forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Zahuktala Lokomotiva
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 29

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
663 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 16/11/2024 : 19:26:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Ima ga i na Interliberu.

Ali nema mene u ZG
Zato imamo osminu "hitnu službu"

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21091 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/11/2024 : 15:12:51  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

Vatine&Varanda:Živa smrt

La mort vivante je jako filmičan miks SF-a i gotskog horora (sa izraženim vizuelnim uticajem Bernija Rajtsona).

Odmah da kažem da me je strip prijatno iznenadio od samog starta,pitkošću priče,ali ujedno i odlično vođenom fabulom,te sjajnim Varandinim crtežom,gde uprkos činjenici da autor ima jak uzor u stilu Rajtsona,ipak ima svoj originalni pečat.

Daleka budućnost,ljudi žive na Marsu,a tek pojedinci na Zemlji - među njima je i Marta,sposobna žena koja se bavi iskopavanjem svega i svačega,te preporodajom istog;ćerka,Lisa,joj gine u nesrećnom slučaju,te ona angažuje naučnika Joakima,ne bi li joj klonirao ćerku.

Kao što rekoh,strip prosto klizi, uživao sam i u priči i u crtežu na velikom formatu odličnog Lokomotivinog izdanja; strip je koliko vidim izdat kao kolorni u Francuskoj,ali mislim da je dobra ideja što je išao crno beli.

Ono gde meni strip malo škripi,to je na prelazu sa SF-a na horor segment stripa,i tu mi je izvesni pad u priči (a nije baš ni da sam potpuno razumeo šta je pisac hteo reći).Da ne spojlujem,napisaću moje viđenje završnice u postu ispod.
Ima i seksa.
Svakako preporučujem Živu smrt, meni se dopala.
beton 4/5

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 17/11/2024 16:27:09
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21091 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/11/2024 : 15:37:05  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
nisam dobro razumeo deo od kada Lisin klon razbija komoru sa originalnom Lisom,ali evo mog tumačenja:
džinovski oktopodi su došli u kontakt sa Lisinim duhom prilikom njenog pada,i sada žele da iskoriste njen klon,kako bi se kroz njen mutiran organizam u kojem je simbiotički spojen i duh oktopoda (da se tako izrazim),uništila ljudska civilizacija.Zašto tačno oni to žele,ne znam.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21091 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/11/2024 : 16:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

razni autori:Dijabolik - Drugim očima

Zbirka kratkih pričica,gde manje ili više poznati italijanski strip autori daju omaž jednom od najkultnijih strip junaka u Italiji (da li i šire,ne znam).
Imena poput Topija, Milaca, Mastantuona, Vile, Kastelija, Matotija, Kavezana,Faračija,Enoha..su potpisnici crteža i scenarija.
Ali,barem meni,priče su prilično tanušne,ne znam da li mi je ijedna bili nešto posebno. Crtež je druga priča;ali džaba.

2.5/5

Edited by - anto on 17/11/2024 16:34:15
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38022 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 17/11/2024 : 17:28:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Tako nekako smo i mi prokomentirali ovog all-star Diabolika. :D

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 17/11/2024 : 22:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Antale, meni je taj Dijabolik bas legao fino. Sarolikost koja je za razliku od onog Betmena crno-belo prijatna.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

BuDi79
Starting Member

26 Posts

Member since 13/03/2006

Posted - 18/11/2024 : 09:33:32  Show Profile Show Extended Profile  Send BuDi79 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

priče su prilično tanušne,ne znam da li mi je ijedna bili nešto posebno. Crtež je druga priča;ali džaba.

2.5/5

Pa Diabolik od uvek ima "tanušne" priče. Da ima nešto kompleksnije bio bi neki drugi strip.
Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
663 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 19/11/2024 : 19:30:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
Dobio sam svoj primjerak Povratka kapetana Nema i mogu reći da sam impresioniran jednako gigantskim formatom, kao i samim stripom. Vrlo neobičan koncept, vanšablonski štih, posebno misteriozan užitak...a tek taj nevjerovatni crtež, to tačkanje i preciznost u minijaturi - to je posebna priča. Vrlo, vrlo dobar.

Škafiškafnjak
Go to Top of Page
Page: of 29 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000