Author |
Topic |
|
TheComcraft
Starting Member
Croatia
7 Posts
Member since 22/11/2024 |
Posted - 23/11/2024 : 12:35:12
|
O čemu je ovdje riječ?
Comcraft je inovativna online platforma koja omogućuje besplatno čitanje stripova, mange i manhwa, dok autorima pruža priliku da svoje radove predstave globalnoj publici. Naša misija je stvoriti zajednicu koja povezuje talentirane autore i strastvene čitatelje, a istovremeno potiče kreativnost i otvara vrata prema uspjehu na globalnom tržištu.
Iako trenutno pružamo besplatnu uslugu objavljivanja kako bismo napunili platformu sadržajem i privukli korisnike, naš poslovni model dugoročno će funkcionirati tako da autori plaćaju uslugu objavljivanja svojih stripova. Za tu naknadu, autori dobivaju mnoštvo pogodnosti:
Globalnu vidljivost: Stripovi se objavljuju na engleskom jeziku kako bi bili dostupni širokoj publici, a naš tim dodatno promovira sadržaj putem društvenih mreža, plaćenog oglašavanja i drugih marketinških alata.
Fizička kopija stripa: Nakon prvog objavljivanja, svaki autor dobiva profesionalno tiskanu hard copy verziju svog stripa, što nije samo priznanje njihovom radu nego i prilika za prodaju fizičkih primjeraka publici.
Profesionalna obrada i tisak: Naš tim stručnjaka osigurava profesionalno uređivanje, recenziju i visokokvalitetni tisak vašeg stripa.
Prilika za zaradu: Velika prednost za autore leži u potencijalu prodaje njihovih stripova u "hard copy" verziji. Comcraft će omogućiti autorima da ponude svoje radove na tržištu kao tiskane primjerke, otvarajući novi izvor prihoda i priliku za širu distribuciju.
Stručna podrška: Autori mogu računati na našu pomoć u osmišljavanju strategije za promociju njihovih stripova, što uključuje kako organsku promociju putem naše platforme, tako i premium opcije oglašavanja.
Zašto biramo globalno tržište?
Sva djela moraju biti napisana na engleskom jeziku kako bi se osigurala što veća publika i šansa za uspjeh. Želimo biti most koji povezuje autore iz različitih dijelova svijeta s publikom koja cijeni kvalitetne priče.
Za čitatelje:
Platforma će i dalje ostati besplatna za čitanje, s bogatom ponudom stripova iz različitih žanrova i kultura. Cilj nam je privući milijune čitatelja, omogućiti im jednostavan pristup sadržaju i potaknuti ih da podrže autore kupnjom fizičkih primjeraka ili dodatnih materijala.
A evo nešto malo o nama :) Mi smo mladi studenti iz Zagreba s ogromnom ljubavi prema umjetnosti i željom da stvorimo mjesto gdje će kreativci iz cijelog svijeta moći pokazati što znaju. Naš cilj je napraviti platformu koja će svima olakšati da ispričaju svoje priče, dosegnu širu publiku i na kraju od svog rada naprave nešto stvarno veliko. Kroz Comcraft želimo biti podrška autorima i pokazati da je uz malo truda i puno strasti sve moguće.
Stranica: https://www.thecomcraft.com/
Za sva vaša pitanja/sugestije kontaktirajte nas putem Instagrama: https://www.instagram.com/thecomcraft Email-a : info@thecomcraft.com Broj telefona: +385 95 5646 117
|
Edited by - TheComcraft on 23/11/2024 13:31:25
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2155 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 23/11/2024 : 13:01:53
|
"Fizička kopija stripa: Nakon prvog objavljivanja, svaki autor dobiva profesionalno tiskanu hard copy verziju svog stripa, što nije samo priznanje njihovom radu nego i prilika za prodaju fizičkih primjeraka publici"
koliko primeraka? koliko autor treba da plati da to "dobije" ? |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
TheComcraft
Starting Member
Croatia
7 Posts
Posted - 23/11/2024 : 13:38:07
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
"Fizička kopija stripa: Nakon prvog objavljivanja, svaki autor dobiva profesionalno tiskanu hard copy verziju svog stripa, što nije samo priznanje njihovom radu nego i prilika za prodaju fizičkih primjeraka publici"
koliko primeraka? koliko autor treba da plati da to "dobije" ?
Trenutno se ne plaća ništa, a koliko stripova vi uploadate, toliko ih i dobijete u printanoj verziji (naravno, nakon naše recenzije i dorade).
U budućnosti nam je u planu za par stripova/chaptera naplaćivati oko stotinjak eura. :) |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8001 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
wintermute
Senior Member
USA
1554 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 23/11/2024 : 16:12:33
|
Ovo je ogromna tema koja osim u digitalne stripove (za sta vec postoje razne teme i diskutovalo se do besvesti -- nadam se da su mladi studenti ovo citali) zadire i u biznis modele ovakvih agregatora itd.
Meni je inace ovo draga tema i praticu.
