forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Kolorka sp. 8 Kraljevstvo tvoje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 10

Deers
Advanced Member

Croatia
9404 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 02/12/2024 : 20:28:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ok, sve shvaćam i čak se mogu složiti s tobom osim za news table i DKR-a. Oni su smaračke samo za nekog naviklog na ubrzano pripovjedanje moderne superherojštine. Ako malo staneš na loptu, vidijeti ceš da su to bitne table, kako za worldbuilding, tako i za dopunjavanje radnje. Najmanje od svega su šminka.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Crow
Starting Member

17 Posts

Member since 04/07/2024

Posted - 02/12/2024 : 21:32:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Crow a Private Message  Reply with Quote
Pa dobro to stoji. Jasno mi je da je vazno za pricu i svida mi se Millerova ideja ali realizacija iste je slabija. Ne mogu se oteti dojmu da je mogao i drugacije odraditi te dijelove. Volim gustati u sporijim stripovima ali ove news table su mi bas usporavale radnju. Na prvo citanje ih nekako precesto ima tokom price ali mozda mi se na novo citanje popravi dojam (trebalo bi ga ovjeriti u c/b posto mi se boja nije svidjela).
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8050 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/12/2024 : 23:48:34  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Crow

Klasicna superherojstina koja se pravi da nije klasicna superherojstina tako sto na silu pravi larger than life pricu u kojem na pocetku svakog broja ubacuje recenice iz Biblije zbog kojeg bi se ovo trebalo shvatiti ozbiljno a kod mene je izazvalo upravo suprotan efekat. Vodenje price kroz svestenika i Sablast je izrazito iritantno i bzvz, bukv na nivou onih smarackih news tabli iz TDKR.

Superman je ovdje na razini Patrika iz Sunder Boba. Njegovo rjesenje za mlade i razuzdane superherojske mamlaze je da ih sve strpa u neki mega-zatvor gdje bi ih primirili i rehabilitovali... Jel me zajebavas!? Mudri i stari mudonja kao sto je Sups ne moze smisliti nista bolje od ovoga? Plan na razini Patrikovog kad Koralovo napadne ogromni crv a ovaj predlozi da fizicki gurnu grad na sigurnije mjesto i smh se ostali gradani sloze sa njim.

Crtez Alex Ross-a je teski hiperrealizam koji je ubi boze dosadan. Likovi su tako drveni i staticni, bez trunke emocije i zivota u sebi a ni u pokretima i fajtovima nema dinamike. Foto-pozerski kic koji te bombarduje sitnim glupostima koje cine neke reference i prenatrpanost svake table od kojih mi oci krvare. Svaka njemu cast na talentu i trudu ali za mene ovo nije stripovski crtez vec skup nabacanih ilustracija slijepljene jedna na drugu.

Barem je naslovnica badass.

6/10

Ovo je meni prikaz od čoveka koji ne voli superherojski strip, a to opet znači, besmislen i nerelevantan.

Jedino tačno je da je ovo "klasicna superherojština", samo što to Crow ne doživljava pozitivno, a u tome je (za mene) problem.

Kao krajnje subjektivan doživljaj pisanja o vrsti piva, od nekog ko ne pije i ne voli pivo, je sasvim OK.

(Nije mi ocena preniska, nego ton i smisao pisanija.)

Edited by - alexts on 02/12/2024 23:49:45
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4319 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 03/12/2024 : 12:28:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Crow je u krivu samo u ovome "klasična superherojština". Meni je Kingdom Come tipičan primjer nečitljivog vala moderne superherojštine koji je krenuo tih godina. Priča je pretenciozna glupost koja kao da se trudi biti literarnija nego što je potrebno, moguće zbog kompleksa inferiornosti u svijetu književnosti dok je crtež fascinantan jedino kao materijal za plakate i naslovnice, ali je potpuno bezdušan i tup kao udarni alat pričopričanja .

Bok, kako si.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8050 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 03/12/2024 : 12:54:37  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Kingdom Come je strip za ljubitelje super heroja (posebno DC-jevog univerzuma) i ujedno ljubitelje hiper-realističnog crteža.

Nisi u ovim grupacijama - zdravo! nemaš šta tu da tražiš. (ili da dobiješ)

Mogu oni period od 100 godina da nazivaju "modernim", nema tu ništa više "moderno", postalo je klasično.

To što Fibra to daje u pakovanju i istoj (superluksuznoj) ediciji sa evropskim umetničkim stripovima za odrasle, nema neke veze sa bilo čim, sem što markos nije hteo posebnu ediciju za super-heroje, jer bi onda morao i da ih objavljuje (sem Betmena i ponekog izuzetka), a kako ni on nije fan "superherojštine" jasno je zašto nije.

Rosov crtež zaslužuje i superdeluxe izdanja, pa i ovakvo izdanje ima smisla, ali su očekivanja pojedinaca sasvim neodgovarajuća.
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1601 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 03/12/2024 : 20:06:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Glupo ili ne, ali Supermanova ideja da zločince trpa u zatvor i pokusava ih rehsbilitirati posve je u skladu sa njegovim karakterom. I strip dosljedno prikazuje kako se Supermanovi ideali sudaraju sa realnošću.
Go to Top of Page
Page: of 10  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000