Author |
Topic  |
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6431 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 03/12/2024 : 18:28:37
|
Eto, još bolje i nije išlo, a strip em je bio jeftin, em je strip odličan! Ali nije dio Kolorke i onda nije bio primamljiv za slaganje na policu, nego sam za čitanje. :'( Ja sam našao još 3 broja ENG sken i pročitao i meni je Jerome i dalje odličan strip. Krene to malo slabašno, ali iz epizode u epizodu diže kvalitetu i onda drži. Šteta, baš velika šteta da je taj eksperiment propao. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 03/12/2024 18:29:28 |
 |
|
dino1984
Average Member

Austria
675 Posts
Member since 31/05/2007 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 05/12/2024 : 11:50:50
|
Ne znam. Ja ga jako volim, preveden je peti integral, ali s obzirom da se tako loše prodaje, stvarno ne znam ima li smisla. Vidjet cu. |
Trouble will find me |
 |
|
dino1984
Average Member

Austria
675 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2077 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 05/12/2024 : 19:54:50
|
quote: Originally posted by Markos
Ne znam. Ja ga jako volim, preveden je peti integral, ali s obzirom da se tako loše prodaje, stvarno ne znam ima li smisla. Vidjet cu.
Ima smisla, barem 200 primeraka kad je vec preveden a ima nas koji bi smo to voleli da vidimo/citamo.  |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
 |
|
dino1984
Average Member

Austria
675 Posts
|
vetropiroman
Junior Member

338 Posts
Member since 27/02/2022 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2786 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 05/12/2024 : 21:55:22
|
Iskreno vise vazno nego da ovde nekoliko ljudi pise da bi sigurno uzeli je koliko bi stranica imao taj integral i kolika bi cena bila
|
Francuski Bogovi Grafizma |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21720 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 05/12/2024 : 23:07:08
|
Ne znam. Ja ga jako volim, preveden je peti integral, ali s obzirom da se tako loše prodaje, stvarno ne znam ima li smisla. Vidjet cu.
a što ne pokušaš ono što ti pričamo godinama - uradi taj peti integral Džonatana i petog Žeroma u manjoj količini,stavi veću cenu i svi srećni.Ma nemoguće je da nema 250 kupaca za oba stripa.
Uostalom,to smanjivanje tiraža radi LL godinama,što ti ne možeš sa par stripova? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
krem
New Member

Bosnia and Herzegovina
106 Posts
Member since 14/05/2011 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts
Posted - 06/12/2024 : 00:08:37
|
Zato što imam kriterije koliko što treba koštati. Album od 180 stranica danas ne bi smio koštati više od 30 Eura. Ako bi štampao 200 komada, onda bi trebao koštati nešto tipa 50 Eura. Ne može. Neću. |
Trouble will find me |
 |
|
malimarinko
New Member

198 Posts
Member since 01/01/2021 |
Posted - 06/12/2024 : 09:35:14
|
Tu se slažem: ono što ti upada u tvoju filozofiju kvalitete/cijene stavi u ponudu a ono što ne - nemoj. No uzroci (ne)prodaje nekog stripa nisu uvijek nedostatak publike ili afiniteta prema određenom stripu, naime nekad i ogromna ponuda koju imaš smeta prodaji određenog stripa. Ja sam Jonathana uzeo u zadnji tren iako obožavam mini serijale jer je jednostavno bilo previše toga što sam htio uzeti, previše preporuka a premalo vremena da bih pročitao i ono što sam uzeo (recimo da stvaram zalihu za dane u mirovini ;) ). Tako sam npr. zakasnio i na Jerome-a i na Hellboy-a (otišla dvojka iako mi je jedinica za divno čudo super strip), od Trgovina i Lj&R je ionako bio dostupan tek poneki album pa me to odbijalo. Naravno i kompletiranje serijala koje sam uzeo kao M.Bass i Kriminala je odgodilo kupovanje novih. No nije grijota, doći će, valjda, nekad na aukcije kao što sada na aukcijama ima više i Hitmana i Punishera.
|
 |
|
MF Doom
New Member

