woke sile...

Hvala majstore!

Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2002 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 03/11/2024 : 18:48:41  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Uh "Zoro" sada dolazis sa ovim stihovima..
trebao si ranije i sve to lepo prevesti..
na trumpovski jezik.. i (njegova?) pobeda bi bila neupitna :)

beštimanje
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8153 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 04/11/2024 : 01:26:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote

donald je totalno izvan kontrole
pogubio se čovjek
može to biti sto puta zajebancija, ali tako nešto se ne izgovara
kao ni isto ili gore što je izjavio za liz cheney

Edited by - ken2 on 04/11/2024 01:30:50
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1380 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 04/11/2024 : 01:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2
donald je totalno izvan kontrole
pogubio se čovjek
može to biti sto puta zajebancija, ali tako nešto se ne izgovara
kao ni isto ili gore što je izjavio za liz cheney

Ne znam sta bi ti pricao da su dva puta pokusali da te ubiju. Da treba okrenuti i treci obraz?
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1380 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 04/11/2024 : 01:54:42  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton
Cijeli život me prozivaju da sam kontrarijanac, a sad ispadoh konformist.

Ako ovaj graf dole ne dokazuje da si konformista, ja onda stvarno ne znam sta znaci taj termin pa me nauci. (Uz izbegavanje rasprave da li je poll istinit jer to nije ovde poenta.)

Ti mozes misliti da si "rebel" u beznacajnim trivijalnim stvarima (muzika, film, nacin odevanja, ... sta znam...) ali postoji samo jedna najvaznija stvar a to je filozofija zivota a tu je deo sveta u kome ti zivis danas jasno rekao sta je mainstream (guranje DEI, LGBT, ilegalaca, ljudi koji krse zakon, prekrajanje istorije...) a sta je potisnuto (porodicne vrednosti, nagradjivanje po ucinku, postovanje zakona...). Kod mene je manje-vise 50/50 dok je kod tebe... vidi dole.

Treba imati mozak to shvatiti i muda ici protiv rulje kada si manjina kao ja. Ja sebi samo zivot cinim tezim sto to radim ali moram jer ne mogu da pogazim svoj sistem vrednosti. Osim sto smatram da je moralno ispravan (sto se ne moze dokazati) on me je i doveo ovde gde me je doveo i omogucio mi da stvorim ono sto sam stvorio te mu tako moram priznati pragmaticki kredibilitet. A taj moj sistem vrednosti se nije ni za dlaku promenio od kako sam dosao u USA pre 25+ godina nego me je leva radikalizacija ovde gde zivim implicitno pomerila nadesno. Ja sam 100% onaj isti.

Potpuno ista stvar se desila i mojoj supruzi a ona je cak bila registrovani Demokrata (ja sam oduvek bio i ostao registrovani Independent). Slicno je i sa mnogima koje znam. Znam prisnije samo tri osobe koje se izjasnjavaju levo: jedna je u Bostonu, druga u Chicagu a treca je ovde (polu-englez, polu-jevrej, zavrsio political sciences i magistrirao na Oxfordu, sa njim imam debate slicne ovima ovde i dobro se drzim iako je on formalno skolovan i iz debatovanja a ja vecinu zivota "debatovao" sa kompjuterima). Svi ostali sa kojima se druzim se ili izjasnjavaju (po novom) desno ili ne zele da pricaju o politici (ti su manjina, mozda 20% kojih znam) i ja to postujem. Sasvim je moguce da sam i ja u nekom bubble-u (ti to svakako jesi s' tim sto je tvoj bubble mnogo veci i udobniji od moga... trenutno).

Ja te ne mrzim niti napadam niti vredjam sto kazem da si konformista. Ne znam tvoju kompletnu situaciju (osim sto si na studijama na woke college-u UK) i postujem tvoj izbor. Ali tvrditi da nisi konformista je matematicko-statisticki netacno.

Voleo bih da se na nekim buducim izborima pojavi normalan kandidat koga bi i ti mogao podrzati a koji podrzava i moje vrednosti.

https://x.com/ScottMGreer/status/1853148360129319378

Edited by - wintermute on 04/11/2024 03:05:09
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1380 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 04/11/2024 : 07:13:47  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Anketa bi morala griješiti barem devet postotnih poena, da bi Trump imao šanse za dobiti Wisconsin. Ok, ima puno neodlučnih i možda će RFK uspijeti preusmjeriti svoje glasače u važnijim državama, ali ovo je toliko veliki swing da ništa od toga ne bi trebalo indicirati Trumpovu pobjedu.

Ima li negde kako se pravio sample za ovaj poll? Ako je sample (previse) biased rezultati su besmisleni. A simple random sampling ne radi na realnoj populaciji ljudi, pogotovu u USA. To je mnogo slozeniji problem.

