Author |
Topic  |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29599 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 15/10/2024 : 12:10:42
|

Vrata tramvaja otvaraju se i mladić se zagleda u djevojku koju više nikad neće vidjeti. To je početak ove višeslojne priče u kojoj protagonisti, svi redom bez uspjeha u svojim privatnim vezama, djeluju poput šahovskih figura. Pješaci se pitaju nije li vrijeme za žrtvovanje neke figure kako bi oni nastavili napredovati. Lovci se mimoilaze a da se pritom nikad doista ne susretnu. Skakač, iako slobodan i sposoban preskočiti druge figure, ipak je ranjiv jer, ma kako neuhvatljiv bio, može ga potući običan pješak. Svi se oni kreću, međusobno se konfrontiraju, premještaju u svom životu kao na šahovskoj tabli. Svi su povezani a da to i ne znaju i odigrat će partiju koja će im promijeniti život.
Kolorka 304 • Šah • 176 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Victor Pinel • Crtež Victor Pinel • Prijevod Ursula Burger • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 15.10.2024. • Cijena 25 E
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-304-sah/1017/
|
Trouble will find me |
|
Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
862 Posts
Member since 20/01/2021 |
|
DzekDenijels
Senior Member

.jpg)
Serbia
2582 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 15/10/2024 : 14:15:48
|
quote: Originally posted by Salkan
Ide i ovo na policu, jer Pinel navija za Atletico. :)
Ne znam za koga Pinel navija, ali da - ide na policu...  |
Carpe diem |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2376 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 15/11/2024 : 23:48:06
|
Kupuj, ne razmišljaj. 
Totalno opušten strip, pozitiva. Iako prati i neke životne neuspehe i lomove odaje nekom pozitivom. Jedna od onih stvari koje kontriraju depresiji. Gde se i loše stvari posmatraju iz ugla tako da se može izaći jači iz neuspeha.
Priča prati jedno matoro gunđalo u staračkom domu, koja je nekad srećno volela, pa ostala sama i želi tako da skonča. Ali joj jedan mladi volonter daje iskru. Ona ga uči šahu. I kroz partiju šaha pratimo desetak parova koji su šahovske figure u tom gradu. Ljubavi, raskidi, prevare... Ali u toj igri ništa nije slučajno. Ili bolje da kažem sve je povezano na crno belim kockama tog grada.
U biti različite vrste ljubavi sa svim svojim iskušenjima, porazima i pobedama. A za kraj, da bi se pobedilo u toj jednoj partiji šaha potrebno je znati jednu tajnu.
Meni se dopao.
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 15/11/2024 23:56:05 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27377 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Kerempir
Senior Member

1626 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 27/01/2025 : 11:38:55
|
Nevjerojatno simpatičan strip gdje je manje više borg sve objasnio, i gdje se kroz metafora o šahu prate ljubavne veze više likova, naizgled nepovezanih. Zadnje poglavlje totalno digne nivo priče i shvati se kako je odlično vođena cijela priča dok me sam završetak oduševio. |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7408 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 12/02/2025 : 09:34:00
|
Preporuka cijenjenih kolega Borga i Kerempira mi je bila dovoljna da ipak stavim i ovaj strip u košaricu pri zadnjem naručivanju.
I stvarno odličan strip. Ono kad prođeš zadnju stranicu i onda razmišljaš dugo o njemu. Pa ga opet listaš i vraćaš se na neke dijelove. Naizgled priča o usamljenosti, prevari, vječnoj potrazi za pravom ljubavi, ali ispričana na tako pozitivan način da ti cijelo vrijeme mami osmijeh na lice. Veliki broj likova traži pozorno čitanje, ali način na koji je sve to na kraju spojio kroz šahovsku metaforu ostavio me je paf!
Izrazito inteligentno ostvarenje, odlične karakterizacije likove u kojima se čitatelj može prepoznati, djelo za svaku preporuku kojem ću se rado vraćati.
9,4/10 |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6323 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 20/04/2025 : 14:42:23
|
Vrlo lijep strip, optimističan, iako je tema poprilično teška. Dokaz da ne moraju baš svi slice of lice stripovi biti depresivni. Autor je dobro to postavio, uspješno vodio sudbine likova, sve do samog kraja kojeg je efektno zaokružio (što nije čest slučaj). Tako da - vrlo lijep strip. Crtački jako vuče na Jordi Lafebrea, njegov način crtanja likova i emocija, ovdje to baš paše.
Nosi lijepu poruku a to je da nitko ne bi trebao biti sam. |
Bond.James Bond. |
 |
|
|
Topic  |
|