forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Atentat na Trump-a, USA izbori i (ne)srodne teme
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 111

lwood
Advanced Member

Colombia
47118 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/11/2024 : 16:52:49  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by lwood
Zavjera je da zelenkovi ljudi vataju mladiće po koncertima i šalju ih u rat?

Svatko ima svoju Minken bojnu.

Ima ih u Splitu koliko oćeš .
A i modeli auta koje voze su više nego pristojni.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47118 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/11/2024 : 16:54:37  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Cudno mi je da se u Domovinskom ratu branilo Lijepu vas. Moglo se sve to spreciti i zivjeti u miru... u Krajini. Rekoh, cudnih ljudi ima, kao nesto bi branili svoje.

Ali predaleko smo vec...

Tada se raspa experiment a posredno i država.
Ovde ratuje nuklearna sila .
Kužiš razliku?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29325 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/11/2024 : 16:57:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Dakle, ako te napadne nuklearna sila, onda se naguziš i šutiš dok te siluju, a ako te napadne neko malo slabiji, onda se možeš braniti?

Trouble will find me
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47118 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/11/2024 : 16:58:24  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lorda

quote:
Originally posted by Poli

quote:

Zašto bi Ukrajinci bili topovsko meso u ratu u kojem ne mogu pobijedit?
Za čiji račun?

Pa za svoj. Rekoh, kad bi oni sami trazii spasite nas, zaboli nas za svoju drzavu, svoj jezik, svoje ljude, samo da je mir, cak i da zivimo u svom malom pasaluku sisamo ga patuljku, onda ok, Valjda ih nitko ne tera na to. Ili su i to zavjere?

Znam da tu nema win-win situacije i načelno sam uvijek za to da se ne ratuje. No ove krokodilske suze od nekih me uvijek fasciniraju. Stvarno su jako zabrinuti za Ukrajince, np uvijek kada "zabrinuti" pričaju o ratu u Ukrajini spominju ukrajinske žrtve i kako masovno ginu uzalud. Ali nikada ne spomenu koliko je uzalud poginulo ruskog mesa.

Naravno kada im se ovako postavi pitanje a što bi oni napravili da su Ukrajinci nitko ne želi reći da bi skinuo gaće i naguzio se.

Isto tako Ukrajina je tu "donja", ne pita se Ukrajinu da li bi kraj rata niti Rusima pada na pamet da stanu. Ono što se traže bez pregovora je totalna kapitualcija zemlje, otkidanje najbogatijeg dijela, zabrana držanja iole jače vojne sile unutar zemlje i onda naravno godinama koje dolaze rovarenje preko pete kolone te onom klasičnom mrkvom i štapom; financiranje proruskih snaga unutar Ukrajine i prijetnje ako nešto ne ide na mlin Rusiji.

Ukrajina ako želi postojati mora se nastaviti boriti ili je gotova. I to nije nešto što Ukrajinci žele nego ih Rusija prisiljava na to. Ako izgubi onda je i onako svejedno. Niti će više biti Ukrajine niti Ukrajinaca.

Tu je jedino pitanje je li bolje biti živ pa biti/postati Novorus ili biti mrtav Ukrajinac. No to je do svakog pojedinca.

Naši preci su mogli s dolaskom Osmanlija svi prijeći u Turke pa ne bi bilo problema... Ovako su samo ginuli po Kosovima, Jajcima, Krbavskim poljima... Moguće je da su nam preci bili budale.