Najtrivijalniji bias je da, recimo, D mnogo radije ucestvuju u pollu nego R i onda imas neku vrstu survivorship biasa (mislim da se zove non-response bias) koji ne mozes da detektujes osim ako ne znas ko ce kako glasati pre nego sto ga stavis u sample pool a da on to ne zna (jer bi inace mozda promenio misljenje samo zbog toga sto ti to znas i glasao drugacije nego sto tebi kaze) a ako bi znao ko kako glasa onda nema svrhe ni raditi poll i to je vrcenje u krug tj. catch 22.

Jedini nacin da imas 100% unbiased sample je da unapred vec znas kako ce ko glasati i onda tu informaciju da koristis da samplujes. Tako da ako ti se na poll javi 30 za koje znas da ce u stvarnosti glasati R i 10 koji ce u stvarnosti glasati D da odbacis random 20 R (ovde randomness "radi") da bi sample bio 10-10 i reflektovao statistiku populacije (ovo je primer za ako je ona 50/50; svaka drzava ima svoj odnos). Tek onda mozemo pricati on unbiased sample-u i sledeci problem je da li ce oni lagati na poll-u sto ne mozes znati ako nemas uvid u kako su zaista i glasali a glasanje je tajno.

Kako je nemoguce resiti ove probleme i izbeci bias, koriste se razne heuristicke tehnike. Ako imas link ka njima okaci.

Evo recimo kako ABC radi: https://abcnews.go.com/US/PollVault/abc-news-polling-methodology-standards/story?id=145373

Da ne govorimo o drugim problemima koje sam pominjao, recimo u koji dan se radi anketa itd. Ili kako je pitanje formulisano (response bias): pitanje "da li ces glasati za Trumpa" nije simetricno u odnosu na pitanje "da li ces glasati za Kamalu". "Za koga ces glasati" isto moze da ima bias redoselda kandidata koji se resava tako sto se ravnopravnim delovima poola daju drugacije liste ali i one moraju biti raspodeljene na uniforman nacin da se izbegne i taj bias...

U USA takodje pollovi moraju da se rade na vise jezika jer ako radis samo na engleskom, ljudi koji npr. govore spanski nece biti pravilno zastupljeni a to dovodi do biasa jer oni i drugacije glasaju istorijski. USA je specificna po tome jer ne postoji zvanicni jezik, recimo samo u Kaliforniji glasacki listici se prave na 20-30 jezika... i to cak razlicite counties moraju na razlicitim jezicima da rade jer ako u countiju ima 10000 (ili barem 5%) glasaca koji govore jezik X, mora se na jeziku X napraviti listic: https://www.sos.ca.gov/elections/voting-resources/language-requirements

Pollom se sve moze dokazati i opovrgnuti pogotovu u nategnutoj high stakes situaciji koja je sada oko izbora. 2016 neki "eksperti" su na osnovu pollova predvidjali 92% pobedu Hilari. Zato ja ne pratim polls.

A pogledaj kako opada interes da se ucestvuje u polls, tako da i ti ljudi koji na kraju pristanu da ucestvuju ko zna kakvog su "kvaliteta", mozda su to recimo sve besposleni nezaposleni ljudi koji nemaju pametnija posla a to je veoma biased sample:

Znaci 3 od 100 hoce da ucestvuju... sa tako malim response rateom i deadlines za poll koji se stancuju skoro svakodnevno ja sam ubedjen da vecina pollova operisa na principu "daj sta das"...
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
5991 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 04/11/2024 : 09:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Izravan citat iz intervjua s Ann Seltzer iz 2016.:

Woodruff: Today’s Iowa poll, it’s out. You’re assuming that 60 percent of the voters in the Democratic caucuses will be first-time caucus attendees. How did you assume that? Why did you assume it?

Selzer: Well, actually, I assumed nothing. That’s what my data told me. We put our method in place, and we let the voters speak to us.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19664 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 04/11/2024 : 10:32:08  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wintermute

quote:
Cijeli život me prozivaju da sam kontrarijanac, a sad ispadoh konformist.

Ako ovaj graf dole ne dokazuje da si konformista, ja onda stvarno ne znam sta znaci taj termin pa me nauci. (Uz izbegavanje rasprave da li je poll istinit jer to nije ovde poenta.)

Ti mozes misliti da si "rebel" u beznacajnim trivijalnim stvarima (muzika, film, nacin odevanja, ... sta znam...) ali postoji samo jedna najvaznija stvar a to je filozofija zivota a tu je deo sveta u kome ti zivis danas jasno rekao sta je mainstream (guranje DEI, LGBT, ilegalaca, ljudi koji krse zakon, prekrajanje istorije...) a sta je potisnuto (porodicne vrednosti, nagradjivanje po ucinku, postovanje zakona...). Kod mene je manje-vise 50/50 dok je kod tebe... vidi dole.