Za sada bih samo ukazao da reader na iPadu (jos nisam probao na kompjuteru) nakon maksimiziranja stranice ostavlja skoro neprovidnu sivu traku na dnu koja zaklanja tablu i nervira i odbija od citanja. To treba ukloniti. Pogledati sliku dole. Inace mi se svidja kako se okrecu stranice na iPadu.
|
|
|
Anto_123
Average Member
773 Posts
Member since 16/01/2015 |
|
TheComcraft
Starting Member
Croatia
7 Posts
Posted - 23/11/2024 : 16:46:01
|
quote: Originally posted by alexts
Deluje kao prevara, ne znam šta drugi misle?
Srećom, nije tako. Tražimo sadržaj od ljudi koji su voljni u početnoj fazi uploadati svoja cijenjena djela i zauzvrat dobiti tiskanu verziju svog stripa te promociju istog. |
|
|
TheComcraft
Starting Member
Croatia
7 Posts
Posted - 23/11/2024 : 16:51:21
|
quote: Originally posted by wintermute
Ovo je ogromna tema koja osim u digitalne stripove (za sta vec postoje razne teme i diskutovalo se do besvesti -- nadam se da su mladi studenti ovo citali) zadire i u biznis modele ovakvih agregatora itd.
Meni je inace ovo draga tema i praticu.
Za sada bih samo ukazao da reader na iPadu (jos nisam probao na kompjuteru) nakon maksimiziranja stranice ostavlja skoro neprovidnu sivu traku na dnu koja zaklanja tablu i nervira i odbija od citanja. To treba ukloniti. Pogledati sliku dole. Inace mi se svidja kako se okrecu stranice na iPadu.
Drago nam je da vam se sviđa!
Puno vam hvala na povratnoj informaciji, brzo ćemo ispraviti. Rado bismo čuli ako imate još kakvih sugestija. S vremenom ćemo svakako objavljivati napredak stranice i javljati se s novim vijestima. |
|
|
TheComcraft
Starting Member
Croatia
7 Posts
Posted - 23/11/2024 : 16:56:14
|
quote: Originally posted by Anto_123
Dušu dalo za pokvariti vid.
Nažalost, danas se sve više okrećemo digitalizaciji, pa je jedan od naših ciljeva svakako očuvati tradiciju uživanja u stripovima kroz standardni tvrdi tisak. |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1554 Posts
Posted - 23/11/2024 : 18:47:05
|
quote: Originally posted by TheComcraft
Nažalost, danas se sve više okrećemo digitalizaciji, pa je jedan od naših ciljeva svakako očuvati tradiciju uživanja u stripovima kroz standardni tvrdi tisak.
Ja mislim da stripovi 100% idu smerom muzike i filmova (streaming services) i knjiga (Kindle). Sve ce jednostavno morati da bude online i digitalno da bi dobilo dovoljno "očiju" da se odrzi a samo ce retki zaljubljenici placati velike pare za luksuzna izdanja u papiru (kao sada za vinil ploce ili Criterion blu ray ili Tolkinova "anniversary " izdanja od $1000). A sto se video igara tice, one ne mogu vise ni da se kupe u fizickom formatu jer on sadrzi ili samo downloader ili verziju 1.0.0 koja odmah mora da se popravlja (zero day patch). A nekad cak ni to -- u kutiji je samo download code za odgovarajuci online app store...
Raspravljano je o ovome dosta i znam da mnogi ne misle tako ali trend je neminovan i neumoljiv.
Pitanje "od milion dolara" je kako napraviti "Netflix za stripove". Amazon ima Comixology, mozda malo to ispitati... |
Edited by - wintermute on 23/11/2024 18:50:26 |
|
|
Dusxan
New Member
Serbia
231 Posts
Member since 12/08/2008 |
|
wintermute
Senior Member
USA
1554 Posts
Posted - 23/11/2024 : 18:59:36
|
quote: Originally posted by Dusxan
Nisam dugo pratio igrice ... Jel sada vishe nema piraterije? Jel digitalna distribucija igara konachno ubila to zlo?
Offtopic je ali de fakto nema na modernim konzolama.
I dalje postoje ljudi koji razbijaju ali mogucnost da ti zabrane online account i time sve trofeje i online igranje i brickuju konzolu iz clouda je ogromna tako da prosecni korisnici to ne smeju da rizikuju. |
|
|
Wolfman
Senior Member
Croatia
1094 Posts
Member since 13/07/2010 |
Posted - 23/11/2024 : 19:05:28
|
Haha, sve nove Switch igre se igraju na emulatorima po par tjedana prije službenog izlaska već godinama. Toliko o tome. |
Edited by - Wolfman on 23/11/2024 19:05:51 |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1554 Posts
Posted - 23/11/2024 : 19:10:09
|
quote: Originally posted by Wolfman
Haha, sve nove Switch igre se igraju na emulatorima po par tjedana prije službenog izlaska već godinama. Toliko o tome.
Da, van Nintendo ekosistema.
