Author |
Topic |
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
668 Posts
Member since 20/01/2021 |
Posted - 16/11/2024 : 19:26:08
|
quote: Originally posted by Peyo
Ima ga i na Interliberu.
Ali nema mene u ZG Zato imamo osminu "hitnu službu"
|
Škafiškafnjak |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21120 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 17/11/2024 : 15:12:51
|
Vatine&Varanda:Živa smrt
La mort vivante je jako filmičan miks SF-a i gotskog horora (sa izraženim vizuelnim uticajem Bernija Rajtsona).
Odmah da kažem da me je strip prijatno iznenadio od samog starta,pitkošću priče,ali ujedno i odlično vođenom fabulom,te sjajnim Varandinim crtežom,gde uprkos činjenici da autor ima jak uzor u stilu Rajtsona,ipak ima svoj originalni pečat.
Daleka budućnost,ljudi žive na Marsu,a tek pojedinci na Zemlji - među njima je i Marta,sposobna žena koja se bavi iskopavanjem svega i svačega,te preporodajom istog;ćerka,Lisa,joj gine u nesrećnom slučaju,te ona angažuje naučnika Joakima,ne bi li joj klonirao ćerku.
Kao što rekoh,strip prosto klizi, uživao sam i u priči i u crtežu na velikom formatu odličnog Lokomotivinog izdanja; strip je koliko vidim izdat kao kolorni u Francuskoj,ali mislim da je dobra ideja što je išao crno beli.
Ono gde meni strip malo škripi,to je na prelazu sa SF-a na horor segment stripa,i tu mi je izvesni pad u priči (a nije baš ni da sam potpuno razumeo šta je pisac hteo reći).Da ne spojlujem,napisaću moje viđenje završnice u postu ispod. Ima i seksa. Svakako preporučujem Živu smrt, meni se dopala. beton 4/5 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 17/11/2024 16:27:09 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21120 Posts
Posted - 17/11/2024 : 15:37:05
|
nisam dobro razumeo deo od kada Lisin klon razbija komoru sa originalnom Lisom,ali evo mog tumačenja: džinovski oktopodi su došli u kontakt sa Lisinim duhom prilikom njenog pada,i sada žele da iskoriste njen klon,kako bi se kroz njen mutiran organizam u kojem je simbiotički spojen i duh oktopoda (da se tako izrazim),uništila ljudska civilizacija.Zašto tačno oni to žele,ne znam. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21120 Posts
Posted - 17/11/2024 : 16:26:38
|
razni autori:Dijabolik - Drugim očima
Zbirka kratkih pričica,gde manje ili više poznati italijanski strip autori daju omaž jednom od najkultnijih strip junaka u Italiji (da li i šire,ne znam). Imena poput Topija, Milaca, Mastantuona, Vile, Kastelija, Matotija, Kavezana,Faračija,Enoha..su potpisnici crteža i scenarija. Ali,barem meni,priče su prilično tanušne,ne znam da li mi je ijedna bili nešto posebno. Crtež je druga priča;ali džaba.
2.5/5 |
Edited by - anto on 17/11/2024 16:34:15 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38071 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40299 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 17/11/2024 : 22:00:17
|
Antale, meni je taj Dijabolik bas legao fino. Sarolikost koja je za razliku od onog Betmena crno-belo prijatna. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
BuDi79
Starting Member
26 Posts
Member since 13/03/2006 |
Posted - 18/11/2024 : 09:33:32
|
quote: Originally posted by anto
priče su prilično tanušne,ne znam da li mi je ijedna bili nešto posebno. Crtež je druga priča;ali džaba.
2.5/5
Pa Diabolik od uvek ima "tanušne" priče. Da ima nešto kompleksnije bio bi neki drugi strip. |
|
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
668 Posts
Member since 20/01/2021 |
Posted - 19/11/2024 : 19:30:29
|
Dobio sam svoj primjerak Povratka kapetana Nema i mogu reći da sam impresioniran jednako gigantskim formatom, kao i samim stripom. Vrlo neobičan koncept, vanšablonski štih, posebno misteriozan užitak...a tek taj nevjerovatni crtež, to tačkanje i preciznost u minijaturi - to je posebna priča. Vrlo, vrlo dobar. |
Škafiškafnjak |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2343 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 25/11/2024 : 12:09:01
|
Nabavio i pročitao Morgana od Segure i Ortiza. Sad sam konačno pročitao ceo serijal i ništa nije izbledelo, i dalje je sjajan, meni jedan od najdražih stripskih dvojca. Ono što me je još više oduševilo su, pored velikog formata, perfektni skenovi. Vidi se da su ljudi iz ECC imali vrhunske materijale. Lokomotiva je ovde tehnički uradila posao za čistu desetku, ovo je izdanje koje vredi svaku paru uloženu. Jedini nedostatak iz mog ugla, ako se to uopšte može i zvati nedostatkom, je izostanak, za jedno takvo luksuzno ultimativno izdanje, bilo kakvog tekstualnog priloga...bar da su ubacili biografije autora...ne verujem da je za to Lokomotiva kriva, ali su možda mogli da pokušaju da od vlasnika prava izdejstvuju dozolu za to...sve u svemu, apsolutna preporuka svima koji se dvoume...ovo svakako treba imati u kolekciji...o integralu B&C od istih autora i istog izdavača nekom drugom prilikom, ali važi isto što i za Morgana...Veliko Bravo za Lokomotivu... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21120 Posts
Posted - 25/11/2024 : 13:01:08
|
baš htedoh isto reći - i Morgan i Barton&Kib su za čistu desetku,urađeni perfektno u svakom pogledu. |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2343 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 25/11/2024 : 13:04:16
|
quote: Originally posted by anto
baš htedoh isto reći - i Morgan i Barton&Kib su za čistu desetku,urađeni perfektno u svakom pogledu.
Baš tako...a prema ECC biće još poslastica od ovog dvojca i Lokomotive... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8007 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 25/11/2024 : 14:01:56
|
Nekad je takva izdanja radio Darkwood - fina, elegantna, tehnički dobro napravljena i sadržajno relevantna. Baš pročitah ponovo Legionara njihovog, od Batalje.
Sad imamo Lokomotivu, ali mogao bi malo i DW češće da osvežava ponudu takvim izdanjima, ne samo sa mangama. |
|
|
Topic |
|