forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 FILM5KI IZAZOV: 10x10 u 2024
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

fandango
Senior Member

1607 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 16/06/2024 : 18:02:24  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
Napredujem ok, al sad cu vjerojatno preko ljeta stati jer idem poslom u inozemstvo na skoro dva mjeseca pa cu radije putovat okolo. Ove godine sam mislio da ce me ulovit depra, ali mi izazov dodje kao terapija.

Roko, LA povjerljivo mozes staviti i medju noire/neo-noire ;)
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1607 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 03/11/2024 : 16:30:21  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote

Evo ga, napokon sam se prisilio pogledati jos tih nekoliko filmova i dovrsiti i ovogodisnji filmski izazov! Bio mi je gust kao i uvijek, nadam se da nastavljamo i naredne godine. Kad uhvatim malo vise vremena, prokomentirat cu malo po kategorijama.
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2847 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 03/11/2024 : 18:30:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Čestitam Fandango.
Čekam na osvrte, posebno na košarkašku kategoriju.
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1607 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 04/11/2024 : 16:14:04  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
Hvala, Ernie, a evo komentara i prije nego sto si mislio.

Od domacih filmova me Stric doslovno oborio s nogu, mozda zato sto nisam nista o njemu citao prije gledanja. Vrlo dobra varijacija na rane Lanthimose, kojeg inace volim, jos i vise s obzirom na simboliku. Ali nije lagan za gledanje. Meso i Indigo Kristal standardno odlicni srpski krimici, na sto smo navikli i sto volimo. Ritam zlocina klasik s pravom, izvrsni Ivica Vidovic i Fabijan Sovagovic. Dokumentarci solidni, a Zagonetni djecak i 4:2 losi. Potonji je ideja za kratki film od desetak minuta razvucena na dugometrazni i s nekakvim kvazi-emocionalnim obratom na kraju.

Filmovi tekuce godine su uglavnom kao i prosle remakeovi i legacy sequels, ili varijacije na temu vec vidjenog. Road House solidna zabava, Axel F bolji od ocekivanog, Monkey Man fora, ali nista nevidjeno, Civil War blago razocaranje, Planeta majmuna na razini prethodnih, znaci vrlo dobar.

Australski filmovi ovako pogledani u jednoj godini moram priznati vrlo slicni atmosferom, vjerojatno to prostranstvo kojem su izlozeni time rezultira (sto je prilicno banalna analiza, ali tko zna, mozda funkcionira). Ovih cetiri krimica su svi vise-manje slicni, Furiosa je OK, ponajbolji u ovoj grupi mi je Wake in Fright, u koji je uklopljena i scena pravog lova na klokane zbog cega su udruge za zastitu zivotinja podivljale.

Starije od mene cu preskociti jer to je poklonjena kategorija koja se kriza s ostalima. Prelazim na noire, to je bio nevidjeni gust od kategorije. Pitfall, Key Largo, Touch of Evil, Laura i I Walk Alone, ne znam koji je bolji od kojeg, cak i ovi slabiji. Alphaville sam uvijek htio pogledati i jako je dobar, iako neobican zbog samog koncepta, ali funkcionira. Pretpostavljam jos i bolje ako se stavi u kontekst vremena i lika Lemmyja Cautiona. Ovaj kosarkaski noir je bezveze, ali je barem kratak, a Motherless Brooklyn zanimljiv, ali predug. Norton malo previse voli samog sebe, kako mi se cini.

Kosarkaski za Ernieja! Edge of America, The Pistol i ovaj ruski standardni sportski feelgood filmovi, izuzmemo li ideologiju (kod Pistola krscansku, kod ruskog rusku). Soderberghov film mi se svidio, puno se prica, treba se pratiti i koncentrirati, ali je na kraju jako dobar. Ako se dobro sjecam, snimljen mobitelom. Spanjolski Campiones isto jako dobar, bas onako fina feelgood mainstream komedija. Americki remake je zato bas los. Prvi Space Jam dobar, drugi jako los.