To je zanemarljivo za globalno trziste. |
|
|
Wolfman
Senior Member
Croatia
1094 Posts
Posted - 23/11/2024 : 19:40:28
|
Kad se priča o konzolaškom tržištu, ne znam kako je jedna od najprodavanijih konzola u povijesti nebitna globalno. No, za globalno tržište je generalno PC najvažniji, gdje piraterije ima koliko hoćeš. A sve konzolaške igre sada više manje izlaze i na PC-u. Xbox po defaultu, a Sony uz određeno kašnjenje od godinu-dvije. Uglavnom, ako je pitanje bilo jesu li lako dostupna digitalna izdanja uništila pirateriju, odgovor je ne. |
Edited by - Wolfman on 23/11/2024 19:49:14 |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1554 Posts
Posted - 23/11/2024 : 20:00:20
|
Za globalno trziste mobile je najvazniji a tamo piraterija ne postoji nego caruju free to play + inapp purchases i microtransactions...
The console and mobile game markets are still quite a bit bigger than the PC market: Newzoo puts 2023's total mobile gaming revenue at $89.9 billion, console at $52.4 billion, and PC at $39.6 billion.
Mozda se nisam dobro izrazio ili nisi razumeo. Ja sam rekao tj hteo da kazem da su ti ljudi koji igraju Nintendo igre po emulatorima dakle van ekosistema i van mogucnosti da igraju protiv drugih korisnika, ti ljudi su beznacajni za globalno Nintendo trziste. |
Edited by - wintermute on 23/11/2024 20:03:08 |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1554 Posts
Posted - 23/11/2024 : 20:06:47
|
A sto se toga da igre za konzole izlaze za PC to je potpuno netacno za Nintendo i za sada prilicno netacno za SONY koji tek to testira sa nekim starim igrama. To za sada samo direktno gura Microsoft kome je dugorocan plan da ujedini XBOX i Windows platforme.
Mislim da smo offtopic, otvori novu temu u svastari ako hoces da ovo diskutujemo |
|
|
Wolfman
Senior Member
Croatia
1094 Posts
Posted - 23/11/2024 : 20:42:36
|
Mislio sam na "premium igre", console+PC, mobile je kategorija za sebe. Također, nisam mislio na market share, nego na broj igrača kojih ima više na PC-u, nego na konzolama. Multiplat igre se obično bolje prodaju na konzolama, nego na PC-u. Puno razloga je za to, a jedan od njih između ostaloga može biti i činjenica da je igre lakše piratizirati na PC-u nego na konzolama. :) |
|
|
TheComcraft
Starting Member
Croatia
7 Posts
Posted - 23/11/2024 : 21:25:30
|
quote: Originally posted by wintermute
quote: Originally posted by TheComcraft
Nažalost, danas se sve više okrećemo digitalizaciji, pa je jedan od naših ciljeva svakako očuvati tradiciju uživanja u stripovima kroz standardni tvrdi tisak.
Ja mislim da stripovi 100% idu smerom muzike i filmova (streaming services) i knjiga (Kindle). Sve ce jednostavno morati da bude online i digitalno da bi dobilo dovoljno "očiju" da se odrzi a samo ce retki zaljubljenici placati velike pare za luksuzna izdanja u papiru (kao sada za vinil ploce ili Criterion blu ray ili Tolkinova "anniversary " izdanja od $1000). A sto se video igara tice, one ne mogu vise ni da se kupe u fizickom formatu jer on sadrzi ili samo downloader ili verziju 1.0.0 koja odmah mora da se popravlja (zero day patch). A nekad cak ni to -- u kutiji je samo download code za odgovarajuci online app store...
Raspravljano je o ovome dosta i znam da mnogi ne misle tako ali trend je neminovan i neumoljiv.
Pitanje "od milion dolara" je kako napraviti "Netflix za stripove". Amazon ima Comixology, mozda malo to ispitati...
Istina je da je taj put neizbježan, no ipak nam se čini da ekran ne može zamijeniti iskustvo iščekivanja najnovijeg izdanja naših najdražih stripova, koje se čuva za posebne trenutke.
|
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7311 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 23/11/2024 : 21:34:38
|
Može li se sredit da se pri čitanju na mobitelu u full screenu može zoomirat prstima? Klikat dolje lijevo na ikonicu pa naštimanjavanje na levelu desno nije praktično.
Inače, podrška za ovo. Čitajući webtoonove godinama, digitalni strip podržavam i potičem. |
And like that... he's gone. |
Edited by - vice on 23/11/2024 21:34:55 |
|
|
TheComcraft
Starting Member
Croatia
7 Posts
Posted - 23/11/2024 : 21:53:30
|
quote: Originally posted by vice
Može li se sredit da se pri čitanju na mobitelu u full screenu može zoomirat prstima? Klikat dolje lijevo na ikonicu pa naštimanjavanje na levelu desno nije praktično.
Inače, podrška za ovo. Čitajući webtoonove godinama, digitalni strip podržavam i potičem.
Hvala na povratnoj informaciji. Ispravit ćemo to što prije!
Drago nam je čuti da vam se sviđa ideja. Svakako ostanite u toku, a naravno, nemojte se ustručavati podijeliti svoje radove koji možda još nisu ugledali svjetlo dana. |
|
|
|
Topic |
|