forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Atentat na Trump-a, USA izbori i (ne)srodne teme
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 110

Markos
Webmaster

Croatia
29324 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/11/2024 : 17:26:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by Markos

Dakle, ako te napadne nuklearna sila, onda se naguziš i šutiš dok te siluju, a ako te napadne neko malo slabiji, onda se možeš braniti?

Evo i tebi: bilo bi ti veoma zanimljivo da čuješ mišljenja ukrajinskih izbeglica o svemu tome, ko je zašto napao i kako. Ili izbeglica iz Sirije, Iraka, Irana, Afganistanam sa kojima svakodnevno radim. A velika je verovatnoća da bi čaki tada više verovao medijima, nego njima.

Da se razumemo, nikakav napad na suverenu državu ne opravdavam, ali se ne sećam da je bilo nekog ustanka kada je Amerika napala Irak bez razloga, Libiju, kada je Izrael poubijao stotine hiljada Palestinaca, a da ne pričamo o tamo nekim Sudanima, Somalijama i sličnim.

Svega ovoga ne bi bilo da još uvek postoji UN. Ali ne postoji više. Svet je polarizovan, to se vidi i ove na forumu.

A Trump je klovn, lažov i šizofreničar. Samo što je NWO Demokratska stranka (trenutno) još gora, jbg. Da imaju nekog kakav je bio Al Gore, odmah bih ih podržao.

Pa daj, prenesi nam to što su ti ukrajinci rekli, da čujemo.

Koliko ja znam, brojni su pro-palestinski protesti svuda po svijetu, kako to misliš da nije nitko ustao?

Trouble will find me
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2701 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 06/11/2024 : 17:27:25  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

quote:
Originally posted by verab

[quote]
Pa baš i ne, ovo je ustvari bio jedan vrlo lijep obiteljski moment u kojem je sedamnaestogodišnjak s ADHD-om emotivno reagirao na očeve riječi. Ništa za rugat se.

Dobro i?
Ja isto službeno imam ADHD, pa ne cmizdrim za svaki vrag.
Suosjećam za neke dosta ozbiljnije situacije, ali ovo...pa ne znam baš.
Uostalom, kao i u prijašnjem klipu, riječ je o zajebanciji, tako da..

da, ali ovo nema nikakve veze s kmečanjem zbog Trumpove pobjede... dijete je plakalo zbog očeve nominacije i riječi koje je tad uputio direktno njemu i obitelji. Vadiš iz konteksta, mogao si tako stavit fotku s bilo kojeg sprovoda, npr. kad je Braco plakao na Malnarovom pa napisat kmeee...

sori, ali meni je to bezveze. ok. možda je nekom smiješno...

hejt, jal & rock 'n' roll
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 06/11/2024 : 17:27:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Drugo: rat je postao nešto normalno, niko više ne priča o mirovnim pregovorima. Ili sam možda nešto propustio? Umesto da se traži prestanak vatre u Ukrajini, Amerika šalje milijarde dolara pomoći, plus još isto toliko u oružju. Primer danas sa posla: delim kancelariju sa jednom osobom koja radi u projektu koji sam ja isplanirao, ali se onda povukao iz njega, da bih nastavio rad na mom prvobitnom projektu. Pomoć izbeglicama iz Ukrajine. Dolazim jutros na posao, ona sva uzrujana pita da li sam video ko je pobedio. Ja kažem da jesam. Ona se trese i kaže kako to uopše nije dobro, Trump je obećao da će čim dođe na vlast zaustaviti rat, a to znači da se izbeglice iz Ukrajine moraju vratiti kućama, a to opet znači da će ona izgubiti posao... Inače je osvedočeni pripadnik zelenih pokreta, woke kulture i ostalih gluposti. Da li vidite nešto neobično u njenom razmišljanju? Ako ne, onda imate problem...

Iznosiš jednosmjerno.
Šahedi su iz Irana, granate 155 mm iz s koreje. Netko logistički pomaže rusiju kao što to ajmo reć Zapad ( iako je to uglavnom Amerika, no to je zasebnija tema ) pomaže Ukrajinu. Dakle nisi iznio stvarno stanje. A ima i poanta što je Amerika dužna po dogovoru iz 1994 pomoći Ukrajini.

Nije to baš tako jednostavno kako netko misli ili se želi svrstati.

Ovaj drugi dio nisam shvatio, što to pričaju izbjeglice iz Ukrajine. Imao sam prilike pričati sa izbjeglicama iz Ukrajine i sa Ukrajincima koji žive u Ukrajini pa me zanima.

Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1460 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 06/11/2024 : 17:29:01  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by giant

quote:
Originally posted by wintermute

Ja rezultat izbora sumiram u dve reci: (IN)sanity prevailed

Winter, samo sam te malo nadopunio...
Ništa loše, uzmi to kao zezanciju.
A sad ozbiljno: ako će Amerika da ide ovim putem, nije se naodmet pitati, da li nije daleko njen drugi građanski rat?

Pa da, oko 50% misli da je insanity i to je ok, to je demokratija.

Gradjanskog rata nece biti jer je pobeda bila ubedljiva. Na drugoj temi sam rekao da je ovo zapravo najbolji ishod za mir u kuci. Ubedljiva pobeda Trumpa.

Electoral votes -- landslide
Popular vote -- lanslide, pobeda R posle dugo vremena i tu i tako se ostvaruje "true mandate" da predsednik vlada vecinom sto se u USA ne desava cesto zbog specificnog sistema izbora
Senate -- R kontrolisu
Kongres -- jos uvek se ne zna ali velika sansa da R i to kontrolisu
SCOTUS -- R kontrolisu

Zapravo, bilo bi DOBRO da kongres ostane plav da bude neka kontra, ne valja kada je sve u rukama jedne partije.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 06/11/2024 : 17:29:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by lwood
Zavjera je da zelenkovi ljudi vataju mladiće po koncertima i šalju ih u rat?

Svatko ima svoju Minken bojnu.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 06/11/2024 : 17:30:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Cudno mi je da se u Domovinskom ratu branilo Lijepu vas. Moglo se sve to spreciti i zivjeti u miru... u Krajini. Rekoh, cudnih ljudi ima, kao nesto bi branili svoje.

Ali predaleko smo vec...

Na koga misliš, nije ti Markos na tom tragu kojeg ti spominješ.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8289 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 06/11/2024 : 17:30:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ja sam spreman staviti ruku u vatru da smo ovdje na forumu bilo kad napravili anketu o najglupljem narodu na svijetu da bi amerikanci odnijeli uvjerljivu pobjedu. Toliko.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25268 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/11/2024 : 17:32:50  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Dakle, ako te napadne nuklearna sila, onda se naguziš i šutiš dok te siluju, a ako te napadne neko malo slabiji, onda se možeš braniti?

Evo i tebi: bilo bi ti veoma zanimljivo da čuješ mišljenja ukrajinskih izbeglica o svemu tome, ko je zašto napao i kako. Ili izbeglica iz Sirije, Iraka, Irana, Afganistanam sa kojima svakodnevno radim. A velika je verovatnoća da bi čaki tada više verovao medijima, nego njima.

Da se razumemo, nikakav napad na suverenu državu ne opravdavam, ali se ne sećam da je bilo nekog ustanka kada je Amerika napala Irak bez razloga, Libiju, kada je Izrael poubijao stotine hiljada Palestinaca, a da ne pričamo o tamo nekim Sudanima, Somalijama i sličnim.

Svega ovoga ne bi bilo da još uvek postoji UN. Ali ne postoji više. Svet je polarizovan, to se vidi i ove na forumu.

A Trump je klovn, lažov i šizofreničar. Samo što je NWO Demokratska stranka (trenutno) još gora, jbg. Da imaju nekog kakav je bio Al Gore, odmah bih ih podržao.

Pa daj, prenesi nam to što su ti ukrajinci rekli, da čujemo.

Koliko ja znam, brojni su pro-palestinski protesti svuda po svijetu, kako to misliš da nije nitko ustao?

Ne mogu ti preneti, pošto imam moralnu obavezu ćutanja. Ali mislim da bi ti bilo zanimljivo.

Bili su propalestinski protesti, ok. Da li su bili kontra-američki protesti zbog napada na više suverenih država? Kakva je bila medijska kampanja? Da li su Busha tada nazivali Hitler, ili su slavili javno linčovanje i ponižavanje predsednika tih zemalja? Da li je neko žalio što su opljačkali Afganistan, a onda ga predali Talibanima?

Hajde ako smo već demokrate da budemo demokrate prema svima.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37972 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 06/11/2024 : 17:33:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

quote:

Cudno mi je da se u Domovinskom ratu branilo Lijepu vas. Moglo se sve to spreciti i zivjeti u miru... u Krajini. Rekoh, cudnih ljudi ima, kao nesto bi branili svoje.

Ali predaleko smo vec...

To ide na ove "za mir", "pregovore", "da rat stane" ...

Stao je tako i u Bosni ali ne vidim tog opipljivog mira kada vo Dodik krene sa svojom pricom.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29324 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/11/2024 : 17:33:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Nije nikakav problem sto to ne razumes. 50%+ ne razume sto ti ne razumes nesto sto je njima ocigledno. To je demokratija.