Druga vrimena i reču ti ko i poliju-neusporedivo

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40220 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 06/11/2024 : 16:59:00  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Za mene ono debelo cetnicko govedo predstavlja simbol sveg zlog na ovim prostorima. Sve cega se dohvatio je zagadio. Sa cerkom prolazim pored njegovog standa na sajmu knjiga i ona me pita ko je to, ja kazem da zamisli da je sve sto izbacimo mi u wc solju za godinu dana cistije od njega. Promovisanje Trampa koje je on radio sigurno mora imati neku pozidinu i imace implikacije u narednom periodu. Bez obzira sto imamo Seseljev pobacaj za predsednika tretiran je u Americi kako on licno zasluzuje a ne kako zasluzuje predsednik jedne drzave. Plus imam tako sirih informacija o Trampu od coveka koji je direktno sa njim saradjivao i mislim, uz sve ono sto je radio sa ustankom, da takav covek ne sme biti na celu takve sile kao sto je Amerika. Uticace na sve nas, na ovaj ili onaj nacin. A siguran sam da nece na pozitivan. U momentu kada sve vece drzave prave zaokrete kao desno (Rusija, Italija, Francuska, Nemacka, Madjarska pa i ove nase balkanske mesne zajednice) dolazak budale na celo znacajnog korektivnog faktora je za mene pogubno. No, sto bi rekli neki ovde, bumo videl.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1463 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 06/11/2024 : 17:00:37  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dakle, ako te napadne nuklearna sila, onda se naguziš i šutiš dok te siluju, a ako te napadne neko malo slabiji, onda se možeš braniti?

Po John J. Mearsheimer-u, da. Jer ne postoji supreme authority na nivou suvrenih drzava. Nego samo pravo jacega.
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 06/11/2024 : 17:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by verab

[quote]
Pa baš i ne, ovo je ustvari bio jedan vrlo lijep obiteljski moment u kojem je sedamnaestogodišnjak s ADHD-om emotivno reagirao na očeve riječi. Ništa za rugat se.

Dobro i?
Ja isto službeno imam ADHD, pa ne cmizdrim za svaki vrag.
Suosjećam za neke dosta ozbiljnije situacije, ali ovo...pa ne znam baš.
Uostalom, kao i u prijašnjem klipu, riječ je o zajebanciji, tako da..

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47118 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/11/2024 : 17:04:13  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Moš ti i napadat ko ti brani?
Evo Paragvaj je zaratija protiv Argentine ,Brazila i Urugvaja.
Za dlaku su pobjedili al nisu.
Izbjegli su da ih podile Brazil i Arg samo jerbo se ovi ne podnose pa ga zadržalo ka tampon.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6024 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 06/11/2024 : 17:04:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wintermute

Ja sam EKSPLICITNO svojevoljno progutao govno ovde da bi glasao za Trumpa i to je moj izbor.

Koliko se veseliš ne bih rekao da ti je bilo mrsko :D

Ali neka, samo se nadam da će biti "tresla se brda, rodio se miš" i da će sve više-manje biti u redu.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25268 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/11/2024 : 17:04:59  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

quote:
Originally posted by manhunter
Ali ipak, pošto je USA svetski lider i utiče na živote svih nas, moram na par stvari da se osvrnem. Vi koji ne živite "na Zapadu" (i pri tome ne mislim ništa negativno, naprotiv), možda ne možete da shvatite koliki je uticaj woke pokreta u poslednje vreme. Znamo da se woke izjednačava sa D strankom u Americi. Ja iz prve ruke znam kako je ovde, a mogu da zamislim kako je tek u USA. I nema tu pričanja o jednakosti, respektovanju različitosti i seksualnog opredeljenja. Sa tim velika većina ljudi nema problema. Ne, radi se o jednom fundamentalističkom i jednoumnom pokretu koji ne priznaje nekakvo odstupanje od svojih zamišljenih zakona. Jedino što mi pada na pamet a bilo je slično su fašizam i ekstremni komunizam. Javni toleti za sve, bez odvajanja, podsticanje dece u vrtiću da se pipaju za genitalije da bi otkrili svoj rod, prepisivanje dokumenata da bi bili rodno osetljivi, brisanje celih pasusa illi stranica iz književnih klasika ili njihova totalna cenzura (isto tako i sa filmovima)... Vi stvarno to podržavate? A ovamo plačete što je Dnevnik izbacio pet stranica iz zagorovog stripa...

