forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Nova strip platforma - kreirajmo budućnost zajedno
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

TheComcraft
Starting Member

Croatia
11 Posts

Member since 22/11/2024

Posted - 25/11/2024 : 11:03:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit TheComcraft's Homepage  Send TheComcraft a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Ne bih se složio s konstatacijom da ako te svi odbiju, sigurno nemaš kvalitetan uradak.

Svakako se slažemo s Vama – ukus i preferencije su, naravno, subjektivni i ovise o svakom pojedincu. Naš je cilj osigurati da na našoj platformi bude ponešto za svakoga.
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

229 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 25/11/2024 : 11:37:31  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
Neverovatna poslovna ideja! Posto se ne mogu stripovi naplatiti citaocima, usled velike konkurencije kvalitetnih izdanja, a konstantnog smanjenja publike, daj da naplatimo AUTORIMA da njihove stripove objavimo na nasoj stranici obecavajuci im "milionsku publiku" (koju jos uvek nemamo, vec imamo 17 znatizeljnika koji su do sada otvorili stranu...

Dakle, ako ste autor, i ako umirete od zelje da barem neko nekada vidi nesto sto ste uradili, a ne znate kako da negde na internetu, ili barem na instagramu, postavite svoje radove, ovo je sjajan servis!

OK, nisam autor stripova, pa nemam nista protiv :)
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8007 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 25/11/2024 : 11:39:59  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by TheComcraft

quote:
Originally posted by alexts

Jedan razuman post za sad.

Drago nam je da Vam se sviđa, uskoro počinjemo objavljivati stripove koji su nam do sad pristigli!

Vidi, evo kako meni ovo izgleda:

"Mi smo studenti - po definiciji, bez prihoda (studenti studiraju, ne rade), ali bi došli do džeparca. Kako?

Autori će nam plaćati da ih objavljujemo na sajtu (online platformi!), a ne mi njih, kako je uobičajeno i normalno.

Ako nam autor plati 100€ za njegov strip, mi ćemo mu zauzvrat dati štampani primerak - "print on demand" koji nas košta ~5€ !

Mi ćemo vršiti promociju putem platforma, ali i putem oglašavanja. Od kog novca? Pa od novca koji su nam davali autori. Manjeg dela, veći deo ostaje nama kao zarada-profit.

Bez ikakvog ulaganja, mi zarađujemo.

Stripovi moraju biti na engleskom! Mi čak i ne pomažemo autorima ni oko prevoda, ako ne znaju savršeno engleski, neka sami i to plate, mi zahtevamo da stripovi već budu na engleskom."

Elem, vi ste "mladi studenti" i možda sa mladim autorima i napravite nešto, neću da vam kvarim projekat. Samo rekoh kako sve to meni izgleda, ovako sa strane.

Edited by - alexts on 25/11/2024 11:41:24
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

229 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 25/11/2024 : 14:05:37  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts
Elem, vi ste "mladi studenti" i možda sa mladim autorima i napravite nešto, neću da vam kvarim projekat. Samo rekoh kako sve to meni izgleda, ovako sa strane.

A tu je i mala nepoznanica u poslovnom modelu. I "mladi autori" su po definiciji dekintirani, a verovatno su istovremeno i "mladi studenti". Odakle ONI da nadju 100 evra? Logican odgovor bi bio da ponude svoje stripove "starim citaocima", koji po definiciji imaju neku lovu, ali to u ovom perpetuum mobile izdavackom poduhvatu ne funkcionise tako.
Go to Top of Page

TheComcraft
Starting Member

Croatia
11 Posts

Member since 22/11/2024

Posted - 25/11/2024 : 15:01:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit TheComcraft's Homepage  Send TheComcraft a Private Message  Reply with Quote
Više nego razumljivo je biti skeptičan.

Međutim, mislim da je došlo do miskomunikacije. Uploadanje stripova na platformu će uvijek ostati besplatno, no zasada autorima nudimo i besplatnu tiskanu verziju njihovog stripa koju će čitatelji moći kupiti. Također, autori na platformi imaju svoje profile na kojima mogu ostaviti link na svoje socijalne mreže, Patreon... i ti profili su vidljivi kada se uđe u strip.

Što se tiče zahtjeva da strip bude na engleskom, mi apsolutno nudimo pomoć pri prijevodu stripa. Dapače, za svaki strip koji dođe na stranicu osiguravamo proof-reading i pomoć oko bilo kakvih poteškoća glede objavljivanja stripa i to je također jedna od stvari koja će uvijek ostati besplatna.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000