Morricone - Uvijek je gust jos jednom pogledati Dolarsku trilogiju i Bilo jednom na DZ, a Bilo jednom u Americi takodjer ponovio, no prvi puta ovu produzenu redateljsku verziju. Belmonda sam htio i vise pogledati, ali ova dva su mi bila dosta. Takve je filmove bas pregazilo vrijeme, makar imaju svojih trenutaka. Nedodirljivi jako dobri, ne sjecam se da su mi bili tako dobri. U zadnje vrijeme gledam malo vise De Palme i nekako si mislim da sam ga podcijenjivao. Necu vise. Radnicka klasa odlazi u raj je interesantan kao nekakav dokument svojeg vremena. Sniman je u tvornici koju su njezini radnici okupirali. A svim ljubiteljima filma i filmske muzike obavezno preporucam dokumentarac o velikom Enniju, puno sam o njemu naucio.

Top 250 IMDb komentiram samo ono sto nema u drugim kategorijama. Nadnica za strah mi mnogo bolja nego kad sam je prvi puta gledao, ali to je mozda zato sto sam je gledao s 15 godina. Davno. Izvrstan film i remek-djelo, a sad jos da pogledam i Carobnjaka. Ovu najnoviju Netflixovu verziju ne znam da li zelim. Idi i vidi klasik takodjer.

Glumacki Oscari, ovo je takodjer bio gust od kategorije. Nema loseg filma, doslovno, svaki izvrstan na svoj nacin. Mozda najslabiji Affliction, ali nije u pitanju los film, vec samo vrlo dobar. Neke stare sam ponovio (Sve o Evi i Key Largo), neke gledao prvi puta (Marty i Gdja Miniver, za koju je Goebbels rekao da je izvrstan primjer propagandnog filma), Lanthimosa volim, to sam vec rekao, a iznenadio me Minari koliko je stvarno dobar, emocionalan.

Fransiza Halloween je parada losih filmova u kojima se moze gustati, vukozec se pobrine da bude barem jedna takva kategorija svake godine. Prvi je klasika, drugi je solidan, trecim su od fransize htjeli napraviti antologiju, ali nisu uspjeli. No radi se o sasvim solidnom hororcu osamdesetih. Cetvorka, petica i sestica koji cine cjelinu i svojevrsnu trilogiju su majko mila. H20 prilicno solidan, a Resurrection definitivno najgori od svih. Busta Rhymes totalna katastrofa. Rob Zombiejev prvi mi je bio iznenadjujuce dobar, ali je zato drugi medju najgorima u fransizi i opcenito los. Ova nova trilogija sasvim solidna. Sad je navodno u fransizi na redu serija, ali koja se ne bi bavila Myersom, vec nekim drugim likovima. Vidjet cemo sto ce skuhati.

Eto, drago mi je vidjeti da Roko i Slajer napreduju prema kraju, ali sto nam se dogodilo s hrvojem, nadam se da je covjek dobro. A vukozec bude to po obicaju sad sve pred kraj godine zdokusurio :)

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2847 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 04/11/2024 : 18:06:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Hvala na osvrtu.
Blizu sam dovršetka i teže verzije izazova. Kad završim napisat ću i ja kratki osvrt po kategorijama.
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
591 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 05/11/2024 : 15:18:04  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
Računaju li se dokumentarni dukometražni? Pogledao sam jučer jednog nakon 100 godina.

Ja kuham meth sa svojim profesorom kemije.
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2847 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 05/11/2024 : 17:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by GitaristRoko

Računaju li se dokumentarni dukometražni? Pogledao sam jučer jednog nakon 100 godina.

Vukozec:

quote:

Dodano dodatno pravilo/pojašnjenje: pričamo o dugometražnim filmovima. Igrani, animirani, pa čak i dukomentarci (ako hoćete) se priznaju, ali u cjelovečernjem, dakle 60+ trajanju.

Edited by - Ernie Pike on 05/11/2024 17:05:08
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000