Ja radim u multinacionalnoj kompaniji i ovo mi je vec cetvrta ili peta takva po redu i bukvalno svaki dan pricam sa ljudima sa zapada. Evo sada mi salu za sastanke napustili Poljak, Francuz, Spanac, Italijan i Rumun. Prosle godine sam otisao u Italiju i bio uz minimalne prekide do kraja februara ove godine. Putujem redovno po Evropi poslovno i bas pricam sa ljudima. Ovo ni najmanje nisam imao pojma niti sam uopste dobio bilo kakvu informaciju o tome do sada. Svi sa kojima sam to pricao gledaju to kao neku sprdnju a ne kao nesto ozbiljno sto se desava. Cisto da znas.

No, svakako ne mislim da je Tramp neko ko ce to promeniti. Za mene on ostaje hrpa lazljivih govana.

Kad kažem Zapad, mislim na nemačko govorno područje, Benelux, Skaninaviju i UK & IRL. Pusti ti Poljake, Rumune i Italijane, pa i Francuze. Kod njih nije izraženo primanje svega što dolazi iz Amerike kao što je u ovim što sam nabrojao.

Primer? Pre dve godine sam izabran u radnu grupu Diversity, koja će da donese nove regulative u firmi a koje će se odnositi na nove norme po pitanju roda i inkluzivnosti. Nas 12 smo se našli na prvom sastanku, ja jedini stranac, a od nas 12 je bilo trojica muškaraca, od kojih je jedan bio gej. Ostalih devet žena, plavuša. izdržao sam pola sata, i onda rekao da meni u ovoj radnoj grupi nedostaje diversity, hoću da od žena pol budu brinete, a ne samo plavuše, da barem jedna bude lezbejka, a i da mi nedostaju par pripadnika azijske i afričke rase, ukoliko već hoćemo da budemo divers... Napustio sam grupu, našli su nekog jadnika umesto mene. Kako god, ta grupa je donela predlog da wc u firmi bude opšti, bez oznake za pol, ili da se u svakoj zgradi dogradi još jedan wc za "nonbinarne". Sva zvanična dokumenta iz mog projekta sam morao da prepišem u "gender neutralnu" formu, moramo da izbagavamo zamenice "on"ili "ona" u prepisci i izveštajima. Više nije dozvoljeno obraćanje u govoru ili prepisci "poštovane dame i gospodo", već jednostavno "dobar dan". Ćerka mi je završila gimnaziju ove godine, sin je još uvek tamo. Došla je nova nastavnica i prvo ih je pitala kako se polno osećaju, kojom zamenicom želi da ih oslovljava i sl. U Americi je milion puta gore, pogotovo u D državama, to znam iz prve ruke.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29325 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/11/2024 : 17:08:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Markos, @sawitch -- vasa logika ne pije u USA. USA je specifican duopolni sistem gde de fakto ne postoje third party kandidati i moras izabrati svoj otrov izmedju jednog od dva. Ovde se udruzivanje svih snaga radi PRE izbora i obe strane na svojoj "strani" imaju svakakve ludacke likove i pokrete. U mnogim drugim zemljama vi mozete da glasate za svoje partije ili minority kandidate i osecate se lepo ali kasnije oni udju u koaliciju sa nekim djavolom jer ne mogu sami da vladaju i iznevere vas glas tj. vi implicitno izaberete govno i djavola tako. Ja sam EKSPLICITNO svojevoljno progutao govno ovde da bi glasao za Trumpa i to je moj izbor. Neko vise voli da pojede govno a neko govno umotano u krempitu sto je jos nezdravije jer krempita ima secer. Po meni je ovo postenije, sve se zna odmah a ne preko politickih igara kroz koalicije kasnije nakon izbora zavrsenih na koje glasaci nemaju uticaj. Imajte u vidu da je i neglasanje implicitan glas za nekoga u zavisnosti u kojoj ste drzavi tako da MORA da se izabere jedan od dva i treba da se glasa.

