forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Zahuktala Lokomotiva
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 29

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
658 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 16/11/2024 : 19:26:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Ima ga i na Interliberu.

Ali nema mene u ZG
Zato imamo osminu "hitnu službu"

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/11/2024 : 15:12:51  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

Vatine&Varanda:Živa smrt

La mort vivante je jako filmičan miks SF-a i gotskog horora (sa izraženim vizuelnim uticajem Bernija Rajtsona).

Odmah da kažem da me je strip prijatno iznenadio od samog starta,pitkošću priče,ali ujedno i odlično vođenom fabulom,te sjajnim Varandinim crtežom,gde uprkos činjenici da autor ima jak uzor u stilu Rajtsona,ipak ima svoj originalni pečat.

Daleka budućnost,ljudi žive na Marsu,a tek pojedinci na Zemlji - među njima je i Marta,sposobna žena koja se bavi iskopavanjem svega i svačega,te preporodajom istog;ćerka,Lisa,joj gine u nesrećnom slučaju,te ona angažuje naučnika Joakima,ne bi li joj klonirao ćerku.

Kao što rekoh,strip prosto klizi, uživao sam i u priči i u crtežu na velikom formatu odličnog Lokomotivinog izdanja; strip je koliko vidim izdat kao kolorni u Francuskoj,ali mislim da je dobra ideja što je išao crno beli.

Ono gde meni strip malo škripi,to je na prelazu sa SF-a na horor segment stripa,i tu mi je izvesni pad u priči (a nije baš ni da sam potpuno razumeo šta je pisac hteo reći).Da ne spojlujem,napisaću moje viđenje završnice u postu ispod.
Ima i seksa.
Svakako preporučujem Živu smrt, meni se dopala.
beton 4/5

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 17/11/2024 16:27:09
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/11/2024 : 15:37:05  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
nisam dobro razumeo deo od kada Lisin klon razbija komoru sa originalnom Lisom,ali evo mog tumačenja:
džinovski oktopodi su došli u kontakt sa Lisinim duhom prilikom njenog pada,i sada žele da iskoriste njen klon,kako bi se kroz njen mutiran organizam u kojem je simbiotički spojen i duh oktopoda (da se tako izrazim),uništila ljudska civilizacija.Zašto tačno oni to žele,ne znam.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/11/2024 : 16:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

razni autori:Dijabolik - Drugim očima

Zbirka kratkih pričica,gde manje ili više poznati italijanski strip autori daju omaž jednom od najkultnijih strip junaka u Italiji (da li i šire,ne znam).
Imena poput Topija, Milaca, Mastantuona, Vile, Kastelija, Matotija, Kavezana,Faračija,Enoha..su potpisnici crteža i scenarija.
Ali,barem meni,priče su prilično tanušne,ne znam da li mi je ijedna bili nešto posebno. Crtež je druga priča;ali džaba.

2.5/5

Edited by - anto on 17/11/2024 16:34:15
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38009 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 17/11/2024 : 17:28:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Tako nekako smo i mi prokomentirali ovog all-star Diabolika. :D

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page
Page: of 29 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000