Author |
Topic |
Poli
Advanced Member
Slovenia
37972 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 06/11/2024 : 16:17:27
|
quote: Originally posted by manhunter
Drugo: rat je postao nešto normalno, niko više ne priča o mirovnim pregovorima. Ili sam možda nešto propustio? Umesto da se traži prestanak vatre u Ukrajini, Amerika šalje milijarde dolara pomoći, plus još isto toliko u oružju.
Ako sam shvatio ti se zalazes za to, da se Hitleru dopusti okupacija dela Rusije, samo da bude konacno mir (precrtano na danasnje doba)? A da se Ruse (danas precrtano na Ukrajince) pita da li su i oni za to da odstupe svoju zemlju jednom diktatoru i da se tako opravda otimanje tuđe zemlje vojnom, usred Europe, ili bi se oni i dalje borili protiv okupatora i silovatelja?
Te zasto se uopste iko suprotstavio Hici u ww2 ako su samo mogli reci hvala ti vozd, naguzi nas i evo ti moje kuce samo da bude mir. Bas su sasavi ljudi, jos su i sami krivi da ih fasisti napadose.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6024 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 06/11/2024 : 16:19:46
|
quote: Originally posted by lwood
Ma da. Ovo sta se plavi po Mississipiju,Alabami i Georgiji su okruzi di su crnci vecina. Cisto sumnjan da su nesto pretjerano obrazovaniji od prosjeka a glasaju za demokrate.
Nije korelacija 100 %, ali je dovoljna da imaš gomilu republikanskih glasača koji tvrde da im koledži djecu pretvaraju u "libtarde", pa se posljedično zalažu za ukidanje Ministarstva obrazovanja. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1381 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 06/11/2024 : 16:21:59
|
quote: Originally posted by Poli
Drugo: rat je postao nešto normalno, niko više ne priča o mirovnim pregovorima. Ili sam možda nešto propustio? Umesto da se traži prestanak vatre u Ukrajini, Amerika šalje milijarde dolara pomoći, plus još isto toliko u oružju.
Ako sam shvatio ti se zalazes za to, da se Hitleru dopusti okupacija dela Rusije, samo da bude konacno mir (precrtano na danasnje doba)? A da se Ruse (danas precrtano na Ukrajince) pita da li su i oni za to da odstupe svoju zemlju jednom diktatoru i da se tako opravda otimanje tuđe zemlje vojnom, usred Europe, ili bi se oni i dalje borili protiv okupatora i silovatelja?
Te zasto se uopste iko suprotstavio Hici u ww2 ako su samo mogli reci hvala ti vozd, naguzi nas i evo ti moje kuce samo da bude mir. Bas su sasavi ljudi, jos su i sami krivi da ih fasisti napadose.
Ok, slažem se, da se Putleru ne dopusti osvajanje Ukrajine. Koja vojska će ga isterati iz Ukrajine? Ukrajinci očito sami ne mogu iako dobivaju brdo oružja iz zapada. |
www.maconcomics.com |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1465 Posts
Member since 15/10/2023 |
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Member since 30/03/2005 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47118 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 06/11/2024 : 16:25:02
|
Da je Hitler ima nuklearno oružje danas bi ti piva Lili Marlen.
Zašto bi Ukrajinci bili topovsko meso u ratu u kojem ne mogu pobijedit? Za čiji račun?
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1381 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 06/11/2024 : 16:26:36
|
quote: Originally posted by Kruger
Logistički gledano Krim je teško obraniti ako gledaš ruse. Naveo sam ti par primjera, to što su oni naseljavali određene ljude ti ništa ne govori jer bez teškog pa i težeg naoružanja oni su na vjetrometini i što im preostaje nego zbrisati.
Kina gleda dugoročno u ti se slažem s tobom. No rusija baš i ne, da su gledali dugoročno ne bi pokrenuli ovaj rat i zaglibili u blatu Ukrajine. S time da nema pomoći, indirekto, od kine već bi bili izbačeni iz Ukrajine.