Ne vidim korelaciju, ali dobro, nema veze. Nadam se da ti neće prisjesti obrok.

Ja razumijem logiku manjeg zla, često puta na predsjedničkim izborima u ovoj našoj varoši imamo upravo takav izbor, i ok, začepiš nos i glasaš, ali ne razumijem, iskreno ne razumijem kako nekome tko je obrazovan, inteligentan, odgovoran građanin netko kao Trump može biti manje zlo. Ne moraš mi ponavljati, pročitao sam što si pisao, ali i dalje ne razumijem.

Ali ono što ZAISTA ne razumijem, da stvari budu još tragikomičnije, je da je i postojeće imigrante uvjerio da će im novi imigranti uzeti posao, te ih tako pridobio na svoju stranu, mada mu je krajnji cilj sve koji nisu rođeni u Americi jednostavno deportirati u Meksiko. Ali berač naranči Jose nije razmišljao tako daleko.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Lorda
Average Member

Croatia
654 Posts

Member since 07/11/2002

Posted - 06/11/2024 : 17:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Lorda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Druga vrimena i reču ti ko i poliju-neusporedivo

Druga su vremena ali je pitanje isto.

Jednostavno Rusija nije iskrena, čak mogu imati i donekle razumjevanje za njihove stavove, znam da ni Ukrajinci nisu cvjetići. No ovdje Rusija igra sa figom u džepu. Niti hoće niti žele pustiti Ukrajinu ili njene ostatke na miru. Cilj im je apsorpcija stare prijestolnice Kijeva nazad u ruski svijet. Ono što se desilo početkom devedesetih je objektivna katastrofa za njih i razumljivo je da žele obrnuti slijed događaja.

Ovo o Banderi, nacistima u Kijevu, tlačenju Rusa u Dombasu je samo dobra isprika, a činjenica je da su im i Ukrajinci donekle olakšali svojim postupcima.

Jednostavno cilj Rusije je brisanje Ukrajine i Ukrajinaca s mape. Oni jesu nuklearna sila i Ukrajinci imaju malo šanse protiv sile ali ništa im drugo ne preostaje.

Znači imaju grozan izbor; ili živ Novorus ili mrtav Ukrajinac pa kako tko hoće... Meni je možda lako meni reći ali ja sam za borbu bar dok se ne pokuša Rusiju privesti prvenstveno iskrenim pregovorima.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1463 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 06/11/2024 : 17:08:55  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:

Ja sam EKSPLICITNO svojevoljno progutao govno ovde da bi glasao za Trumpa i to je moj izbor.

Koliko se veseliš ne bih rekao da ti je bilo mrsko :D

Ali neka, samo se nadam da će biti "tresla se brda, rodio se miš" i da će sve više-manje biti u redu.

Bilo je gadno ali je proslo i moralo se ovaj put. Nadam se da ce sledeci izbori biti ukusniji za progutati!

Ma bice sve u redu, vladao je on vec 4 godine pa je bilo OK... treba sada biti optimista.

Ja sam ipak i dalje manjina ovde u lokalu gde sam i to ubedljiva pa moram biti oprezan, evo rezultata mog county-ja:

Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2028 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 06/11/2024 : 17:09:02  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lorda
Moguće je da su nam preci bili budale.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37972 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 06/11/2024 : 17:12:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Po John J. Mearsheimer-u, da. Jer ne postoji supreme authority na nivou suvrenih drzava. Nego samo pravo jacega.

Zato je nekada bio hladni rat i samim time status quo. Nije bilo dobro, ali nije bilo ni rata. Da je Ukrajina ohranila nuklearno naoruzanje (tada ga je imala toliko da je bila 3. zemlja po broju nuklearnih glava), ne bi imali mi danas ove Putlerove eskapade.
A i danas ne bi bilo rata, da je Nato u Ukrajini. Ili se mi i dalje lazemo da Nato uogrozava Rusiju?
Valjda nismo tolili debili, ili jesmo?

