Author |
Topic |
Kerempir
Senior Member
1593 Posts
Member since 09/10/2018 |
|
kasper
Advanced Member
10879 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29370 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
kasper
Advanced Member
10879 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 04/01/2019 : 13:13:32
|
quote: Originally posted by Markos
Essence je dobar.
samo gledajuci crtez, mnogo je bolji u kilijani. nego kilijana je izasla u turi sa jos nekim odlicnim kolorkama, gde behu i diplomatkse hronike, pa cisto da pitam oce li biti jos sta od tog baina skorije? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29370 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21097 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 04/01/2019 : 14:46:50
|
quote: Originally posted by Markos
Mislim da radi trenutno na nastavku Isaaca pirata...
bio je plan da se pojavi još krajem prošle godine taj novi Isak (postavio je neko informaciju na nekoj temi,da ne tražim sad),a Blejn radi sa Sfarom i na novom Blubu,pa zbog toga verovatno kasni.
A od Markosa očekujem da izda Gasa u nekom momentu. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3280 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 04/01/2019 : 16:41:12
|
quote: Originally posted by anto A od Markosa očekujem da izda Gasa u nekom momentu.
Imam englesko izdanje Gusa (prva 3 albuma), prošle godine izašao četvrti, ne znam kakav je plan i koliko se još albuma planira, ali ono što znam je da je meni Blain tu najbolji. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10345 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3280 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 04/01/2019 : 20:50:00
|
quote: Originally posted by Peyo
Meni je pak bolji u Isaacu piratu.
Tja, Isaac u startu je zakon, ali svakim albumom sve slabiji. |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10345 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 04/01/2019 : 23:58:13
|
quote: Originally posted by Red Marquis
quote: Originally posted by Peyo
Meni je pak bolji u Isaacu piratu.
Tja, Isaac u startu je zakon, ali svakim albumom sve slabiji.
Možda se utisak popravi kada bude kompletiran. |
|
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2472 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 04/04/2021 : 02:52:52
|
Ovo je jedan od stripova na koji nisam odmah obratio pažnju. Posle pročitanih dobrih kritika, uspeo sam da ga nabavim (rasprodat je), i večeras konačno pročitam.
Ovo je jedna topla, emotivna priča o detinjstvu i odrastanju, prijateljstvu i borbi za bolji život, verovanju u stare i nove bogove, prilagođavanju. Svedočenje autora o jednoj siromašnoj zemlji, životu u njoj, različitosti i isprepletanosti dva “sveta” (crnih starosedelaca i belih investitora), nezadrživom “napretku” koji uništava sve pred sobom. Pošto je u pitanju “divlja i prelepa Afrika” ubačene su i neizbežne teme poput krijumčarenja, droge, terorista, nafte, turizma, ekologije... Flao je pokušao da ubaci sve ono što prosečnog čitaoca treba da asocira na jedno takvo podneblje. Po meni moglo se i bez nekih “univerzalnih svetskih problema” jer to ipak zahteva strip sa mnogo više strana, pa se ovako čini da je kraj nekako zbrzan.
Ali ipak suština ostaje netaknuta. Ta atmosfera u kojoj Naim odrasta, suočava se sa prvim životnim izazovima, i proživljava trenutke kao iz bajke, je gotovo savršena. Tako dobro dočarana da čitaoca istog trenutka uvlači u priču i drži pažnju do samog kraja. Ovaj strip se čita u jednom dahu.
Crtež je ono što je bar meni još bolje nego i sama priča. Razigran, dinamičan, sa tako dobrim facijalnim ekspresijama (posebno grimasama). Scene prirode, samog sela, a posebno kiše i talasa, izvanredne. Kolor fantastičan...
Ovo je odličan strip za upoznavanje sa pravim životom istočne Afrike. Emotivan, na trenutke šaljiv ali realan. Za lagano čitanje, uživanje u priči i maestralnom crtežu. Po meni obavezna literatura za sve. Ostaje u kolekciji, naravno... |
Carpe diem |
|
|
stripadzija
Average Member
Slovenia
504 Posts
Member since 03/03/2009 |
Posted - 02/02/2022 : 19:40:16
|
Kolekcionari smo čudna sorta.
Ima tako stripova za koje procenim da će da mi se svide, kupim ih čim izađu, stavim ih na policu i pustim ih da čekaju pravi trenutak za čitanje.
I onda tako neki doguraju čekajući 6 - 7 godina, kao Kililana song. Istina da je samo nekoliko takvih, ali baš ga preterah. Jedno dva puta sam uzeo ruke da ga čitam i nekako mi oba puta nije legao spori ritam priče, tako da je ostao tamo među Kolorkama da čeka bolja vremena.
Prebrz je današnji ritam života, (nažalost) čovek teško nađe vreme da se osami sa svojim mislima i u miru pročita jedno ovakvo remek delo.
Flaov kolorit me je osvojio, prikazi mora, ljudi, lokalnog folklora, dočarao je današnji istok Afrike. Poslednjih 15-ak strana pre Epiloga sam baš gustirao, prikaz besa prirode na moru, ogromnih talasa, vrhunski odabir kadrova... Sama priča stripa mi i nema toliki značaj, poenta je u atmosferi i doživljaju života u tom delu sveta.
Sve u svemu jedan od Fibrinih bisera i meni ostaje misterija da je stripu trebalo više od 5 godina da se rasproda. |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2274 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 03/02/2022 : 08:07:01
|
Jedna od najboljih Kolorki, a tako malo komentara. Vidim da sam i ja komentirao, a nisam veličao Killianu onoliko koliko to zaslužuje.. A jebiga, tako je to, neke stvari nekad prođu ispod tepiha. |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2699 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 10/09/2022 : 22:57:25
|
U zadnje vrijeme nisam imao vremena za stripove, učih za ispit, pa sam možda zato darežljiv sa opisima... Ponovih gradivo sa kililana song, čitao odavno pa se sjećao samo djelića radnje... Ali ovo je jedan prekrasno, prekrasno nacrtan strip! I obojan!
A vidim i da je rasprodan Nisam to očekivao, s obzirom na mali broj komentara na ovoj temi
|
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Member since 05/12/2016 |
|
Bokoja
New Member
137 Posts
Member since 26/11/2020 |
Posted - 09/10/2022 : 02:43:09
|
I meni je među dražim kolorkama, fenomenalan. I ujedno, sada kad je rasprodat tiraž, da kažem da mi je ovo jedan od zaista retkih Fibrinih stripova gde sam se spoticao o razliku između hrvatskog i srpskog jezika u prevodu, koju inače ni ne primećujem kad čitam (recimo, u duhu srpskog jezika se džin u nominativu množine kaže džini, iako je dublet, jer džinovi, izraz koji se koristi 100 puta kroz ceo strip, ima u srpskom drugo značenje, divova ili grdosija itd). Jasno mi je da je strip na hrvatskom, da je zaista zahtevan za prevođenje, i da je sve to odlično urađeno, čisto jedan subjektivan utisak. |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6188 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 11/11/2024 : 19:50:28
|
Na 2.čitanje (10ak godina pauze) bolji dojam. Ovo mu dođe kao mješavina (ekološke) Balade o slanom moru te nekakve kronike svakodnevnice u tom zabačenom kraju. Prvi dio bolji, drugi je otisao malo previse u širinu pa se izgubila nit koja se tako dobro počela plesti.
Crtez odlican kod scena sa barkama na moru, ali stvarno odlican. Kod likova je malo problematican ali još uvijek visoka ocjena.
Sve u svemu - opuštajuće. |
Bond.James Bond. |
|
|
Topic |
|