Treba imati mozak to shvatiti i muda ici protiv rulje kada si manjina kao ja. Ja sebi samo zivot cinim tezim sto to radim ali moram jer ne mogu da pogazim svoj sistem vrednosti. Osim sto smatram da je moralno ispravan (sto se ne moze dokazati) on me je i doveo ovde gde me je doveo i omogucio mi da stvorim ono sto sam stvorio te mu tako moram priznati pragmaticki kredibilitet. A taj moj sistem vrednosti se nije ni za dlaku promenio od kako sam dosao u USA pre 25+ godina nego me je leva radikalizacija ovde gde zivim implicitno pomerila nadesno. Ja sam 100% onaj isti.

Potpuno ista stvar se desila i mojoj supruzi a ona je cak bila registrovani Demokrata (ja sam oduvek bio i ostao registrovani Independent). Slicno je i sa mnogima koje znam. Znam prisnije samo tri osobe koje se izjasnjavaju levo: jedna je u Bostonu, druga u Chicagu a treca je ovde (polu-englez, polu-jevrej, zavrsio political sciences i magistrirao na Oxfordu, sa njim imam debate slicne ovima ovde i dobro se drzim iako je on formalno skolovan i iz debatovanja a ja vecinu zivota "debatovao" sa kompjuterima). Svi ostali sa kojima se druzim se ili izjasnjavaju (po novom) desno ili ne zele da pricaju o politici (ti su manjina, mozda 20% kojih znam) i ja to postujem. Sasvim je moguce da sam i ja u nekom bubble-u (ti to svakako jesi s' tim sto je tvoj bubble mnogo veci i udobniji od moga... trenutno).

Ja te ne mrzim niti napadam niti vredjam sto kazem da si konformista. Ne znam tvoju kompletnu situaciju (osim sto si na studijama na woke college-u UK) i postujem tvoj izbor. Ali tvrditi da nisi konformista je matematicko-statisticki netacno.

Voleo bih da se na nekim buducim izborima pojavi normalan kandidat koga bi i ti mogao podrzati a koji podrzava i moje vrednosti.

https://x.com/ScottMGreer/status/1853148360129319378

Oprosti, ali ja stvarno nemam pojma kako je ovaj graf povezan sa mnom ili mojim navodnim konformizmom. Vjerujem da znaš što znači riječ (a valjda znam i ja), ali mi nije jasno kako si došao od tog grafa do nekakvog zaključka o meni.

Ali mogu se osvrnuti na par stvari koje si napisao, pa možda zajedno dođemo do nekih zaključaka. Prvo, nisam napisao da sam 'rebel' (nisam ni najmanje, a pogotovo ne po pitanju tema koje si naveo) - napisao sam da me prozivaju da sam kontrarijanac. Prije tvog vremena me je čak jedan ovdašnji forumaš nazivao Heyokom. I kada mi to kažu smatram to uvredom jednako kao i kada mi ti kažeš da sam konformist, ali u tim slučajevima barem razumijem kako ljudi dolaze do tog zaključka.

Drugo, mislim da si puno toga zaključio na osnovu rasprave na ovoj temi, iako si o mojim vrijednostima mogao pročitati jako malo. Čini mi se da je jedina rasprava koja je iole bila o vrijednosnim sudovima ona gdje sam ja rekao da nije ok da djeca ilegalnih imigranata budu kažnjavana za djela svojih roditelja. Sve ostale rasprave su bile o činjeničnim stvarima - na primjer što je Biden rekao ili kako funkcioniraju predizbori u Demokratskoj stranci. Tako da ja zaključujem da si ti prejudicirao puno toga i o meni, i o mojoj okolini na osnovu nedovoljno inputa.

Treće, ti tvrdiš da ideš kontra svoje okoline, ali na kraju priznaješ da se (gotovo) svi ljudi u okolini slažu s tobom. Puno je jednostavnije se opirati nekom vanjskom autoritetu ili konsenzusu nego najbližim ljudima oko sebe.

Najvažnije, ne moraš mi govoriti da me ne mrziš. Ne brini, nisam to ni pomislio. Ovdje na forumu imamo nekada pravo biti i žešći jedni prema drugima. To što ja smatram da je riječ 'konformist' uvreda jest moj problem. Ne oduzima tebi pravo da me takvim opisuješ.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1356 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 04/11/2024 : 11:45:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Po mome će Kamala pobijediti jer bi pobijedila iako bih zanju glasalo 20% glasača. Ali toliko će jih uvijek glasati za bilo kakve režime.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4502 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 04/11/2024 : 12:56:28  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Na prijevremenom Glasanju zene Imaju 10 posto vecu izlaznost u Swing drzavama. Iulaze na veliko na biracka mjesta u strahu od antiabortion zakona
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3416 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 04/11/2024 : 13:04:09  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Oj trumpovci jel vam žao rastanak se primakao!

