forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Izdanja za MaFest 09: ZAROBLJENIK ZVIJEZDA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Peyo
Advanced Member

Croatia
10363 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 04/12/2024 : 00:56:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
@Chui

Da, Aamu ispustih, stoji i ovo dodatno što si dopisao.

Vidim da bi se mi našli i kod SF knjiga .
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8063 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/12/2024 : 07:18:06  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kerempir
Inkal mj he pretenciozno new age izdrkavanje gdje junaci begaju iz jedne nevolje u drugu nevolju a na kraju uz ponavljanje "om" spašavaju univerzum, veoma duboko... ali da se čitati kao lagana space opera.

Strip nije samo scenario, samo zbog Moebiusovog vizionarskog rada je odličan, a kad neko smatra i priču vrednom, još i više.

Edited by - alexts on 04/12/2024 07:21:13
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8063 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/12/2024 : 07:20:34  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Chui

. Imam dojam da ste svi davno čitali ZZ i da bi trebali ponoviti, malo osvježiti dojam.

Moja analiza (poslednje čitanje) je prilično fresh. Naročito ako se uzme u obzir da sam čitao i 80-ih, prvi put.

By the way, niko da pomene da je strip izašao nedavno u koloru.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8318 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/12/2024 : 07:53:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Zz sam ponovio 5-6 puta, zadnji put prije 5-6 godina. Zz je odlican. Likovi mi nisu ni najmanje plosni, dapace bas su medju najzivljim likovima stripa opcenito. Radnja napeta, zajebantska, pametno vodjena, fino rezirana, a kraj saka u oko na najpozitivniji nacin, ljudski da ne moze biti ljudskiji. Ja se ne slazem ni s onima koji tvrde da strip nije odlican nego samo vrlo dobar, a kamoli u iti jednom slovu s chuijem. Nije remek djelo, ali nije ni daleko. U top 10 sf stripova bi mi sigurno upao.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8318 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/12/2024 : 08:04:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Inkal mj he pretenciozno new age izdrkavanje gdje junaci begaju iz jedne nevolje u drugu nevolju a na kraju uz ponavljanje "om" spašavaju univerzum, veoma duboko... ali da se čitati kao lagana space opera.

Strip nije samo scenario, samo zbog Moebiusovog vizionarskog rada je odličan, a kad neko smatra i priču vrednom, još i više.

Strip ne moze biti odlican samo zbog scenarija ili samo zbog crteza. Odredjen nivo jednog ili drugog je potreban da bude dobar, a kaskanje bilo u jednom ili drugom znaci da ne moze biti odlican.

Padaju mi na pamet Cuvari masera koje sam nedavno procitao. To je tako dobro i studiozno nacrtano i onda scenarij za kojeg nemam rijeci. Scenarij je uvreda za amaterizam, to je najgori oblik diletantizma. Ne volim reci na taj nacin, ali taj strip je najobicnije govno jer druge rijeci nemam.

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6280 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 04/12/2024 : 08:08:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Slažem se za Čuvare, predivan crtež i jako jako slab scenarij.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1607 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 04/12/2024 : 08:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Naravno, strip je simbioza i priče i crteža, i kad oboje pogode žicu kod mene, meni je to vrh. Pritom ne ulazim u nečiju inovativnost, i kao prosječnom konzumentu (a rasprava ovdje se vodi upravo među takvim profilom forumaša) zgodno mi znati detalje iza djela, ali to u pravilu preporučam različitim teoretičarima. Tako da sve u svemu inkal doživljavam kao pitku space operu, ništa manje ništa više.
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1607 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 04/12/2024 : 08:22:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Slažem se za Čuvare, predivan crtež i jako jako slab scenarij.

Već mislio da pričate o watchmenima
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1607 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 04/12/2024 : 08:57:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Btw, sa se ipak držimo teme, ZZ je dopadljiv (čitljiv) strip, ali teško bih ga smatrao kultnim, a kamoli klasikom.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8063 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/12/2024 : 09:01:33  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

quote:

Strip ne moze biti odlican samo zbog scenarija ili samo zbog crteza. Odredjen nivo jednog ili drugog je potreban da bude dobar, a kaskanje bilo u jednom ili drugom znaci da ne moze biti odlican.

Padaju mi na pamet Cuvari masera koje sam nedavno procitao. To je tako dobro i studiozno nacrtano i onda scenarij za kojeg nemam rijeci. Scenarij je uvreda za amaterizam, to je najgori oblik diletantizma. Ne volim reci na taj nacin, ali taj strip je najobicnije govno jer druge rijeci nemam.