Ne znam jesi li ti spomenuo da bi Tramp mogao pokrenuti rat sa Iranom, ja sam mišljenja da be bi. Iako su na tom prostori odnosi dosta zategnuti pa je svašta moguće. Ne tvrdim da ne tvrdim da ne bi mogao ali nekako ne vjerujem u to. Tamo svatko na svakog reži.
Logistika je stvarno problem za Ruse na Krimu. Morski put otpada osim na istoku, isto kopnena logistika sa severa, ostaje u glavnom Krimski most i brodovi na istoku.
Ali je Krim isto lako braniti pred napadima sa severa.
Nisam siguran, da Trump neče zaratiti sa Iranom. Po mome SAD moraju zaustaviti izraelsko klanje Palestinaca. |
www.maconcomics.com |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8161 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 06/11/2024 : 16:28:32
|
presudilo je ono što se dalo naslutiti i što sam par puta spomenuo podrška trumpu među crnačkom populacijom se udvostručila - na primjeru winsconsina s oko 10% prije 4 godine na preko 20% sada također, jako se povećala podrška trumpu mladih ljudi ispod 30 godina, pa su u wisconsinu završili u toj skupini izjednačeni, a među onima koji su prvi put glasali, dakle, od 18-22 godine, e tu je čak trump odnio prevagu 58:41% to je uvijek bio dio populacije koji je bio demokratska baza kažu da se uzorak iz WI više ili manje ponovio u cijeloj zemlji koji su razlozi tome i koje pouke izvući iz ostaje za vidjeti
razočaran sam, ali amerikancima želim svako dobro i da ih trump ne uništi |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1465 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40220 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 06/11/2024 : 16:33:03
|
quote: Originally posted by manhunter Ali ipak, pošto je USA svetski lider i utiče na živote svih nas, moram na par stvari da se osvrnem. Vi koji ne živite "na Zapadu" (i pri tome ne mislim ništa negativno, naprotiv), možda ne možete da shvatite koliki je uticaj woke pokreta u poslednje vreme. Znamo da se woke izjednačava sa D strankom u Americi. Ja iz prve ruke znam kako je ovde, a mogu da zamislim kako je tek u USA. I nema tu pričanja o jednakosti, respektovanju različitosti i seksualnog opredeljenja. Sa tim velika većina ljudi nema problema. Ne, radi se o jednom fundamentalističkom i jednoumnom pokretu koji ne priznaje nekakvo odstupanje od svojih zamišljenih zakona. Jedino što mi pada na pamet a bilo je slično su fašizam i ekstremni komunizam. Javni toleti za sve, bez odvajanja, podsticanje dece u vrtiću da se pipaju za genitalije da bi otkrili svoj rod, prepisivanje dokumenata da bi bili rodno osetljivi, brisanje celih pasusa illi stranica iz književnih klasika ili njihova totalna cenzura (isto tako i sa filmovima)... Vi stvarno to podržavate? A ovamo plačete što je Dnevnik izbacio pet stranica iz zagorovog stripa...
Ja radim u multinacionalnoj kompaniji i ovo mi je vec cetvrta ili peta takva po redu i bukvalno svaki dan pricam sa ljudima sa zapada. Evo sada mi salu za sastanke napustili Poljak, Francuz, Spanac, Italijan i Rumun. Prosle godine sam otisao u Italiju i bio uz minimalne prekide do kraja februara ove godine. Putujem redovno po Evropi poslovno i bas pricam sa ljudima. Ovo ni najmanje nisam imao pojma niti sam uopste dobio bilo kakvu informaciju o tome do sada. Svi sa kojima sam to pricao gledaju to kao neku sprdnju a ne kao nesto ozbiljno sto se desava. Cisto da znas.
No, svakako ne mislim da je Tramp neko ko ce to promeniti. Za mene on ostaje hrpa lazljivih govana. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Lorda
Average Member
Croatia
654 Posts
Member since 07/11/2002 |
Posted - 06/11/2024 : 16:34:12
|
quote: Originally posted by Macon Ti si više lijevi ali baš mi se sviđa šta pišeš i podpisao bih se ispod skoro svega.