Znaci, bully in the room is not the problem, that's just the way he is and we must leave him be. If he slaps you that's nothing you can do about it, shot other cheek, be a true Christian. God will help you.

Da Amerika stisne muda i zaista pomogne Ukrajini, ne bi bilo nikakvog napredovanja Rusa unutar Ukrajine, a mislim da i patuljak nije toliko glup da bi sad on zbog svog povređenog ega isao pritiskag dugmice i rasparamparcadid ovaj planet. Jer nema one way ticket to Mars, yet.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25268 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/11/2024 : 17:14:28  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo i tebi: bilo bi ti veoma zanimljivo da čuješ mišljenja ukrajinskih izbeglica o svemu tome, ko je zašto napao i kako. Ili izbeglica iz Sirije, Iraka, Irana, Afganistanam sa kojima svakodnevno radim. A velika je verovatnoća da bi čaki tada više verovao medijima, nego njima.

Da se razumemo, nikakav napad na suverenu državu ne opravdavam, ali se ne sećam da je bilo nekog ustanka kada je Amerika napala Irak bez razloga, Libiju, kada je Izrael poubijao stotine hiljada Palestinaca, a da ne pričamo o tamo nekim Sudanima, Somalijama i sličnim.

Svega ovoga ne bi bilo da još uvek postoji UN. Ali ne postoji više. Svet je polarizovan, to se vidi i ove na forumu.

A Trump je klovn, lažov i šizofreničar. Samo što je NWO Demokratska stranka (trenutno) još gora, jbg. Da imaju nekog kakav je bio Al Gore, odmah bih ih podržao.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 06/11/2024 : 17:14:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Macon

quote:
Originally posted by Kruger

Logistički gledano Krim je teško obraniti ako gledaš ruse. Naveo sam ti par primjera, to što su oni naseljavali određene ljude ti ništa ne govori jer bez teškog pa i težeg naoružanja oni su na vjetrometini i što im preostaje nego zbrisati.

Kina gleda dugoročno u ti se slažem s tobom. No rusija baš i ne, da su gledali dugoročno ne bi pokrenuli ovaj rat i zaglibili u blatu Ukrajine. S time da nema pomoći, indirekto, od kine već bi bili izbačeni iz Ukrajine.

Ne znam jesi li ti spomenuo da bi Tramp mogao pokrenuti rat sa Iranom, ja sam mišljenja da be bi. Iako su na tom prostori odnosi dosta zategnuti pa je svašta moguće. Ne tvrdim da ne tvrdim da ne bi mogao ali nekako ne vjerujem u to. Tamo svatko na svakog reži.

Logistika je stvarno problem za Ruse na Krimu. Morski put otpada osim na istoku, isto kopnena logistika sa severa, ostaje u glavnom Krimski most i brodovi na istoku.

Ali je Krim isto lako braniti pred napadima sa severa.

Nisam siguran, da Trump neče zaratiti sa Iranom. Po mome SAD moraju zaustaviti izraelsko klanje Palestinaca.

Krimski most je nekoliko puta bio na udaru to jest onesposobljen djelomično. Vjerojatno namjerno.

Što se tiče sjevera, to jest bolje reći sjeverozapada, jer je geografski odnos ukrajinskih snaga prema Krimu na sjeverozapadu, ni u toj poziciji rusi nisu u bajnoj poziciji. Nema izgrađenih fortifikacija. Dobro i Ukrajinci imaju problem rijeka Dnipro. No s obzirom da su se dogodile ispitivačke akcije i postavljanje mostobrana preko rijeke Dnipra a to nije baš mali potez s obzirom da se radi o velikoj rijeci što misliš kako bi moglo završiti.
Dakle na Krimu su uglavnom pješačke postrojbe, ako se nešto značajnije pojavi to Ukrajinci polupaju. Primjer, ti si spomenuo 300 000 naseljenika na Krimu. Uglavnom to nije baš sama vojska, tu su obitelji i administracija. Ali ajmo reć da je tu 300 000 vojnika samo pješačkih postrojbi ne mehanizirano oklopnih koji nemaju potporu topništva avijacije i mornarnice. Oni su obično topovsko meso ako ih napadne pa čak i 30 000 sa potporom koju trebaju imati.