.jpg)
247 Posts
Member since 23/04/2024 |
Posted - 06/12/2024 : 09:46:10
|
Verujem da bi Love and Rocket (kad je već pomenut) danas prošao potpuno drugačije nego onda kada je štampan. U drugu ruku verujem da je za Markosa za taj strip neka pat pozicija. Niti da nastavi niti da reprintuje, što je razumljivo. Jedino ostaje žal za tim serijalom, koji vredi da postoji na ovim prostorima a Fibra bi to jedina objavila u tehnikalijama koje zaslužuje. |
 |
|
Lorda
Average Member

Croatia
695 Posts
Member since 07/11/2002 |
Posted - 06/12/2024 : 10:20:40
|
Slažem se s ovim što piše malimarinko, ja bih sigurno uzeo neke stripove koji mi nisu prvi na popisu da nije tolikih zaostataka. 
Vidiš kakvi smo mi, ne valja kada se sporo izdaje a opet ne valja kada se izdaje u ogromnim količinama. 
Trenutno čitam stripove nabavljene na Interliberu plus kiosk izdanja koja povremeno kupujem, uz život koji piči nemam baš vremena dnevno samo stripove čitati par sati.
I naravno uz budžet probleme kako rasporediti na nevjerojatnu hrpu izdanja koja izlaze i kupiti baš esencijalno, ima puno stripova koje bih rado nabavio da imam dovoljno love a još bitnije vremena za čitanje i mjesta gdje da ih pohranjujem. Police i ormari mi pucaju pod teretom papira :)
Evo npr. kupio prošle godine Prva 4 Tintina (uopće ne pratim tempo izlaženja, stavim si na popis pa nabavim kad stignem), ove godine sav sretan došao po još 4 i skužim da ih je već 16 vani, znači i s ovom kupovinom sam u zaostatku za 8 komada a naravno kroz godinu će ih se još nakupiti. 
I naravno da onda pate izdanja koja nebih kupio na prvu, probam povremno pa kupim nešto što uopće nisam uzeo u razmatranje kao npr. Lazarus, svidio mi se i sada ću ga kupovati.
Uglavnom, hoću reći, ima sigurno vrhunskih stripova a slabo se prodaju, a to nije zato što ljude ne zanima nego što jednostavno nije moguće iz svih nabrojanih razloga pokupovati.
|
Edited by - Lorda on 06/12/2024 10:22:09 |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2936 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 06/12/2024 : 11:54:35
|
Zato što imam kriterije koliko što treba koštati. Album od 180 stranica danas ne bi smio koštati više od 30 Eura. Ako bi štampao 200 komada, onda bi trebao koštati nešto tipa 50 Eura. Ne može. Neću.
Sa jedne strane ok je ovakvo razmisljanje, ali...mislim da je ipak bolje i da ga ima, i da kosta 50eur, nego da se nikada izdanje ne pojavi. |
 |
|
vetropiroman
Junior Member

338 Posts
Member since 27/02/2022 |
Posted - 06/12/2024 : 11:59:40
|
A onda je tu pitanje i šestog integrala, jer je ukupno 5 albuma ostalo a Markos pomenu 180 strana što je 3 albuma plus dodaci za peti. Razumem Markosov stav, ali ako ikad izađu, s moje strane, kupujem ma koliko da budu koštali. |
 |
|
Biroa
New Member

.jpg)
Croatia
231 Posts
Member since 28/12/2020 |
Posted - 06/12/2024 : 12:53:07
|
quote: Originally posted by MF Doom
Verujem da bi Love and Rocket (kad je već pomenut) danas prošao potpuno drugačije nego onda kada je štampan. U drugu ruku verujem da je za Markosa za taj strip neka pat pozicija. Niti da nastavi niti da reprintuje, što je razumljivo. Jedino ostaje žal za tim serijalom, koji vredi da postoji na ovim prostorima a Fibra bi to jedina objavila u tehnikalijama koje zaslužuje.
Bilo bi bolje onda da se objavi Love & Rockets The Classic Love and Rockets 40th Anniversary Slipcase Set: The First Fifty (The Love and Rockets Collection) iako je i originalno izdanje skupo i tko zna koliko bi ljudi to kupilo ovdje.
|
 |
|
Unngenant
Junior Member

