Author |
Topic |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29343 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 10/11/2024 : 15:32:39
|
PRIJE LEGENDE… PRIJE IKONE… PRIJE ČOVJEKA SUTRAŠNJICE…
… postojao je Clark Kent, čestit i marljiv momak s farme u Kansasu koji je tek otkrivao svoje mjesto u svijetu. Rođen s izuzetnim moćima i odgojen od strane posvojitelja koji su ga naučili vrijednostima teškog rada i pomaganja bližnjima, Clark nastoji učiniti sve što može za malen grad i planet koji su postali njegov dom. Na tom putu steći će prijatelje i neprijatelje. No nakraju će dokazati da moć nade uvijek pobjeđuje.
Autori Jeph Loeb i Tim Sale (Batman: Duga noć vještica i Batman: Mračna pobjeda) ispričali su priču o izgubljenom dječaku koji će s vremenom postati najveći heroj na svijetu. Prošireno izdanje Superman za sva vremena objedinjuje kompletan četverodijelni miniserijal koji je originalno objavljen u luksuznim sveščićima i koji je Bjarne Hansen raskošno obojio tehnikom akvarela. Ovo izdanje uključuje i dodatne kratke priče Loeba i Salea, koje su prvotno objavljene u stripovima Superman br. 226, Superman/Batman br. 26, Solo br. 1 i Superman/Batman Secret Files 2003 br.1. Sadrži još i originalne scenarije, strip-table, intervju sa Saleom koji je vodio Richard Starkings te potpuno novi Loebov uvod, kao i mnoge druge zanimljivosti.
Kolorka Specijal 40 • Superman za sva vremena • 328 stranica • Kolor • 212 x 320 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Jeph Loeb • Crtež Tim Sale • Prijevod Zoran Veles • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 12.11.2024. • Cijena 40 E
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-specijal-40-superman-za-sva-vremena/1033/
|
Trouble will find me |
|
john connor
Senior Member
Serbia
2695 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
naker
Advanced Member
4522 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 11/11/2024 : 23:11:25
|
Odličan Superman, sa ovim stripom ne možete pogrešiti. Kopiram osvrt ako nekome pomaže:
Dvojac Loeb & Sale voli da radi na stripovima sa konceptom prolaska vremena, u The Long Halloween su koristili praznike, dok su u ovom stripu koristili četiri godišnja doba. Četiri različita naratora koji prepričavaju priču o Supermanu kroz menjanje godišnjih doba, priču za celu godinu, za sva vremena. Priča teče lagano, pitko, od samih početaka Supermana u Smallville-u, njegove nesigurnosti oko svojih moći, do kasnije njegovog odlaska u Metropolis i početka njegove karijere kao superheroja, kao natčoveka. Gotivna mi je stvar i kako Lex sa svakim novim poglavljem ima sve manje i manje kose Obožavam autore koji obraćaju pažnju na ovakve male sitnice koje život znače, Loeb je nekada pisao tako dobre stripove, ali eto, to već odavno nije slučaj.. Već sam nekoliko puta spominjao koliko obožavam Sale-ov crtež pa da ne dužim previše, ali ovde zaista moraju ići reči pohvale i na račun koloriste - Bjarne Hansen je sjajno ofabrao ovaj strip.
Meni je fascinantno kako Hollywood ne može da napravi kršten film o Supermanu, a sve što treba da rade je da prate strip predložak. Po meni je ovaj strip idealan za filmsku ekranizaciju, ali verovatno tako nešto nećemo nikad doživeti. No nebitno u krajnjem slučaju, zato imamo strip u kojem možemo da uživamo |
|
|
don_draper
Advanced Member
4329 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 12/11/2024 : 06:37:14
|
Evo i mog osvrta
Strip sam po sebi je koncipiran kao 4 poglavlja, odnosno 4 godišnja doba i prati Supermanove početke. Vidi se da se autorski duo jako vezao za Smallville i jako je dobro vidjeti taj kontrast između gradića u Kansasu i Metropolisa. Pojavljuju se svi likovi iz Supermanova užeg kruga i jako je dobro vidjeti kako se formiraju ti odnosi među njima i značaj koji njegovi roditelji, Lana, Lois i Lex igraju u Supermanovu životu. Loeb i Sale su odlučili na jako moćan i hommage način prikazati mit o Supermanu i njega kao simbol nesebičnog dobra. Ono što je genijalan potez je da su naratori upravo ljudi iz tog uskog kruga i vidimo u svakom poglavlju jednu drugu perspektivu i značaj Supermana. Kroz kratke, ali veličanstvene prizore vidimo sav značaj Supermana kao heroja, ali i Clarka kao osobe i jako se lijepo istovremeno humanizira Superman, ali i uklesava u legendu. Loeb i Sale su od sjajnog hommagea ovom svevremenskom heroju učinili sjajan strip sam za sebe. Strip koji ne pada pod formalnosti origin storyja, ali i ne ovisi o nekoj akciji i radnji, jednostavno priča o vanserijskom liku, ispričana na miran, dostojanstven i prekrasan način. Uistinu Superman za sva vremena.
5/5 |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
|
Topic |
|
|
|