Iran je sad malo kompliciranija tema, jako komplicirana. Izrael se brani u Palestini. Vojno gledajući njihove akcije su uglavnom ograničenog karaktera. Sad ćeš ti vjerojatno o civilnim žrtvama. Mali prostor nemogućnost izlaska tih civila stvara žrtve iako se i na tom broju preuveličava ali nije baš ni mali.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1463 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 06/11/2024 : 17:14:56  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Kad kažem Zapad, mislim na nemačko govorno područje, Benelux, Skaninaviju i UK & IRL. Pusti ti Poljake, Rumune i Italijane, pa i Francuze. Kod njih nije izraženo primanje svega što dolazi iz Amerike kao što je u ovim što sam nabrojao.

Da, to je pravi zapad koji izradja nove ideje i vodi ostale. Ubroj tu i zemlje krune Kanada, Australija, Novi Zeland.

quote:

Primer? Pre dve godine sam izabran u radnu grupu Diversity

Kada se kaze diversity nazalost ne misli se na najvazniji diversity: diversitu MISLJENJA. Sve ostalo je besmisleno jer je rasizam. Covek treba po MOZGU da se klasifikuje a ne po boji kozi kose ili ocij. Sta ti vredi panel od zrnca, azijata i belca ako svi razmisljaju isto. Sa druge strane crnac levi, crnac desni i crnac neopredeljeni je mnogo vise diverse panel.

Recimo Google je primer super diverse kompanije na papiru: sve kvote su ispunili i sve checkboksove chekirali ali svi misle potpuno isto.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29325 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/11/2024 : 17:16:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa dobro, krenimo onda. Tko će prvi pritisnuti crveno dugme?

Trouble will find me
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9615 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 06/11/2024 : 17:17:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Da nije i Henry Kissinger imao štogod da izjavi na datu temu?
Pusti te salonce i boranuju poput Mearsheimera, daj pravog jačega....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1463 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 06/11/2024 : 17:17:52  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
ali ne razumijem, iskreno ne razumijem kako nekome tko je obrazovan, inteligentan, odgovoran građanin netko kao Trump može biti manje zlo. Ne moraš mi ponavljati, pročitao sam što si pisao, ali i dalje ne razumijem.

Ali ono što ZAISTA ne razumijem, da stvari budu još tragikomičnije, je da je i postojeće imigrante uvjerio da će im novi imigranti uzeti posao, te ih tako pridobio na svoju stranu, mada mu je krajnji cilj sve koji nisu rođeni u Americi jednostavno deportirati u Meksiko. Ali berač naranči Jose nije razmišljao tako daleko.

Nije nikakav problem sto to ne razumes. 50%+ ne razume sto ti ne razumes nesto sto je njima ocigledno. To je demokratija.

Sto se "istine" oko imigranata tice, ona, cak i da postoji, nije uopste bitna. Bitno je ono u sta kandidat uveri glasace. Latino su masom glasali za Trumpa, mladi ispod 30 isto, crnci isto. Dakle on je njih UVERIO u nesto. To je politika.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25268 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/11/2024 : 17:19:22  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Da, to je pravi zapad koji izradja nove ideje i vodi ostale. Ubroj tu i zemlje krune Kanada, Australija, Novi Zeland.

quote:

Primer? Pre dve godine sam izabran u radnu grupu Diversity

Kada se kaze diversity nazalost ne misli se na najvazniji diversity: diversitu MISLJENJA. Sve ostalo je besmisleno jer je rasizam. Covek treba po MOZGU da se klasifikuje a ne po boji kozi kose ili ocij. Sta ti vredi panel od zrnca, azijata i belca ako svi razmisljaju isto. Sa druge strane crnac levi, crnac desni i crnac neopredeljeni je mnogo vise diverse panel.