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1590 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 04/11/2024 : 13:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
Ja se nadam da ce Trump sutra postati prvi Predsjednik u americkoj povijesti koji je triput izabran. I da ce biti posljednji takav.

Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19664 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 04/11/2024 : 13:18:59  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
To neće biti sigurno. Čak i da ga opet pokradu sutra, pa se kandidira 2028, pa bude izabran i četvrti put - ne bi ni takav bio prvi u povijesti.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1590 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 04/11/2024 : 13:30:39  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
Evo, naucio sam nakon 93 stranice i ja nesto na ovom topicu! Fala, tintone!

Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3416 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 04/11/2024 : 13:31:28  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by culture vulture

Ja se nadam da ce Trump sutra postati prvi Predsjednik u americkoj povijesti koji je triput izabran. I da ce biti posljednji takav.

Vidi se da poznaješ povijest amerčkih predsjedničkih izbora

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8153 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 04/11/2024 : 14:05:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
do prije nekih tjedan dana sam bio uvjeren u sigurnu, ali ne jako uvjerljivu pobjedu kamale harris
nakon onog 'događaja' u MSG i trumpovog očitog nerazumijevanja kako pridobiti ikoga izvan svoje maga baze, sada sam dojma da će pobjeda biti kako ameri kažu landslide

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37927 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/11/2024 : 15:47:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

he he he, ho ho ho
https://x.com/7Veritas4/status/1853266550242877868

https://x.com/RpsAgainstTrump/status/1852797308825686238

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1380 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 04/11/2024 : 16:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Tintone, sve je u redu, malo se "peckamo", nadam se da nisam preterao. Za tvoju se dušu još "borim", od kena sam odustao

Pollovi, shmollovi, trollovi... svako ima svoje... videcemo sta ce pravi izbori doneti.

Ja se pre svega nadam da ne bude nekih nemira i rata. A ako pobedi Kamala ja cu cestitati i ici dalje sa zivotom i nastaviti svoje svagdanje borbe

Pollovi suprotne strane sa suprotnim biasom:

Non-response bias D pollova:

Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1380 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 04/11/2024 : 16:23:15  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

Oj trumpovci jel vam žao rastanak se primakao!

Dobro dosao nazad!

Pravo da ti kazem radujem se kraju izbora da manje mislim na politiku.

Nisam "trumpovac" u klasicnom smislu, samo sam na ovim izborima bio primoran da glasam za njega jer mi je alternativa jos gora, pisao sam o tome mnogo puta zasto. Ne brini, moj glas ne znaci nista (kao ni kenove rodbine) jer sam u supermajority blue state (Kalifornija).

Sta god da se desi meni se zivot nece sustinski promeniti barem ne brzo. Jedino se nadam da nece biti nekih nemira i rata a Kamalu ako pobedi cu preziveti i cestitati joj na pobedi i idemo dalje.

A ako kojim slucajem Trump pobedi, imacu neku malu satisfakciju da je woke ljudima sa kojima sam imao konflikte u skoli i slicno predsednik neko ko im daje nervne napade i da ce morati njegovu sliku okacenu da gledaju dodatne 4 godine na svim javnim mestima gde to ide po protokolu kao i u kancelarijama i ucionicama svog radnog mesta (a vec su 4 morali i to se vidi na njihovoj histeriji).

A svakako se nadam da se necu "rastati" od ljudi sa kojima sam ovde diskutovao. Ipak su stripovi ovde najvazniji a ovo je prolazno i bude jednom u 4 godine. Valjda nisam nikoga uvredio da me "zaobilazi" a i o meni je pisano svasta ovde ali mi ne smeta.

Samo nemoj da nam opet zatvoris temu
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1380 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 04/11/2024 : 16:26:47  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Tintone, obrati paznju na leksicku formulaciju poll pitanja, ne ostavlja se mogucnost "treceg kandidata" sto onaj poll koga si ti cititrao ocigledno nije umeo da uradi a to je najosnovnija stvar jer kandidat cak zvanicno vise i nije na ballotu! (Mozda u Iowi jeste jer je zakasnio da se skine ali kapiras poentu?). Ako ovo nisu znali ili nisu namerno hteli ne znam sta dalje da mislim o tome. Cinjenice i nauka kako sam kazes...

Go to Top of Page
Page: of 94 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000