Sto se "istine" oko imigranata tice, ona, cak i da postoji, nije uopste bitna. Bitno je ono u sta kandidat uveri glasace. Latino su masom glasali za Trumpa, mladi ispod 30 isto, crnci isto. Dakle on je njih UVERIO u nesto. To je politika.

Imam da kažem samo jednu reč:

Trouble will find me
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1460 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 06/11/2024 : 17:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Po John J. Mearsheimer-u, da. Jer ne postoji supreme authority na nivou suvrenih drzava. Nego samo pravo jacega.

Pa dobro, krenimo onda. Tko će prvi pritisnuti crveno dugme?

Rusija je jasno rekla (prvi Putinov govor kada je rat poceo) sta treba da se desi da bi se crveno dugme pritisnulo. Preko toga USA nece preci jer bi ishod bio unistenje civilizacije.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 06/11/2024 : 17:36:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lorda

quote:
Druga vrimena i reču ti ko i poliju-neusporedivo

Ovo o Banderi, nacistima u Kijevu, tlačenju Rusa u Dombasu je samo dobra isprika, a činjenica je da su im i Ukrajinci donekle olakšali svojim postupcima.

Vidim kako pišeš relativno dobro. No imaš nekakvih padova. Pa na primjer kako su to Ukrajinci mogli tlačiti Ruse u djelu koji je okupiran od strane rusa, mislim na Donbas jer je 2014 Donbas dobrim djelom pao? Nisi valjda i ti nasjeo na gomilu propagande.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37972 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 06/11/2024 : 17:39:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Rusija je jasno rekla (prvi Putinov govor kada je rat poceo) sta treba da se desi da bi se crveno dugme pritisnulo. Preko toga USA nece preci jer bi ishod bio unistenje civilizacije.

Zato treba i dalje sa sankcijama te jos i zaostriti (protiv Rusije), pritisnuti i sve male sitne duse koje joj prodavaju to sto sama ne moze kupiti (svi razni -stani u njezinom susjedstvu). Naravno da direktno ne mogu pritisnuti Kinu, ali ove male mogu. Jer Rusija kao koliko toliko razvijena zemlja ne moze postojat bez Zapada. Sve sto radi u Rusiji je sa Zapada. Eto ti Su-57 u Kini sada pa pogledaj kakva smejurija je to, i Kinezi mu se smiju. Odavno se zna da ne mozi biti 5th gen jer nema motore za to, a nema ih jer su Rusi decenijama vec nesposobni napraviti motor kako treba, a danas kad nema vise toliko Zapadnih produkata, sve vise manje stalo. Sad im Kinezi sastavljaju Lade i pogledaj si komentare Rusa sta mise o tome (oni bureki unutar Yuga su bili sala, ovdje je vrag odnijeo salu).

A da se Ukrajini stavi nukelarno naoruzanje, ti mislis da bi patuljak sad isao sa nukleranim ratom zbog toga? Zbog zgnjecenog ega, jer nece prezivjeti, jer ga netko napao?

Go to Top of Page

Odoakar
Junior Member

459 Posts

Member since 04/02/2017

Posted - 06/11/2024 : 17:40:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Odoakar a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ali predaleko smo vec...

Stao je tako i u Bosni ali ne vidim tog opipljivog mira kada vo Dodik krene sa svojom pricom.

E to. danas sam imao burnu raspravu s jednim poznanikom koji se sad veseli što ukrajinci više neće ginuti, jer će trump srediti 'mir' (odnosno dati pola ukrajine rusima sad, a pola će putin kroz 10 godina aneksirati).

Pa sam ga pitao zar ne bi bilo bolje da smo se 91-ee predali slobi pa ni jedan hrvat ne bi poginuo.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 06/11/2024 : 17:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ukrajina ima 60 milijuna ljudi, ako se ne varam.
Neka je 5% tog stanovništva bogato ili dobrostojeće.
Takvi će uvijek prvi pobjeći i pustiti sirotinju neka gine.
A 5% je 3 milijuna. To su ti koje viđamo po hotelima, obali, u skupim autima itd itd.
To ne znači da se ostali ne bore.

Službeno oko 45 milijuna. To je popis iz 2001. 2014 odliv stanovništva, 2022 odliv stanovništva. procijene su da u Ukrajini živi oko 30 do 35 milijuna. Plus odliv radi potražnje boljeg radnog mjesta od 2001 na ovamo.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1460 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 06/11/2024 : 17:41:31  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Ja sam spreman staviti ruku u vatru da smo ovdje na forumu bilo kad napravili anketu o najglupljem narodu na svijetu da bi amerikanci odnijeli uvjerljivu pobjedu. Toliko.