Što je najbolje uopće nisam nešto lijevo, baš sam centar. Kao tinejdžer/kvazi panker sam bio ili sam naivno mislio da sam ljevičar ali što sam stariji jednostavno sam konzervativniji.
I mene nervira ekstremno nametanje woke ideja, smeta me ovo popuštanje na granicama, neracionalni uvoz neobrazovane radne snage koja nije kompatibila sa europskim načinom života itd.
Samo hoću veći red i tu bi mi valjda desničari trebali biti bliži.
No Trump je sve a ne samo visoko moralni intelektualni konzervativni moderni političar... Jednostavno ne mogu prijeći preko svih njegovih mana. Ne bih volio da mi takav bude predsjednik kućnog savjeta a ne vođa svjetske supersile. Previše je moralno korumpiran i nestabilan da bi bio na toj poziciji. |
Edited by - Lorda on 06/11/2024 16:38:55 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40220 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 06/11/2024 : 16:34:29
|
quote: Originally posted by Markos Da se ja zateknem u situaciji da se po pitanju političkih stavova slažem s ovakvim ološem, ozbiljno bih se zabrinuo za svoje mentalno zdravlje.
Jedan od mojih osnovnih indikatora. Gde god Seselj nesto promovise idi kontra i neces pogresiti. Ovaj drugi ne znam ko je. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37972 Posts
Posted - 06/11/2024 : 16:34:57
|
quote: Originally posted by Macon
Ok, slažem se, da se Putleru ne dopusti osvajanje Ukrajine. Koja vojska će ga isterati iz Ukrajine? Ukrajinci očito sami ne mogu iako dobivaju brdo oružja iz zapada.
Pa kad im ne dopuste. Da imaju barem priblizno toliko naoruzanja i pola manje ljudi od Rusije vec bi od odgurnuli do Urala (ako se malo nasalim). No, realno gledano vec bi bilo dovoljno da im konacno dopuste da mogu mirno skinut svako parce aviona unutar Rusije, a tako mogu samo tih nekoliko desetak/stotinjak km, a i to samo svojim oruzjem. Do sada je mrtvo/ranjeno/nestalo vec oko 700.000 zombija, a ovi se salili da se zauzeti Kijev za 3 dana. I kad bi mogli dosta toga napraviti prije nego su postavljena sva ona minska polja i rovovi... na nekim mjestima imas par mina na kvadratni metar, i tako nekoliko kilometara, i to se sve dopustilo jer nisu dopustili da UA dobije naoruzanje koje koj treba za pravu protuofanzivu. Sada je tesko, barem sto se Donbasa i Zaporozja tice, no puno lakse to ide unutar Rusije, sto su i dokazali i tamo su vec 3 mjeseca. Pazi, atomska sila Rusija koja dopusta da joj stranci zauzeli djele njezine teritorije i ne mogu je povratiti vec 3 mjeseca i sada moljakaju sjevernokorejce da im oni pomognu. Sta nije u redu sa tom slikom? A prije par godina se svi kao jos bojali da samo ispod cela pogledas Rusiju jer bi te ona mogla atomskom. Bili su tigar na papiru, a i Putler zna da bi bilo previse kad bi naredio opstu mobilizaciju, a samo to moglo pomoci mu dobiti ovaj rat puno prije (naravno za jos vecu cenu ljudskih zivota). Tako sad vecinom krepaju za njega kriminalci, dzankiji, dzabalebarosi, migranti koji su stavljeni pred izbor rat ili visegodisnji zatvor i oni koji mise da mogu omastiti brk (nece oni vidjeti tih para jer vecina nece prezivjeti). Sada mu je i ovih ponestalo pa mogu jos malo SK krepavat za njega, a sve to da bi se sklopilo "mir" s njim?
Da je Ukrajina dobila ovo sto ima danas vec prije 2 godine, vidjeli bi drukciju situaciju danas. Ili bi patuljak totalno posizio ili bi vec nestao. No, KGB ne nestaje, samo se preobrazava. To je ipak njezina drzava, njezin vrtic.