Recimo Google je primer super diverse kompanije na papiru: sve kvote su ispunili i sve checkboksove chekirali ali svi misle potpuno isto.

Pa da, zato sam i rekao da je taj pokret jednouman i ne dozvoljava različitost mišljenja. Imali smo slične pokrete u prošlosti, i njih sam spomenuo. Ali kad tako nešto kažeš, onda si primitivan i glup.

Ne, pametno je snimati seriju u kojoj je engleska princeza crnkinja, brisati stranice iz klasika književnosti ili čitave periode istorije, samo da bismo svi bili "korektni".

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29325 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/11/2024 : 17:19:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
Zavjera je da zelenkovi ljudi vataju mladiće po koncertima i šalju ih u rat?

Svatko ima svoju Minken bojnu.

Ima ih u Splitu koliko oćeš .
A i modeli auta koje voze su više nego pristojni.

Ukrajina ima 60 milijuna ljudi, ako se ne varam.
Neka je 5% tog stanovništva bogato ili dobrostojeće.
Takvi će uvijek prvi pobjeći i pustiti sirotinju neka gine.
A 5% je 3 milijuna. To su ti koje viđamo po hotelima, obali, u skupim autima itd itd.
To ne znači da se ostali ne bore.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37972 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 06/11/2024 : 17:22:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da se razumemo, nikakav napad na suverenu državu ne opravdavam, ali se ne sećam da je bilo nekog ustanka kada je Amerika napala Irak bez razloga, Libiju, kada je Izrael poubijao stotine hiljada Palestinaca, a da ne pričamo o tamo nekim Sudanima, Somalijama i sličnim.

Svega ovoga ne bi bilo da još uvek postoji UN. Ali ne postoji više. Svet je polarizovan, to se vidi i ove na forumu.

Ali ljudi jesu bili protiv, sa vremenom sve vise njih, neki su cak i riskirali svoj posao i svoje zivote da bi obelodanili te americke lazi. No, Amerika si nije prisvojila Irak, ga aneksirala kao sto Rusija misli da je napravila (pri cemu ni ne nadzoruje to sto je aneksirala).
Svi znamo da Irak ima nafte, trebalo je tada naci nekakvog "krivca" da se otpusti ventil, rat znaci zagon gospodarstva i tako dalje. Sve je to isto bad kao ovo sto Rusija radi. Da, ali to valjda ne znaci da se i Rusiji sad treba podrediti i dopustiti njihovu igru.
Eto, Ameri se na kraju ipak umaknuli iz Afganistana, i u Iraku ih je puno manje i moraju drzat oci otvorene 24/7 dok su jos tamo, a tako ce biti i s Rusima na okupiranim podrucjima, jer oni i danas lete u vazduh.

No, sto se Ukrajine tice tu se moglo davno zaustaviti Rusiju, da se to zaista htjelo. Ovako joj se polako pusta krv sto odgovara Amerima, a da se ne lazemo i Kinezima.

A da UN vise ne postoji, to stoji. Nije svijet bolji zbog toga, ali da, tako je.
Veci i mocniji sada vladaju kako se njima prohtije.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 06/11/2024 17:29:37
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
888 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 06/11/2024 : 17:23:50  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja rezultat izbora sumiram u dve reci: (IN)sanity prevailed

Winter, samo sam te malo nadopunio...
Ništa loše, uzmi to kao zezanciju.
A sad ozbiljno: ako će Amerika da ide ovim putem, nije se naodmet pitati, da li nije daleko njen drugi građanski rat?

Invincible shield

Edited by - giant on 06/11/2024 17:24:52
Go to Top of Page
Page: of 111  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.29 seconds. Snitz Forums 2000