Sve zemlje su manje-vise slicne po tome. Ja sam upoznao pravog prosecnog "jugoslovena" kad sam otisao u vojsku i izasao iz svog bubble-a. Do tada sam mislio da svi jugosloveni imaju kompjutere, rade matematiku i prate NBA. A onda sam video da jedan ne veruje da digitron moze da radi na solarne celije, drugi nikada nije video čučavac (ej, čučavac -- covek srao u śumi ceo zivot), treci ne zna da zaveze pertle...

A svaka anketa je biased
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29324 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/11/2024 : 17:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ne mogu ti preneti, pošto imam moralnu obavezu ćutanja. Ali mislim da bi ti bilo zanimljivo.

Bili su propalestinski protesti, ok. Da li su bili kontra-američki protesti zbog napada na više suverenih država? Kakva je bila medijska kampanja? Da li su Busha tada nazivali Hitler, ili su slavili javno linčovanje i ponižavanje predsednika tih zemalja? Da li je neko žalio što su opljačkali Afganistan, a onda ga predali Talibanima?

Hajde ako smo već demokrate da budemo demokrate prema svima.

Naravno da jest. U medijima koje ja pratim itekako, ako ne kroz javne proteste. SAD i Rusija su dva lica iste medalje. Ali, ako se ne varam, SAD u ovom stoljeću ipak nije okupirao i prisvojio trećinu teritorija neke druge suverene zemlje. Oni naprave sranje, ali bar odu. Rusi trpaju i ne vade.

Trouble will find me
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1460 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 06/11/2024 : 17:43:00  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Imam da kažem samo jednu reč:

Himna onih drugih ispod 50% koji su izgubili

I to je fer.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 06/11/2024 : 17:43:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ali predaleko smo vec...

Ode ti preko određenih granica. Rekao sam ti o onome o kojem mislim da ti misliš.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1460 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 06/11/2024 : 17:44:40  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Odoakar
Pa sam ga pitao zar ne bi bilo bolje da smo se 91-ee predali slobi pa ni jedan hrvat ne bi poginuo.

Na tankom smo ledu ali bi Mearsheimer rekao da je to bilo zato sto Sloba nije imao nuklearke.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 06/11/2024 : 17:45:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Ali predaleko smo vec...

E to. danas sam imao burnu raspravu s jednim poznanikom koji se sad veseli što ukrajinci više neće ginuti, jer će trump srediti 'mir' (odnosno dati pola ukrajine rusima sad, a pola će putin kroz 10 godina aneksirati).

Zanimljiva tema ali ona je ipak van nekih pravila.

Iako smo mi dobrano prešli preko nekih pravila ali su to neke normalne rasprave.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 06/11/2024 : 17:45:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Na tankom smo ledu ali bi Mearsheimer rekao da je to bilo zato sto Sloba nije imao nuklearke.

Jesmo.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47117 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/11/2024 : 17:46:57  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:
Zavjera je da zelenkovi ljudi vataju mladiće po koncertima i šalju ih u rat?

Svatko ima svoju Minken bojnu.

Ima ih u Splitu koliko oćeš .
A i modeli auta koje voze su više nego pristojni.

Ukrajina ima 60 milijuna ljudi, ako se ne varam.
Neka je 5% tog stanovništva bogato ili dobrostojeće.
Takvi će uvijek prvi pobjeći i pustiti sirotinju neka gine.
A 5% je 3 milijuna. To su ti koje viđamo po hotelima, obali, u skupim autima itd itd.
To ne znači da se ostali ne bore.

60 milijuna?
Ako ih ima sad i pola od toga,dobri su.
A usput imaju i najmanji fertilitet trenutno ili top 3 najmanja.
Za koga oni to ginu?
Koga bi naselili ako ti Rusi i otiđu iz Donbasa.
Samo ubrzavaju biolosko unistenje .

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37972 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 06/11/2024 : 17:49:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zanimljiva tema ali ona je ipak van nekih pravila.

Iako smo mi dobrano prešli preko nekih pravila ali su to neke normalne rasprave.

Vidim tako danas rasprave, sok i nevjericu na razlicitim net formama da tako kazem. Ljudi izgleda ipak nisu vjerovali da budale idu dvaput na led. Heh, pa i tri puta ako treba. Budala oduvijek bilo, a danas je klima najbolja za njih. Nova 30-ta 20. stoljeca, a ono sranje nije zavrsilo tako brzo i bezbolno. Danas osim nas pati i planeta, no koga jos briga za nju.

Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1460 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 06/11/2024 : 17:50:22  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Evo "glupavi amer" drug me tekstuje.

Covek zavrsio Berkeley computer science i radi u Apple-u 20+ godina.

Go to Top of Page
Page: of 110 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000