Ali dobro, otisli smo predaleko, tema je USA izbori i Trump... mada posredno utice se i ovoga i svega ostalog.
Zanimljivo ce biti sad vidjeti sta i kako s Muskom u Kini. Covjek je tamo dobio zeleno svijetlo za svoje fabrike, dozvolili su mu vise nego bilo kojem strancu. Sad, ili vec imaju dogovor sklopljen i za ovo razdoblje s Trumpom sada ili bi znalo biti vruce kad narancko krene na Kinu.
|
|
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8161 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 06/11/2024 : 16:35:18
|
paro, pretpostavljam da ne znaš da je to sin tima walza i da dečko ima neke poremećaje ne vjerujem da si čovjek koji bi se na ovakav način izrugivao, pa ti predlažem da nađeš neki drugi primjer |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25268 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 06/11/2024 : 16:36:13
|
Ako si ti to shvatio, onda ništa nisi shvatio. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37972 Posts
Posted - 06/11/2024 : 16:36:37
|
Zašto bi Ukrajinci bili topovsko meso u ratu u kojem ne mogu pobijedit? Za čiji račun?
Pa za svoj. Rekoh, kad bi oni sami trazii spasite nas, zaboli nas za svoju drzavu, svoj jezik, svoje ljude, samo da je mir, cak i da zivimo u svom malom pasaluku sisamo ga patuljku, onda ok, Valjda ih nitko ne tera na to. Ili su i to zavjere?
|
|
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1465 Posts
Posted - 06/11/2024 : 16:38:12
|
Ja rezultat izbora sumiram u dve reci: sanity prevailed
- - - - -
@beva, federalno ministarstvo za obrazovanje u USA nema veze sa edukacijom koja je odgovornost individualnih drzava i njihovih school districta koji se finansiraju iz lokalnih poreza na nekretnine. Pricali smo o ovome ali ti izvrces, pogledati moje starije poruke gde sam to detaljno objasnio za terena. Obrazovanje lovca i ribara na Aljasci nema nikakve veze sa obrazovanjem matematicara na Prinstonu ili SJ warriora na Berkliju. Neka svako finansira svoje i predaje/uci sta misli da ce mu doneti dobar posao i platu. |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2702 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 06/11/2024 : 16:41:09
|
quote: Originally posted by paro
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by xilrion
Evo jedna još bolja...kmek.
[url=https://postimg.cc/Z0MckvBW][/url]
Pa baš i ne, ovo je ustvari bio jedan vrlo lijep obiteljski moment u kojem je sedamnaestogodišnjak s ADHD-om emotivno reagirao na očeve riječi. Ništa za rugat se. |
hejt, jal & rock 'n' roll |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29325 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 06/11/2024 : 16:42:15
|
quote: Originally posted by sawitch
quote: Originally posted by Markos Da se ja zateknem u situaciji da se po pitanju političkih stavova slažem s ovakvim ološem, ozbiljno bih se zabrinuo za svoje mentalno zdravlje.
Jedan od mojih osnovnih indikatora. Gde god Seselj nesto promovise idi kontra i neces pogresiti. Ovaj drugi ne znam ko je.
Drugi je Velimir Bujanec, jedan naš vrli ustaša, iskompleksirani jadnik, između ostalog pravomoćno osuđen za plaćanje prostitutki kokainom, voditelj bizarne ultra desne emisije "Bujica" na opskurnoj lokalnoj televiziji. |
Trouble will find me |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47118 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 06/11/2024 : 16:43:04
|
Pa za svoj. Rekoh, kad bi oni sami trazii spasite nas, zaboli nas za svoju drzavu, svoj jezik, svoje ljude, samo da je mir, cak i da zivimo u svom malom pasaluku sisamo ga patuljku, onda ok, Valjda ih nitko ne tera na to. Ili su i to zavjere?
Zavjera je da zelenkovi ljudi vataju mladiće po koncertima i šalju ih u rat? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29325 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 06/11/2024 : 16:45:29
|
quote: Originally posted by lwood Zavjera je da zelenkovi ljudi vataju mladiće po koncertima i šalju ih u rat?