Pa da, Jodorowsky je genije, a scenario za Inkala mu je izuzetno kvalitetan. Ne misliš valjda da se ja slažem sa "new age izdrkavanjem"?!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8318 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/12/2024 : 09:47:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Pa da, Jodorowsky je genije, a scenario za Inkala mu je izuzetno kvalitetan. Ne misliš valjda da se ja slažem sa "new age izdrkavanjem"?!

Ja volim ludog jodoa, scenarij za inkal je gomila nesklada. Scenarij za ZZ je duplo bolji odnosno kompaktniji. Inkal je odlican dok je trc vamo, trc tamo zajebancija. Rasplet je blizak upravo tom kerempirovom grubom terminu i nije kompatibilan s ostatkom stripa, neuspjelo twistovsko rijesenje... ali i dalje je jako dobar strip, upravo zbog raspleta nije odlican.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8063 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/12/2024 : 10:08:10  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ja volim ludog jodoa, scenarij za inkal je gomila nesklada. Scenarij za ZZ je duplo bolji odnosno kompaktniji. Inkal je odlican dok je trc vamo, trc tamo zajebancija. Rasplet je blizak upravo tom kerempirovom grubom terminu i nije kompatibilan s ostatkom stripa, neuspjelo twistovsko rijesenje... ali i dalje je jako dobar strip, upravo zbog raspleta nije odlican.

Ne znam šta si zapeo sa upoređivanjem ZZ sa Inkalom?

Kad sam, pre 4 godine, poslednji put čitao ZZ (link na prethodnoj strani) napisao sam sledeće "nelogičnosti, nedovoljno ili sasvim neobjašnjene ključne tačke u priči". Pretpostavljam da sam video nešto što ti ne vidiš?

Što se Inkala tiče, često pominjem da kad je izašao kod nas prvi put (ceo), u domaćoj štampi je u jednoj recenziji dobio **** (od 5).
Moje mišljenje je tada bilo slično, ali sam ga korigovao na više.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8318 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/12/2024 : 10:15:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Pa kad su usporedivi, bar dok inkal ne ode u "new age izdrkavanje". Ritam prakticki isti, napeta paznjodrzacka sf akcija zajebantskog tona. Samo su kulise drukcije. Uostalom na temi smo zz-a, moramo usporedjivat da ostanemo ontopic.

Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1052 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 04/12/2024 : 10:49:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Gle ok očito ću si morati dati drugu šansi ZZu
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8063 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/12/2024 : 11:02:05  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Stripoteka 928. Ako nađeš negde digitalni download, imaćeš nastavak priče.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6280 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 04/12/2024 : 11:06:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zašto? Zato što drugi tvrde da ti se mora nešto svidjet.
Noup, ne ide to tako. ;)
Samo raspravljamo.

Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1607 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 04/12/2024 : 11:40:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Slažem se, ne sviđa ti se i gotovo. Radije potroši vrijeme na nešto što nisi čitao. U svakom slučaju preporuke i dojmovi su vrlo korisni jer uspijemo tako naći osobe sa kojima su nam slični ukusima i samim time su relevantniji njihova mišljenja.

Isprike ako je nekog uvrijedio moj grubi termin, ne osjećam se omalovažanim ako se nekom ne sviđa strip koji se meni sviđa, vrijedi i obratno.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4328 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 04/12/2024 : 13:56:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ne slažem se s vama dvojicom.
Sveta je dužnost svakog stripofila da sam sebe prisili da mu se svide stripovi koje forumska većina proglasi odličnima. Ako već ne na legendarno drugo čitanje onda barem na sedmo ili osmo.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8318 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/12/2024 : 14:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Sveta je dužnost svakog stripofila da sam sebe prisili da mu se svide stripovi koje forumska većina proglasi odličnima. Ako već ne na legendarno drugo čitanje onda barem na sedmo ili osmo.

Nikad necu cijeniti bagdadski copor.

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4328 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 04/12/2024 : 14:43:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Dobro, ti i općenito ne voliš Brajana ali mislim da Bagdadski čopor ne bi spadao pod nešto što većina cijeni Rekao bih da je to 50:50 ali treba nam Brojadin da napravi statističku tablicu.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6280 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 04/12/2024 : 15:28:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Cromwell

Nikad necu cijeniti bagdadski copor.

+1 od mene, meni je to isto bzvz strip.
Pročitao jednom i to je dovoljno.
Da, poruka, životinje su ljudi...nije mi sjelo.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21135 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 04/12/2024 : 15:42:02  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

ako treba,i treću,četvrtu...Ovo što je Tonto napisao je jedina ipravna tvrdnja za ZZ.Među top 10 SF-a definitivno.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000