Serbia
401 Posts
Member since 28/02/2012 |
Posted - 06/12/2024 : 13:27:47
|
^ ovo bih def uzeo. Da ne postoji problem sa carinom i rizikom odavno bih naručio...
Markos da li si razmišljao o Big Questions od Anders Nilsen? Bilo bi lepo za Orku ili Orku specijal...
Naravno glas da se Johnatan nastavi...meni je tako ponekad čudno šta se prodaje i šta ne...ali dobro. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts
Posted - 06/12/2024 : 13:36:17
|
quote: Originally posted by Unngenant
^ ovo bih def uzeo. Da ne postoji problem sa carinom i rizikom odavno bih naručio...
Markos da li si razmišljao o Big Questions od Anders Nilsen? Bilo bi lepo za Orku ili Orku specijal...
Naravno glas da se Johnatan nastavi...meni je tako ponekad čudno šta se prodaje i šta ne...ali dobro.
Stoji na polici i nikad nisam pročitao do kraja:( |
Trouble will find me |
 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2786 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 06/12/2024 : 13:58:58
|
Mozda neko opste filozofiranje sa moje strane sada ako je okej. Da li mi se tamo samo cini da je uvecan udeo stripova "sci-fi", izmisljenih svetova itd neki trend i u fibrinom katalogu i u BD uopsteno? I to sve na racun sta ja znam "slice of life" stripova dokumentarnih, istorijskih i sl.? Razlog sto pitam mozda je ocigledan :) Nisam preteran fan tih stripova koje sam prvo spomenuo (sci-fi, izmisljeni svetovi, a jos ako se prostiru na nekoliko knjiga..), ako i nesto od toga nabavim to mora biti bas neki super strip
Sad ce neko reci, o cemu ovaj pa tako kako je sada je uvek bilo :) U principu ne smeta mi da je kako jeste, ako meni ne pasu ti stripovi, pasu nekome drugome fibra je i gradjena na tome, da se nadje ponesto za svakoga (tesko kvazifilozofiranje, verovatno zamisao od pocetka nije bila takva :) )
Slazete se/ ne slazete se napisanim? Svako misljenje je dobrodoslo
ps gotov sam ako neko napise da dam neki konkretan primer:) |
Francuski Bogovi Grafizma |
Edited by - matori paraliticar on 06/12/2024 14:00:20 |
 |
|
MF Doom
New Member

.jpg)
247 Posts
Posted - 06/12/2024 : 14:12:06
|
quote: Originally posted by Biroa
Verujem da bi Love and Rocket (kad je već pomenut) danas prošao potpuno drugačije nego onda kada je štampan. U drugu ruku verujem da je za Markosa za taj strip neka pat pozicija. Niti da nastavi niti da reprintuje, što je razumljivo. Jedino ostaje žal za tim serijalom, koji vredi da postoji na ovim prostorima a Fibra bi to jedina objavila u tehnikalijama koje zaslužuje.
Bilo bi bolje onda da se objavi Love & Rockets The Classic Love and Rockets 40th Anniversary Slipcase Set: The First Fifty (The Love and Rockets Collection) iako je i originalno izdanje skupo i tko zna koliko bi ljudi to kupilo ovdje.
Kad bi do toga došlo - Markos, shut up and take my money! |
 |
|
MF Doom
New Member

.jpg)
247 Posts
Posted - 06/12/2024 : 14:14:38
|
Kad bi do toga došlo - Markos, shut up and take my money! |
 |
|
Biroa
New Member

.jpg)
Croatia
231 Posts
Member since 28/12/2020 |
Posted - 06/12/2024 : 14:39:54
|
Kad bi do toga došlo - Markos, shut up and take my money!
I moje :) |
 |
|
dino1984
Average Member

Austria
675 Posts
|
Topic  |
|