Svatko ima svoju Minken bojnu. |
Trouble will find me |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37972 Posts
Posted - 06/11/2024 : 16:49:46
|
Cudno mi je da se u Domovinskom ratu branilo Lijepu vas. Moglo se sve to spreciti i zivjeti u miru... u Krajini. Rekoh, cudnih ljudi ima, kao nesto bi branili svoje.
Ali predaleko smo vec...
|
|
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1465 Posts
Posted - 06/11/2024 : 16:51:04
|
@Markos, @sawitch -- vasa logika ne pije u USA. USA je specifican duopolni sistem gde de fakto ne postoje third party kandidati i moras izabrati svoj otrov izmedju jednog od dva. Ovde se udruzivanje svih snaga radi PRE izbora i obe strane na svojoj "strani" imaju svakakve ludacke likove i pokrete. U mnogim drugim zemljama vi mozete da glasate za svoje partije ili minority kandidate i osecate se lepo ali kasnije oni udju u koaliciju sa nekim djavolom jer ne mogu sami da vladaju i iznevere vas glas tj. vi implicitno izaberete govno i djavola tako. Ja sam EKSPLICITNO svojevoljno progutao govno ovde da bi glasao za Trumpa i to je moj izbor. Neko vise voli da pojede govno a neko govno umotano u krempitu sto je jos nezdravije jer krempita ima secer. Po meni je ovo postenije, sve se zna odmah a ne preko politickih igara kroz koalicije kasnije nakon izbora zavrsenih na koje glasaci nemaju uticaj. Imajte u vidu da je i neglasanje implicitan glas za nekoga u zavisnosti u kojoj ste drzavi tako da MORA da se izabere jedan od dva i treba da se glasa. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25268 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 06/11/2024 : 16:52:12
|
Mislim da bi ti bilo veoma zanimljivo da čuješ razmišljanja o ratu, Zelenskom, Americi i ostalima direktno od izbeglica iz Ukrajine. Ja sam eto imao više prilika. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Lorda
Average Member
Croatia
654 Posts
Member since 07/11/2002 |
Posted - 06/11/2024 : 16:52:34
|
Znam da tu nema win-win situacije i načelno sam uvijek za to da se ne ratuje. No ove krokodilske suze od nekih me uvijek fasciniraju. Stvarno su jako zabrinuti za Ukrajince, np uvijek kada "zabrinuti" pričaju o ratu u Ukrajini spominju ukrajinske žrtve i kako masovno ginu uzalud. Ali nikada ne spomenu koliko je uzalud poginulo ruskog mesa.
Naravno kada im se ovako postavi pitanje a što bi oni napravili da su Ukrajinci nitko ne želi reći da bi skinuo gaće i naguzio se.
Isto tako Ukrajina je tu "donja", ne pita se Ukrajinu da li bi kraj rata niti Rusima pada na pamet da stanu. Ono što se traže bez pregovora je totalna kapitualcija zemlje, otkidanje najbogatijeg dijela, zabrana držanja iole jače vojne sile unutar zemlje i onda naravno godinama koje dolaze rovarenje preko pete kolone te onom klasičnom mrkvom i štapom; financiranje proruskih snaga unutar Ukrajine i prijetnje ako nešto ne ide na mlin Rusiji.
Ukrajina ako želi postojati mora se nastaviti boriti ili je gotova. I to nije nešto što Ukrajinci žele nego ih Rusija prisiljava na to. Ako izgubi onda je i onako svejedno. Niti će više biti Ukrajine niti Ukrajinaca.
Tu je jedino pitanje je li bolje biti živ pa biti/postati Novorus ili biti mrtav Ukrajinac. No to je do svakog pojedinca.
Naši preci su mogli s dolaskom Osmanlija svi prijeći u Turke pa ne bi bilo problema... Ovako su samo ginuli po Kosovima, Jajcima, Krbavskim poljima... Moguće je da su nam preci bili budale. |
Edited by - Lorda on 06/11/2024 16:54:22 |
|
|
Topic |
|